İçeriğe atla

Brainly

Kontrol Edilmiş
Brainly
Kurucu(lar)Michał Borkowski
Tomasz Kraus
Łukasz Haluch
CEOMichał Borkowski
URLhttps://eodev.com
SloganÖdevlerin Yeni Boyutu
Site türüÖzel şirket
Üye sayısı350 milyon
Kuruluş tarihiEylül 2009
Hizmet bölgesiTürkiye, ABD, Hindistan, Polonya, Brezilya, Endonezya, Latin Amerika, İspanya, Portekiz, Fransa, Romanya, Ukrayna, Filipinler
Geçerli durumAktif

Brainly ya da Türkçe ismiyle E-ödev, merkezi Polonya'nın Kraków kentinde bulunan bir şirkettir. Site; öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin; ev ödevlerini ve ders sorularını sormaları ve cevaplamaları amacıyla kurulmuştur. Uygulama, rütbe ve puan sistemine sahiptir. Çözülen her sorunun kendi puanı vardır ve kazanılan puanlarla rütbeler elde edilir. Brainly, Kasım 2020 itibarıyla 350 milyon kullanıcıya sahip olduğunu belirtmiştir.[1]

Dış bağlantılar

https://eodev.com/ 1 Mayıs 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Kaynakça

  1. ^ "1". haber. The First News. 26 Kasım 2020. 28 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2022. 

İlgili Araştırma Makaleleri

Amazon Mechanical Turk, Amazon'un 3 Kasım 2005 itibarıyla kullanıcılarına sunmuş olduğu soru-cevap hizmetidir.

<span class="mw-page-title-main">IMDb</span>

IMDb ; filmler, diziler, televizyon programları, video oyunları ve internet içerikleri hakkında bilgiler barındıran çevrimiçi bir bilgi bankasıdır. Sinema ve televizyon yapımları hakkında oyuncu kadrosu, yapım ekibi, biyografiler, özetler, ilginç bilgiler, puanlar ve eleştiriler gibi bilgileri içerir. İlk kurulduğunda amatör sinemaseverler tarafından yönetilen IMDb, günümüzde Amazon'un alt kuruluşu IMDb.com Inc. tarafından yönetilmektedir.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl yapılan, Türkiye'deki ve bazı yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarına öğrenci yerleştirmeye yönelik bir sınavdır. Öğrenciler, bu sınav sonucuna göre bir yükseköğretim programına yerleştirilirler.

<span class="mw-page-title-main">Yükseköğretim Kurulu</span> Türkiyede bir devlet kurumu

YÖK olarak kısaltılan Yükseköğretim Kurulu, Türk üniversiteleri için merkezî devlet denetim organıdır.

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ya da Tıpta Uzmanlık Sınavı, Türkiye'de tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi için gereken branş seçme sınavıdır. Sınava ayrıca veteriner, eczacılık, kimya, biyoloji veya tıbbi biyolojik bilimler fakültelerinden mezun olanlar da başvurabilir.

Kanun hükmünde kararname (KHK), yasama organının konu, süre ve amacı belirleyen bir yetki kanunu ile verdiği yetkiye veya doğrudan doğruya anayasadan aldığı yetkiye dayanarak, hükûmetin çıkardığı, maddi anlamda kanun gücüne sahip, parlamentonun tasdiki ile şekli ve organik anlamda kanun gücünü kazanacak olan kararnamelerdir. Türkiye'de 1982 Anayasası'nın 87'nci maddesi ile "bakanlar kuruluna belli konularda kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi vermek" TBMM'nin görev ve yetkileri arasında sayılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Antik Çağ felsefesi</span>

