Bostanlı, İzmir ilinin Karşıyaka ilçesine bağlı bir mahalledir. Karşıyaka sahili ile Mavişehir sahili arasında yer almaktadır. Mahallede Bostanlı Pazarı yani nam-ı değer Bospa olarak bilinen bir pazar her çarşamba düzenli olarak kurulmaktadır.
Kabataş, İstanbul ilinin Beyoğlu ilçesi sınırları içinde, Fındıklı ile Dolmabahçe semtleri arasındaki kıyıyı ve yamaçları kapsayan semt. Resmi mahali yönetim birimi olarak Ömeravni Mahallesi'nin dahilindedir.
İZDENİZ, 18 Kasım 1992 tarihinde İzmir merkezli kurulmuş ve denizyolu ulaşımı alanında faaliyet gösteren bir şirkettir. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan şirket, 8 Mart 2000 tarihinden beri İzmir Körfezi'ndeki denizyolu ulaşımından sorumludur. Bünyesinde barındırdığı 16 Yolcu Gemisi, 5 Arabalı Vapur, 1 Yüzer Tesis ve 12 iskele ile İzmir körfezinde hizmet veren şirket, 2022 yılında başlattığı İzmir Limanı çıkışlı İzmir – Midilli seferlerini de düzenlemektedir.
Şehir Hatları ya da tam adıyla İstanbul Şehir Hatları Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş., İstanbul'da deniz yolu ile taşımacılık alanında faaliyette bulunan kamu kuruluşudur.
BUDO - Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi, Bursa ile İstanbul arasında deniz ulaşımını sağlamak amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulmuştur.Deniz Otobüsü Seferlerine 23 Ocak 2013 tarihinde başlamıştır. İstanbul-Bursa seferlerinde yolculara İDO dışında bir seçenek daha sunmaktadır.
Haliç-i Dersaadet Şirket-i Hayriyesi, diğer bilinen isimleriyle Dersaadet Haliç Vapurları Osmanlı Anonim Şirketi, Haliç Dersaadet Vapurları Şirketi, Haliç Vapurları Şirketi, Haliç Şirketi, 1856'dan 1941'e kadar Haliç'te yolcu taşımacılığı yapan vapurculuk anonim şirketi. 1941'de kamulaştırılarak bütün hakları Şehir Hatları'na devredilmiştir.
Beykoz İskelesi, İstanbul'un Beykoz ilçesindeki Merkez mahallesinde yer alan bir iskeledir.
İzmir tramvay hatları, Türkiye'nin üçüncü büyük şehri İzmir'deki toplu ulaşım araçlarından birisidir.
İzmir, Batı Anadolu için önemli bir ulaşım merkezidir. İzmir'in kapsamlı bir otobüs sistemi, gelişmekte olan bir metro ve banliyö demiryolu sistemi ve büyük bir kentsel feribot ağı bulunmaktadır. Ayrıca kenti Çeşme ve Aydın'a bağlayan otoyolları ve kentin çevresini halka gibi saran bir Çevre Yolu bulunmaktadır. Kentteki toplu taşıma hizmeti, tamamı İzmir Büyüşehir Belediyesi'nin sahip olduğu dört ayrı kamu kuruluşu tarafından yürütülmektedir.
Pasaport Vapur İskelesi, İzmir kent içinde ulaşımı sağlayan körfez vapurları için hizmete açılmış bir vapur iskelesidir.
İzmir Körfezi'nde İZDENİZ tarafından sürekli olarak işletilen dokuz iskele vardır. Ayrıca yaz mevsiminde hafta sonları beş iskeleye daha seferler düzenlenmektedir.
Karşıyaka Vapur İskelesi İzmir'de kent içi ulaşımın sağlandığı önemli bir terminalidir.
Konak Vapur İskelesi, İzmir'de kent içi ulaşım sağlayan körfez vapurları için hizmete açılmış bir vapur iskelesidir. İskele İzmir'de kent içi deniz ulaşımından sorumlu belediye kuruluşu İZDENİZ tarafından işletilmektedir. İskele Konak Meydanı'nın kuzeybatısında yer alır. İlk olarak 1884'te açılmıştır. Mimar Zeki Sayar'ın (1905-2001) tasarladığı yeni iskele binası 14 Nisan 1938 tarihinde hizmete girmiş, ancak Mustafa Kemal Sahil Bulvarı için yapılan sahil dolgu işleminden sonra 1988'de yeniden inşa edilmiştir.
Alsancak Vapur İskelesi, İzmir'de kent içi ulaşım amacıyla kullanılan vapur iskelelerinden biridir. İskele Konak ilçesinin Alsancak Mahallesi'nde ve Kordon üzerindedir. Konak Vapur İskelesi ve Pasaport Vapur İskelesi'nin kuzey doğusunda yer alır. Kent içi deniz ulaşımından sorumlu belediye kuruluşu İzdeniz tarafından işletilmektedir. Alsancak iskelesi ile karşı kıyıda yer alan Karşıyaka Vapur İskelesi arasında yoğun yolcu trafiği vardır.
Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, İzmir'de bulunan bir sahil şeridi bulvarıdır. Konak'ta başlayıp Narlıdere'de Mithatpaşa Caddesi ile birleşerek son bulmaktadır. Konak'taki kısmı 1987-1991 yılları arasında deniz doldurularak inşa edilmiştir.
Kadıköy İskelesi, İstanbul'un Kadıköy ilçesi, Kadıköy Meydanı'nda bulunan bir iskeledir. İskele, Kadıköy metro istasyonu ve dolmuş duraklarına da yakındır. Şehir Hatları ve Turyol vapurlarının kalktığı iskeleden Eminönü, Karaköy, Adalar, Beşiktaş, Bakırköy ve Sarıyer'e seferler bulunmaktadır.
Üçkuyular Vapur İskelesi, İzmir kent içi ulaşımının sağlandığı önemli bir araba ve yolcu vapur iskelesidir. İZDENİZ tarafından işletilmektedir. İnşaat çalışmaları 21 Mart 1989'da başlayan iskele, 11 Kasım 1993'te tamamlandı. 30.000 m2'lik alan üzerinde kurulan iskelenin işletme binasının kullanım alanı 3.900 m2'dir.
Karantina Vapur İskelesi, İzmir'de kent içi ulaşım amacıyla kullanılan vapur iskelelerinden biridir.
Güzelbahçe Vapur İskelesi, İzmir'de kent içi ulaşım amacıyla kullanılan Güzelbahçe'de bulunan vapur iskelesidir. Kent içi deniz ulaşımından sorumlu belediye kuruluşu İzdeniz tarafından işletilen iskele, 2 Mayıs 2003'te hizmete girmiştir. İskele 2018 yılında yapılan yenilemeler sonrasında yenilenmiş olarak 18 Mayıs 2018'de tekrar hizmete girmiştir. İskeleden gerçekleştirilen seferler Eylül 2020'den itibaren kaldırılmıştır.
Moda İskelesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde, Kadıköy ilçesine bağlı Moda semtinin tarihi iskelesidir. Haydarpaşa İskelesi, eski Kadıköy İskelesi gibi mimar Vedat Tek tarafından tasarlanmıştır.