İçeriğe atla

Burma'nın vize politikası

Vizeden muaf ülkelerden birinin vatandaşı olmadığı sürece Myanmara girmek isteyen yabancı uyruklu ülke vatandaşı vize almak zorundadır. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahibi olmalar gerekmektedir.

Vize politikası haritası

Burma'nın vize politikası
  Burma
  Vize gerekli değildir / Elektronik Vize
  Varışta vize / Elektronik Vize
  Elektronik Vize (İş / Turizm)
  Elektronik Vize (Turizm)
  Varıştan önce vize alınması gerekmektedir

Vize politikası

Aşağıdaki 7 ülkenin vatandaşları 14 güne kadar ziyaretlerinde Myanmar'a girmek için vize almaları gerekmez:[1]

Myanmar 2014 yılı sonuna kadar tüm ASEAN ülkeleri vatandaşları için vizesiz seyahat planını tanıtmak planlıyor.[9]

eVize

Myanmar 1 Eylül 2014 tarihinde bir eVize sistemini başlattı. Online verilen Vizeler sadece turizm amaçlı olarak şu anda kullanılabilir. Vatandaşlar 5 iş günü içinde ücret karşılığında verilen geçerlilik süresinin düzenlendiği tarihten itibaren üç ay geçerlidir. eVizeler 28 gün boyunca, tek bir girişe izin verir ve Yangon, Nay Pyi Taw veya Mandalay'daki havaalanlarından biri aracılığıyla ülkeye gelmiş olmalıdırlar.[10][11][12][13] Myanmar, süreci geliştirerek, giderek daha fazla milletden diğer vize türleri ve giriş noktaları çoğaltmak amaçlı eVisa sistemini genişletmek niyetindedir. Gelecekte zamanda, Myawaddy, Tachileik, Kawthaung ve Htee Khee gibi Tayland tarafından dört çeşit karayolu geçişlerini kapsayacak şekilde genişletilecektir.[14][15] Uygun ülkeler listesi bir kez Ekim 2014 yılında ve bir kez Ocak 2015 yılında olmak üzere iki kez genişletilmiştir.[16] Temmuz 2015 yılında iş Vizesi tanıtıldı. Uygun milletler şunlardır:

1 – Tüm İngiliz ulusları dahil
2 – Normalde 14 gün kadar vizeden muaf.

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2014. 
  2. ^ "Myanmar and Brunei Bring in Mutual Visa Exemption". 22 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2014. 
  3. ^ "Myanmar, Cambodia agree on mutual visa exemption for ordinary passport holders". 19 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2014. 
  4. ^ [1][]
  5. ^ [2][]
  6. ^ "Visa-free entry to Myanmar for Filipinos to be effective in January". 6 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2014. 
  7. ^ Thailand, Myanmar sign visa-free agreement
  8. ^ [3][]
  9. ^ "Myanmar commits to visa-free ASEAN". 19 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2014. 
  10. ^ "Burma to Launch Online Visa System for Tourists". 2 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2015. 
  11. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2015. 
  12. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2015. 
  13. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2015. 
  14. ^ "Ministry to expand e-visa to more nations, airports". 7 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2015. 
  15. ^ "E-Visa Service to be Offered for 6 Additional Entry Points". 2 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2015. 
  16. ^ "Arşivlenmiş kopya". 18 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2016. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Belarus'un vize politikası</span>

Belarus ziyaretçileri, vizesiz ülkelerden birinden gelinmediği sürece, Belarus diplomatik dış temsilciliklerinden vize almalıdırlar. Belarus, Şubat 2017'de 80 ülkeyle vizesiz rejime geçti. Vizesiz rejim, yalnızca Minsk Uluslararası Havalimanı'ndan gelen ve giden ziyaretçiler için geçerli olacaktır ve vizesiz kalış sadece 5 gün sürecektir.

<span class="mw-page-title-main">Birleşik Arap Emirlikleri'nin vize politikası</span> Vize politikası

Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretçileri vize muaf ülkelerden birinin vatandaşları ülkeye vardıklarında vize için uygun olan ülkelerden birinden gelmiş olmadıkça seyahate çıkmadan önce vize almak zorundadırlar.

<span class="mw-page-title-main">Arnavutluk'un vize politikası</span>

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Arnavutluk ziyaretçileri ülkenin dış temsilciliklerinden vize almak zorundadırlar. Ülkeye girmek için pasaport gereklidir. Ancak, vizesiz seyahate uygun vatandaşlar bir alt pasaport yerine sadece kimlik kartları ile ülkeye girebilirler.

<span class="mw-page-title-main">Kanada'nın vize politikası</span>

Dünyadaki vizeden muaf 51 ülkelerden birinin vatandaşı olunmadığı sürece Kanada'ya girmek isteyen bir yabancı uyruklu vatandaş geçici ikamet vizesi alması gerekmektedir. Her yıl, 35 milyondan fazla kişi Kanada'yı ziyaret etmektedir. Kanada, Nisan 2015 tarihine kadar vizeden muaf ülkelerin vatandaşlarına elektronik seyahat izni programını tanıtmayı planlıyor.

