İçeriğe atla

Bosna-Hersek'teki diplomatik temsilcilikler listesi

Bosna-Hersek'te diplomatik temsilcilikleri bulunan ülkelerin haritası.

Bu sayfada Bosna-Hersek'te diğer ülkelerin bulundurduğu dış temsilcilikler listelenmiştir. Başkent Saraybosna, 42 büyükelçilik residansına ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca, 44 ülke diğer ülkelerin başkentlerinde bulunan akredite büyükelçilikler vasıtasıyla Bosna-Hersek devleti ile ilişkilerini sürdürmektedir.[1]

Büyükelçilikler

Amerika Birleşik Devletleri ABD Büyükelçiliği, Saraybosna.
İran İran Büyükelçiliği, Saraybosna.
Yunanistan Yunanistan Büyükelçiliği, Saraybosna.

Saraybosna

San Marino San Marino Büyükelçiliği, Saraybosna.

Elçilik Ofisleri ve Diğer Misyonlar

Saraybosna

Banya Luka

Mostar

Konsolosluklar

Banya Luka

Mostar

Tuzla

Akredite Diplomatik Misyonlar

Kaynakça

  1. ^ "Diplomatic-Consular Offices Accredited to Bosnia and Herzegovina". Bosna & Hersek Dışişleri Bakanlığı. 7 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Nisan 2013. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Slobodan Milošević</span> Sırbistanın ilk cumhurbaşkanı

Slobodan Milošević, Sırbistan ve Yugoslavya'nın eski devlet başkanıdır.

<span class="mw-page-title-main">İspanya'nın diplomatik temsilcilikleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

İspanya çok sayıda dış temsilciliğe sahiptir. Aşağıda İspanya'nın elçilikleri ve genel konsoloslukları listelenmektedir:

<span class="mw-page-title-main">Türkiye'deki diplomatik temsilcilikler listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Türkiye'deki diplomatik temsilcilikler listesi , Türkiye'de diğer ülkelerin bulundurduğu diplomatik ve konsüler temsilciliklerin listesini içermektedir. Başkent Ankara'da 135 yerleşik büyükelçilik bulunmaktadır. İstanbul ise 73’ü başkonsolosluk, 1'i konsolosluk olmak üzere 74 diplomatik misyona ev sahipliği yapmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Kıbrıs Cumhuriyeti'nin diplomatik temsilcilikleri listesi</span>

Kıbrıs Cumhuriyeti 'nin diplomatik ilişkilerini yürüten dış temsilciliklerinin yer aldığı maddedir. Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Türkiye ve Azerbaycan Cumhuriyeti ile diplomatik ilişkisi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nedeni ile bulunmamaktadır.

2005 Dünya Güreş Şampiyonası, serbest ve grekoromen stil kategorilerinde 41. defa düzenlenen organizasyondur. Müsabakalara ev sahipliğini 26 Eylül-2 Ekim 2005 tarihleri arasında Macaristan'ın Budapeşte kenti yapmıştır.

Yugoslavya Krallığı idari yapılanması, krallığın idari sistemini belirtir. Krallık, tarihî süreç içinde üç farklı idari yapı sistemine sahip olmuştur. 1918-1922 arasındaki idari yapı, I. Dünya Savaşı öncesindeki yapının devamı niteliğindedir. 1922 yılında ise krallık, idari olarak 33 bölgeye (oblast) bölünmüştür. 1929’da krallığın idari yapısı 9 banlık üzerine düzenlenmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Almanya'nın diplomatik temsilcilikleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Almanya Federal Cumhuriyeti'nin dış temsilciliklerinin listesi;

<span class="mw-page-title-main">Belçika'nın diplomatik temsilcilikleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Belçika Krallığı'nın dış temsilciliklerinin listesi.

<span class="mw-page-title-main">2014 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde yurt dışı oyları</span>

2014 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları ilk defa oy kullanabilmişlerdir. 1. tur oy verme işlemi 31 Temmuz'da başlayıp, 4 Ağustos'ta bitmiştir. Yurt dışında yaşayan seçmenlerin randevu sistemi ile oy kullanmaları sağlanmıştır. Seçime katılım %8,32 olup oldukça düşük seviyelerde kalmıştır. 54 ülke arasından en yüksek katılım Kosova'da iken en düşük katılım ise İsrail'de gerçekleşmiştir. Oylar sayılmadan diplomatik kargo ile Türkiye'ye getirilip seçim günü burada sayılmıştır. Sonuçlar resmi verilerdir.

