İçeriğe atla

Bulvar (gazete)

Kontrol Edilmiş
Bulvar
TürGazete
SahibiTekirmedia A.Ş
Kuruluş tarihi10 Ocak 1982
DilTürkçe
Genel merkezİstanbul
SloganDoğru, Dürüst, Bağımsız
Resmî sitehttps://bulvargazetesi.net

Bulvar, Türkiye'de yayımlanan bir "bulvar gazetesi"dir. Gazete, siyasal iktidarın baskısı ve bunun yol açtığı ekonomik zorluklar nedeniyle 30 Kasım 1988'de kapandı. 90'ların sonunda Çukurova Holding'e geçti. Açılan davalar sebebiyle mali sıkıntılar yaşayan gazete 1 Mayıs 2008 tarihinde tekrar kapandı. 13 yıl aradan sonra 2021 yılında yeniden açılan[1] Bulvar, Tekirmedia A.Ş tarafından yayınlanmaktadır.[2]

Kaynakça

  1. ^ "Bulvar gazetesi yeniden açılıyor". İstiklal (gazete). 17 Mart 2021. 13 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Eylül 2021. 
  2. ^ "Bulvar Gazetesi Künye". Bulvar. 14 Eylül 2021. 13 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Eylül 2021. 

Ayrıca bakınız

İlgili Araştırma Makaleleri

<i>T.C. Resmî Gazete</i> Türkiye Cumhuriyetinin resmî gazetesi

T.C. Resmî Gazete, Türkiye'nin 7 Ekim 1920 günü kurulan ve 7 Şubat 1921 tarihinden itibaren çıkmaya başlayan resmî gazetesidir. Amacı, TBMM, cumhurbaşkanı, bakanlıklar ve kamu tüzel kişileri tarafından çıkarılan kanun, kararname, yönetmelik, genelge ve sair mevzuatı yayımlamaktır.

Türkiye, Enver Ören tarafından 22 Nisan 1970 tarihinde Hakikat adıyla yayımlanmaya başlanan günlük gazete. İhlas Holding'in bir parçasıdır ve holdingin ilk kurumudur. 30 Mart 1972 günü Türkiye ismiyle yayın hayatına devam etti.

<i>Agos</i> İstanbul merkezli yayımlanan Türkçe-Ermenice haftalık gazete

Agos, İstanbul merkezli yayımlanan Türkçe-Ermenice haftalık gazetedir. İsmi, Ermenice "tohum atmak veya fidan dikmek için açılan oyuk, evlek" anlamına gelmektedir. Cumhuriyet döneminin Türkçe-Ermenice olarak yayımlanan ilk gazetesidir.

<i>Yeni Asya</i> Gazete

Yeni Asya, Türkiye'de yayınlanan ulusal gazete. Nur Cemaati'nin yayın organı olarak bilinmektedir. Amblem altı yazısında, Said Nursî'nin bir sözü olan "Asya'nın bahtının miftahı meşveret ve şuradır" ifadesi bulunmaktadır.

<i>Yeni Sabah</i> Türkiyede 1938-1964 yılları arasında yayımlanmış günlük gazete

Yeni Sabah, 1938-1964 yılları arasında yayınlanan günlük gazetedir. Türk basın tarihinde "Sabah" adıyla yayınlanan ikinci gazete olduğu için adında "Yeni" sıfatını kullanılmıştır; Sabah adlı gazetelerin ilki, 1922'de kapanan Sabah gazetesidir. 1985'te isim hakkını Dinç Bilgin'in satın almasıyla günümüzde yayımını sürdüren Sabah Gazetesi yayın hayatına girmiştir.

<i>Ulus</i> (gazete)

Ulus, 10 Ocak 1920 tarihinden beri Türkiye'de yayımlanan haftalık gazete.

Yeni Yüzyıl, Türkiye'de yayımlanmış olan eski ulusal günlük gazete.

<i>Le Monde</i> liberal-sol bir Fransız günlük gazete

Le Monde, ("Dünya") liberal-sol bir Fransız günlük gazetedir.

Son Havadis, Türkiye'de yayınlanmış eski ulusal günlük gazete.

<i>Süddeutsche Zeitung</i>

Süddeutsche Zeitung, kısa adıyla SZ, ulusal ve günlük bir Alman gazetesidir. Gazete, kendisi ile aynı adı taşıyan Süddeutscher Verlag'a ait Süddeutsche Zeitung GmbH tarafından 1945'ten beri Münih'te yayınlanmaktadır.

<i>The Independent</i> İngiliz günlük online gazete

The Independent, 1986 yılında İngiltere'de günlük gazete olarak yayın hayatına başlayan bir İngiliz internet gazetesi.

<i>Tan</i> (gazete, 1983)

Tan, 1980'li yıllarda Türkiye'de yayımlanmış asparagas haberlere ağırlık veren yüksek tirajlı erotik bulvar gazetesi.

Yeni Akit, Türkiye'de yayımlanan İslamcı ve köktendinci ulusal günlük aşırı sağcı bir gazetedir. Yahudilere, Hristiyanlara, ateistlere ve eşcinsellere karşı nefret söylemlerine başvurmuştur. Köktendincilikle eleştirilen gazete Hrant Dink Vakfı tarafından hazırlanan bir rapora göre, Türkiye'de nefret söylemine en fazla rastlanan ulusal gazetedir.

Günaydın, 1968-1999 yılları arasında yayın yapmış İstanbul merkezli bir Türk günlük ulusal gazetesidir.

Bugün, Türkiye'de yayımlanmış günlük gazetedir. Dinç Bilgin'in sahibi olduğu Atv+Sabah Grubu'na bağlı olarak 7 Mart 1989 tarihinde yayımına başlamıştır. Genel yayın yönetmeni Rahmi Turan'dır. Daha sonra genel yayın müdürü ise Aydın Öztürk'tür. Yazarları Rahmi Turan, Cüneyt Arcayürek, Haydar Dümen, Esfender Korkmaz ve Akgün Tekin'dir. 8 Ocak 2001 tarihinde Yeni Binyıl gazetesi ile birlikte kapanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Cengiz Topel Havalimanı</span>

Cengiz Topel Havalimanı, Kocaeli'nin Kartepe ilçe sınırları içerisinde bulunan havalimanıdır. İzmit şehir merkezine 15 Km Adapazarı şehir merkezine 30 Km uzaklıktadır. 2500 metre² iç hatlar terminal binası vardır. Dış hatlar terminali yapılması da düşünülmektedir. 150 araç kapasiteli otoparkı bulunmaktadır. Ulaşım taksi, minibüs ve Kocaeli ve Sakarya belediyelerine ait otobüslerle sağlanmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu</span> Ankarada tarihi bir konser salonu

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu , Ankara’da 1961-2020 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (CSO) konserlerini verdiği ve provalarını gerçekleştirdiği 800 kişilik konser salonudur. Günümüzde Devlet Çoksesli Korosu'na tahsis edilmiştir.

Ateş Gazetesi, 7 Aralık 1995 tarihinde Dinç Bilgin tarafından kurulmuştur. Cinsellik, adliye ve polisiye haberlerinin ön planda olduğu bir gazeteydi. 1998 yılında Yeni Yüzyıl gazetesi ile birlikte Korkmaz Yiğit'e satıldı. Gazete 15 Şubat 1999 tarihinde kapanmıştır.

Vahdet, Türkiye'de yayımlanmış ulusal günlük gazete. 2014 ile 2016 yılları arasında faaliyet göstermiştir.

Hazal Ocak, Türk muhabir ve gazeteci.