Vizeden muaf 65 ülkeden birinin veya 3 Elektronik İzin Sistemine (SAE) uygun ülkelerden birinin vatandaşı olmadıkça Meksika'ya girmek isteyen bir yabancı uyruklu vatandaş vize almak zorundadır. Tüm ziyaretçiler Meksika'da 72 saatten uzun kalacaksa bir belge almaldır. Meksika vizeleri, göç akımlarını düzenleyen ve kolaylaştırma amacı ile İçişleri Sekreterliğine bağlı Ulusal Göç Enstitüsü tarafından verilen belgelerdir.

<span class="mw-page-title-main">Japonya'nın vize politikası</span> Siyasi politika

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Japonya ziyaretçileri, Japonya'nın dış temsilciliklerinden vize almak zorundadırlar. Japonya Hükûmeti, 67 ülke vatandaşının vize almak zorunda kalmadan turizm veya iş amaçlı Japonya'ya seyahatini sağlamaktadır.

Umman ziyaretçilerinin duruma göre vize almaları gerekir.

<span class="mw-page-title-main">Kazakistan'ın vize politikası</span>

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Kazakistan 'a gelen ziyaretçiler Kazak dış temsilciliklerinden vize almak zorundadırlar.

Kırgızistan Cumhuriyeti Hükûmeti belirli ülkelerin vatandaşlarına vize almak zorunda kalmadan turizm veya iş amaçlı seyahatlerde Kırgızistan'a ziyareti sağlamaktadır. Şubat 2014 tarihinde Dışişleri Bakanlığı, 44 ülke vatandaşlarına vizesiz rejimi ortadan kaldıran bir kanun teklifi verdi. Bu ülke vatandaşları 2012 yılında vizesiz listesine eklenmiştir.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Brezilya ziyaretçileri Brezilya'nın dış temsilciliklerinden vize almak zorundadır.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Vietnam ziyaretçileri, Vietnam'ın dış temsilciliklerinden vize almak zorundadırlar. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Ermenistan'ın vize politikası</span>

Ermenistan, vize almak zorunda kalmadan belirli ülke vatandaşlarına turizm veya iş amaçlı Ermenistan'ı ziyaret etmek için vize verir veya ülkeye varış için sınırda vize almalarına izin verir. Bazı ülkeler için vize muafiyeti geçici olarak uygulanmaktadır ve ikili anlaşmaları resmiyet halinde değildir.

<span class="mw-page-title-main">Abhazya'nın vize politikası</span>

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmedi sürece Abhazya ziyaretçileri vize almak zorundadır.

Vize'den muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Hindistan ziyaretçileri Hint diplomatik temsilciliklerinden vize almak zorundadır. Hindistan, Dünya'daki birçok ülkeden turist elektronik vizesi alınmasına izin vererek 2014 yılında vize politikası reformu yapmayı planlıyor.

Rusya Hükûmeti, belirli ülkelerin/bölgelerin sakinleri veya vatandaşlarına ikili veya çok taraflı anlaşmalara dayalı bir vize alarak Rusya'ya girmesine izin verir. Diğer ülkelerin vatandaşlarının Rus Büyükelçiliğinden vize almaları gerekmektedir.

Vizeden muaf ülkelerden gelinmediği sürece Tayland ziyaretçileri, Tayland'ın diplomatik temsilciliklerinden vize almaları gerekmektedir. Tayland şu anda 56 ülke vatandaşları için vizesiz seyahat sunuyor. Diğer ülkelerle, Tayland hükûmetinin vize muafiyetiyle ilgili ikili anlaşmalar vardır. Çoğu Batılı ülkeler, vizesiz seyahat için uygundur ve aynı zamanda Avrupa Birliği'nin doğu kesiminde bazı ülkelerin, yanı sıra Malta ve Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlarının vize almaları gerekmektedir fakat ülkeye varışta vize verilir.

<span class="mw-page-title-main">Malezya'nın vize politikası</span>

Vizeden muaf ülkelerden birinden veya ülkeye varışta vize almaya uygun ülkelerden birinden gelinmediği sürece Malezya ziyaretçilerinin Malezya diplomatik temsilciliklerinden vize almak zorundadır. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Kenya'nın vize politikası</span> Kenyaya giriş için gerekli belgelere dair politika

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Kenya ziyaretçilerinin vize alması gerekmektedir. Kenya'ya tüm vizeler çevrimiçi olarak verilmektedir.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Uganda ziyaretçileri, Uganda'nın diplomatik temsilciliklerinden ya da ülkeye varışta vize almaları gerekmektedir. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekmektedir.

Grenada ziyaretçilerinin, Grenada'nın diplomatik temsilciliklerinden vize almaları gerekmektedir veya bazı durumlarda Birleşik Krallık'ın diplomatik temsilciliklerinden, vizeden muaf 103 ülkeden birinden gelinmediği sürece ya da 13 ülke vatandaşı ülkeye varışta vize alabilirler. Tüm vizeden muaf ülkenin vatandaşları vizesiz 3 aya kadar Grenada'da kalabilirler. Antigua ve Barbuda, Dominika, Saint Kitts and Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler ve Birleşik Krallık vatandaşlarına 6 aylık konaklama izni verilir. Tüm uluslardan Kruvaziyer gemisi yolcuları vizesiz 24 saat kadar süreyle Grenada'yı ziyaret edebilirler.