İçeriğe atla

Bizim Aile (film)

Bizim Aile
YönetmenErgin Orbey
YapımcıNahit Ataman
SenaristSadık Şendil
OyuncularMünir Özkul
Tarık Akan
Adile Naşit
Halit Akçatepe
Itır Esen
Şener Şen
Ayşen Gruda
Tuncay Akça
Saim Alpago
Sıtkı Akçatepe
MüzikMelih Kibar
Görüntü yönetmeniKriton İlyadis
Sanat yönetmeniHasan Nurdan
Kurguİsmail Kalkan
Mevlüt Koçak
Sabit Özergül
StüdyoArzu Film
CinsiSinema filmi
TürüAile, Duygusal, Komedi
RenkRenkli, 35 mm
Yapım yılı1975
Çıkış tarih(ler)iŞubat 1976
Süre93 dakika
ÜlkeTürkiye
DilTürkçe
Çekim yer(ler)iAltunizade, İstanbul
Said Halim Paşa Yalısı, İstanbul

Bizim Aile, yönetmenlik koltuğunda Ergin Orbey'in oturduğu, yapımcılığını Nahit Ataman'ın üstlendiği, senaryosunu ise Sadık Şendil'in yazdığı 1975 yapımı dram-komedi türündeki sinema filmi. Filmin oyuncu kadrosunda Münir Özkul, Adile Naşit, Tarık Akan, Şener Şen, Ayşen Gruda, Itır Esen ve Halit Akçatepe gibi isimler yer aldı.

Konu

Yaşar Usta'nın fabrika arkadaşı Talat Usta ve eşi, Yaşar Usta ile Melek Hanım'ı evlendirmeye çalışmaktadır. Bu çabaları başarılı olur fakat Yaşar Usta'nın dört, Melek Hanım'ın üç çocuğu vardır. Fakat bu çocuklar birbiri ile anlaşamıyor, sürekli kavga ediyorlardı. Melek Hanım'ın oğullarından biri olan Ferit'in kız arkadaşı Alev'in babası, Alev'in Ferit ile sevgili olduğunu öğrenince Yaşar Usta ve ailesini rahat bırakmaz ve ilk Yaşar Usta'yı işinden kovar ardından aileyi evlerinden atar. Yaşar Usta Alev'in babası ile görüşür. Alev'in babası Saim Bey hatasını anlar ve evlerini onlara geri verir.

Oyuncular

Çekim mekanları

Filmin ana çekim lokasyonu olan, Melek Hanım'ın çocukları ile birlikte oturduğu ve daha sonra Yaşar Usta'nın oğulları ile birlikte taşındığı köşk, Altunizade, Üsküdar, İstanbul

1976 yılında vizyona giren film İstanbul'da çekildi. Ana çekim mekanı olan, Yaşar Usta'nın çocukları ile birlikte taşındığı Melek Hanım'a ait olan köşk Üsküdar'ın Altunizade semtinde bulunmaktadır.[1] Günümüzde klinik olarak kullanılan yapı birçok Yeşilçam filminin çekim mekanı olarak kullanıldı. Alev ve babası zengin fabrikatör Saim Bey'in ikamet ettiği yapı için ise Yeniköy'de bulunan Said Halim Paşa Yalısı seçildi. Saim Bey'in Yaşar Usta ile klişeleşmiş diyaloğunun geçtiği ofis ise yönetmen ve senarist Ertem Eğilmez'in Beyoğlu'ndaki çalışma ofisidir.[2]

Kaynakça

  1. ^ "Bizim Aile filmi oyuncuları ve konusu! Bizim Aile ne zaman, nerede çekildi?". Milliyet. 30 Mayıs 2021. 22 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2021. 
  2. ^ Çetin, Kürşat [@nerdecekildi] (13 Nisan 2018). "İŞTE O ODA, ERTEM EĞİLMEZ'İN ÇALIŞMA ODASI VE OFİSİDİR :)" (X gönderisi). Erişim tarihi: 31 Mayıs 2021X vasıtasıyla. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

Ertem Eğilmez, Türk senarist, yapımcı ve yönetmen. Geniş izleyici kitlesinin ilgisini çeken kalabalık kadrolu güldürüleriyle Türk sinemasında bir tarz oluşturan Eğilmez, meslek hayatı boyunca 44 film yönetti, 5 senaryo kaleme aldı ve 97 filmin yapımcılığını üstlendi. Aralarında Kemal Sunal, Münir Özkul, Adile Naşit, Şener Şen, Halit Akçatepe, Ayşen Gruda ve Zeki Alasya gibi oyuncuların Türk sinemasında varlık göstermesine öncülük etti.

