I. François, 1515 ile 1547 yılları arasında hüküm süren Fransa Kralı. Valois Hanedanının Angoulême kolundan gelen beş hükümdardan ilkidir.
VIII. Henry, 22 Nisan 1509'dan 1547'deki ölümüne kadar İngiltere kralıydı. Henry, yaptığı ilk evlilik olan Aragonlu Catherine ile yaptığı evliliği iptal ettirme çabalarıyla tanınır. Papa VII. Clemens ile böyle bir fesih konusunda yaşadığı anlaşmazlık, Henry'nin İngiliz Reformasyonu'nu başlatmasına ve İngiltere Kilisesi'ni papalık otoritesinden ayırmasına yol açtı. Kendisini İngiltere Kilisesi'nin Yüce Başkanı olarak atadı ve papa tarafından aforoz edildiği manastırları feshetti.
Yorklu Elizabeth 1486'da İngiltere kralı olan VII. Henry ile evlendi ve İngiltere kraliçesi oldu. VII. Henry'nin karısı, VIII. Henry'nin annesi, IV. Edward'ın kızı, III. Richard'ın yeğeni ve V. Edward'ın kızkardeşidir. Ayrıca IV. Edward'ın kızı ve V. Edward'ın kızkardeşi olması dolasıyla da İngiltere Prensesidir. İngiltere Krallarının kardeşi, kızı, yeğeni, karısı ve annesidir.
Habsburglu I. Maximilian, Kutsal Roma İmparatoru. 1493 yılından ölümüne kadar hüküm sürmüş, yaptığı savaşlar ve evlilikler sayesinde Habsburg Hanedanı'nın nüfuzunu arttırmıştır.
Mary Boleyn, ünlü Boleyn ailesinin kızlarından biridir. VIII. Henry döneminde yaşamış ve onun bir dönem metresi olmuştur. Kız kardeşi Anne Boleyn'dir.
VII. Henry, İngiltere kralı. Kral III. Richard'ı öldürüp İngiltere Kralı olmuştur. Tudor Hanedanı'ndan ülkeyi yöneten ilk kişiydi.
Arthur Tudor İngiltere Kralı VII. Henry ve Yorklu Elizabeth'in ilk çocuğu. İngiltere tahtının varisi iken babasından önce ölmüştür. Bazı kaynaklarda terleme hastalığından öldüğü yazar. Ancak bu hastalık hakkında çeşitli teoriler olmakla beraber tam olarak bilinmemektedir.
Mary Tudor, VII. Henry ve Yorklu Elizabeth'in son kızları. 1514'te Fransa Kralı XII. Louis ile evlendi ve Fransa Kraliçesi oldu. Kocası bir yıl sonra ölünce ülkesi İngiltere'ye geri döndü. İngiltere'de Suffolk Dükü Charles Brandon ile evlendi, çiftin üç çocuğu oldu. 1533 yılında 37 yaşında hastalık sonucu öldü. Torunu Leydi Jane Grey'dir.
II. François, 10 Temmuz 1558 - 5 Aralık 1560 döneminde Fransa kralı ve 24 Nisan 1558 – 5 Aralık 1560 döneminde İskoçya kraliçesi Mary Stuart ile evliliği dolayısıyla İskoçya kraliçesi eşi.
Louise de Savoie, Fransız soylu, Auvergne ve Bourbonnais naibesi, Nemours düşesi ve Fransa Kralı I. François'nın annesi. 1515, 1525-1526 ve 1529 yıllarında Fransa naibesi olarak görev yapmıştır.
VIII. Charles 1483 - 1498 arasında hüküm sürmüş olan Fransa kralı. 13 yaşında babası XI. Louis'nin yerine tahta geçer. İktidarı sırasında feodal derebeyleri merkezî iktidara karşı ayaklanarak 1485 - 1488 yılları arasında Mad Savaşı çıkartmış ancak yenilmişlerdir. Napoli Krallığında hak iddia etmek için İtalya'yı işgal edecek ve sonunda geri çekilmek durumunda kalacağı İtalya Savaşlarını başlatacaktır.
XII. Louis, 1498 - 1515 arasında hüküm sürmüş olan Fransa kralı. 13 yaşındayken, babası 1498 yılında arkasında varis bırakmadan ölen VIII. Charles'dan sonra tahta geçmiştir. Charles tarafından başlatılan İtalya Savaşlarının ikinci büyük seferini düzenlemiştir. 1501 - 1504 yılları arasında Napoli kralıdır.
