İçeriğe atla

Bloomberg Business

Bloomberg Businessweek
EditörJosh Tyrangiel
SıklıkHaftalık
YayımcıBloomberg L.P.
İlk sayı1929
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Dilİngilizce

Bloomberg Businessweek (bilinen adıyla BusinessWeek), Bloomberg L.P. tarafından yayına hazırlanan haftalık ekonomi dergisidir. İlk sayısı 1929'da basılan derginin merkezi New York, ABD'de bulunmaktadır.

Derginin piyasadaki rakipleri iki haftada bir basılan Forbes ile üç haftada bir yayımlanan Fortune'dır.

İlgili Araştırma Makaleleri

<i>Hayat</i> (dergi) haftalık haber dergisi

Hayat, 1956'dan 1970'lerin sonlarına kadar İstanbul'da yayınlanan haftalık haber-aktüalite dergisi.

<span class="mw-page-title-main">Dergi</span> yayın türü

Dergi, belirli aralıklarla yayımlanan, genellikle kuşe veya mat kâğıda basılan ya da elektronik olarak dağıtılan süreli yayın. Dergiler genellikle belirli zaman aralıklarıyla piyasaya çıkan sayılar halinde yayımlanır ve her sayı birden fazla içerik barındırır. Reklam alma, satış ve abonelik yöntemleriyle gelir elde ederler.

Billboard 200, Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınlanan Billboard adlı müzik dergisinin her hafta çıkardığı müzik albümleri listesidir. Liste albüm satışlarıyla oluşturulur. Albüm satışları her haftanın pazartesi günü sayılmaya başlar ve bu sayım aynı haftanın pazar günü sonlanır. Ardından o hafta en çok satan albüm, listenin zirvesine yerleşir. Yeni liste her haftanın perşembe günü açıklanır. Billboard 200 listesi dünyadaki en önemli müzik listelerinden biri olarak gösterilir.

Süreli yayınlar birbirini izleyen ayrı bölümler halinde, genellikle numaralandırılmış olarak yayımlanan ve önceden belirlenmiş bitişi olmayan bir süreli kaynak. Süreli yayın örnekleri arasında dergiler, magazinler ve elektronik dergiler, sürekli olarak yayımlanan rehberler, yıllık faaliyet raporları, gazeteler ve monografik diziler vardır. Türkiye'de 1795'te Fransızlar tarafından basılan ilk dergi Bulletin de Nouvelles'dir. Ertesi yılda 15 günde bir yayımlanan Gazette Française de Constantinople Türkiye'de çıkarılan ilk gazete unvanını almaktadır ve o da Fransız menşelidir.

<span class="mw-page-title-main">U.S. News & World Report</span>

U.S. News & World Report, Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington'da basılan bir haber dergisidir. Haftalık basılır ve genellikle, politika, eğitim, güncel olaylar ve ekonomik olaylar ile ilgili haberler barındırır. ABD'deki üniversiteler ile ilgili yaptığı listelerle ünlüdür.

<i>Harpers Bazaar</i>

Harper's Bazaar, Amerika Birleşik Devletleri merkezli uluslararası moda dergisi.

<i>France Football</i> dergi

France Football, dünyanın her yerinden futbol haberlerinin bulunduğu iki haftada bir yayımlanan Fransız futbol dergisi. Dergi görsel haberler, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki büyük karşılaşmaların istatistikleri ve Avrupa liglerinden geniş kapsamlı haberlerle Avrupa'nın en saygın spor yayımlarından biridir. Dergi ilk kez 1946 yılında yayımlanmıştır.

The Hollywood Reporter, piyasada önceleri günlük finans dergisi olarak yer almış ve 2010 yılından bu yana eğlence endüstrisi için çıkmakta olan dergi. Haftada bir yayımlanan derginin işletme hakları Prometheus Global Media'ya aittir.

Heti Világgazdaság, Macar haftalık dergi. Ekonomi ve politika konulu olan dergi, Macarca yayınlanmaktadır. Ayrıca derginin bazı haberleri internetten İngilizce de okunabilmektedir.

Yurt Gazetesi, Türkiye'de basılan ulusal günlük bir gazete ve internet sitesidir. 29 Ocak 2012'de yayına başladı. Fiyatı 1,5 liradır. Gazetenin Genel Yayın yönetmeni Bilal Başer, İstanbul temsilcisi Abdullah Ağırkan'dır.

