İçeriğe atla

Born This Way (anlam ayrımı)

Born This Way, Lady Gaga'nın ikinci stüdyo albümü.

Born This Way ayrıca şu anlamlara gelebilir:

Ayrıca bakınız

  • "I Was Born This Way", Valentino'nun 1975 yılındaki bir şarkısı
  • Born That Way, Boy Howdy'nin 1995 yılında çıkan albümü
  • "Perform This Way", "Weird Al" Yankovic'in Lady Gaga'nın "Born This Way" şarkısına yaptığı parodi

İlgili Araştırma Makaleleri

<i>Born This Way</i> Lady Gaganın 23 Mayıs 2011de yayımlanan ikinci stüdyo albümü

Born This Way, Amerikalı şarkıcı Lady Gaga'nın Interscope Records tarafından 23 Mayıs 2011'de yayımlanan ikinci stüdyo albümüdür. Sanatçının uluslararası başarı yakalayan önceki albümleri The Fame (2008) ve The Fame Monster'dan (2009) sonra çıkardığı ilk albümdür. Her şarkının yapımcılığında katkısı olan Gaga aralarında daha önce de çalıştığı RedOne ve Fernando Garibay ile ilk kez çalıştığı DJ Snake, DJ White Shadow, Jeppe Laursen, Robert John "Mutt" Lange ve Clinton Sparks gibi yapımcılarla işbirliği yaptı. Ayrıca E Street Band saksafoncusu Clarence Clemons ile Queen gitaristi Brian May'i de albümdeki parçalara dahil etti.

<span class="mw-page-title-main">Born This Way (şarkı)</span>

"Born This Way", Amerikalı şarkıcı Lady Gaga'nın şarkısı. 11 Şubat 2011 tarihinde şarkıcının ikinci stüdyo albümü Born This Way'in çıkış şarkısı olarak yayınlandı. Şarkının sözleri Gaga ile Jeppe Laursen tarafından yazılırken Gaga, Jeppe Laursen, Fernando Garibay ve DJ White Shadow tarafından yapımı gerçekleşti.

<span class="mw-page-title-main">Judas (Lady Gaga şarkısı)</span> Lady Gaga tarafından yazılmış bir şarkı

"Judas", Amerikalı şarkıcı Lady Gaga'nın ikinci stüdyo albümü Born This Way'den (2011) bir şarkı. 15 Nisan 2011'de, planlanan yayımlanma tarihinden dört gün önce, Interscope Records tarafından yayımlandı. Lady Gaga ve RedOne tarafından yazılıp bestelendi ve prodüktörlüğü yapıldı. "Judas", dans ve elektro house türleri etkisi altındaki bir şarkıdır, kendisine ihanet eden bir adama âşık olan bir kadını konu edinir. Şarkının single kapağı Gaga tarafından Microsoft Word kullanılarak hazırlandı. Birçok dini grubun kutuplaştırıcı etkisine rağmen eleştirmenler şarkıyı iyi kabul etti, bazıları albümün çıkış single'ı olması gerektiğine dikkat çekerken bazıları "Bad Romance"e benzer buldu.

<span class="mw-page-title-main">Yoü and I</span>

"Yoü and I", Amerikalı şarkıcı Lady Gaga'nın bir şarkısı. Born This Way (2011) adlı stüdyo albümünden çıkan dördüncü single çalışmasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Perform This Way</span>

Perform This Way Amerikalı müzisyen "Weird Al" Yankovic tarafından Lady Gaga'nın "Born This Way" şarkısına yapılan parodi. Şarkı sözleri Gaga'nın bakış açısıyla yazılmış ve onun görüşlerini tarif etmektedir.

<i>Born This Way: The Remix</i> Lady Gaganın 2011 Yılındaki Bir Remix Albümü

Born This Way: The Remix Amerikalı şarkıcı Lady Gaga'nın ikinci remix albümü.

<span class="mw-page-title-main">Hair (Lady Gaga şarkısı)</span>

"Hair", Amerikalı şarkıcı Lady Gaga'nın ikinci stüdyo albümü Born This Way'den bir şarkı. Yapımcılığını ve yazımını Gaga ile RedOne'ın üstlendiği şarkı, iTunes Store'da "Countdown to Born This Way"in parçası ve albümden bir tanıtım single'ı olarak dünya genelinde 16 Mayıs 2011'de dijital olarak yayımlandı. "Hair", albümün üçüncü single'ı yapılmadan önce tanıtım single'ı olarak yayımlanan "The Edge of Glory"den sonra yayımlandı. Buna rağmen Gaga, "Hair"ın single olarak düşünülmediğini; ancak "The Edge of Glory" gibi iTunes Store'da iyi satış yaparsa belki single olarak yayımlanabileceğini belirtti.

"Scheiße", Amerikalı şarkıcı Lady Gaga'nın ikinci stüdyo albümü Born This Way'den bir şarkı. Yapımında ve söz yazımında Gaga ile RedOne'ın görev aldığı şarkı, The Monster Ball Tour sırasında Avrupa'da tur otobüsünde kaydedildi. İlk olarak 19 Ocak 2011'de bir Thierry Mugler defilesinde tanıtıldı. Daha sonra Gaga şarkının ilk kısmını Germany's Next Topmodel'in 2011 sezon finalinde seslendirdi.

"Born This Way", Amerikan dizisi Glee'nin ikinci sezonunun on sekzinci, toplamda kırkıncı bölümü. Bölüm Brad Falchuk tarafından yazıldı, Alfonso Gomez-Rejon tarafından yönetildi ve 26 Nisan 2011'de Fox'ta yayınlandı. "Theatricality"'den sonra Lady Gaga ile ilgili olan ikinci bölümdür.

