İçeriğe atla

Breakfast at Tiffany's

Breakfast at Tiffany's şu anlamlara gelebilir:

  • Breakfast at Tiffany's: Music from the Motion Picture, Henry Mancini'nin yaptığı filmin 1961 tarihli soundtrack albümü
  • Breakfast at Tiffany's (müzikal), kitaba ve filme dayanan 1966 tarihli Broadway müzikali
  • "Breakfast at Tiffany's" (şarkı), Amerikan rock grubu Deep Blue Something'in 1996 tarihli şarkısı
  • Tiffany'de Kahvaltı (roman), orijinal adı Breakfast at Tiffany's olan Truman Capote'nin kısa romanı
  • Çılgınlar Kraliçesi, orijinal adı Breakfast at Tiffany's olan 1961 tarihli film

İlgili Araştırma Makaleleri

<i>Sefiller</i> Victor Hugonun romanı

Sefiller, Victor Hugo tarafından yazılan tarihi romandır. İlk olarak 1862'de yayınlandı. 19. yüzyılın en büyük eserlerinden biri olarak kabul gördü. İngilizce konuşulan ülkelerde başarısız çeviriler nedeniyle genellikle orijinal Fransız ismiyle anılır. Hikâye 1815'te başlar ve 1832'deki Paris Haziran İsyanı'nda son bulur. Birkaç karakterin yaşamını ve birbirleriyle alakasını ele alan roman daha çok eski mahkûm Jean Valjean'ın yaşam mücadelesi ve kefaretini ödemeye çalışmasına odaklanır.

<span class="mw-page-title-main">Truman Capote</span> Amerikalı yazar (1924 – 1984)

Truman Capote, Amerikalı yazar. Truman Streckfus Persons olarak New Orleans'ta dünyaya gelen Capote'nin kısa öyküleri, romanları ve kurgusal olmayan yazıları arasında sinemaya da uyarlanmış Tiffany'de Kahvaltı ve Soğukkanlılıkla da yer alır.

<span class="mw-page-title-main">Henry Mancini</span> Amerikalı besteci (1924 – 1994)

Henry Mancini, asıl adı Enrico Nicola Mancini.. Amerikalı besteci ve aranjör.

<span class="mw-page-title-main">Audrey Hepburn</span> İngiliz aktris (1929 -1993)

Audrey Hepburn, Hollanda asıllı İngiliz Hollywood yıldızı, hayırsever ve moda ikonudur.

Ben-Hur, tam adı Judah Ben-Hur olan kurgusal bir roman karakteridir. Hikâyeye göre Ben-Hur Yahudi bir aristokratken, İmparator Tiberius döneminde, Romalı arkadaşı Messala'nın ihaneti ile köleleştirilmiştir. Bu andan sonra hayatı büyük bir maceranın içinde kaybolur, maceranın az gözüken ama Ben-Hur'u en derinden etkileyen figürü ise İsa'dır. Ben-Hur İsa'nın çarmıha gerilişine de şahit olur. Hikâye ilk kez Lew Wallace tarafından, 1880'de roman olarak kaleme alınmıştır. Hristiyanlık ağırlıklı bir atmosfere sahip hikâye, başarılı bir roman olduktan sonra defalarca sinema filmlerine, tiyatro ve radyo oyunlarına adapte edilmiştir.

<i>Batı Yakasının Hikâyesi</i> (film, 1961)

Batı Yakasının Hikâyesi, 1961 yapımı, müzikal ABD filmi.

<span class="mw-page-title-main">George Peppard</span> Amerikalı sinema oyuncusu (1928 – 1994)

George Peppard Amerikalı oyuncudur.

<i>Çılgınlar Kraliçesi</i> 1961 yapımı film

Çılgınlar Kraliçesi 1961 ABD yapımı romantik filmdir. Özgün adı Breakfast at Tiffany's olan film Türkiye'de bazı TV kanallarında özgün adının tam çevirisi olan Tiffany'de Kahvaltı adı ile de gösterilmiştir.. Film Türkiye'de ilk kez 10 Şubat 1963 tarihinde gösterime girmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Tim Roth</span>

Timothy Simon Smith, İngiliz oyuncu ve yönetmen.

