İçeriğe atla

Boaz Mauda

Boaz Mauda
Genel bilgiler
Doğum23 Nisan 1987 (37 yaşında)
İsrail Elyakim, İsrail
TarzlarPop, Halk müziği
MesleklerŞarkıcı
Etkin yıllar2007-günümüz

Boaz Mauda (İbrani: בועז מעודה, d. 23 Nisan, 1987; Elyakim, İsrail) İsrailli şarkıcı. İsrail'in Kuzey Bölgesi'nin küçük bir ilçesi olan Elyakim'de ana-baba ve 2 kardeşi ile yaşamaktaydı. Geçimlerini tarımdan sağlıyorlardı ve ailece tarım yapıyorlardı. Boaz 5 yaşındayken şarkı söylemeye başlamıştır. Evdeki herkes de onu şarkı söylerken hayranlıkla izlerdi. Babası onu bir gün Sinagog'a ayinde ilahi söylemeye götürmüştür ve o ilahi söylemiştir. Herkes onu şaşkınlıkla dinlemiştir. 2007 yılında 20. yaşına geldiğinde ise Boaz, Tel-Aviv kentindeki 'Kokhav Nolad'(yıldız doğuyor) yarışmasının elemelerine katılmış ve seçilerek yarışma hakkı kazanmıştır. Yarışmada halkın büyük ilgi ve beğenisini kazanan Boaz, oyların %50'sini alarak yarışmayı kazanmıştır. 2008 yılında Eurovision'a katlabilmek için İsrail'in ulusal elemelerine (KDAM'a) girmiştir ve birinci olmuştur. Eurovision Şarkı Yarışması o yıl ilk kez iki yarı finalli yapılmıştır. Boaz Mauda birinci yarı final grubunda yarışmış ve 124 puanla finale çıkmıştır. Finalde ise 104 puan toplayarak dokuzuncu olmuştur. Yarışma sonrasında o yıl yarışan Ermenistan ve Sırbistan'ın şarkıcılarıyla birlikte "Time to Pray" şarkısını birlikte seslendirecekleri bir tura çıkmışlardır. Siruşo ve Yelena Tomaşeviç ile seslendirdikleri bu şarkı din kardeşliği düşüncesini dile getiriyordu.

Önce gelen:
Teapacks
Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail
2008
Sonra gelen:
Noa & Mira Avad

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Azerbaycan</span>

Azerbaycan ilk katılımı 2008 yılından günümüze 12 kez Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Azerbaycanlı Ulusal Yayıncısı İctimai Televizyon ve Radyo Yayımları Şirketi (İTV) her yıl gösteriyi yayınlamakla birlikte Azerbaycanlı katılımcıyı da belirlemektedir. Azerbaycan, Kafkasya'da yarışmaya katılan son ülkedir.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Macaristan</span>

Macaristan, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk defa 1994 yılında katılmıştır. Magyar Televízió (MTV) isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Macaristan, 1994 yılında Estonya, Litvanya, Polonya, Romanya, Rusya ve Slovakya ile birlikte ilk defa katılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail</span>

İsrail, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez 1973 yılında, Raşut Ha-Şidur isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Ancak, 2018 yılından beri İsrail'in katılımı İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (İKYK) tarafından sağlanmaktadır. İsrail, Avrupa kıtasında hiç toprağı bulunmamasına rağmen yarışmaya katılan ilk ülkedir. İsrail'i 1980 yılında Fas, 1981 yılında Kıbrıs Cumhuriyeti, 2006 yılında Ermenistan ve 2015 yılında Avustralya izlemiştir.

