Brezilya millî futbol takımı,, Brezilya'yı ulusal seviyede temsil eden erkek millî futbol takımıdır. Dünya'nın en başarılı millî futbol takımlarından biridir. Şu ana kadar yapılan bütün Dünya Kupalarına katılmış tek ülkedir. Katıldığı 21 Dünya Kupası'nda 5 şampiyonluğu vardır. Brezilya millî takımının lakabı "Seleçao" yani seçilmişlerdir. 2010 FIFA Dünya Kupası'nda çeyrek finalde Hollanda'ya 2-1 yenilerek elenmişlerdir. Bu yüzden Brezilya Futbol Konfederasyonu Dunga'yı görevinden almıştır. 2014 FIFA Dünya Kupası'nda Almanya karşısında uğradıkları 1-7'lik hezimet, ülke genelinde eylemlere neden olmuştur.
Almanya millî futbol takımı, Almanya'yı ulusal seviyede temsil eden futbol takımıdır. Futbolda dünyanın en başarılı millî takımları arasında yer alır. Almanya millî futbol takımı, Dünya Kupası'nı 4 kez kazanma başarısını göstermiştir. Ayrıca, 3 kez Avrupa Şampiyonası'nı kazanarak Avrupa'nın en güçlü takımlarından biri olmuştur.
Romanya millî futbol takımı, Romanya Futbol Federasyonu yönetiminde Romanya'yı uluslararası müsabaka ve turnuvalarda temsil eden futbol takımıdır.
İsviçre millî futbol takımı, İsviçre Futbol Federasyonu yönetiminde İsviçre'yi uluslararası müsabaka ve turnuvalarda temsil eden futbol takımıdır.
Gana millî futbol takımı, Gana'yı ulusal karşılaşmalarda temsil eden futbol takımıdır. Tarihinde 4 kere Afrika Uluslar Kupası'nı kazanma başarısı gösteren Gana, FIFA Dünya Kupası tarihinde bir çeyrek final maçında oynayan üçüncü Afrika takımıdır.
Sovyetler Birliği millî futbol takımı, Sovyetler Birliği'ni uluslararası alanda temsil etmiş futbol takımıdır. Sovyetler Birliğinin yıkılmasıyla ortadan kalkmış, yerine bir süreliğine Bağımsız Devletler Topluluğu millî futbol takımı FIFA tarafından tanınmış ve sonunda bunun yerini, Rusya millî futbol takımı başta olmak üzere diğer ayrılan devletlerin ulusal takımları almıştır.
FIFA Kadınlar Dünya Kupası, FIFA tarafından kadın millî takımları arasında düzenlenen futbol turnuvası. Dört yılda bir yapılan organizasyon, ilk olarak 1991'de, Çin'in ev sahipliğinde düzenlenmiştir; finalde Norveç'i 2-1 yenen ABD, ilk şampiyon olmuştur. Turnuvanın son şampiyonu ise İspanya'dır.
Muhammed Abdülaziz ed-Da'ayya', Suudi eski millî futbolcudur. Suudi Arabistan millî futbol takımı adına dört Dünya Kupası'nda görev yaptı. 2007 yılının başlarında millî takım formasını 181. kez giyerek bir millî takımda en fazla forma giyen erkek futbolcu olarak rekor kırdı. Bu rekor hâlâ kendisine aittir.
Dejalma dos Santos, Brezilyalı eski futbolcudur.
Mariel Margaret Hamm, eski Amerikalı millî futbolcudur.
FIFA 17 Yaş Altı Kadınlar Dünya Kupası, 2008'den beri FIFA tarafından her iki yılda bir organize edilen futbol turnuvasıdır. Son şampiyon takım Kore 17 yaş altı kadın millî futbol takımıdır.
Homare Sawa , Japon eski millî futbolcudur. Ocak 2012'de FIFA Ballon d'Or ödülü alarak 2011 yılında Yılın Kadın Futbolcusu seçilmiştir.