XI. Louis, İhtiyatlı Louis olarak da adlandırılır. 22 Temmuz 1461 − 30 Ağustos 1483 arası dönemde Fransa kralı olmuştur.
Fransa ve Bretonya'nın birleşmeleri günümüz Fransa'sının oluşumunda önemli bir adımdı. Bretonya, 5. yüzyılda I.Clovis'e Gallo-Romen toprakları üzerinde otorite verilmesinden beri Fransa Krallığı'nın yarı-bağımsız bir parçası sayılıyordu. Bretonya'nın tarihte ilk defa bir dükalık olarak kaydedilmesi 846'da Nominoe'nin hükümdarlığı dönemindedir. Yüzyıllar boyunca Bretonya Dükalığı'nın Fransa kralına gösterdiği bağlılık, kral ve dük unvanını taşıyan kişilere ve İngiliz Monarşisi'nin bu ilişkiye olan ilgisine göre sürekli değişti. Bretanya Dükü II.Francis'in hükümdarlığı özellikle önemli bir dönemdi çünkü bu dönemde Fransa kralı XI.Louis merkezi otoritesini güçlendirmek istedi bunun karşısında soylular özerkliklerini korumak için mücadele ettiler. Birkaç savaş, antlaşma ve papalık kararı sonucunda, Bretonya ile Fransa, IX.Louis'in oğlu VIII.Charles'in Bretonya tahtının varisi Anne ile 1491'de evlenmesiyle birleşti. Ancak, iki ülkenin veraset sistemleri arasındaki farklılıklardan dolayı 1547'de II.Henry'nin hükümdarlığına kadar, kral ve dük unvanları farklı kişiler tarafından taşındı.
Guillaume de Rochefort, Fransız kralları XI. Louis ve VIII. Charles VIII döneminde Fransa Adalet Bakanı olarak görev yapan bir avukattı.
Wittelsbach hanedanı Bavyera, Pfalz, Hollanda ve Zelanda, İsveç, Macaristan, Bohemya, Köln Elektörlüğü, Yunanistan ve diğer bazı prens-piskoposluklara hükmetmiş olan Alman hanedandır. Atalarının toprakları olan Pfalz ve Bavyera toprakları birer elektörlüktü ve ailenin üç üyesi Kutsal Roma İmparatorluğu'nun imparatorlarını ve krallarını seçti. 1805'te kurulan ve 1918'e kadar varlığını sürdüren Bavyera Krallığı'na da hükmettiler. Hanedandan olan ilk Bavyera dükü I. Otto dur. 1180'de Bavyera Dükalığı'nın Aslan Heinrich'ten alınmasıyla Bavyera dükü oldu. II. Otto, Pfalzlı Agnes ile evlenmişti. Agnes, Ren Pfalz kontu V. Heinrich'in kızı ve Aslan Heinrich'in torunuydu. Bu evlilikle Wittelsbach hanedanı Pfalz'ı da aldı.
Claude de France, Türkçe Fransalı Claude,, Valois Hanedanı'ndan Fransız Kralı XII. Louis'nin kızı ve tahtın varisi kuzeni I. Fransuva ile evlenerek Fransa kraliçesi oldu. 1514'ten 1524'teki ölümüne kadar Bretonya düşesiydi.
Charles de Bourbon, Vendôme düküydü. Vendôme dükü François ve Lüksemburglu Marie'nin oğludur. I. François'in yaptığı Marignano Muharebesi'ne katıldı.
Charles, 1407'den ölümüne kadar Orléans düküydü. Ayrıca Valois dükü, Blois ve Beaumont-sur-Oise ve Coucy kontuydu. I. Louis ve Valentina Visconti'nin oğludur. XII. Louis'in babasıdır. 1415'te Agincourt Muharebesi'nde İngilizlere esir düştü ve 25 yıl boyunca 1440'a kadar esir kaldı. Esareti sırasında birçok şiir yazdı.
IV. Gaston, 1436'dan ölümüne kadar Foix kontuydu. Foix kontu I. Jean'in oğludur. Aragon kralı II. Juan ve Navarra kraliçesi Blanche'ın kızı Éléonore ile evlendi. Navarra kralı olmadan 6,5 yıl önce öldü.