Bozoğlu



Bozoğlu bir yer ismi ve soyadıdır ve şu anlamlara gelebilir:
Yerleşim yeri
- Bozoğlu, Çerkeş – Çankırı ili Çerkeş ilçesine bağlı köy
Soyadı Bozoğlu olan
- Yeşim Ceren Bozoğlu (1974), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu
Bozoğlu bir yer ismi ve soyadıdır ve şu anlamlara gelebilir:
Bayındır şu anlamlara gelebilir:
Aksiyon şu anlamlara gelebilir:
Yapımcı veya prodüktör şu anlamlara gelebilir:
Ton şu anlamlara gelebilir:
Vikisözlük (Wiktionary), Wikimedia Vakfı'nın projelerinden olup her dilde özgür birer sözlük oluşturma amacıyla 12 Aralık 2002 tarihinde başlatılmıştır. Vikipedi'nin kardeş projelerindendir. Türkçe Vikisözlük ise 2 Mayıs 2004 tarihinde başlatılmıştır.
Afşar aşağıdaki anlamlara gelebilir:
Klavye şu anlamlara gelebilir:
Bozoğlu, Çankırı ilinin Çerkeş ilçesine bağlı bir köydür.
Uydu ile şu maddeler kastedilmiş olabilir:
Doktor şu anlamlara gelebilir:
Başkan, herhangi bir organizasyon veya oluşumun başındaki yöneticiye denir.
Yönetmen, şu anlamlara gelebilir:
Dijital indirme şu anlamlara gelebilir:
Albüm şu anlamlara gelebilir:
Büyükbaba veya dede, Büyükbaba türk kültüründe babanın babasına denir. bir kimsenin annesinin ya da babasının babası. Kişi, dedesinin torunudur.
Kayınvalide, kaynana, kayınanne veya hanımanne; bir erkeğe göre karısının, bir kadına göre kocasının yani evli çiftlerin eşlerinin annesi için kullandığı sözcüktür. Karşılıklı olma durumunda anne olarak hitap edilir. Genellikle kaynanadan 3. bir kişi olarak bahsedildiğinde öz anne ile karıştırılmamak için bu şekilde kullanılır.
Kayınpeder, kayınbaba veya kaynata; bir erkeğe göre karısının, bir kadına göre kocasının yani evli çiftlerin eşlerinin babası için kullandığı sözcüktür. Karşılıklı olma durumunda baba olarak hitap edilir. Genellikle kayınpederden 3. bir kişi olarak bahsedildiğinde öz baba ile karıştırılmamak için bu şekilde kullanılır.
Kayınbirader veya kayınço, bir erkeğe göre karısının, bir kadına göre kocasının yani evli çiftlerin eşlerinin erkek kardeşleri için kullandıkları terimdir. Kayın sözcüğünden oluşan kayınpeder ve kayınvalide sözcüğünden farklı olarak tek başına kayın olarak kullanıldığında da aynı anlam kastedilir. Fakat kayın olarak kullanılmaz; iyelik eki olması durumunda kaynım, kaynın vb şeklinde kullanılır.