İçeriğe atla

Bruno Schatz

Bruno Schatz
Doğum24 Haziran 1894
Markneukirchen, Saksonya Krallığı, Alman İmparatorluğu
Ölüm3 Aralık 1974
Berlin, Batı Almanya
BağlılığıAlman İmparatorluğu Weimar Cumhuriyeti Nazi Almanyası
BranşıAlman Ordusu
Reichswehr
Wehrmacht
Hizmet yılları1915-1920
1934-1945
RütbesiGeneralmajor
Komutası122. Piyade Tümeni
Çatışma/savaşları1. Dünya Savaşı
2. Dünya Savaşı
ÖdülleriŞövalye Haçı

Bruno Schatz (24 Haziran 1894-3 Aralık 1974), 2. Dünya Savaşı'nda 122. Piyade Tümeni'ne komuta etmiş bir Wehrmacht generaliydi. Kendisi, Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi. Schatz, Mayıs 1945'te Kurlandiya Kuşatması'nda Kızıl Ordu'ya teslim oldu. Sovyetler Birliği'nde savaş suçlusu olarak hüküm giydi, Ekim 1955'te Almanya'ya iade edildi.

Madalyalar

Kaynaklar

Alıntılar

  1. ^ Fellgiebel 2000, p. 304.

Bibliyografya

  • Fellgiebel, Walther-Peer (2000) [1986]. Die Träger des Ritterkreuzes des Eisernen Kreuzes 1939–1945 — Die Inhaber der höchsten Auszeichnung des Zweiten Weltkrieges aller Wehrmachtteile [The Bearers of the Knight's Cross of the Iron Cross 1939–1945 — The Owners of the Highest Award of the Second World War of all Wehrmacht Branches] (Almanca). Friedberg, Germany: Podzun-Pallas. ISBN 978-3-7909-0284-6. 
Askerî görevi
Önce gelen:
General der Infanterie Friedrich Fangohr
122. Piyade Tümeni Komutanı
20 Ocak 1945-8 Mayıs 1945
Sonra gelen:
Yok

İlgili Araştırma Makaleleri

Gustav-Adolf von Nostitz-Wallwitz, 2. Dünya Savaşı sırasında bir Wehrmacht generaliydi. Kendisi Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi. Nostitz-Wallwitz, Mart 1945'te Heiligenbeil Kuşatması'nda yaralandı, Eckernförde'deki bir hastaneye tahliye edildi ve 31 Mayıs 1945'te öldü.

Ernst Haccius, 2. Dünya Savaşı'nda 46. Piyade Tümeni'ne komuta etmiş bir Wehrmacht generaliydi. Kendisi Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi. 11 Şubat 1943'da öldü. Ölümünün ardından Generalleutnant'lığa terfi edildi ve Şövalye Haçıyla taltif edildi.

<span class="mw-page-title-main">Herbert Loch</span> Alman general

Herbert Loch, 2. Dünya Savaşı sırasında 28. Kolordu'ya ve 18. Ordu'ya komuta etmiş bir Wehrmacht generaliydi. Kendisi Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi.

<span class="mw-page-title-main">Ehrenfried-Oskar Boege</span>

Ehrenfried-Oskar Boege, 2. Dünya Savaşı sırasında bir Wehrmacht generaliydi. Kendisi Meşe Yaprağı İlaveli Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi.
Boege, Mayıs 1945'te, Kurlandiya Kuşatması'nda Sovyet kuvvetlere teslim oldu. Sovyetler Birliği'nde savaş suçlusu olarak tutuldu, 1955'te serbest bırakıldı.

Arthur Kullmer, 2. Dünya Savaşı'nda bir Wehrmacht generaliydi. Kendisi Meşe Yaprağı İlaveli Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi. 28 Mart 1953'te Sovyet esaretinde öldü.

<span class="mw-page-title-main">Karl Kriebel</span>

Karl Kriebel, 2. Dünya Savaşı sırasında bir Wehrmacht generaliydi. Kendisi Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi.
2. Dünya Savaşı'nın başlangıcında 56. Piyade Tümeni'nin komutasına atandı. Kriebel, 20 Temmuz Komplosu'na katılmış birçok subayın ordudan ihraç edilip Halk Mahkemesi'ne teslim edildikleri harp divanı olan "Askeri Onur Mahkemesi"nin bir üyesiydi.

