
B-52 Stratofortress, Amerikalı Boeing şirketi tarafından üretilmiş uzun menzilli stratejik bombardıman uçağıdır.

Tupolev Tu-144, SSCB'de Tupolev tasarım ofisinde, Alexei Tupolev yönetiminde tasarlanmış, dünyanın ilk süpersonik taşıma uçağı (SST).

B-29 Superfortress II. Dünya Savaşı'nda Amerikan Hava Kuvvetlerince kullanılmış olan, dört motorlu ağır bombardıman uçağıdır. II. Dünya Savaşı sonrası özellikle Kore Savaşı olmak üzere bazı operasyonlarda da görev almıştır.

Tupolev Tu-16, SSCB tarafından kullanılmış çift motorlu jet bombardıman uçağı. 50 yıldan uzun süre görev yaptı, günümüzde de lisanslı üretim modeli olan Xian H-6 ile Çin ordusunda hâlen görev yapmaktadır. Altı Gün Savaşı sırasında Mısır tarafından, çoğu savaşın ilk gününde yerden kalkamadan yok edilmesine karşın İsrail'e karşı kullanılmıştır.

Convair XFY Pogo, ABD ordusu için geliştirilmiş deneysel dikey kalkış ve inişli hava aracı. Pogo, delta kanatlara ve üç bıçaklı ters yönlere dönen pervanelere güç sağlayan 5.500 hp turboprop motora sahipti. Küçük savaş gemilerinden kalkış ve iniş yapabilecek yüksek performanslı bir avcı uçağı olarak tasarlanmış, ancak kuyruk üzerine inişin pilotlar için zorluğu sebebiyle kullanımının riskli olacağından proje iptal edilmiştir.

Lockheed U-2, tek kişilik, tek motorlu, yüksek irtifa keşif uçağıdır.

CASA CN-235, İspanyol CASA ve Endonezyalı IPTN firmalarının ürettiği bir hafif nakliye uçağı. Türkiye'de lisansları alınarak TUSAŞ tarafından üretilmektedir.

MiG-1 Rusça: (Микоян-Гуревич МиГ-1) II. Dünya Savaşı'nda Sovyetler Birliği'nin kullandığı bir avcı uçağı idi. Kullanımı oldukça zor olmasına rağmen MİG-3 için başarılı bir altyapı uçağı oldu. Yüksek irtifadaki başarılı uçuşları ile ün kazandı.

Embraer ERJ 145 Brezilyalı Embraer firması tarafından üretilen bölgesel jet sınıfı uçak modelidir.

EADS CASA C-212 Aviocar turboprop motorlu Orta Sınıf bir nakliye uçağıdır. İlk olarak İspanya için tasarlanan bu uçak şu an lisanslı olarak Endonezya için IPTN Tarafından üretilmektedir.

Douglas C-124 Globemaster II veya diğer ismi ile Old Shakey, ağır askeri nakliye uçağı. Douglas Havacılık Şirketi tarafından Long Beach, Kaliforniya'da üretilmiştir.

Arado Ar 96, Alman yapımı tek motorlu, alçak tek kanatlı ve tamamı metal ile kaplı uçaktır. Arado Flugzeugwerke tarafından üretilmiştir. II. Dünya Savaşı süresince Luftwaffe'ler için standart bir eğitim uçağıydı.

Slingsby Skylark 2 1953'te Kirbymoorside, Yorkshire'da Slingsby Sailplanes tarafından üretilen bir yelkenli uçağıdır.

Ekolot JK-05L Junior, Ekolot tarafından tasarlanan ve üretilen bir Polonyalı ultralight uçağıdır. Şubat 2010'da Polonya'dan sertifika almıştır.

Lockheed P-80 Shooting Star, Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri (USAAF) tarafından operasyonel olarak kullanılan ilk jet avcı uçağıydı. 1943 yılında Lockheed tarafından dizayn edilip üretilen P-80, dizayn sürecinden sadece 143 gün sonra göklerle buluşmuştur. 2. Dünya Savaşının bitimine yakın bir süreçte, 2 adet ön üretim modeli İtalya'da görev almıştır. Düz kanatlarla dizayn edilen F-80 tipi uçak, Amerikan Hava Kuvvetleri altında Kore'de geniş çaplı muharebelerde görev almıştır.

Eurocopter MH-65 Dolphin, tıbbi tahliye kabiliyetine sahip arama ve kurtarma ve silahlı hava kuvvetleri görevleri için Amerika Birleşik Devletleri Sahil Güvenlik Teşkilatı (USCG) tarafından işletilen çift motorlu bir helikopterdir. Fransız yapımı Eurocopter SA365 Dauphin'in bir çeşididir.

Yokosuka R2Y Keiun, II. Dünya Savaşı'nın sonlarında Japonya'da üretilmiş bir prototip keşif uçağıydı.
Suhoy S-70 Okhotnik-B, aynı zamanda Hunter-B olarak da adlandırılan, Suhoy ve Russian Aircraft Corporation MiG tarafından altıncı nesil bir uçak projesi olarak geliştirilen bir Rus stealth ağır insansız savaş hava aracıdır (UCAV). Drone, MiG tarafından tasarlanan ve beşinci nesil Sukhoi Su-57 savaş uçağının bazı teknolojilerini kapsayan Mikoyan Skat'a dayanmaktadır.

Boeing Model 81, 1928 yılında Amerikalı uçak üreticisi Boeing tarafından üretilmiş bir eğitim uçağıydı. Model 81, Model 64'ün geliştirilmiş haliydi. Dönemin yeni geliştirilen 125 hp gücündeki 4 silindirli radyal Fairchild-Caminez motorları uçağa güç veriyordu. Çoğu motordan çok daha düşük bir devirde çalışan bu motor, büyük yüksek bir hatveli pervanenin kullanılmasını gerektiriyordu.

Tupolev Tu-110, ilk uçuşunu 1957'de gerçekleştiren SSCB'de tasarlanıp üretilmiş bir jet yolcu uçağıydı.