İçeriğe atla

Bruce Madalyası

Catherine Wolfe Bruce Altın Madalyası, Pasifik Astronomi Derneği tarafından, astronomi bilimine ömür boyu üstün katkılarda bulunmuş bilim insanlarına verilen bir ödüldür. Adını Amerikan astronomi hamisi Catherine Wolfe Bruce'dan almıştır ve ilk defa 1898 yılında verilmiştir. Astronomi alanının en büyük ödüllerinden biri olarak kabul edilir.

Bruce Madalyası alanlar listesi

Ayrıca bakınız

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

Ünlü astronom ve astrofizikçiler listesi

<span class="mw-page-title-main">William Fowler</span> Amerikalı nükleer fizikçi

William Alfred "Willie" Fowler, Amerikalı bir astrofizikçidir.

<span class="mw-page-title-main">Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi</span>

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi orijinal adıyla Academy of Motion Picture Arts and Sciences 11 Mayıs 1927'de Los Angeles, Kaliforniya'da kurulmuş bir kuruluştur. Akademi Ödüllerini dağıtan kurumdur. Son başkanı Tom Sherak'tır.

<span class="mw-page-title-main">Mary Pickford</span>

Mary Pickford, asıl adı Gladys Mary Smith, Kanadalı sinema oyuncusudur. İlk film yıldızlarından biri olmuş, sessiz sinema döneminde Amerika'nın sevgilisi olarak adlandırılmış ve sinema yaşamının doruğunda ABD'nin en ünlü ve en zengin kadınları arasında yer almıştır.

<span class="mw-page-title-main">En İyi Film Kurgusu Akademi Ödülü</span>

1934'ten beri dağıtılan bu kategorideki "Oskar" ödül adaylıklarının En İyi Film Akademi Ödülü kategorisi ile yakın alakalı olduğu değerlendirilmektedir. 1981'den beri En İyi Film ödülünü kazananlar ayrıca En İyi Kurgu Oskarı'na da aday gösterilmiştir ve En İyi Film ödülünü kazananların üçte ikisi En İyi Kurgu dalında da ödül sahibi olmuşlardır.

<span class="mw-page-title-main">En İyi Yapım Tasarımı Akademi Ödülü</span>

En İyi Prodüksiyon Tasarımı Akademi Ödülü, 1928'den günümüze kadar verilen Akademi Ödülü'dür.

<span class="mw-page-title-main">Takson yazarı botanikçiler listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Botanikçi, botanik denilen bitki bilimi uzmanı olan bilginlerdir. Taksonomiyle ilgilenen ve takson yazarı olan botanikçilerin adları Uluslararası Botanik Adlandırma Koduna (ICN) göre keşfettikleri/tanımladıkları/adlandırdıkları takson ile birlikte kullanılır ve genellikle yayım yılı ve tam soyadı ya da bir kısaltmayla gösterilir.

Bu liste, 20. yüzyıl yazarlarının kısmi bir listesidir. Listede önemli yazarlar, şairler, oyun yazarları, filozoflar, sanatçılar, bilim adamları ve yazıp çizme işine önemli ve kayda değer katkıda bulunanlara yer verilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Bilimkurgu yazarları listesi</span> Wikimedia liste maddesi

Kayda değer Bilimkurgu yazarları listesi. Listede yer almayan bazı yazarlar için Fantezi yazarları listesine bakınız.

Willard Gibbs Madalyası, American Chemical Society'nin Chicago Bölümü tarafından sunulur. 1910 yılında Chicago Bölümü'nünü başkanı ve sekreteri William A. Converse (1862-1940) tarafından Yale Üniversitesi'nden Profesör Josiah Willard Gibbs (1839-1903) adına oluşturulmuştur. Faz Kuralı'nın formülasyonu ile yeni bir bilim kurmuş olan Gibbs, birçokları tarafından keşifleri, doğada Newton ve Galileo'nunkiler kadar temel olan tek Amerikalı bilim insanı olarak görülüyordu.

