İçeriğe atla

Bitdefender

Bitdefender
TipÖzel
Kuruluş2001
Genel merkeziBükreş, Romanya
Önemli kişilerFlorin Talpeş (CEO)
ÜrünBitdefender Box
Bitdefender Total Security
Bitdefender İnternet Security
Bitdefender Antivirus Plus
Bitdefender Security for XP And Vista
Antivirus for Mac
Android İçin Bitdefender Mobile Security
Bitdefender Install&Setup
Bitdefender PC Optimizer
Bitdefender System Repair
Bitdefender Virus&Spyware Removal
Bitdefender Business Security
Bitdefender Advanced Business Security
Bitdefender Enterprise Security
Web sitesibitdefender.com

Bitdefender, Softwin bünyesinde geliştirilen Rumen güvenlik yazılımı firması. 100'den fazla ülkede yan kuruluşları ve ortakları aracılığıyla faaliyet göstermektedir.[1] Firmanın Eylül 2014'te yaptığı açıklamaya göre dünya genelinde yaklaşık 500 milyon ev ve kurumsal cihazda kendi teknolojileri kullanılır.[2]

Firma; kendi ürünleriyle virüs, trojan ve diğer internet tehditlerine karşı koyabilme ile güvenlik duvarı, güvenlik açığı tarayıcı, ebeveyn denetimleri, dosya şifreleme, cihaz hırsızlığını engelleme ve yedekleme hizmetlerini sunduğunu ifade eder. 2016 yılında firma ürün profilerine performans optimizasyonu, online güvenlik tarayıcı ve şifreleri kurtarmak için sanal cüzdan seçeneği özelliklerinin dahil edildiğini duyurmuştur.

Tarihçe

Bitdefender 2001 yılında AVX (AntiVirus eXpert) serisinin yerini aldı. AVX, 1996 ve 2001 yılları arasında kullanıcı müdahalesi olmadan akıllı sunulan güncellemeleri ile dünya çapında kullanılan bir üründü. Tüm indirmeler tarayıcı paketi ile izlenmekte ve taranmaktaydı.[3] Bitdefender grup 2007 yılında Softwin'den ayrıldı. 2009 ve 2011 yıllarında ödül ve sertifikalar kazandı. 2015'te güvenlik yazılımlarını test eden bir kuruluş olan AV-Comparatives tarafından yılın ürünü seçildi.[4]

Kaynakça

  1. ^ "Interview with Florin Talpeş, CEO at Bitdefender". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Nisan 2016. 
  2. ^ "Bitdefender Partners with Slovenia's Kron Telekom to Expand Sales". bitdefender.com. 23 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Nisan 2016. 
  3. ^ "The History of BitDefender". toptenreviews.com. 29 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2016. 
  4. ^ "Bitdefender Wins 'Product of the Year' in Independent Testing". bitdefender.com. 9 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2016. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Mozilla Firefox</span> yazılım

Mozilla Firefox, Mozilla Vakfı ve onun alt kuruluşu Mozilla Corporation tarafından geliştirilen, özgür ve açık kaynak kodlu bir web tarayıcısıdır. Firefox; Windows, macOS, Linux, Android ve iOS işletim sistemlerinde kullanabilir. Yazılımın Windows, macOS, Linux, Android sürümlerinde web sayfalarının oluşturulması için Gecko motoru kullanılır. Mozilla tarafından geliştirilen Gecko, mevcut ve planlanmış web standartlarıyla uyumludur. 2015'te çıkan iOS için Firefox uygulamasında ise Apple'ın getirdiği kısıtlamalar nedeniyle iOS'in bütünleşik WebKit motoru kullanılır.

<span class="mw-page-title-main">Gmail</span> Googleın sunduğu ücretsiz e-posta hizmeti

Gmail, Google'ın sunduğu reklam destekli ücretsiz bir e-posta hizmeti. Kullanıcılar Gmail'e güvenli web postasının yanı sıra POP3 veya IMAP4 protokolleri aracılığıyla da erişebilir. Gmail, ilk olarak 1 Nisan 2004'te yalnızca davet üzerine kullanılabilen bir beta sürüm yayınladı ve 7 Şubat 2007'de herkese açık hale getirildi, bu sırada hâlen beta durumundaydı. Hizmet 7 Temmuz 2009'da beta durumundan diğer Google Apps hizmetleriyle birlikte güncellendi.

<span class="mw-page-title-main">Windows XP</span> 2001 yılında piyasaya sürülen Windows sürümü

Windows XP, Microsoft tarafından geliştirilen Windows NT işletim sistemi ailesinin önemli bir sürümüdür. Hem profesyonel kullanıcılar için geliştirilen Windows 2000'in, hem de genel kullanıcılar için geliştirilen Windows Me'nin doğrudan ardılıydı. 25 Ekim 2001'de başlayan perakende satışlarla 24 Ağustos 2001'de üretime sunuldu.

