İçeriğe atla

Biyolojik illüstrasyon

Biyolojik illüstrasyon, geleneksel olarak ve birkaç yüzyıldır botanik illüstrasyonu (bir zamanlar mikolojik konuları içeren) ve anatomik illüstrasyonu bir araya getiren hem sanatsal hem de bilimsel bir disiplindir.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Dijital illüstrasyon</span>

Bilgisayar illüstrasyonu veya dijital illüstrasyon, tamamen dijital araçlar kullanarak yapılan ve tablet, mouse gibi çizer kontrolü altında olan ve kendi hünerini kullandığı bazı işaretleyici cihazlar kullanarak oluşturulan illüstrasyon türüdür. Sanatçının sadece tamamen bir bilgisayar kullanarak yarattığı matematiksel modeller olan “Bilgisayarca oluşturulan Sanat”‘tan ayrılır.

<span class="mw-page-title-main">Grafik tasarım</span> Zihin yoluyla geliştirilip, görsel ya da yazılı bir şekilde bir mesajı iletme

Grafik tasarım bir mesajı iletmek, bir görseli geliştirmek veya bir düşünceyi görselleştirmek için metnin ve görsellerin algılanabilir ve görülebilir bir düzlemde, iki boyutlu, üç boyut ve de dört boyut olarak organize edilmesini içeren yaratıcı bir süreçtir. Baskı, ekran, hareketli film, animasyon, iç mimari, ambalaj tasarımı gibi birçok ortamda dijital veya dijital olmayacak bir şekilde uygulanabilir. Grafik sanatı ve grafik tasarımlarda, görsel sanatların temel ilkeleri olan hizalama, denge, karşıtlık, vurgulama, hareket, görüntü, oran, yakınlık, tekrarlama, ritim ve birlik geçerlidir. Grafik tasarım için grafik tablet, grafik yazılımı, uygulama yazılımı ve programları kullanılır.

<span class="mw-page-title-main">Kitap</span> ciltli veya ciltsiz olarak bir araya getirilmiş, basılı veya yazılı kâğıt yaprakların bütünü

Kitap ya da betik, bir kenarından birleştirilerek dışına kapak takılmış, yani ciltlenmiş kâğıt, parşömen, vb. malzemeden üretilmiş üzeri baskılı sayfaların bir araya gelmesiyle oluşan okumalıktır.

<span class="mw-page-title-main">İllüstrasyon</span> Resimleme, Bezeme

İllüstrasyon, resimleme, bezeme. Basılı, el yazması veya dijital yayınların içinde yer alan bir metinle ilgili, onu açıklayan, somutlaştıran, süsleyen resim, desen. İllüstrasyon sanatını icra edenlere illüstratör denir.

<span class="mw-page-title-main">Grafik</span> bazı yüzeylerde yapılan görsel sunum

Grafik veya çizge, görüntünün bir yüzey üzerinde temsil edilmesidir. Fotoğraflar, çizimler, diyagramlar, haritalar ve diğer resimler birer grafiktir. Grafikler genelde yazı, illüstrasyon ve renkten oluşur.

<span class="mw-page-title-main">Çizgi film</span>

Çizgi film, iki boyutlu illüstrasyon görsel sanatının bir formudur. Çizgi film, çizilerek hazırlanan resimlerin, hareketsiz cisimlerin arka arkaya filme çekilmesiyle oluşan ve figürlerin hareket ettiği izlenimi veren canlandırılması ile hazırlanır.

The Miracle, Queen'in 22 Mayıs 1989 tarihinde piyasaya sürdüğü 12. stüdyo albümüdür. Aynı zamanda albümün üçüncü şarkısıdır. Albümde beşinci sırada single ve klip olarak yayınlanmıştır. Albüm genel itibarıyla, Queen'in progressive rock kökenlerine geri dönüş yaptığının işaretlerini vermektedir. Yoğun klavye, orkestral geçişler, hard rock gitar soloları ve tabii ki Freddie Mercury'nin eşsiz vokal performansı albümü değerli kılan özelliklerdendir.