<i>Tatlı Dillim</i> 1972 yapımı Türk filmi

Tatlı Dillim, 1 Kasım 1972 tarihinde vizyona giren yönetmenliğini ve yapımcılığını Ertem Eğilmez'in üstlendiği, senaryosunu Sadık Şendil'in yazdığı, başrollerini Tarık Akan ve Filiz Akın'ın paylaştığı romantik komedi filmidir.

<i>Mavi Boncuk</i> (film, 1974) 1974 yapımı Türk komedi filmi

Mavi Boncuk, 1 Ocak 1975 tarihinde vizyona giren, yönetmenliğini Ertem Eğilmez'in üstlendiği ve senaryosunu Sadık Şendil'in yazdığı 1974 yapımı Türk komedi ve romantik filmidir. Başrollerinde Emel Sayın, Tarık Akan, Zeki Alasya, Münir Özkul, Metin Akpınar, Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Adile Naşit ve Perran Kutman yer almaktadır.

<i>Süt Kardeşler</i> 1976 yapımı Türk komedi filmi

Süt Kardeşler, senaristliğini Sadık Şendil'in, yönetmenliğini Ertem Eğilmez'in yaptığı, Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın Gulyabani isimli romanından uyarlanan, 1976 yapımı bir Türk komedi filmidir.

<i>Ah Nerede</i> 1975 yapımı Türk filmi

Ah Nerede, 1975 yapımlı Türk romantik komedi filmidir. Tarık Akan ve Gülşen Bubikoğlu'nun başrollerini paylaştığı filmdir. Film, adını Füsun Önal'ın "Ah Nerede" şarkısından almıştır.

<i>Hababam Sınıfı Tatilde</i> Hababam Sınıfı serisinin dördüncü filmi (1977)

Hababam Sınıfı Tatilde; 1977 yapımı, Hababam Sınıfı film serisinin dördüncü filmi olan Türk komedi filmidir. Serinin ilk filminden beri oynayan Güdük Necmi karakterini canlandıran Halit Akçatepe'nin olmadığı ilk ve İnek Şaban karakterini canlandıran Kemal Sunal'ın da Hababam Sınıfı serisinde oynadığı son filmdir. Başrollerini Münir Özkul, Adile Naşit, Kemal Sunal, Ayşen Gruda ve Şener Şen'in oynadığı filmin senaryosunu Sadık Şendil yazarken, yönetmenliğini ve yapımcılığını Ertem Eğilmez yapmıştır.

<i>Namuslu</i> 1984 yapımı Türk filmi

Namuslu, yönetmenliğini Ertem Eğilmez'in yaptığı ve başrolünde Şener Şen'in oynadığı 1984 yapımı Türk komedi filmidir. Şener Şen'in ilk başrol oynadığı filmdir. Şener Şen bu filmle sahtekâr dolandırıcı ahlâksız tiplemelerini terk ederek iyi adam rollerine geçiş yapmıştır. Film, dönemin siyasi yapısını ve bu düzende yaşayan halkın para tutkusunu mizahi bir şekilde ele almaktadır.

<i>Neşeli Günler</i> (film, 1978) 1978 yapımı Türk Filmi

Neşeli Günler, yönetmenlik koltuğunda Orhan Aksoy'un oturduğu, yapımcılığını Nahit Ataman'ın üstlendiği, senaryosunu ise Sadık Şendil'in yazdığı 1978 yapımı komedi türündeki sinema filmi. Başrollerini Münir Özkul ve Adile Naşit'in turşucu rolünde oynadığı film, geçimsiz bir çiftin ayrılmasını ve sonrasında gelişen olayları komik bir dille anlatmaktadır. Filmin oyuncu kadrosunda aynı zamanda Şener Şen, Ayşen Gruda, Oya Aydoğan, Ahmet Sezerel, Mürüvvet Sim ve İhsan Yüce gibi isimler yer aldı.

<i>Gülen Gözler</i> Ertem Eğilmezin 1977 yapımı dram-komedi tarzındaki filmi

Gülen Gözler, Ertem Eğilmez'in yönettiği, yapımcılığını Nahit Ataman'ın yaptığı, senaryosunu ise Sadık Şendil'in yazdığı 1977 yapımı dram-komedi türündeki sinema filmi. Oyuncu kadrosunda Münir Özkul, Adile Naşit, Şener Şen, Müjde Ar, Ayşen Gruda, Halit Akçatepe ve Şevket Altuğ gibi isimlerin yer aldığı film, İstanbul'un Bakırköy ilçesine bağlı Yeşilköy semtinde çekildi. Filmin orijinal müziklerini Melih Kibar besteledi.

