İçeriğe atla

Boris İsaçenko

Boris İsaçenko
1980 Yaz Olimpiyatları'nda İsaçenko
Kişisel bilgileri
Doğumu26 Aralık 1958 (65 yaşında)
Brest, Belarus
Boy1,74 m
Spor
SporOkçuluk
KulüpKrasnoye Znamya Brest
Madalyalar
 Sovyetler Birliği adına
Olimpiyat Oyunları
Gümüş1980 MoskovaBireysel
Avrupa Okçuluk Şampiyonası
Altın1983 FalunTakım, salon
Altın1987 Parigi-BercyTakım, salon
Gümüş1982 KecskemétTakım, açık
Gümüş1983 FalunBireysel, salon

Boris Valentinoviç İsaçenko (RusçaБорис Валентинович Исаченко, d. 26 Aralık 1958), Sovyetler Birliği adına yarışmış Beyaz Rus eski okçu.

Kariyeri

Sporculuk kariyeri

İsaçenko, Moskova'daki 1980 Yaz Olimpiyatları'nda erkekler bireysel okçuluk etkinliğinde ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Daha önce kayda değer başarıları yoktu. Oyunlardan sonra bile, dünya ve Sovyet şampiyonalarında herhangi bir madalya alamadı. Sadece 1982'deki Avrupa şampiyonasında takımıyla gümüş madalya kazanabildi. 1983 ve 1987'deki Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası'nda takım etkinliğinde Avrupa şampiyonu oldu. Ayrıca 1983 yılında salonda bireysel gümüş kazanmayı başardı.

Spor yöneticiliği kariyeri

Kariyerinin bitiminden sonra spor görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1979'dan Sovyetler Birliği'nin 1991'de dağılmasına kadar Fiziksel Kültür ve Spor Devlet Komitesinde çeşitli görevlerde bulundu. 1991'den itibaren Belarus Spor Bakanlığında çalıştı. 1997-1999 yılları arasında Robin Hood Okçuluk Kulübü'nün başkanlığını devraldı ve orada antrenör olarak çalıştı. İsaçenko Belarus Okçuluk Federasyonu'na katıldı ve 1998'de Belarus okçuluk millî takımının koçluğunu yaptı. 2002'den bu yana Belarus Ulusal Olimpiyat Komitesi'nin bir üyesidir.[1]

Kaynakça

  1. ^ Boris Isachenko 15 Ekim 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Sports-reference.com

İlgili Araştırma Makaleleri

Mehmet Akif Pirim, Türk güreşçi. 1992 yılındaki Olimpiyat Oyunları'nda kazandığı altın madalyayla Türkiye'ye güreşte 24 yıl aradan sonra ilk altın madalyasını getirmiştir. Aynı zamanda 1991 yılında Dünya ikincisi olan Pirim, üç Akdeniz Oyunları altın madalyasına sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Tatyana Navka</span>

Tatyana Aleksandrovna Navka Rus buz patenci. Sovyetler Birliği ve Belarus adına da yarışmıştır. Buz dansında partneri Roman Kostomarov ile birlikte 2006 Kış Olimpiyatları şampiyonudur.

<span class="mw-page-title-main">Viktor Çukarin</span>

Viktor Ivanovich Chukarin,, uluslararası yarışmalarda 11 madalya kazanan ilk büyük Sovyet jimnastikçi.

<span class="mw-page-title-main">Fenerbahçe (erkek boks takımı)</span> Fenerbahçe Spor Kulübünün boks takımı

Fenerbahçe Erkek Boks Takımı Fenerbahçe'nin erkek boksörlerinden oluşmaktadır. 1912-1913 sezonunda, kulübün çatısı altında kurulan branş, Türkiye'nin başarılı boks takımlarından biridir. Takım, idman için kulübün diğer branşlarına da ev sahipliği yapan Dereağzı Tesisleri'ni kullanmaktadır. Son yıllarda Kickboks, Tae-bo ve Wushu sporları da tatbik edilmeye başlanmıştır.

Natalia Nasaridze, Gürcü asıllı Türk okçu. 12 yaşında ağabeyinin arkadaşının teşvikiyle Gürcistan'da okçuluk sporuyla tanışmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Artur Dmitriyev</span>

Artur Valeryeviç Dmitriev, Rus buz patenci. Sovyetler Birliği ve Rusya adına yarışmıştır. Natalia Mishkutenok ve Oksana Kazakova ile birlikte yarışmalara katılmış, üç Olimpiyat madalyası kazanmıştır.

Nikolay Vasileviç Karpol Rus voleybol antrenörü. 1968 yılından beri Uraloçka takımının antrenörlüğünün yanı sıra 2009 yılında getirildiği Belarus ulusal takım antrenörlüğünü yürütüyor. Dünyanın en büyük voleybol antrenörleri arasında gösterilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Aleksey Ulanov</span>

Alexei Ulanov Sovyet buz patenci. Partneri Irina Rodnina ile birlikte çiftlerde 1972 Kış Olimpiyatları şampiyonudur. Moskova'da koçları Stanislav Zhuk ile birlikte çalışmışlardır.