<span class="mw-page-title-main">İllüstratör</span> basılı ve elektronik ürünler için görseller hazırlayan anlatı sanatçısı

İllüstratör illüstrasyon sanatını icra edenlere denir.

Paul Gustave Doré, Fransız ressam, illüstratör ve baskı resim sanatçısı. Doré genelde ahşap ve çelik oyma baskı resimler üzerinde çalıştı. İllüstratör olarak Fransa ve İngiltere'de basılan pek çok kitabı resimlendirdi.

<span class="mw-page-title-main">İkona</span>

İkona Doğu Ortodoks Kilisesi, Oryantal Ortodoksluk, Katolik ve Doğu Katolik Kiliselerinin kültürlerinde en yaygın şekli illüstrasyon olan dinî bir sanat eseridir. Türkçeye Fransızca icône sözcüğünden geçmiş olan kavramın kökeni Yunanca eikon "benzerlik, resim, portre" sözcüğüdür. Bu sözcük ise yine Yunanca eikenai kökünden gelir. En yaygın konular Mesih, Meryem, azizler ve meleklerdir. Özellikle bir veya iki ana figür üzerinde yoğunlaşan portre tarzı görüntülerle ilişkili olsa da, terim aynı zamanda Doğu Hristiyanlığı tarafından üretilen ve anlatım sahneleri de dahil olmak üzere çeşitli sanatsal basındaki dini imgelerin çoğunu kapsar.

<span class="mw-page-title-main">Moda</span> giyim, kişisel süsleme veya dekoratif sanatlarda popüler stil veya uygulama

Moda, özellikle giyim kuşam, ayak giyimi, aksesuar, makyaj, pirsing ya da mobilyada popüler stil ya da uygulama için kullanılan genel bir terimdir. Moda, toplumun belirli bir dönem içerisinde nesnelerin nasıl kullanıldığının yanı sıra, bu nesnelerin tüketim trendlerini de belirler.

Varol Yaşaroğlu, Türk animasyon yapımcısı ve karikatürist.

<span class="mw-page-title-main">Tasarımcı</span> tasarım yapan kimse

Tasarımcı, bir şeyin şeklini veya yapısını, yapılmadan önce çizim veya planlarını hazırlayan kişidir. Tasarım yönetimi, tasarım yöntemleri, tasarım aracı ve tasarım düşüncesini kullanmak, tasarımcı olmanın en önemli yönleridir.

Light novel, Japonya'da ortaya çıkmış bir roman tipidir. İngilizce “light ve “novel” kelimelerinin birleşiminden oluşmuş Japon yapımı İngilizce (wasei-eigo) bir terimdir. Genellikle “Ranobe", “Rainobe" olarak kısaltılır. Ender olarak keibungaku, keishōsetsu olarak da geçer.

Sevinç Altan, Türk ressam.

<span class="mw-page-title-main">Pretzel</span> ekmek çeşidi

Pretzel kıvrık şekilendirimiş hamurdan yapılan bir fırında pişmiş ekmek çeşitidir.

Rıfat Bey Neden Kaşınıyor, Aziz Nesin'in ilk olarak 1965 yılında yayımlanan içindeki ana öyküyle aynı ismi taşıyan kitabıdır. 2013'ten sonraki basımlardaki kapak illüstrasyonu Mustafa Delioğlu tarafından çizilmiştir. Kitabın içindeki öyküler Aziz Nesin'in mizahi yönü, siyasi ve toplumsal eleştirileri ile şekillenmiştir.

Çizgi dizi, ortak bir başlığa sahip, genellikle birbiriyle ilişkili bölümlerden oluşan bir dizi iki boyutlu illüstrasyon çalışmasıdır.

Stuttgart Bilimsel İllüstratörler Veritabanı 1450-1950, yaklaşık 1450 yılında matbaanın icadından 1950'ye kadar yayınlanmış bilimsel çalışmaları resimleyen kişiler hakkında bibliyografik verilerin çevrimiçi deposudur; ikinci kesme, şu anda aktif olan illüstratörleri hariç tutmak amacıyla seçilmiştir. Veritabanı, astronomik, botanik, zoolojik ve tıbbi illüstrasyon dahil olmak üzere çeşitli alanlarda çalışmış kişileri içerir.