
Mali, resmi adıyla Mali Cumhuriyeti, Batı Afrika'da denize kıyısı olmayan bir ülkedir. 1.240.000 km²'lik yüz ölçümüyle Afrika'nın sekizinci büyük ülkesidir. Nüfusu 19,1 milyondur ve bu nüfusun %65'ini 25 yaş altındakiler oluşturmaktadır. Başkenti Bamako'dur. Mali sekiz bölgeye ayrılmıştır, kuzey sınırları Sahra'nın derinliklerine kadar uzanır. Ülkenin güney bölümü Nijer ve Sénégal nehirlerinin geçtiği Sudan Savanı'ndadır ve nüfusun çoğunluğu bu bölümde yaşar. Mali ekonomisi tarım ve madencilik temellidir. Altın ülkenin önde gelen doğal kaynaklarındandır ve Mali Afrika'nın en büyük üçüncü altın üreticisidir. Tuz da ihraç ürünlerindendir.

Djibril Aruun Cissé, Fransız eski futbolcudur. 2005'ten beri Frodsham Malikane Lordu unvanını taşımaktadır.
İlhan Evliyaoğlu, Türk siyasetçidir.

Modibo Keïta, Malili siyasetçidir. Keïta, Afrika ülkesi Mali'nin ilk devlet başkanı olarak 1960 ile 1968 yılları arasında devlet başkanlığı makamında bulunmuştur.

Ersin Tatar, Kıbrıslı Türk iktisatçı, siyasetçi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti cumhurbaşkanı. 22 Mayıs 2019'dan 23 Ekim 2020'ye Kadar Tatar Hükümeti'nde Başbakanlık görevini üstlendi. 2018-2020 yılları arasında Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanlığı görevini yürütmüştür. Bundan önce 2009-2013 yılları arasında Maliye Bakanı olarak görev aldı. 2020 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı seçimine Ulusal Birlik Partisinin adayı olarak katılmış ve 18 Ekim 2020 tarihinde yapılan ikinci tur seçiminde cumhurbaşkanı seçilmiştir.

Sunat Atun Kıbrıs Türkü siyasetçi, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı, KKTC Maliye Bakanı, UBP Gazimağusa Milletvekili ve Ulusal Birlik Partisi eski Genel sekreteri.
Hasan Taçoy, Kıbrıs Türkü siyasetçi.

Ibrahim Boubacar Keïta, Genellikle baş harfleri IBK ile bilinen Malili bir politikacı. Askeri bir darbeyle istifa etmek zorunda kaldığında 2013'ten 2020'ye kadar Mali cumhurbaşkanı olarak görev yaptı. Daha önce 1994 ile 2000 yılları arası Mali Başbakanı oldu. 2002 yılından 2007 yılına kadar Mali Millet Meclisi Başkanlığı yaptı. Temmuz-Ağustos 2013'teki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde cumhurbaşkanı seçildi ve 4 Eylül 2013 tarihinde yemin etti. Başkent Bamako'da düzenlenen yemin törenine Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da katılmıştır.

Elena Salgado Méndez İspanyol siyasetçi, eski bakan.

Modibo Keita, Malili siyasetçi.

Soumeylou Boubèye Maïga, Malili siyasetçi. Maïga, Afrika ülkesi Mali'de 31 Aralık 2017 ile 22 Nisan 2019 tarihleri arasında başbakanlık makamında bulunmuştur.

Moussa Traoré, Malili asker ve siyasetçidir. Traoré, Afrika ülkesi Mali'de 1968 yılından 1991 yılına kadar devlet başkanlığı makamında bulunmuştur.

Abdoulaye Idrissa Maïga 9 Nisan 2017'den bu yana Mali Başbakanı olan bir politikacı. Daha önce 3 Eylül 2016'dan beri Savunma Bakanı olmuştu. Savunma Bakanı olarak, Boni köyünü cihad kuvvetleri tarafından devraldıktan sonra istifa eden Tiéman Hubert Coulibalı'nın yerine göreve geldi. Maïga daha önce Terörle Mücadele Bakanı ve Çevre, Su ve Sanitasyon Bakanı olarak görev yapmıştır. 2013'teki cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında Başkan Ibrahim Boubacar Keïta'nın seçim kampanyası müdürü oldu.

Bu madde, 1952 yılında başbakanlık makamının kurulmasından günümüze kadar Sudan'ın hükûmet başkanlarını listelemektedir. Başbakanlık makamı 1989 darbesinden sonra kaldırılmış ve 2017 yılında Bekri Hasan Salih'in Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir tarafından başbakan olarak atanmasıyla yeniden kurulmuştur.

Ion Chicu Moldova Parlamentosu tarafından yapılan güvenoyu oylamasının ardından Maia Sandu liderliğindeki Sandu Kabinesinin görevinin sonlandırılmasının ardından Kasım 2019'da Moldova Başbakanlığına atanan olan bir Moldova'lı siyasetçi.

Belarus hükûmeti, , Belarus'ta devlet iktidarının yürütme organıdır ve Belarus Cumhurbaşkanı tarafından atanır. Hükûmet başkanı, hükûmetin ana gündemini yöneten ve bakanları yönlendiren Belarus Cumhurbaşkanıdır. Belarus Ulusal Meclisi, Belarus Yüksek Sovyeti'nin devamıdır ve Belarus için işleyen parlamento görevi görür.

Albay Assimi Goïta, Malili bir subay ve 2020 Mali darbesinde eski cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keïta'nın iktidarını ele geçiren bir askerî cunta olan Halkın Kurtuluşu Ulusal Komitesi'nin lideri.

Soumaïla Cissé, Malili siyasetçi.

18 Ağustos 2020 Tarihinde, Seçimle işbaşına gelmiş olan Resmi Mali Hükûmetini devirmeyi ve bir "Muvakkat Hükümeti" tesis etme gayesinde olan isyancı askerler tarafından Mali'de bir askeri darbe' gerçekleştirildi. Darbe, halkın bir kısmının neticelerini kabul etmediği ve oyların çalındığı iddia edildiği 2020 meclis seçimleri ve seçim öncesi şiddetli terör hadiseleri ve iktisadi kriz devirleri ve ardından gelen protesto ve nümayişlerle memleketi derin bir siyasi krize sürükleyen çalkantılı bir senenin son acı olayıydı. Darbe, 18 Ağustos 2020 Salı günü darbecilerin Mali Devlet Başkanı Mübarek Keita ve Başbakan Bubu Cisse'yi yakalayıp tutuklamasıyla gerçekleşti. Darbeciler Onları tutukladıktan sonra başkent Bamako yakınlarında işkencehane olduğu iddia edilen askeri bir üsse götürdüler. O akşamın ilerleyen saatlerinde, Başkan Keita kısa bir konuşma yaparak vazifeden istifa ettiğini beyan etti ve "İktidar olarak kan dökülmesini istemiyoruz" ifadesiyle konuşmasını sonlandırdı. Dört kişiyi öldüren darbecilerin ardından pek çok Bamakolu muhalifler, hükûmet değişikliğinin zamanının gelmiş olduğunu ifade ettiler. Bu yaşanan hadiseleri bir darbe olarak değil bir 'devrim' olarak nitelendirdiler ve Mubakar Keita'nın devrilmesini kutlamak için sokaklara döküldüler.
Olgun Amcaoğlu, Kıbrıs Türkü siyasetçi, devlet bakanı