<span class="mw-page-title-main">Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde yurt dışı oyları</span>

Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde yurt dışındaki 54 ülkede yaşayan vatandaşlar oylarını kullanmışlardır. Oylar sayılmadan diplomatik kargo ile Türkiye'ye getirilip seçim günü burada sayılmıştır. Sonuçlar resmî verilerdir.

<span class="mw-page-title-main">Fransa'nın diplomatik temsilcilikleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Fransa'nın dış temsilciliklerinin listesi(Fahri konsolosluklar hariç);

<span class="mw-page-title-main">Yunanistan'ın diplomatik temsilcilikleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Yunanistan'ın dış temsilcilikleri listesi ;

<span class="mw-page-title-main">Çin'deki diplomatik temsilcilikler listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Bu sayfa Çin'deki diplomatik temsilciliklerin listesi. Halihazırda başkent Pekin 166 büyükelçiliğe ev sahipliği yapmaktadır. Bu liste fahri konsoloslukları, konsolosluk ajansları ya da Hong Kong'u kapsamamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Bulgaristan'daki diplomatik temsilcilikler listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Bu sayfa Bulgaristan'da yerleşik diplomatik temsilcilikleri listeler. Şu anda, başkent Sofya 70 büyükelçiliğe ev sahipliği yapıyor.

<span class="mw-page-title-main">Bosna-Hersek'te ulaşım</span>

Bosna-Hersek, kara yolu, demiryolu ve hava taşımacılığı için gerekli alt yapıya sahiptir. Birçok ülkeye otobüs bağlantıları ile beş uluslararası kara yolu ve 20 devlet kara yolu vardır. Demiryolları toplam 1.000 km'den biraz fazla bir mesafeyle Hırvatistan ve Sırbistan'a bağlantı sağlamaktadır. Yedisi asfalt pistli 25 havalimanı mevcuttur. Sava Nehri gezilebilir, ancak kullanımı sınırlıdır.

<span class="mw-page-title-main">Bosna-Hersek'te COVID-19 pandemisi</span> Bosna Hersekte devam eden COVID-19 viral pandemisi

COVID-19 pandemisi'nin 5 Mart 2020'de Banja Luka'da İtalya'da bulunan birisinden Bosna-Hersek'e ulaştığı doğrulandı. Günün ilerleyen saatlerinde, ilk vakanın oğlu olan ikinci vaka bildirildi. 21 Mart'ta, ülkedeki COVID-19 kaynaklı ilk ölüm Bihać'daki bir hastanede duyuruldu. Hasta iki gün önce hastaneye yatırılan yaşlı bir kadındı.

<span class="mw-page-title-main">Bosna-Hersek şehirlerinin kardeş şehirleri</span> Vikimedya liste maddesi

Bu madde, Bosna-Hersek'in şehirlerin kardeş şehirlerinin bir listesidir.

Birkaç ülkede bir veya daha fazla ulusal tiyatro vardır. Tiyatronun adındaki bu bileşen, finansmanın sadece özel yatırımcılar veya yerel şehir için değil, aynı zamanda ulusal veya federal bütçeyle ilgili olduğunu gösterir. 1680'de Paris'te kurulan Comédie-Française, dünyanın ilk ulusal tiyatrosu olarak kabul ediliyor.

<span class="mw-page-title-main">Bosna-Hersek-Sırbistan ilişkileri</span>

Bosna-Hersek-Sırbistan ilişkileri, Bosna-Hersek ile Sırbistan arasındaki dış ilişkilerdir. Günümüz ülkelerinin her ikisi de Yugoslavya'nın kurucu ülkeleriydi. Her iki ülkedeki nüfusun çoğunluğu standart Sırp-Hırvatça'nın çeşitlerinden birini konuşuyor ve Sırbistan, Bosna-Hersek'teki en büyük yatırımcılardan biridir.

<span class="mw-page-title-main">Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci</span> Siyasi Süreç

Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) 1996 yılında Bulgaristan'ın girişimiyle başlatıldı. Bulgaristan başkanlığında Sofya'da düzenlenen toplantıda, Güneydoğu Avrupa (GDA) ülkeleri bir güven ortamı, iyi komşuluk ilişkileri ve istikrar yaratmak amacıyla bölgesel işbirliğinin temellerini attılar.