"Pokušaj", Elvir Laković Laka tarafından seslendirilen 2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Bosna-Hersek'i temsil eden şarkı. Şarkı Boşnakça dilinde seslendirilmiştir. Elvir Laković Laka tarafından yazılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">The Fire in Your Eyes</span>

"The Fire in Your Eyes", İsrailli şarkıcı Boaz Mauda tarafından seslendirilen bir şarkıdır. Şarkı Belgrad, Sırbistan'da gerçekleştirilen 2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail adına yarışmıştır. Şarkı, Mauda'nın beş farklı şarkı seslendirdiği, ülkenin kamusal yayın kuruluşu IBA tarafından organize edilen bir ulusal final aracılığıyla seçilmiştir. 1998 yarışmasının galibi Dana International tarafından yazılan ve bestelenen şarkı yarı finalden beşinci sırada finale yükselmiş, yirmi beş ülkenin sahne aldığı finali ise 124 puan toplayarak dokuzuncu sırada tamamlamıştır. Şarkının yarışmada seslendirilen iki dilli İbranice/İngilizce versiyonuna ek olarak, sözleri tamamen İbranice olan "Ke'ilu kan" isimli bir versiyonu da mevcuttur.

<span class="mw-page-title-main">Tolmaçevi kardeşler</span>

Anastasiya ve Mariya Tolmaçevi, Rus ikiz şarkıcılardır. İkizler dokuz yaşında iken, Romanya'nın başkenti Bükreş'te gerçekleştirilen 2006 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'nı "Vesenniy caz" isimli şarkı ile kazanmışlardır. 2014 yılında ise Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da gerçekleştirilecek olan Eurovision Şarkı Yarışması'nda Rusya'yı "Shine" isimli şarkı ile temsil etmek üzere görevlendirilmişlerdir.

<span class="mw-page-title-main">Alexander Rybak</span> Norveçli şarkıcı, oyuncu, kemancı, besteci, piyanist

Alexander Igorjevitsj Rybak ya da Alyaksandr İharaviç Rıbak, Belaruslu-Norveçli şarkıcı-şarkı yazarı, besteci, kemancı ve oyuncu.

İsrail, Norveç'in başkenti Oslo'da gerçekleştirilen 2010 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan otuz dokuz ülkeden birisi idi. İsrail'i temsil eden şarkıcı, Harel Skaat, ülkenin kamusal yayın kuruluşu İsrail Yayın Kurumu (IBA) tarafından görevlendirildi; yarışmada söylediği şarkı "Milim" ise, halk oylamasına açık bir ulusal finalde seçildi. Yarışmanın favorileri arasında gösterilen Skaat, yarı finali geçti ve finalde 71 puan toplayarak on dördüncü geldi.

İsrail, Almanya'nın Düsseldorf şehrinde gerçekleştirilen 2011 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan kırk üç ülkeden biri idi. İsrail'i temsil eden şarkıcı, Dana International, ülkenin kamusal yayın kuruluşu İsrail Yayın Kurumu (IBA) tarafından finanse edilen Kanal 1 içerisinde düzenlenen Kdam Eurovision isimli ulusal finalin galibi oldu; böylece "Ding Dong" isimli şarkıyı yarışmada İsrail adına söylemeye hak kazandı. International, ikinci yarı finalde 38 puan toplayarak on beşinci geldi ve yarı finalde ilk ona giremediği için yarışma kuralları gereği finale yükselemedi.

"Ding Dong", İsrailli pop şarkıcısı Dana International tarafından yazılan ve seslendirilen şarkıdır. Söz konusu şarkı, Kdam Eurovision 2011 isimli İsrail ulusal finalinde birinci gelmiş ve Düsseldorf, Almanya'da gerçekleştirilen 2011 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'i temsil etmeye hak kazanmıştır. Şarkı, 12 Mayıs 2011 tarihinde gerçekleştirilen yarışmanın ikinci yarı finalinde 38 puan toplayarak on beşinci olmuş, yarışma kuralları gereği yarı finalde ilk ona giremediğinden finale yükselememiştir.

<span class="mw-page-title-main">Mey Fayngold</span>

Mey Fayngold, İsrailli şarkıcıdır.

Galit Bell, İsrailli şarkıcıdır.

İsrail, İsveç'in başkenti Stockholm'de gerçekleştirilen 1975 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan on yedi ülkeden birisi idi. İsrail'i temsil eden şarkıcı Şlomo Artzi, İbrani Şarkı ve Koro Festivali isimli ulusal finalin galibi olmuş ve "At Va'Ani" isimli şarkıyı yarışmada İsrail adına söylemeye hak kazanmıştır. Oylamanın sonunda ülke 40 puan toplayarak on birinci olmuştur.