<span class="mw-page-title-main">Born This Way Foundation</span>

Born This Way Foundation, 2011 yılında Amerikalı şarkıcı Lady Gaga ve annesi Cynthia Germanotta tarafından oluşturulan ve adını sanatçının 2011'de çıkan albümü Born This Way'den alan kâr amacı gütmeyen kuruluş. Kuruluşun amacı bireyleri cesaretlendirmek, kendilerini ifade etmelerine yardımcı olmak ve hoşgörüsüzlüğü ortadan kaldırmaktır.

"Americano", Amerikalı şarkıcı Lady Gaga'nın ikinci stüdyo albümü Born This Way'den bir şarkı.

"Electric Chapel", Amerikalı şarkıcı Lady Gaga'nın ikinci stüdyo albümü Born This Way'den bir şarkı.

"Fashion of His Love", Amerikalı şarkıcı Lady Gaga'nın ikinci stüdyo albümü Born This Way'in özel sürümünden bir şarkı.

<i>Artpop</i> 2013 çıkışlı Lady Gaga stüdyo albümü

Artpop, Amerikalı şarkıcı Lady Gaga'nın üçüncü stüdyo albümü. Streamline ve Interscope Records tarafından 6 Kasım 2013'te yayımlandı. Albümdeki çalışmalar Born This Way (2011) yayımlandıktan kısa bir süre sonra başladı ve 2012'nin tamamına yakınında devam etti. Gaga, Artpopun mühendislik işleri için aralarında Madeon, Zedd, uzun zamandır iş birliği yaptığı RedOne ve DJ White Shadow'un da bulunduğu yapımcılarla çalıştı. Albümde ayrıca R. Kelly, T.I., Twista ve Too Short konuk sanatçı olarak yer aldı. Başlangıçta 2013'ün ilk aylarında yayımlanması planlanan albüm, Gaga'nın The Born This Way Ball sırasında kalçasını incitmesi sonucu aylarca gecikti.

"Government Hooker", Amerikalı şarkıcı Lady Gaga'nın 2011 yılında yayımlanan ve ikinci stüdyo albümü olan Born This Way'den bir şarkı. Yapımında ve söz yazımında Gaga'nın yanı sıra Fernando Garibay, Paul Blair ve DJ White Shadow görev aldı. Melodisi daha önceden Shadow ve DJ Snake tarafından yapılmış ve hiç kullanılmamışken Vince Herbert ile birlikte Gaga için parçalar seçerlerken ortaya çıktı. Şarkının kayıtları ise Las Vegas'taki Studio at the Palms'ta yapıldı.

<span class="mw-page-title-main">Fernando Garibay</span>

Fernando Garibay, Amerikalı müzik yapımcısı, DJ ve şarkı yazarı. U2, Kylie Minogue, Britney Spears, Whitney Houston, Shakira, Enrique Iglesias, Lady Gaga ve Poppy gibi müzisyenlerle çalışmıştır. Lady Gaga'nın Born This Way adlı albümün yapımcılığını da üstlenmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Lady Gaga şarkıları listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Amerikalı şarkıcı ve şarkı sözü yazarı Lady Gaga, günümüze kadar iki stüdyo albümü kaydetti ve çeşitli EP ile remiks albümleri piyasaya sürdü. 2006 yılında, Def Jam Recordings şirketi ile bir albüm anlaşması yaptı ancak anlaşmanın yapılmasından üç ay sonra buradan ayrıldı. 2007 yılında Interscope Records ve Cherrytree Records ile albüm anlaşması imzaladı. Interscope ile çalıştığı süre zarfında Akon'la tanıştı ve beğenisini kazandı. Daha sonra, Akon tarafından KonLive Distribution şirketinin şarkıcıları arasına eklendi.

Jeppe Breum Laursen, Danimarkalı şarkıcı, şarkı sözü yazarı ve prodüktör. "Senior" adıyla da bilinir. 1998–2008 yılları arasında etkin olan Junior Senior grubunun vokalistliğini yapmıştır. Laursen,Lady Gaga'nın ikinci stüdyo albümü Born This Way'de (2011) yer alan aynı adlı şarkının prodüktörlüğünü üstlenmiştir ve söz yazımına katkıda bulunmuştur. Şarkı, Billboard Hot 100 listesine bir numaradan giriş yaparak altı aralıksız hafta bir numarada kalmıştır.

<i>Born This Way: The Collection</i>

Born This Way: The Collection, Amerikalı şarkıcı Lady Gaga'nın üçüncü derleme albümü. 21 Kasım 2011'de Interscope Records tarafından yayımlandı. Üç disklik sette şarkıcının ikinci stüdyo albümü Born This Way, remiks albümü Born This Way: The Remix ve The Monster Ball Tour kapsamında verdiği konserlerin görüntülerinden oluşan Lady Gaga Presents the Monster Ball Tour: At Madison Square Garden DVD'si bulunmaktadır. Gaga'yı tasarımcı Bart Hess'in hazırladığı balçıktan yapılmış bir elbise giyerken gösteren albümün kapak fotoğrafını Nick Knight çekti. Albüm yeni kitapçıklara yer verdi ve bir digipak olarak paketlendi. Eleştirmenlerden olumlu tepkiler alan albüm; Güney Kore, İtalya ve Yunanistan'da listelere girdi.

Bu liste, Billboard Dance/Electronic Albums listesinden her yıl Amerika Birleşik Devletleri'nde bir numara olan elektronik albümlerin listesidir.