Antik Çağ felsefesi ya da Antik Çağ Yunan felsefesi, MÖ 700'lü yıllardan başlayıp M.S. 500'lü yıllara, yani Orta Çağ'a kadar uzanan tarihsel dönemdeki felsefe tarihini kapsar. Antik Yunan ve Roma kültürlerinde süregelen felsefe eğilimleri ve öğretilerinden oluşur. Klasik İlkçağ felsefesi olarak adlandırılması da söz konusudur. Bu dönem İlk Çağ felsefesinden, Yunan ve Roma kültürlerine bağlı olmalarıyla ayrıştırılır. Böylece bilgi için bilgi gibi bir felsefe geleneğine geçilmiş olduğu varsayılır; bilgi burada gündelik yaşamdaki kullanılabilirliğinin ötesinde kendi başına bir değer ya da sorundur. Bu nedenle Batı felsefesi olarak adlandırılan felsefe geleneği kendisini Antik Çağ felsefesine dayandırır. Çağdaş ya da modern denilen düşünce biçiminin ve felsefe tarzının embriyon halinde bu dönem felsefe geleneğinde ortaya konulduğu varsayılmaktadır. Antik Çağ filozofları, bilginin anlamını, doğruluğun ne olduğunu, erdemin ne anlama geldiğini, evrenin ve yaşamın anlamını sorgulamışlar ve felsefi soruları şekillendirmişlerdir.

Cümle veya tümce; bir ifade, soru, ünlem veya emiri dile getiren; kendi başına anlamlı sözcükler dizisi. Çoğunlukla özne, tümleç ve yüklemden meydana gelir. Bazen yan cümleciklerle anlamı pekiştirilir veya genişletilir.

42, 41'den sonraki ve 43'ten önceki çift tam sayıdır. Popüler kültürde Otostopçunun Galaksi Rehberi kitabında hayat, evren ve her şeye dair nihai sorunun cevabı olarak tanıtılması nedeniyle dikkat çekmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Cevat Çobanlı</span> Türk asker ve siyasetçi

Cevat Çobanlı, Türk asker ve siyasetçi.

Süleyman Sabri Yirmibeşoğlu Türk asker.

Soru cümleleri; soru anlamı taşıyan, cevap bekleyen cümlelerdir. Soru eki (mi), soru zarfı, soru zamiri veya soru sıfatı ile oluşturulur. Soru cümlelerinin sonuna soru işareti (?) konur.

<span class="mw-page-title-main">The Substitute</span> Lostun altıncı sezonunun dördüncü, toplamda 107. bölümü

"The Substitute", American Broadcasting Company'de gösterilen Lost'un altıncı ve final sezonunun dördüncü, toplamda 107. bölümüdür. Bölüm, ABD'de 16 Şubat 2010 tarihinde yayınlandı. Bölümün yönetmenliğini Tucker Gates yaparken, senaryosunu Elizabeth Sarnoff ile Melinda Hsu Taylor yazdı.

<span class="mw-page-title-main">Lisans Yerleştirme Sınavı</span> yükseköğrenime geçiş sınavı (2010–2017)

Lisans Yerleştirme Sınavı veya kısaca LYS, Türkiye'de 2010-2017 yılları arasında yükseköğretime geçiş sisteminin ikinci aşaması olan sınavdır. Yerini 2017 itibarıyla uygulanan YKS'nin AYT oturumuna bırakmıştır. Her yıl ÖSYM tarafından belirlenen tarihlerde 81 il merkezi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti başkenti Lefkoşa'da yapılır. Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda herhangi bir puan türünden 180 puan alan adaylar dilerlerse Lisans Yerleştirme Sınavları'na başvurabilirler. Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda bu barajı geçen adayların Lisans Yerleştirme Sınavı'na başvurmaları zorunlu değildir fakat LYS puan türleri ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına girmek isteyen aday öğrencilerin bu sınava girmeleri gerekmektedir. Lisans Yerleştirme Sınavı toplamda 5 ayrı oturumda gerçekleştirilmektedir. Lisans Yerleştirme Sınavları genellikle haziran ayında yapılmaktadır. Fakat sınav tarihleri girilen yıllara göre değişmektedir. Aday öğrenciler istedikleri kadar oturuma girme haklarına sahiplerdir. Genellikle LYS ile alan bir bölüme yerleşmek için en az 2 LYS oturumuna girmek gerekmektedir. Aday öğrenciden her bir oturum için ayrı ayrı ücret talep edilmektedir. Bu ücret 2017 yılında 40 Türk lirası olarak açıklanmıştır. Öğrenciler ortaöğretimde eğitim gördükleri alan dışındaki bir oturuma girerlerse bu durumda adayın puanı kırılmaz. Puan kırılma olayı sadece üst üste iki yıl sınava giren adayların girdiği ikinci sınavda uygulanır ve adayın OBP'si yarı yarıya düşürülür. Aday öğrencinin puanının kırılmasının sebebi bir önceki yıl bir bölüme yerleşmesi ile alakalı olup alan dışı tercih ile bir alakası yoktur. Lisans Yerleştirme Sınavı'na dair başvurular ve sonuçlar ÖSYM AİS'ten duyurulmaktadır.