İsrail, Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen 1978 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan yirmi ülkeden birisi idi. İsrail'i temsil eden sanatçılar, şarkıcı İzhar Kohen ve müzik grubu Alphabeta, İbrani Şarkı ve Koro Festivali isimli ulusal finalin galibi olarak "A-Ba-Ni-Bi" isimli şarkıyı yarışmada İsrail adına söylemeye hak kazanmışlardı. Yarışma finalinde 157 puan toplayan sanatçılar, yarışmaya katılan diğer on dokuz ülkeyi arkalarında bırakarak birinci gelmişlerdi. Bu, İsrail'in yarışma tarihinde aldığı ilk birinciliği idi.

İsrail, İrlanda'nın başkenti Dublin'de gerçekleştirilen 1995 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan yirmi üç ülkeden biri idi. İsrail'i temsil eden şarkıcı, Liora, ülkenin kamusal yayın kuruluşu İsrail Yayın Kurumu (IBA) tarafından gerçekleştirilen Kdam Eurovision isimli ulusal finalin galibi oldu; böylece "Amen" isimli şarkıyı yarışmada İsrail adına söylemeye hak kazandı. Liora, 81 puan toplayarak yarışmayı sekizinci sırada tamamladı.

İsrail, Norveç'in başkenti Oslo'da gerçekleştirilen 1996 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan yirmi üç ülkeyi belirlemek üzere kapalı bir şekilde gerçekleştirilen ön elemede elenen yedi ülkeden biri idi. Ülkenin kamusal yayın kuruluşu İsrail Yayın Kurumu (IBA) tarafından gerçekleştirilen Kdam Eurovision isimli ulusal finalde seçilen temsilci, Galit Bell, "Şalom Olam" isimli şarkı ile 12 puan toplayarak ön elemede yirmi sekizinci geldi. Günümüze dek formatı üzerine hiçbir resmî açıklama yapılmayan söz konusu ön eleme sistemi, resmî Eurovision Şarkı Yarışması sitesi tarafından tanınmamakta ve elenen ülkelerin o yılın yarışmasına hiç katılmadıkları kabul edilmektedir.

İsrail, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de gerçekleştirilen 2005 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan otuz dokuz ülkeden biri idi. İsrail'i temsil eden şarkıcı, Şiri Meymon, ülkenin kamusal yayın kuruluşu İsrail Yayın Kurumu (IBA) tarafından gerçekleştirilen Kdam Eurovision isimli ulusal finalin galibi oldu; böylece "Haşeket şeniş'ar" isimli şarkıyı yarışmada İsrail adına söylemeye hak kazandı. Meymon, yarı finali geçti ve finalde 154 puan toplayarak dördüncü geldi.

İsrail, Yunanistan'ın başkenti Atina'da gerçekleştirilen 2006 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan otuz yedi ülkeden biri idi. İsrail'i temsil eden şarkıcı, Eddie Butler, ülkenin kamusal yayın kuruluşu İsrail Yayın Kurumu (IBA) tarafından gerçekleştirilen Kdam Eurovision isimli ulusal finalin galibi oldu; böylece "Together We Are One" isimli şarkıyı yarışmada İsrail adına söylemeye hak kazandı. Butler, İsrail bir önceki yılın yarışma finalinde ilk ona girdiği için yarı finalde yarışmadan finalde sahne aldı ve 4 puan ile yirmi üçüncü geldi.

<span class="mw-page-title-main">When We're Old</span>

"When We're Old", Ieva Zasimauskaitė tarafından seslendirilen şarkı. Şarkı, dijital indirme olarak 15 Mart 2018 tarihinde Ieva Zasimauskaitė tarafından yayınlanmıştır. 2018 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Litvanya'yı temsil eden şarkı. Şarkı İngilizce dilinde seslendirilmiş ve Vytautas Bikus tarafından yazılmıştır.

2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'ın temsilcisi olarak Boaz Mauda görevlendirilmiştir.