İçeriğe atla

Britanya Virjin Adaları arması

Britanya Virjin Adaları arması
Ayrıntılar
KullananBritanya Virjin Adaları
Kabul tarihi15 Kasım 1960

Britanya Virjin Adaları arması, Karayipler'de Britanya Denizaşırı Toprakları'na dâhil edilen Britanya Virjin Adaları tarafından kullanılan arma. Britanya Virjin Adaları arması günümüzdeki hâli ile 15 Kasım 1960 tarihinde kabul edilmiştir.

Britanya Virjin Adaları arması bir kalkandan oluşmaktadır. Yeşil bir zemine sahip olan kalkanın merkezinde Britanya Virjin Adaları'nın aziz koruyucusu olarak görülen Azize Ursula'yı temsilen beyaz bir elbise ve ayağında sandalet bulunan bir kadın figürü bulunmaktadır. Kadın figürünün etrafında ucunda kırmızı bir ateş yanan altın renge sahip kandil yer almaktadır. Bir kandil Azize Ursula'nın elinde bulunurken diğer on bir kandilin her biri de 1000'er tane yoldaş kız arkadaşlarını temsil etmek üzere toplam 11 bin arkadaşını temsil etmektedir. Kalkanın alt kısmında yer alan ve sarı bir zemine sahip olan slogan bandında ise latince VIGILATE (TürkçeUyanık olun!) yazmaktadır. Bu, Matta İncili'nde yer alan ve beş bilge ile beş akılsız bakire kızın karşılaştırılmasına işaret eder. Bilge bakireler, damadın (İsa) gelişi için kendilerine yağ temin ederek hazırlıklarını tamamlayarak, damadın gelmesi ile birlikte kendisi ile düğün için cennete yolculuklarına başlamasına vurgu yaparak her daim uyanık ve hazır olunması ifade edilmektedir. Azize Ursula ve arkadaşları böylece cennete giriş için içsel olarak hazırlanmış (yani şehit) olarak tasvir edilir.

Arma Britanya Virjin Adaları bayrağında da yer almaktadır.

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Kenya arması</span> Ulusal arma

Kenya arması, Afrika ülkesi Kenya tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Malavi arması</span> Ulusal arma

Malavi arması, Afrika ülkesi Malavi tarafından resmî olarak kullanılan armadır. Ülkenin Nyasaland olarak bağımsızlığını henüz kazanmadığı 30 Haziran 1964 tarihinde kabul edilerek resmî arma olarak kullanılmaya başlanmış, ülkenin Malavi olarak 6 Temmuz 1964 tarihinde Birleşik Krallık'tan tam bağımsızlığını kazandıktan sonra da yeni ülkenin resmî devlet arması olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Zambiya arması</span> Ulusal arma

Zambiya arması, Afrika ülkesi Zambiya tarafından resmî olarak kullanılan armadır. Ülkenin bağımsızlığını kazandığı 24 Ekim 1964 tarihinde kabul edilerek resmî arma olarak kullanılmaya başlanmış ve yeni ülkenin resmî devlet arması olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Kamerun arması</span> Ulusal arma

Kamerun arması, Afrika ülkesi Kamerun tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Belize arması</span> Ulusal arma

Belize arması, Orta Amerika'da yer alan Belize'nin resmî devlet armasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Tanzanya arması</span> Ulusal arma

Tanzanya arması, Afrika ülkesi Tanzanya tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Gana arması</span> Gananın resmî devlet arması

Gana arması, Afrika ülkesi Gana tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır. Arma bağımsızlığın kazanılmasından iki gün önce 4 Mart 1957 tarihinde Kraliçe II. Elizabeth tarafından takdim edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Mauritius arması</span> Ulusal arma

Mauritius arması, Afrika ülkesi Mauritius tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır. Arma 1906 yılında VII. Edward tarafından takdim edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Kanarya Adaları arması</span> Ulusal arma

Kanarya Adaları arması, Afrika kıtasına bağlı olan ancak Avrupa ülkesi İspanya'ya bağlı özerk bir bölge olan Kanarya Adaları tarafından kullanılan resmî armadır.

