Changwon, Güney Kore'nin Güney Gyeongsang ilinin merkezi olan şehirdir. Yüzölçümü 747,12 km² olan şehrin nüfusu Ağustos 2015 tarihi itibarı ile 1.070.199'dur.
Naver, Güney Kore merkezli bir arama motoru ve internet portalıdır. Site, Haziran 1999 tarihinde eski Samsung çalışanları tarafından kurulmuş olup Güney Kore'nin kendi arama motoruna sahip ilk internet portalıdır. Günümüzde Naver Corporation bünyesinde faaliyet göstermektedir.
Kore mutfağı, Kore Yarımadası ve Güney Mançurya'daki eski tarım ve göçebe geleneklerinin doğal çevre ve farklı kültürel eğilimlerin karmaşık bir etkileşim yoluyla gelişmiştir.
Banpo Köprüsü, Güney Kore'nin başkenti Seul'de Han Nehri üzerinde yer alan bir köprüdür. Köprü Jamsu Köprüsü'nün üzerinde yer almakta olup Güney Kore'de inşa edilen ilk çift katlı köprüdür. Köprü Seocho ile Yongsan semtlerini birbirine bağlamaktadır.
Tteokguk, Kore mutfağında genellikle et suyuna dilimlenmiş pirinç kekiyle yapılan bir çorbadır. "Tteok" pirinç keki ve "guk" ise çorba anlamına gelmektedir. Kore’de geleneksel bir Yeni Yıl yemeğidir. Tteok’un şekersiz ve uzun bir silindir şeklinde olan garaetteok diye adlandırılan çeşidiyle yapılır. Çorba için garaetteok (가래떡) ince ince oval bir şekilde kesilir. Bu beyaz oval şekil parlak ve müreffeh bir yeni yılı simgeler.
Gochujang, acı biber tozu, yapışkan pirinç, meju tozu, yeotgireum ve tuzdan yapılan, tuzlu, tatlı ve baharatlı fermente bir çeşnidir. Geleneksel olarak jangdokdae adı verilen yükseltilmiş bir taş platformda fermente edilir. Tatlılık, fermantasyon işlemi sırasında sakkaritize enzimlerle kültürlenen pişmiş yapışkan pirinç nişastasından gelir.
Bir pirinç keki, tek bir nesne halinde şekillendirilmiş, yoğunlaştırılmış veya başka şekilde birleştirilmiş pirinçten yapılan herhangi bir gıda maddesi olabilir. Pirincin yenildiği birçok farklı kültürde çok çeşitli pirinç kekleri mevcuttur ve özellikle Asya'da yaygındır. Yaygın varyasyonlar arasında pirinç unuyla yapılan kekler, öğütülmüş pirinçten yapılanlar ve birlikte sıkıştırılmış veya başka bir bağlayıcı madde ile birleştirilmiş tam pirinç tanelerinden yapılanlar bulunur. Pirinç kekleri genellikle çeşitli türlerde.
Kore mutfağından yemeklerin listesi aşağıda sıralanmaktadır.
Baekseolgi veya beyaz pirinç keki, pirinç unundan yapılan Kore'ye özgü bir çeşit tteok yani pirinç kekidir. Buharda hazırlanan baekseolgi, bu nedenle aynı zamanda bir sirutteok'tur. Anavatanı Kore Yarımadası olan baeksolgi, diğer tteok çeşitleriyle beraber Kore yemek kültüründe önemli bir yer tutar. Baekseolgi'nin temel malzemeleri pirinç unu, tuz ve şekerdir. Kore'de bazı bölgelerde yeni doğan bebeğin sağlıklı ve huzurlu bir yaşam geçirmesi için doğumun 100. gününde 100 kişiye baeksolgi dağıtılması gerektiği inancı varken bazı yörelerde de baekseolgi'nin özel günlerde sadece aile üyelerine dağıtılması, aile dostlarıyla veya komşularla paylaşılmaması gerektiği inancı mevcuttur. Bebeğin doğumunun saei-rye yani üçüncü haftasında da baekseolgi hazırlanması yaygındır.
Gukbap (국밥), yağsız ve tuzsuz pişirilmiş pilav ve sıcak çorba ile yapılan geleneksel bir Kore yemeğidir. Sıcaklığını koruyabilmesi için siyah çömleklerde servis edilir.