<span class="mw-page-title-main">Blake Edwards</span> Amerikalı film yapımcısı ve yönetmeni; senarist (1922 – 2010)

Blake Edwards ödüllü Amerikalı yönetmen, film yapımcısı, senarist ve oyuncu. En çok Pembe Panter filmleri ile hatırlanır. 1940'lı ve 1980'li yıllar arasında sinemada aktif olmuştur. 1969 yılından beri aktris Julie Andrews ile evli olan yönetmen, 15 Aralık 2010 tarihinde Santa Monica Kaliforniya'da zatürreden ölmüştür.

<i>Tiffanyde Kahvaltı</i> Truman Capoteun kısa romanı

Tiffany'de Kahvaltı, Amerikalı yazar Truman Capote'nin 1958'de yayımladığı novella'nın adıdır. Özgün adı Breakfast at Tiffany's olan bu kısa roman Random House yayınevi tarafından yazarın üç kısa hikâyesi ile birlikte tek bir kitap halinde basılmıştı.

Örümcek Kadının Öpücüğü şu anlamlara gelebilir

Av şu anlamlara gelebilir:

Misfits, İngilizce uyumsuzlar anlamına gelen bir sözcüktür.

4. Grammy Ödülleri; 29 Mayıs 1962'de Chicago, Los Angeles ve New York'ta düzenlendi. Henry Mancini törende 5 ödül kazandı.

"Moon River", Henry Mancini tarafından bestelenmiş ve sözlerini Johnny Mercer'in yazdığı şarkıdır. Şarkıyı ilk olarak Audrey Hepburn, 1961'de Çılgınlar Kraliçesi filminde seslendirdi. Şarkı, En İyi Özgün Şarkı dalında Akademi Ödülü kazandı. Şarkı aynı zamanda, 1962'de düzenlenen Grammy Ödülleri'nde Yılın Kaydı, Yılın Şarkısı ve En İyi Aranjman kategorilerinde ödüle layık görüldü.

George Axelrod, ABD'li senarist, yapımcı, oyun yazarı ve sinema yönetmeni. En çok, aynı adla Marilyn Monroe'nun başrolünde oynadığı filme uyarlanan Yaz Bekarı adlı oyunuyla bilinir. 1961'de, Truman Capote'un aynı adlı eserinden uyarladığı Breakfast at Tiffany's ve 1962'de, Richard Condon'un aynı adlı romanından sinemaya uyarladığı Mançuryalı Aday ile Akademi Ödüllerine aday oldu.

<i>Bir Yıldız Doğuyor</i> (film, 1976)

Bir Yıldız Doğuyor, Frank Pierson tarafından yönetilen, Pierson, John Gregory Dunne, Joan Didion tarafından yazılan ve Barbra Streisand, Kris Kristofferson, Gary Busey, Paul Mazursky ve Joanne Linville'in oynadığı 1976 Amerikan müzikal romantik drama filmi. Film ünlü bir rock and roll yıldızıyla tanışan ve ona aşık olan genç bir şarkıcıyı anlatır ancak yıldızın kariyeri düşüşe geçerken genç kızın kendini kariyeri yükselirken bulur. Başrollerini Janet Gaynor ve Fredric March'ın paylaştığı, 1954'te Judy Garland ve James Mason'ın oynadığı ve yine 2018'de Lady Gaga ve Bradley Cooper'ın oynadığı bir müzikal olarak uyarlanan 1937 tarihli orijinal filmin yeniden çevrimidir.

<i>Affedilmeyen</i> (film, 1960)

Affedilmeyen, İngilizce özgün adıyla: The Unforgiven, John Huston'ın yönettiği, Burt Lancaster ve Audrey Hepburn'ün başrollerini paylaştığı 1960 yapımı bir Amerikan Western filmidir. Meksika'nın Durango kentinde çekilen filmin oyuncu kadrosunda Audie Murphy, Charles Bickford, Lillian Gish, John Saxon, Joseph Wiseman, Doug McClure ve Albert Salmi yer alıyor. Hikâye, The Searchers'ın yazarı Alan Le May'in 1957 tarihli romanına dayanmaktadır. Film, kendi dönemi için alışılmadık bir şekilde, Yerli Amerikalılara ve Eski Batı'da Kızılderili kanı taşıdığına inanılan insanlara karşı ırkçılık konusunu ön plana çıkarıyor. Film aynı zamanda perde arkası sorunlarıyla da tanınıyor.