
Accipitridae veya Atmacagiller, Accipitriformes takımına bağlı yırtıcılardan oluşan bir kuş familyasıdır. Avladıkları orta boy memeliler ve çeşitli böcekler ile beslenirler. Bazıları leşle ve birkaçı meyvelerle de beslenebilir. Tüm kıtalara ve bazıları okyanus ada gruplarına yayılmıştır.

Sivri faregiller veya Sivri fareler (Soricidae), tür bakımından zengin bir memeli familyasıdır. fareler ile benzerliklerine rağmen, Böcekçiller (Eulipotyphla) takımında sınıflandırılırlar. Dünya çapında, yaklaşık 10'u Orta Avrupa'da da yaşayan 350'den fazla tür tanımlanmıştır.

Antilop, Bovidae familyası içerisindeki 100 kadar otobur memeli türüne verilen addır. Zarif yapılı olan antiloplar da sığırlar gibi çift toynaklı ve geviş getiren hayvanlardandır. Bulunmuş fosiller bize Asya ve Avrupa'nın birçok yerinde antilopların yaşadığını söylemektedir. Buna karşılık antilop türlerinin çoğu Afrika'da, sadece 8 türü Asya'da yaşamaktadır. Kuzey Amerika'ya özgü olan Amerika antilobu ise adına rağmen antiloplarla aynı familyadan bile değildir. Antiloplar, çatallanmadan uzayan boynuzlarını dökmezken, Amerika antilopları çatallanarak uzayan boynuzlarını yılda 1 defa dökerler.

Çaylak, Accipitriformes takımından atmacagiller (Accipitridae) familyasının Milvinae, Elaninae alt familyaları ile Perninae alt familyasından bazı türleri kapsayan gündüzcül yırtıcı kuşlara verilen ortak ismidir. Bunlar uzun kanatlı, uzun çatalkuyruklu, çengel gagalı olup küçük kuşları ve fare gibi hayvanları avlarlar.

Bu madde Türkiye faunasına ait kuşları içermektedir.

Köstebekgiller (Talpidae), memeliler aleminde böcekçiller takımına ait, yeraltında, kazdıkları tünellerde yaşayan memeli grubunu kapsayan bir familyadır. Bazı türleri tamamen suda yaşarken bazıları yarı su yarı kara ortamında yaşar. Tamamen kürkle kaplı silindirik vücut yapıları ve küçük gözleri vardır. Ayrıca genellikle kullakları görünmeyecek şekildedir. Yer altında yaşayan omurgasız canlılarla beslenirler. Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'da yaşarlar.

Kuyruksürengiller (Herpestidae), etçiller takımından bir kedimsi familyası.

Örümcek kuşugiller (Laniidae), ötücü kuşlar takımına ait bir kuş familyası.

Bayağı arı şahini, atmacagiller (Accipitridae) familyasından bir çaylak türü.

Tepeli arı şahini, atmacagiller (Accipitridae) familyasından bir çaylak türü.

Ak çaylak, atmacagiller (Accipitridae) familyasından bir çaylak türü.

Neredeyse tehdit altındaki türler (NT), nesli tehlikede olmamakla beraber, yakında nesli tehlikeye girebilecek türlerdir.

Köpeksi maymunlar veya uzun kuyruklu maymungiller (Cercopithecidae), Eski Dünya maymunları grubundan bir maymun familyasıdır. Kuyruklu Eski Dünya maymunlarının (Cercopithecoidea) tek yaşayan familyası ve 135 türü ile en kalabalık maymun familyasıdır. Üyeleri Afrika ve Asya'da yaşamaktadır. En tanınmış cinsleri uzun kuyruklu maymun, babun, şebek, mandril, langur ve uzun burunlu maymunlardır.

Kara omuzlu çaylak, atmacagiller (Accipitridae) familyasından bir boz çaylak türü.

Ak kuyruklu çaylak, atmacagiller (Accipitridae) familyasından bir boz çaylak türü. Kuzey Amerika'nın batısında ve Güney Amerika'nın bazı kesimlerinde bulunur.

Makas kuyruklu çaylak, atmacagiller (Accipitridae) familyasından yırtıcı bir kuş türü. Chelictinia cinsine monotipik'tir.

İnci çaylak, atmacagiller (Accipitridae) familyasından yırtıcı bir kuş türü. Gampsonyx cinsinin tek üyesidir.

Kırlangıç kuyruklu çaylak, atmacagiller (Accipitridae) familyasından yırtıcı bir kuş türü. Elanoides cinsinin tek üyesidir.

Arı şahinleri (Perninae), atmacagiller (Accipitridae) familyasından bir alt familya. Sıcak iklim kuşlarıdır. Bu gruptaki türlerin birkaçı çoğunlukla böceklerle beslenir ve arı şahinleri ayrıca yaban arısı lavralarıyla beslenir. Ayrıca bu gruptaki bazı kuşlar sürüngenlerle de beslenir.

Şahinler (Buteoninae), atmacagiller (Accipitridae) familyasından bir alt familya.