Counter-Strike: Global Offensive ya da kısa adıyla CS:GO, Valve ve Hidden Path Entertainment tarafından geliştirilen çevrimiçi birinci şahıs nişancı oyunudur. Counter-Strike serisinin dördüncü oyunudur. Ağustos 2012'de Microsoft Windows, macOS, Xbox 360 ve PlayStation 3 için piyasaya sürülürken, Linux sürümü 2014'te piyasaya sürülmüştür. Oyunun Steam mağazasındaki adı 27 Eylül 2023 tarihinde Source 2 oyun motoruna geçilmesi ile Counter-Strike 2 olarak değiştirilmiştir. Counter-Strike: Global Offensive, oyun motoru güncellemesinden sonra kısa bir süre erişilemez olarak kalsa da, sonradan güncellemeden önceki versiyonu oyunun "betalar" bölümüne eklenmiştir.

<i>Cevap Soruda</i>

Cevap Soruda, 1 Kasım 2021 tarihinde 360'ta yayımlanmaya başlayan bilgi yarışma programı ve Türk formatıdır. Ayrıca format ilk olarak Fransa'ya, daha sonra birçok ülkeye satılmıştır. Programı ilk olarak 2013 yılında Şoray Uzun sundu ve TRT 1'de yayımlandı. Daha sonra 2021-2022 yılları arasında Ersin Düzen'in sunumuyla 360'ta hafta içi her gün yayımlandı ve 28 Ocak 2022'de ekrana gelen 65. bölümü ile sona erdi.

<i>Riziko!</i>

Riziko!, Amerikan bilgi yarışması programı Jeopardy!'den uyarlanan Türk bilgi yarışması programı. 1994'te, Serhat Hacıpaşalıoğlu'nun yapımcılığında TRT 1'de yayına başlayan programın sunuculuğunu da Hacıpaşalıoğlu yapmaktaydı. 1996'ya kadar TRT 1'de yayınlanmasının ardından 1998-1999 yılları ile 2000 yılında Kanal 7'de, yine Hacıpaşalıoğlu'nun yapımcılığı ve sunuculuğunda yayın hayatını sürdürdü. Toplamda 5 sezon boyunca, 709 bölümü yayınlandı.

<span class="mw-page-title-main">MSN QnA</span>

MSN QnA Microsoft'un MSN grup hizmetlerinin bir parçası olan soru-cevap servisiydi. Hizmet biraz Google Cevaplar'a benzer, ancak Yahoo! Cevaplar işlevine daha yakındır. Kullanıcılar, sorular sorabilir, bunları konuyla etiketleyebilir ve diğer kullanıcıların sorularını cevaplandırmak için puan ve itibar kazanabilir.

Liselere Geçiş Sistemi, Liselere Giriş Sınavı ya da kısaca LGS, Türkiye'de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan liseye geçiş sınavı sistemidir.

Vuelta a España dağlar klasmanı, İspanya Bisiklet Turu'ndaki ikincil bir klasman. Bu klasman için dağ zirvelerini ilk sıralarda geçen bisikletçilere puan verilir. Klasman, 1935'te oluşturuldu, o yıl İtalyan Edoardo Molinar tarafından kazanıldı ve 2005 yılına kadar dağ klasmanı lideri yeşil bir mayo giydi. 2006'da turuncu bir mayoya, 2010'da ise mavi noktalı beyaz mayoya dönüştü.