<i>Salak Milyoner</i> 1974 yapımı Türk komedi filmi

Salak Milyoner, yönetmenliğini Ertem Eğilmez'in yaptığı 1974 yapımı komedi sinema filmi. Film define bulmak için İstanbul'a gelen köylülerin büyük kentteki öyküsünü anlatmaktadır. Filmde Türk sinemasının önemli güldürü sanatçıları Kemal Sunal, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Münir Özkul, Adile Naşit Halit Akçatepe Perran Kutman Meral Zeren ve Oya Alasya rol almıştır. Bu filmin yakaladığı başarı sonrasında devam filmi niteliğinde Köyden İndim Şehire yapılmıştır. Konusu Ankara'da geçen bu devam filminin başrol kadrosunda ise Münir Özkul ve Adile Naşit'in yerine Leman Çıdamlı ve Tekin Akmansoy yer almıştır.

<i>Yalancı Yarim</i> (film) 1973 yapımı Türk komedi filmi

Yalancı Yarim, Ertem Eğilmez tarafından çekilen 1973 yapımı Türk komedi filmi.

<i>Canım Kardeşim</i> 1973 yapımı Türk dram filmi

Canım Kardeşim, yönetmenliğini Ertem Eğilmez'in üstlendiği, 1973 yapımı bir Türk dram filmidir. Türk Filmlerinin başyapıtları arasında gösterilmektedir. Filmin müzikleri ve senaryosu yayınlandığı döneme damga vurmuştur. Dram türündeki sinema filminin başrollerini Tarık Akan, Halit Akçatepe ve Kahraman Kıral paylaşmıştır. Vizyona girdiğinde büyük başarı elde edememesine rağmen Türk sinemasının en iyi dram filmlerinden birisi olarak kabul edilir

<i>Aile Şerefi</i> 1976 yapımı Türk filmi

Aile Şerefi; 1976, Türkiye yapımı dram filmi. Senaryosunu Sadık Şendil, Suphi Tekniker ve Orhan Aksoy'un yazdığı, yapımcılığını Nahit Ataman'ın üstlendiği filmi Orhan Aksoy yönetti.

<i>Oh Olsun</i> (film) 1973 yapımı Türk filmi

Oh Olsun, 1973 yapımı bir Türk filmi. Senaryosunu Sadık Şendil'in yazdığı filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini ise Ertem Eğilmez üstlenmiştir. Başrolleri ise Tarık Akan ve Hale Soygazi paylaşmaktadır. Film müziği sözü ve müziği Oktay Yurdatapan'a ait olan ve Füsun Önal'ın yorumladığı fimle aynı ismi taşıyan "Oh Olsun" şarkısıdır.

<i>Delisin</i>

Delisin, Ergin Orbey'in senaryosunu yazdığı ve yönettiği 1975 yapımı Türk filmidir. Filmin başrollerinde Tarık Akan ve Necla Nazır oynamaktadır.

<i>Sev Kardeşim</i> (film) Ertem Eğilmezin yönettiği 1972 yapımı Türk filmi

Sev Kardeşim, Ertem Eğilmez'in yönettiği 1972 yapımı Türk filmidir. Fabrika patronunun oğluna âşık olan bir işçi kızın öyküsü anlatılmaktadır. Senaryosunu Sadık Şendil'in yazdığı filmin başrollerinde Tarık Akan ve Hülya Koçyiğit oynamaktadır.

<i>Beyoğlu Güzeli</i> (film, 1971) film

Beyoğlu Güzeli, Ertem Eğilmez'in yönettiği 1971 yapımı Türk filmidir. Senaryosunu Sadık Şendil'in yazdığı filmin başrollerinde Tarık Akan ve Hülya Koçyiğit oynamaktadır.

<i>Erkek Güzeli Sefil Bilo</i>

Erkek Güzeli Sefil Bilo, Ertem Eğilmez'in yönettiği 1979 yapımı Türk filmidir. Senaryosunu Yavuz Turgul'un yazdığı filmin başrollerinde İlyas Salman ve Şener Şen oynamaktadır. Filmin yapımcılığını Nahit Ataman üstlenmiştir.

Kalbimin Efendisi, Ertem Eğilmez'in yönetmenliğini üstlendiği 1970 yapımı Türk filmidir. Başrollerinde Ediz Hun ve Hülya Koçyiğit'in yer aldığı filmde, bir iftira sonucu eşi tarafından terk edilen ve çocuğundan uzak kalan bir genç kadının öyküsü konu edilmektedir.

<i>Adile Teyze</i> (film)

Adile Teyze, 1982 yapımı Alev Akakar filmidir.