
Abdullah Ercan, Türk eski millî futbolcu ve teknik direktör.
Orhan Şeref Apak, Türk futbolcu ve spor yöneticisi.

Zafer Kalaycıoğlu, Türk basketbol antrenörü. Günümüzde Botaş Spor 17 Ocak 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. koçluğunu yapmaktadır.

Korfbolun Türkiye'de yıllara göre gelişimi şu şekilde olmuştur:
- 1995 - Korfbol fahri olarak bu sporun Türkiye'de yaygınlaşması için çalışan Erengül Özer'in Uluslararası Korfbol Federasyonu üyesi Raymond Fabri’yi Türkiye'ye davet etmesiyle Marmara Üniversitesi ve F.M.V. Özel Işık Lisesinde başlamıştır. Mayıs 1995’te Marmara Üniversitesi’nde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerine Raymond Fabri tarafından bir korfbol temel eğitim kursu verilmiştir. Kurs sonunda Özel Işık Lisesi beden eğitimi öğretmenleri ile Marmara Üniversitesi takımı maç yapmış ve Özel Işık Lisesi karşılaşmayı 5-2 kazanmıştır.
- Mart 1996 - Resmi olmayan ilk uluslararası maç Ermenistan takımı ile Marmara Üniversitesi takımları arasında oynanmıştır.
- 21 Mayıs 1996- Marmara Üniversitesi Spor Şenliğinde M.Ü. korfbol takımları gösteri maçı yapmışlardır.
- 17 Haziran 1996 - Marmara Üniversitesi Korfbol Takımı Belçika'nın Spartacus Master takımını 9-7 yenerek ilk galibiyetini almıştır.
- 7-19 Ekim 1996 - Marmara Üniversitesi Anadoluhisarı kampüsünde Temel Eğitim ve Gelişim Kursları düzenlenmiştir. Raymond Fabri tarafından verilen Korfbol Temel Eğitim Kursuna 24, Korfbol Gelişim Kursuna 12 öğrenci katılmıştır. Korfbol Gelişim Kursu 1995 yılında Temel Eğitim Kursuna Katılanlar, Temel Eğitim Kursu ise korfbol sporuna yeni başlayan öğrenciler için düzenlenmiştir.
- 28 Şubat - 2 Mart 1997 - Marmara Üniversitesi Korfbol Takımı Hollanda'nın Utrecht şehrinde yapılan 10. Avrupa Üniversiteler Korfbol Şampiyonasına katılarak Türkiye'yi ilk kez temsil etmiştir.
- 31 Mart – 7 Nisan 1997 - Özel F.M.V. Işık Lisesinde 1. Kademe Antrenörlük Kursu düzenlenmiştir. Kursa Marmara Üniversitesi’nden 3 öğretim elemanı, 9 beden eğitimi öğretmeni ve 13 üniversite öğrencisi katılmıştır. Uluslararası Korfbol Federasyonu antrenörlük kursu için IKF Eğitim Komitesinden Daniel De Rudder’i görevlendirmiştir. Kursların sonunda başarılı olanlara Uluslararası Korfbol Federasyonunun 1. Kademe Antrenörlük sertifikası verilmiştir.
- 28 Mayıs 1997 - İstanbul Teknik Üniversitesi Spor Şenliğinde Marmara Üniversitesi korfbol takımları gösteri maçı yapmışlardır.
- 18 - 24 Ağustos 1997 - Marmara Üniversitesi Korfbol Takımı bir eğitim programı için Belçika’dan davet almıştır. Bu çalışma iki uluslararası turnuvayı da kapsamaktaydı. 23 Ağustos 1997 Cumartesi günü Belçika’nın Merelbeke şehrinde yapılan turnuvaya 9 farklı ülkeden 40 takım katılırken, 24 Ağustos 1997 Pazar günü Hollanda’nın Eindhoven şehrinde P.S.V. Kulübünün düzenlediği turnuvaya 84 takım katılmıştır.
- Ekim 1997 - Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda Korfbol seçmeli ders olarak okutulmaya başlandı. Daha sonra Kocaeli Üniversitesi BESYO, Ankara Üniversitesi BESYO, Akdeniz Üniversitesi BESYO, Sakarya Üniversitesi BESYO ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde' de seçmeli ders olarak konuldu. Abant İzzet Baysal Üniversitesi bünyesinde bazı spor derslerinde Korfbol tanıtıldı.
- 10 - 17 Ekim 1997 - Korfbol sporunun Türkiye’de gelişimi için Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda Uluslararası Korfbol Federasyonu (IKF) ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın desteğiyle Korfbol Antrenörlük ve Hakemlik Kursları yapılmıştır. Antrenörlük Kursuna 10 ayrı Üniversiteden 13 öğretim elemanı, 3 öğrenci ve 1 beden eğitimi öğretmeni katılırken, Hakemlik Kursuna 3 öğretim elemanı, 2 beden eğitimi öğretmeni ve 11 öğrenci katılmıştır. Uluslararası Korfbol Federasyonu Antrenörlük kursu için IKF Eğitim Komitesinden Rob Lof’u, Hakemlik kursu için ise Eğitim Komitesi Başkanı Hans Wroegh’u görevlendirmiştir. Kursların sonunda başarılı olanlara Uluslararası Korfbol Federasyonunun 1. Kademe Antrenörlük ve Hakemlik sertifikası verilmiştir.
- 6 - 7 Aralık 1997 - Marmara Üniversitesi korfbol takımı İngiltere’nin Cambridge şehrinde yapılan ve Cambridge Üniversitesi Korfbol Kulübünün düzenlediği Uluslararası Korfbol Turnuvasına katılmıştır. Turnuvaya 4 farklı ülkeden 20 takım katılmıştır.
Ziya Taner, Türk teknik direktör. Spor spikeri Ercan Taner'in babasıdır.
Hasan Yüksel Gençlik Geliştirme teknik direktörü, akademisyen, futbol adamı.
Hasan Çelik Türk millî futbolcu, teknik direktör. Forvet mevkiinde forma giymiştir.
Türkiye'deki spor federasyonları, Türkiye'de 60'a yakın amatör spor federasyonu mevcut. Bunları daha verimli ve tertipli sunabilmek için 5 kategori altında sıralanmıştır. Yaz ve Kış Olimpiyat Oyunları başta olmak üzere, paralimpik sporları federasyonları, uluslararası spor oyunları olan spor federasyonları ve diğer federasyonlar olarak sıralanmıştır. Her ne kadar beyzbol ve softbol branşları IOC, yani Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından 2012 Londra Olimpiyat Oyunları için dahil edilmemişse de, olimpik spor branşları oldukları için listeye dahil edilmişlerdir. Daha başka olarak ilk defa Golf sporu 2016 Rio Olimpiyat Oyunları spor listesine dahil edilmesiyle birlikte bu branş da listeye eklenmiştir. 2016 Rio Olimpiyat Oyunlarında beyzbol ve softbol branşlarının iptaliyle birlikte yerini Golf ve Rugby Sevens spor branşları alacaktır.