<span class="mw-page-title-main">Nokia</span> Finlandiya merkezli çokuluslu bir bilgi teknolojileri, telekomünikasyon şirketi

Nokia Corporation, 1865'te kurulmuş Finlandiya merkezli çokuluslu bir bilgi teknolojileri, telekomünikasyon şirketidir. Nokia'nın merkezi, Helsinki büyük metropol bölgesinde Espoo, Uusimaa'da bulunmaktadır. 2014'te Nokia, 120 ülkede 61.656 kişiyi istihdam etti, 150'den fazla ülkede iş yaptı ve yıllık gelirleri yaklaşık 12.73 milyar Euro olarak bildirildi. Nokia, Helsinki Borsası ve New York Menkul Kıymetler Borsası'nda halka açık bir limited şirkettir. Fortune Global 500'e göre 2013 yılında ölçülen gelirlere göre dünyanın 274'üncü en büyük şirketidir ve Euro Stoxx 50 borsa endeksinin bir bileşenidir.

<span class="mw-page-title-main">Dell</span>

Dell, Teksas (ABD) merkezli, Lenovo ve HP'nin ardından dünyanın en büyük üçüncü kişisel bilgisayar üreticisidir. Aynı zamanda sunucu ve diğer ağ birleşenleri, veri depolama donanımı, yazılım ve KDA (PDA) gibi yan bileşenler üreten firma, dünya genelinde 133.000 kişiye iş olanağı sağlamaktadır. 1984 yılında Michael Dell tarafından kurulan şirket, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biridir.

<span class="mw-page-title-main">Juniper Networks</span>

Juniper Networks ağ ürünleri geliştiren ve pazarlarlayan, merkezi Sunnyvale, Kaliforniya olan çok uluslu bir şirkettir. Ürünleri; yönlendiriciler (Router), anahtarlar (Switch), ağ yönetimi yazılımları, ağ güvenlik ürünleri ve yazılım tanımlı ağ teknolojisi ürünlerini içermektedir.

<span class="mw-page-title-main">Android</span> Mobil işletim sistemi

Android, Google ve Open Handset Alliance tarafından, cep telefonları, tabletler ve televizyonlar için geliştirilmekte olan, Linux tabanlı, özgür ve ücretsiz bir işletim sistemidir. Sistem açık kaynak kodlu olsa da, kodlarının ufak ama çok önemli bir kısmı Google tarafından kapalı tutulmaktadır. Google tarafından ücretsiz sunulmasının sebebi, sistemin daha hızlı ve çabuk gelişmesi, birçok popüler marka tarafından kullanılması ve bu sayede reklamlarının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamaktır. Google, Android sistemi üzerinde çalışan Google Play marketteki oyun ve uygulamalar üzerinde aldığı reklamları yayınlayarak para kazanmaktadır. Android'in desteklenen uygulama uzantısı ".apk"dır.

<span class="mw-page-title-main">DreamWorks Animation</span>

DreamWorks Animation SKG, Inc. bir Amerikan animasyon film stüdyosu olup, genel olarak ticari bilgisayar destekli animasyon filmler üretir. Firmanın ürettiği filmler arasında Shrek, Köpekbalığı Hikayesi, Madagaskar, Orman Çetesi, Arı Filmi, Kung Fu Panda'yı saymak mümkündür. Firma Animation Division of DreamWorks SKG ve Pacific Data Images (PDI)'nin birleşmesi ile kurulmuştur. Firma daha önceleri DreamWorks SKG altında hizmet veriyordu ancak 2004 yılında şirketten ayrıldı. Firmanın dağıtıcılığını 2006 yılına kadar üstlendi.

<span class="mw-page-title-main">Melih Abdülhayoğlu</span> Türk asıllı teknoloji uzmanı ve girişimci

Melih Abdulhayoğlu, Amerikalı, Türk asıllı teknoloji uzmanı ve girişimci. Bir teknoloji uzmanı olarak birçok patente sahiptir. İnternet güvenliği hakkında makaleler yazmıştır. 1998 yılında, İngiltere'de SSL sertifikası gibi bilgisayar güvenlik ürünleri üreten bir kuruluş olan Comodo'yu kurmuştur.
2005 yılında Melih Abdülhayoğlu İnternet sektöründe öncü şirketleri bir araya getirerek bir endüstri konsorsiyumu olan ve uçtan uca kimlik doğrulama ve iş süreçleri güvenliği kurmak için oluşturulmuş CAB adlı forumu oluşturmaya gerek duymuştur.
2009 yılında Ortak Bilgisayar Güvenlik Standartları Forumunu düzenlemiş, meşru antivirüs motorlarının bir listesini çıkartmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Huawei</span> Çin merkezli teknoloji şirketi

Huawei Technologies Co. Ltd. veya kısa adıyla Huawei, merkezi Çin'in Shenzen şehrinde bulunan, Çin menşeli ve çok uluslu bir şirkettir.