Tilden Ödülü, Royal Society of Chemistry tarafından kimyadaki ilerlemeler için verilen bir ödüldür. William A. Tilden'i anmak için 1939'da kuruldu. Her yıl üç ödüle kadar verilir. Kazananlar madalya, sertifika ve 5.000 sterlin alırlar.

Beilby Madalyası ve Ödülü, kimya mühendisliği, uygulamalı malzeme bilimi, enerji verimliliği veya ilgili bir alanda önemli olan bir çalışma için her yıl bir bilim insanı veya mühendise verilir. Ödül, ödülü dönüşümlü olarak veren Institute of Materials, Minerals and Mining, Royal Society of Chemistry ve Society of Chemical Industry tarafından ortak olarak verilir.

Yüzüncü Yıl Ödülü, Birleşik Krallık merkezli Kraliyet Kimya Topluluğu tarafından her yıl "denizaşırı ülkelerden üç seçkin kimyacıya" verilen bir ödüldür.

Bu madde'de, 1920 yıllarında Time dergisinin kapağında görünen kişilerin listesi bulunmaktadır. Time dergisi, ilk kez 1923'te yayımlandı. Ayrıca Time, Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen haber dergilerinden biri olarak kurulduğunda, derginin kapağında birinin yer alması o kişinin itibarının, şöhretinin veya şöhretinin bir göstergesi haline gelmiştir. Bu tür özelliklerin yanında kişiler ile ilgili yazılara'da yer verilmiştir.

Bu istatistikçilerin listesi, istatistik teorilerine veya uygulamasına, olasılık veya makine öğrenimi ile ilgili alanlara kayda değer katkılarda bulunan kişileri listeler. Ayrıca soyadına göre sıralı bu listeye aktüerler ve demograflar da dahildir.

<span class="mw-page-title-main">IEEE Edison Madalyası</span> Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) tarafından verilen ödül

IEEE Edison Madalyası, Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü tarafından "elektrik bilimi, elektrik mühendisliği veya elektrik sanatlarında üstün başarı kariyeri için" verilmektedir. Mühendislik alanındaki en eski madalyadır. Ödül; altın madalya, bronz replika, sertifika ve onur ödülünden oluşmaktadır. Madalya sadece bilimin teknoloji alanında yeni bir sıçrama/atılım için verilebilir.

<span class="mw-page-title-main">IEEE Onur Madalyası</span> ödül

IEEE Onur Madalyası, Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü'nün en yüksek nişanıdır. İlk sahibinin Binbaşı Edwin H. Armstrong olduğu 1917 yılından bu yana verilmektedir. IEEE'nin ilgi alanlarında olağanüstü bir katkı veya olağanüstü bir kariyer için verilir. Ödül altın madalya, bronz replika, sertifika ve onur ödülünden oluşur.

Bu madde kayda değer herpetologların listesidir.

<span class="mw-page-title-main">Amerikan Astronomi Topluluğu</span> profesyonel astronomlar topluluğu

Amerikan Astronomi Topluluğu (AAS), merkezi Washington, D.C.'de bulunan, profesyonel astronomlar ve diğer ilgili kişilerden oluşan bir Amerikalı bir topluluktur. AAS'nin birincil amacı astronomi ve yakından ilişkili bilim dallarının ilerlemesini teşvik etmek iken, ikincil amacı astronomi eğitimini geliştirmek ve lobicilik ve toplum faaliyetleri yoluyla üyeleri için siyasi bir ses sağlamaktır. Şu anki misyonu, insanlığın evrene ilişkin bilimsel anlayışını çeşitli ve kapsayıcı bir astronomik topluluk olarak geliştirmek ve paylaşmaktır.

<span class="mw-page-title-main">Pasifik Astronomi Topluluğu</span> Kâr amacı gütmeyen kuruluş

Pasifik Astronomi Topluluğu (ASP), 1 Ocak 1889'daki güneş tutulmasının hemen ardından, 7 Şubat 1889'da San Francisco'da kurulmuş bir Amerikan bilim ve eğitim kuruluşudur. Adını Pasifik Kıyısındaki kökenlerinden alır, ancak bugün tüm ülkede ve dünyada üyeleri vardır. Kâr amacı gütmeyen kuruluş yasal statüsüne sahiptir.