The Forward ya da The Jewish Daily Forward, ABD'nin New York kentinde basılan bir gazete. Daniel DeLeon önderliğindeki Sosyalist İşçi Partisi üyeleri tarafından 1897'de kurulmuştur. İngilizce sürümü haftada bir, Yidiş sürümü ise iki haftada bir yayımlanmaktadır.

<i>Time Out</i> (dergi) Tony Elliott tarafından kurulan ve basıldığı şehirde sinema, tiyatro, moda, edebiyat, sanat olayları, yemek ve gece hayatı gibi konularda güncel bilgilendirme yapma odaklı dergi

Time Out kendisini “dünyanın yaşama kılavuzu”olarak nitelendiren ve Time Out Group Limited tarafından dünyanın birçok ülkesinde farklı şehirlerde basılan bir dergidir. Tony Elliott tarafından kurulan dergi, basıldığı şehirde sinema, tiyatro, moda, edebiyat, sanat olayları, yemek ve gece hayatı gibi konularda güncel bilgilendirme yapmak odaklıdır. 2012 yılı itibarıyla dünyada 60 farklı şehirde ve farklı dillerde basılmaktadır.

Bloomberg L.P., merkezi Midtown Manhattan, New York'da bulunan özel bir finans, yazılım, veri ve medya şirketidir. 1981'de Michael Bloomberg tarafından Thomas Secunda, Duncan MacMillan, Charles Zegar, ve %12 hissesi Merrill Lynch tarafından yapılan yatırım ile ortaklaşa kuruldu.

<span class="mw-page-title-main">Millî Kütüphane (Polonya)</span>

Polonya Ulusal Kütüphanesi - Varşova'da Polonya Kültür ve Ulusal Miras Bakanlığı'na bağlı merkez kütüphanedir.

Der Spiegel, Almanya'da yayınlanan haftalık siyasi dergi. Time dergisinin bir kopyası olarak 1947 yılında kuruldu.

<i>Soviet Life</i>

Soviet Life, The USSR veya günümüzdeki adıyla Russian Life Sovyetler Birliği'inde yayınlanan ve Sovyet yaşam tarzını anlatan aylık kültür dergisi idi. 64 sayfa ve renkli olarak basılan dergi ilk kez 1956 yılında basıldı. Günümüzde Russian Life adıyla özel sektörde yayınlanan dergi ABDli ve Rus çalışanlar tarafından düzenlenmektedir.

Chemical Society Reviews, Birleşik Krallık merkezli Royal Society of Chemistry tarafından iki haftada bir yayımlanan ve kimya ile ilgili içerik barındıran bilimsel dergidir. 1947-1971 yılları arasında yayımlanan Quarterly Reviews, Chemical Society ile 1968-1971 yılları arasında yayımlanan Royal Institute of Chemistry, Reviews adlı dergilerin birleştirilmesi sonucu 1971'de oluşturulmuştur.

Cengage, dünya çapında yükseköğrenim, K-12, profesyonel ve kütüphane pazarları için bir eğitim içeriği, teknolojisi ve hizmetleri şirketidir. Dünyada 20'den fazla ülkede faaliyet göstermektedir.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye'de basın</span> Türk basınına genel bakış

Türkçe olarak ilk gazete II. Mahmut'un emriyle 1 Kasım 1831'de kurulan Takvîm-i Vekâyi'dir ve bu adım, Osmanlı'de baskı makinesinin kurulmasından uzun bir süre sonraya denk gelmektedir. Takvîm-i Vekâyi, yayın hayatı boyunca birkaç kez kapatılmış ve 1922 itibarıyla meclis tarafından Resmî Ceride ve daha sonra Resmî Gazete adıyla yayımlanmıştır. İngiliz diplomat ve gazeteci William Churchill tarafından 1840 yılında yayın hayatına başlayan ve 1866'da kapanan Cerîde-i Havâdis, ikinci Türkçe gazetedir. 1860 yılında Osmanlı devlet adamı ve gazeteci Agâh Efendi tarafından hazırlanan Tercümân-ı Ahvâl, basılan ilk özel gazetedir. Yazarları arasında İbrahim Şinâsî ve Ahmed Vefik Paşa da yer almıştır. Sonraki yıllarda ise kurucusu Şinasî olan Tasvîr-i Efkâr yayımlanmış fakat 1866'da kapanmıştır.