Google Nexus; Google tarafından geliştirilen ve pazarlanan, Android işletim sistemine sahip, bir dizi elektronik cihaz serisidir. Ürün ailesi çoğunlukla mobil cihazlardan oluşur. 2015 yılının Mart ayı itibarıyla; altı akıllı telefon ve dört tablet bilgisayar piyasaya sürülmüştür. 2015 yılında mevcut olan cihazlar; Google'nin; Motorola Mobility ile birlikte ürettiği Nexus 6 akıllı telefonu, HTC ile beraber ürettiği Nexus 9 tableti ve Asus ile birlikte ürettiği Nexus Player dijital ortam oynatıcısıdır.

<span class="mw-page-title-main">Nexus 6</span>

Nexus 6, Google ve Motorola tarafından geliştirilmiş olan ve Android işletim sistemi çalıştıran bir akıllı telefondur. Nexus 5'ten sonra çıkan cihaz olup Google Nexus serisindeki altıncı akıllı telefondur. Nexus 5'in halefi olan bu cihaz, Google tarafından pazarlanan ve orijinal bir ekipman üreticisi ortak tarafından kurulmuş bir Android tüketici cihazları ailesi olan Google Nexus serisinin altıncı akıllı telefonudur. Nexus 6 ve HTC Nexus 9, Android 5.0 "Lollipop" için başlatma cihazları olarak hizmet vermeye başladı.

Güvenlik ve Karşı İstihbarat İdaresi Başkanlığı, yaygın kısaltması UBK, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nin iç karşı istihbarat ve güvenlik kuruluşudur. Genel merkezi Üsküp'te bulunan ajans Kuzey Makedonya İçişleri Bakanlığı yargılama yetkisi altındadır.

Miracast dünya çapındaki yüzlerce şirketin oluşturduğu ve Wi-Fi için standartların belirlenmesini sağlayan 16 yıllık bir kuruluş olan Wi-Fi İttifakı tarafından programı yürütülen ve cihazlar arasında, kablolar veya bir ağ bağlantısı olmadan multimedya içeriklerini görüntülemeye olanak sağlayan bir çözüm veya standarttır.

Puffin Browser, CloudMosa tarafından geliştirilen bir web tarayıcısıdır.

<span class="mw-page-title-main">LG G Pad 8.3</span>

LG G Pad 8.3 (LG G Tab 8.3 olarak da bilinir); Android işletim sistemini kullanan, 8.3 inç ekranı olan, LG Electronics tarafından üretilen ve pazarlanan bir tablet bilgisayardır. Tablet; LG G serisine aittir, 4 Eylül 2013'te duyurulmuş ve Kasım 2013'te çıkarılmıştır. Önceki modelde 8.9 inç boyunda (23 cm) bir ekran bulunmasına karşın G Pad 8.3'te daha küçük olan 8.3 inç (21 cm) bir ekran bulunur. LG Optimus Pad'in ardılıdır. Cihazın devamı olarak LG G Pad 7.0, LG G Pad 8.0 ve LG G Pad 10.1 modelleri geldi.

Miniclip, İsviçre merkezli ücretsiz tarayıcı oyun web sitesidir. 2001'de piyasaya sürüldü, geniş ve çeşitli bir oyun koleksiyonuna sahiptir. Dünyanın en büyük özel sektöre ait çevrimiçi oyun sitesidir. 2001 yılında Robert Small ve Tihan Presbie l tarafından 40.000 £ bütçeyle başlatıldı ve hızla büyüdü. Şirket, ilk yedi yılının altısında kârlı olarak 275 milyon Sterlin üzerinde değer kazanmıştır ve sadece 2006-2008 döneminde cirosu 20 milyon Sterlin'i aşmıştır.

Garmin Ltd., genel merkezi Olathe, Kansas'ta bulunan Lenexa, Kansas'ta Gary Burrell ve Min Kao tarafından 1989 yılında kurulan çok uluslu bir Amerikan teknoloji şirketidir. 2010 yılından bu yana, şirketin ana merkezi İsviçre'nin Schaffhausen şehrinde bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Replicant (işletim sistemi)</span>

Replicant, tüm özel mülk Android bileşenlerini özgür yazılım eşdeğerleriyle değiştirmeyi amaçlayan Android mobil platformuna dayalı özgür bir işletim sistemidir (OS). Birkaç farklı model akıllı telefon ve tablet bilgisayar için kullanılabilir durumdadır. Android ile aynı programlama dillerinde yazılmıştır. Değişiklikler çoğunlukla C dilindedir; değişiklikler çoğunlukla işletim sisteminin Linux çekirdeği ve onu kullanan sürücüler gibi alt düzey kısımlarındadır. Replicant ismi, Blade Runner filmindeki kurgusal replika androidlerden alınmıştır. Replicant, Free Software Foundation ve kısmen NLnet tarafından desteklenir ve sponsor olunur.

<span class="mw-page-title-main">Parrot OS</span>

Parrot OS, Debian tabanlı güvenlik, gizlilik ve geliştirme odaklı olmayı amaçlamış Linux dağıtımıdır.