Amerika Birleşik Devletleri kadın millî futbol takımı, Amerika Birleşik Devletleri'ni uluslararası karşılaşmalarda temsil eden ve Birleşik Devletler Futbol Federasyonu'na bağlı kadın millî futbol takımı.
Eduardo Gonçalves de Andrade, bilinen adıyla Tostão, forvet pozisyonunda oynayan eski Brezilyalı millî futbolcudur.
Japonya kadın millî futbol takımı, Japonya'yı uluslararası karşılaşmalarda temsil eden ve Japonya Futbol Federasyonu'na bağlı kadın millî futbol takımı.
İlki 1930'da düzenlenen FIFA Dünya Kupası'nda 13 takım mücadele ederken dönem içinde bu sayı artış gösterdi ve günümüzdeki katılımcı sayısı olan 32'ye ulaştı. Her düzenlenişinde en az bir takımın ilk kez katıldığı turnuvada, zaman içerisinde dağılan ülkelerin bazı ardılları FIFA tarafından eski takımın devamı olarak nitelendirildiğinden 80 farklı millî takım mücadele etti. Bu takımların 52'si ilk turu geçmeyi başarırken 43'ü çeyrek final, 25'i ise yarı final oynadı. Katılımcılar arasından 13 farklı finalist ve 8 farklı şampiyon çıktı.
Kadın futbolu, kadınlar tarafından gerçekleştirilen futbol karşılaşmaları için kullanılan tabir. Birçok ülkede profesyonel olarak oynanmakta olup, futbolun uluslararası anlamda en üst düzey yönetim organı olan Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği üyesi 177 kadın millî futbol takımı bulunmaktadır.
CONCACAF Kadınlar Şampiyonası, CONCACAF tarafından dört yılda bir organize edilen ve konfederasyon üyesi ülkelerin kadın millî takımlarının katılabildiği futbol turnuvasıdır. 1991 yılında, farklı periyotlarla düzenlenmeye başlandı. 2000 yılında CONCACAF Altın Kupa adını aldı. 2002'den beri dört yılda bir organize edilmeye başlanan turnuva, 2014 yılı ile birlikte ilk adına dönüş yaptı. Toplamda 7 şampiyonluk elde eden ve 2014'teki son turnuvanın şampiyonu olan Amerika Birleşik Devletleri turnuvanın en başarılı takımıyken, 2 şampiyonluk yaşayan Kanada ise turnuva tarihinde şampiyonluk elde eden diğer takımdır. Turnuva ayrıca günümüzde, FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nın CONCACAF elemeleri olarak da işlev görmektedir.
Silvia Neid, Alman teknik direktör, eski futbolcudur. Kariyerinde yedi Bundesliga ve altı DFB-Pokal bulunan oyuncu, en başarılı Alman futbolculardan biriydi. 2005-2016 döneminde Almanya kadın millî futbol takımının teknik direktörlüğünü yaptı. Neid; 2010, 2013 ve 2016'da FIFA Kadın Futbolunda Dünyada Yılın Teknik Direktörü ödülünü kazandı.
Orta Afrika Cumhuriyeti kadın millî futbol takımı, Orta Afrika Cumhuriyeti'ni uluslararası kadın futbolu organizasyonlarında temsil eden ve Orta Afrika Cumhuriyeti Futbol Federasyonu tarafından yönetilen millî futbol takımıdır. Takım, ilk uluslararası maçını 2018 yılında Afrika Uluslar Kupası elemelerinde oynadı. Ayrıca genç millî takımın yarı finalde kaybettiği 19 Yaş Altı Dünya Kupası elemeleri de dahil olmak üzere çeşitli maçlarda ve etkinliklerde mücadele etti. Afrika genelinde olduğu gibi, kadın futbolu bazı zorluklarla karşı karşıyadır. Futbol sadece resmî olarak 2000 yılında organize edildi ve ulusal seviyede yalnızca 400 oyuncu vardır.