Göksu Üçtaş Şanlı, Türk artistik jimnastikçi. Türkiye'yi olimpiyatlarda jimnastik branşında temsil eden ilk kadın sporcu.
Kazım Türesin, eski Türk futbolcudur. "Baba Kazım" lakabıyla da tanınmaktadır.
Zeynel Soyuer, Türk eski millî futbolcu, teknik direktör. Gençlerbirliği'nde uzun yıllar forvette oynayan ve "rüzgârın oğlu" lakabıyla tanınan Soyuer, kariyerine teknik direktörlük ile devam etmiştir.
Kamuran Soykıray, Türk futbolcu ve teknik direktör. İzmirspor ve Altay'ın eski futbolcularındandır.
Müjdat Yalman, Türk eski millî futbolcu, teknik direktör. MKE Ankaragücü'nun eski futbolcularındandır. Futbolculuk kariyerinden sonra teknik direktörlük yapmaya başlamıştır.
Gürcan Berk, Türk eski futbolcu ve teknik direktör.
Türkiye Tekerlekli Paten Federasyonu İçişleri bakanlığı Dernekler tüzüğüne bağlı olarak 2017'de kurulmuştur. Spor bakanlığına bağlı tekerlekli paten federasyonu kurulana kadar yetkili tek kurumdur.
Çetin Yılmaz, Türk antrenör.
Mustafa Suphi Doğancı, Türk voleybol antrenörü. Genç ve Yıldız Milli Takımıyla Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu elde etmiş tecrubeli antrenör.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu; Türkiye’de üniversite spor faaliyetlerini düzenleyen özerk bir federasyondur.Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun başkanlığını Prof Dr. Mehmet Günay yapmaktadır.

Türkiye Dans Sporları Federasyonu; Türkiye’de dans sporunun faaliyetlerini düzenleyen bağımsız bir spor federasyondur. Dünya Dans Sporları Federasyonuna (WDSF) üyedir.

Muhammet Bişgin, 2000 yılında ailesiyle birlikte Düzce'ye taşındı. 4 çocuklu bir ailenin 3. çocuğu olan Bişgin, 16 yaşında fitness yapmaya başladı. 5 yıl fitness yaptıktan sonra Gençlik Spor İl Müdürlüğünde çalışırken Muay Thai sporuyla tanıştı. 2014 yılında profesyonel olarak Muay Thai'ye başlayan Bişgin, 2016 yılında Muay Thai EMF Avrupa Kupası'nda 2. oldu. 2022 yılında Türkiye Kick Boks K1 Şampiyonasında 75 kiloda Türkiye 3.sü, 2018 yılında Nevşehir'de yapılan Muay Thai Türkiye Şampiyonasında 3. oldu. 2017 ve 2018 yılında Düzce Üniversitesi tarafından yılın sporcusu seçildi. Pandemi döneminde Bişgin, 65 yaş üstü kadınlara spor yaptırmaya teşvik etmiştir.