<span class="mw-page-title-main">Ferdinand Nöldechen</span>

Ferdinand Nöldechen, 2. Dünya Savaşı'nda 96. Piyade Tümeni'ne komuta etmiş bir Wehrmacht generaliydi. Kendisi, Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi.

Walter Neumann-Silkow, 2. Dünya Savaşı sırasında birçok tümene komuta etmiş Wehrmacht generaliydi. Kendisi, Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi. Neumann-Sikow, aldığı yaralardan dolayı 9 Aralık 1941'de İtalyan Libyası'ndaki bir askeri hastanede öldü. Ölümünün ardından Generalleutnant'lığa terfi ettirilmiştir.

Philipp Müller-Gebhard, 2. Dünya Savaşı sırasında bir Wehrmacht generaliydi. Kendisi, Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi.

<span class="mw-page-title-main">Erwin Menny</span>

Erwin Menny, 2. Dünya Savaşı sırasında birçok tümene komuta etmiş bir Wehrmacht generaliydi. Kendisi, Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi.
21 Ağustos 1944'te, Falaise Cebi Muharebesi'nde, komuta ettiği tümen olan 84. Piyade Tümeniyle birlikte esir alındı.

<span class="mw-page-title-main">Alfred Bülowius</span>

Alfred Bülowius, 2. Dünya Savaşı'nda bir Luftwaffe generaliydi. Kendisi, Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi.

Hans Schmidt, 2. Dünya Savaşı sırasında bir Wehrmacht generaliydi. Kendisi, Meşe Yaprağı ilaveli Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi.
24. Ordu, Mayıs 1945'te Batı Cephesi'nde teslim olduğunda ordunun komutasında Schmidt vardı.

<span class="mw-page-title-main">Eberhard Rodt</span>

Eberhard Rodt, 2. Dünya Savaşı'nda birçok tümene komuta etmiş bir Wehrmacht generaliydi. Kendisi, Meşe Yaprağı ilaveli Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi.

<span class="mw-page-title-main">Erich Jaschke</span>

Erich Jaschke, 2. Dünya Savaşı'nda 20. Piyade Tümeni'ne ve 55. Kolordu'ya komuta etmiş bir Wehrmacht generaliydi. Kendisi, Meşe Yaprağı ilaveli Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi.

<span class="mw-page-title-main">Friedrich Herrlein</span>

Friedrich Herrlein, 2. Dünya Savaşı'nda 55. Kolordu'ya komuta etmiş bir Wehrmacht generaliydi. Kendisi, Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi. Herrlein, 1945'te İngiliz kuvvetlere teslim oldu ve 1948'e kadar esir tutuldu.

Kurt Chill, 2. Dünya Savaşı'nda 55. Kolordu'ya komuta etmiş bir Wehrmacht generaliydi. Kendisi, Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi.

Martin Gareis, 2. Dünya Savaşı'nda tümen ve kolordu komutanlığı yapmış bir Wehrmacht generaliydi. Kendisi, Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi.

Erich Straube, 2. Dünya Savaşı'nda birçok kolorduya komuta etmiş bir Wehrmacht generaliydi. Kendisi, Meşe Yaprağı ilaveli Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi.
Ağustos 1944'ün sonlarında Straube, aşağı yukarı 70.000 personelden teşkil edilmiş geçici bir ordunun komutasına atandı. Bu kuvvet, Mons Cebi Muharebesi'nde 3.500 ölü ve 25.000 esir vererek ağır kayıplar verdi. Straube, cepten kaçabilmeyi başardı.

Carl Püchler, 2. Dünya Savaşı'nda bir Wehrmacht generaliydi. Kendisi, Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi.

Otto-Joachim Lüdecke, 2. Dünya Savaşı sırasında bir Wehrmacht generaliydi. Kendisi, Şövalye Haçıyla taltif edilenlerdendi.