<span class="mw-page-title-main">Britanya Virjin Adaları bayrağı</span> Ulusal bayrak

Britanya Virjin Adaları bayrağı, Karayipler'de Britanya Denizaşırı Toprakları'na dâhil edilen Britanya Virjin Adaları tarafından kullanılan bayrak. Britanya Virjin Adaları bayrağı günümüzdeki hâli ile 15 Kasım 1960 tarihinde kabul edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Pitcairn Adaları bayrağı</span> Ulusal bayrak

Pitcairn Adaları bayrağı, Büyük Okyanus'un güneyinde Britanya Denizaşırı Toprakları olarak yer olan Pitcairn Adaları tarafından kullanılan bayrak. Pitcairn Adaları bayrağı günümüzdeki hâli ile 2 Nisan 1984 tarihinde kabul edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Montserrat arması</span> Ulusal arma

Montserrat arması, Karayipler'de Britanya Denizaşırı Toprakları'na dâhil edilen Montserrat tarafından kullanılan arma. Montserrat arması 10 Nisan 1909 tarihinde adanın henüz Britanya Rüzgâraltı Adaları sömürge bölgesinin bünyesinde bulunduğu bir süreçte kabul edilmiştir. Bu birlikteliğin 1960 yılında sona ermesi ile birlikte bölge taç kolonisi olduktan sonra da bu armayı kullanmaya devam etmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Pitcairn Adaları arması</span> Ulusal arma

Pitcairn Adaları arması, Büyük Okyanus'un güneyinde Britanya Denizaşırı Toprakları olarak yer olan Pitcairn Adaları tarafından kullanılan arma. Pitcairn Adaları arması günümüzdeki hâli ile 4 Kasım 1969 tarihinde kabul edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Saint Helena arması</span> Ulusal arma

Saint Helena arması, Atlas Okyanusu'nun güneyinde yer alan ve Saint Helena, Ascension ve Tristan da Cunha adalar grubunun oluşturduğu Britanya Denizaşırı Toprakları bölgesinin merkezi konumunda da olan Saint Helena adasında kullanılan arma. Saint Helena arması günümüzdeki hâli ile 30 Ocak 1984 tarihinde kabul edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Britanya Antarktika Toprakları arması</span> Ulusal arma

Britanya Antarktika Toprakları arması, Antarktika'da bulunan ve Britanya Denizaşırı Toprakları'na dâhil edilen Britanya Antarktika Toprakları bölgesi için kullanılan arma. Britanya Antarktika Toprakları arması günümüzdeki hâli ile 1952 yılında kabul edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Britanya Hint Okyanusu Toprakları arması</span> Ulusal arma

Britanya Hint Okyanusu Bölgesi arması, Hint Okyanusu'nda bulunan ve Britanya Denizaşırı Toprakları'na dâhil edilen ve günümüzde sadece Chagos Takımadaları'nı kapsayan Britanya Hint Okyanusu Toprakları'nda kullanılan arma. Britanya Hint Okyanusu Bölgesi arması günümüzdeki hâli ile bölgenin oluşturuluşunun 25. yılın anısına 1990 tarihinde kabul edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Turks ve Caicos Adaları arması</span> Ulusal arma

Turks ve Caicos Adaları arması, Karayipler'de Britanya Denizaşırı Toprakları'na dâhil edilen Turks ve Caicos Adaları tarafından kullanılan arma. Turks ve Caicos Adaları arması günümüzdeki hâli ile 1965 yılında kabul edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Jersey bayrağı</span> Ulusal bayrak

Jersey bayrağı, Avrupa kıtasının batısında, Büyük Britanya'nın güneyinde yer alan, Manş Denizi'nde bulunan ve Manş Adaları'ndan biri konumunda olan Jersey tarafından kullanılan bayrak. Jersey bayrağı günümüzdeki hâli ile 12 Haziran 1979 yılında kabul edilmiş, 10 Aralık 1980 tarihinde de Kraliçe II. Elizabeth tarafından onaylanmıştır. Bayrak ilk olarak 1 Nisan 1981'de göndere çekildi.

<span class="mw-page-title-main">Tristan da Cunha bayrağı</span> Ulusal bayrak

Tristan da Cunha bayrağı, Atlas Okyanusu'nun güneyinde yer alan ve Saint Helena, Ascension ve Tristan da Cunha adalar grubunun oluşturduğu Britanya Denizaşırı Toprakları bölgesinin bir parçası olan Tristan da Cunha adasında kullanılan bayrak. Tristan da Cunha bayrağı günümüzdeki hâli ile 20 Ekim 2002 tarihinde kabul edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Tristan da Cunha arması</span> Ulusal arma

Tristan da Cunha arması, Atlas Okyanusu'nun güneyinde yer alan ve Saint Helena, Ascension ve Tristan da Cunha adalar grubunun oluşturduğu Britanya Denizaşırı Toprakları bölgesinin bir parçası olan Tristan da Cunha adasında kullanılan arma. Tristan da Cunha bayrağı günümüzdeki hâli ile 2002 yılında kabul edilmiştir.