Jangajji, veya diğer ismiyle sebze turşusu, sebze turşusu ile yapılan bir çeşit banchan'dır (garnitür). Kimçi'den farklı olarak jangajji, genellikle soya sosu, soya fasulyesi ezmesi veya acı biber salçası ile salamura edilen fermente olmayan sebzelerden oluşur. Jangajji genellikle uzun süre korunur ve susam yağı ile servis edilir.
Jeolpyeon yapışkan olmayan pirinç unundan yapılan bir tür tteok'tur. Siru-Tteok ve baekseolgi yapımının aksine, jeolpyeon yaparken pirinç unu buharda Siruda pişirildikten sonra bir hamur halinde ezilip küçük parçalara ayrılır. Desenli tteoksal ile hamura çiçek, harf veya bir çember gibi şekiller verilebilir. Jeolpyeon servis edildiğinde üzerine susam yağı sürülür.
Bugak Kore mutfağına özgü birtakım vejetaryen twigim'leri kapsar. Bu tür yemekler genel olarak, kurutulmuş sebze ya da chapssal-pul ile kaplanmış yosunlar kullanılarak yapılır. Sonrasında derin yağda kızartma yöntemi ile pişirilip tekrar kurutulur. Banchan veya anju olarak yenir. Bunlardaki ortak malzemeler; yeşil acı biber, perilla yaprakları, çiçekler, kamelya yaprakları, kasımpatı yaprakları, dulavrat otu yaprakları, kokar ağaç filizleri, patatesler, gim (laver) ve dasima'dır (yosun). Perilla yağı veya soya fasulyesi yağı gibi bitkisel yağlar tipik olarak kızartma için kullanılır.
Muk veya mook, tahıl, fasulye veya karabuğday, susam ve meşe palamudu gibi kabuklu yemiş nişastasından yapılan ve jöle benzeri bir kıvama sahip bir Kore yemeğidir. Muk'ın tek başına çok az tadı vardır, bu nedenle muk yemekleri soya sosu, susam yağı, doğranmış taze soğan, ufalanmış nori ve acı biber tozu ile tatlandırılır ve çeşitli sebzelerle karıştırılır.
Sujeonggwa Kore geleneksel tarçın punch'ından yapılan koyu kırmızı-kahverengi tonlu içecektir.
Siru-tteok, ufalanmış kırmızı fasulyeden ve beyaz pirinçten yapılan yemek çeşitlerine verilen addır. Bu yemek çeşidi, yapışkan pirinç veya pirinç ununun hamur haline getirilerek kırmızı fasulye ya da soya fasulyesi ile beraber buharda pişirilmesiyle yapılır.
Pyeonyuk, geneleksel bir Kore yemeğidir. İnce doğranan etler haşlatılıp sıkıştırılarak yapılır. Sığır eti veya domuz eti ile yapılabilir.
Jokpyeon Kore mutfağı'nda bulunan; inek paçası ve diğer kollajen içerikli inek başı, derisi, kuyruğu ve domuz başı gibi bölgelerin uzun süre suda kaynatılmasıyla hazırlanan bir yemektir. İsim büyük ölçüde ineğin paçalarına dayanıyor, bu da jok ve pyeon'dan oluşan adını açıklıyor. Jokpyeon bazen benzer görünüm ve özelliklerden dolayı tahıl nişastasından yapılan bir Kore jöle kategorisi olan muk olarak sınıflandırılır.
Hwajeon veya çiçek keki, tavada kızartılmış küçük bir Kore pirinç kekidir. Yapışkan pirinç unu, bal ve ormangülü gibi mevsim çiçeklerinden elde edilen yenilebilir yapraklardan yapılır. Samjinnal ve Buda'nın Doğum günü festivallerinde yenir.
Kurutulmuş Trabzon hurması, Doğu Asya'da geleneksel bir kuru meyve atıştırmalık türüdür. Çincede shìbǐng (柿餅), Japoncada hoshigaki (干し柿) ve Korecede gotgam (곶감) olarak bilinir, geleneksel olarak kışın, Doğu Trabzon hurması havayla kurutularak yapılır. Ayrıca şarap yapımında, geleneksel çayın içine konulmasında ve diğer tatlıların yapımında da kullanılır.