<span class="mw-page-title-main">İlya Zaharov</span> Rus atlayıcı

İlya Leonidoviç Zaharov Rus atlayıcı. 3 m tramplen ve 10 m kule atlamada yarışmaktadır. 2012 Yaz Olimpiyatları'nda 3 m senkronize tramplen atlamada takım arkadaşı Yevgeni Kuznetsov ile gümüş madalya almıştır. Bireysel 3m yarışmalarda elemelerde 507.65 puan ile 1. sırada yer almıştır. Yarı finalde elde ettiği ikincilikle (505.60) finale kalan sporcu, finalde 3.4 ve 3.9 arasında değişen zorluk seviyelerinden 6 atlayış yapmış, Çin'i temsil eden iki sporcunun önünde altın madalyaya ulaşmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Larisa Latınina</span>

Larisa Semyonovna Latınina, Sovyet jimnastikçi. 1956 ve 1964 yılları arasında Sovyet takımı ile 4 tane, bireysel ise 14 olimpiyat madalyası kazanmıştır. Toplamda kazandığı 18 madalya ile 2012'ye kadar en fazla olimpiyat madalyası kazanan sporcu rekorunu 48 yıl elinde tutmuştur. Amerikalı yüzücü Michael Phelps kendisinin en fazla madalya rekorunu kırmış olsa da en fazla bireysel olimpiyat madalyası kazanma rekoru (14) hala kendisine aittir.

Özden Ezinler, Türk eskrimcidir. Kariyerini sonlandırmış olan sporcunun 1971 Akdeniz Oyunları'nda kazandığı gümüş madalya, Türkiye'nin Akdeniz Oyunları'ndaki eskrim etkinliklerinde aldığı ilk madalyadır.

<span class="mw-page-title-main">Mete Gazoz</span> Türk okçu

Mete Gazoz, Türk olimpik okçudur. İstanbul Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü sporcusudur. Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda ve 2023 Dünya Okçuluk Şampiyonası ile 2024 Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak Türk okçuluk tarihinin ilk Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Anja Fichtel</span>

Anja Fichtel-Mauritz Alman eskrimci.

<span class="mw-page-title-main">Vladimir Salnikov</span>

Vladimir Valeryevich Salnikov Sovyetler Birliği için yarışan ve 400, 800 ve 1.500 metre yarışlarında 12 kez dünya rekoru kıran Rus serbest stil yüzücü. "Havuzun Çar Bombası"nın yanı sıra "Dalgaların Canavarı" ya da "Leningrad Express"i takma adlarıyla bilinir. 1500 m serbest stilde on beş dakikanın altında yüzen ilk insandı ve 800 metreyi sekiz dakikanın altında yüzen ilk kişi oldu. 1982'de Yüzme Dünyası magazini tarafından Yılın Erkek Yüzücüsü seçildi.

<span class="mw-page-title-main">Valentina Rastvorova</span>

Valentyna Ksenofontivna Rastvorova, Sovyet-Rus kadın eskrimci.

<span class="mw-page-title-main">Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu</span> Samsun ilinde bir spor salonu

Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu, Türkiye'nin Samsun ilinin İlkadım ilçesinde bulunan çok amaçlı kapalı spor salonu. Serbest güreşte iki kez olimpiyat, üç kez dünya şampiyonu olan millî sporcu Mustafa Dağıstanlı'nın adını taşıyan salonda birçok uluslararası etkinlik düzenlenmiş olmakla birlikte günümüzde Samsunspor kadın voleybol takımına ev sahipliği yapmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Natalya Butuzova</span>

Natalya Anatolyevna Butuzova, Sovyet/Özbek eski okçu.

Tamara Vladimirovna Bıkova Sovyetler Birliği'ni temsil eden ve yüksek atlamada yarışan bir Rus atlettir. 1983 Dünya Şampiyonu, 1988 Olimpiyat bronz madalyası ve 1983'te 2,03 ve 2,04 metre ve 1984'te 2,05 metre mesafeleri ile eski bir dünya rekoru sahibidir. Ayrıca 1982 Avrupa Şampiyonası, 1989 ve 1991 Dünya Salon Şampiyonası'nda ve üç kez Dünya Kupası'nda gümüş madalya kazandı.

<span class="mw-page-title-main">Emma Gapçenko</span>

Emma Vasilyevna Gapçenko, Sovyet-Rus kadın okçu.

<span class="mw-page-title-main">Gülnaz Büşranur Coşkun</span> Türk okçu

Gülnaz Büşranur Coşkun, olimpik kategorisinde yarışan Türk okçudur.