İçeriğe atla

Bitakat Hab

Fas "Bitakat Hab"
1980 Eurovision Şarkı Yarışması şarkısı
ÜlkeFas
Şarkıcı(lar)Samira Said
DilArapça
Besteci(ler)Abdülati Emna
Söz yazar(lar)ıMalu Ruan
Orkestra ŞefiJean Claudric
Finallerdeki sonuçları
Final derecesi18
Final puanı7

Bitakat Hab (Arap: بطاقة حب, Türkçe: Sevgi mesajı), 1980 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Fas'ın temsilcisi Samira Said tarafından seslendirilen şarkıdır. Fas, yedi puanla 19 ülke arasından 18. olmuştur.[1] Şarkı, yarışma tarihindeki ilk Arapça şarkı olma özelliğini taşımaktadır.

Kaynakça

  1. ^ "About Samira Bensaïd". eurovision.tv. 19 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Aralık 2012. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">1980 Eurovision Şarkı Yarışması</span>

1980 Eurovision Şarkı Yarışması, 25. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Yarışma 1979 yarışmasını kazanan İsrail'in yapması gerekirken iki yıl üst üste ev sahipliği yapmanın vereceği mali yükü kaldıramayacağı gerekçesiyle bu hakkından vazgeçmiştir. Böylece 19 Nisan 1980 tarihinde Hollanda'nın Lahey kentinde bulunan Nederlands Congresgebouw'da yapılmıştır. Yarışmanın sunuculuğunu Marlous Fluitsma yapmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Anne-Marie David</span> Fransız şarkıcı (d. 1952)

Anne-Marie David, Fransız şarkıcı.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Azerbaycan</span>

Azerbaycan ilk katılımı 2008 yılından günümüze 12 kez Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Azerbaycanlı Ulusal Yayıncısı İctimai Televizyon ve Radyo Yayımları Şirketi (İTV) her yıl gösteriyi yayınlamakla birlikte Azerbaycanlı katılımcıyı da belirlemektedir. Azerbaycan, Kafkasya'da yarışmaya katılan son ülkedir.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Fas</span>

Fas yalnızca 1980 yılında Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmıştır. Samira Bensaid'in söylediği "Bitakat Hab" adlı Arapça şarkı, bir tek İtalya'dan 7 puan alabilmiş ve sondan ikinci olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail</span>

İsrail, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez 1973 yılında, Raşut Ha-Şidur isimli kamusal yayın kuruluşunun Avrupa Yayın Birliği'nin aktif bir üyesi olmasının ardından katılmıştır. Ancak, 2018 yılından beri İsrail'in katılımı İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (İKYK) tarafından sağlanmaktadır. İsrail, Avrupa kıtasında hiç toprağı bulunmamasına rağmen yarışmaya katılan ilk ülkedir. İsrail'i 1980 yılında Fas, 1981 yılında Kıbrıs Cumhuriyeti, 2006 yılında Ermenistan ve 2015 yılında Avustralya izlemiştir.

<span class="mw-page-title-main">Hind Laroussi</span>

Hind Laroussi, 2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Hollanda adına yarışan Fas asıllı Hollandalı şarkıcı.

<span class="mw-page-title-main">Day After Day</span>

Day After Day Elnur Hüseynov ve Samir Cevadzade tarafından seslendirilen, 2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Azerbaycan'ı temsil eden şarkıdır. Yarı finalde 7. sırada yarışan şarkı 96 puan ile 6. olmuş ve finale çıkmaya hak kazanmıştır. Finalde 20. sırada yarışan şarkı 132 puan ile Türkiye'nin ardından 2008 Eurovision Şarkı Yarışması 8.si olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Samir Cevadzade</span>

Samir Cevadzade, Azeri şarkıcı. 1997'de ekonomi üzerine eğitim almaya başladı ve bir yıl sonra konservatuvara girdi. O yıllarda Sharon grubunda ön vokalistlik yapıyordu. Sonrasında solo kariyerine başladı. 2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Elnur Hüseynov'la birlikte "Day after day" adlı şarkı ile Azerbaycan'ı temsil etti.

"O Julissi", Ishtar tarafından seslendirilen 2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Belçika'yı temsil eden şarkı. Şarkı Uydurma dil dilinde seslendirilmiştir. Şarkı Michel Vangheluwe tarafından yazılmıştır.

Azerbaycan'ın 2008 Eurovision Şarkı Yarışması için İTV, ulusal bir yarışma düzenledi. Bu yarışma programına Eurovision Şarkı Yarışması'nın 2004 yılı galibi Ruslana, 2007 yılı galibi Marija Serifovic ve 2003 yılı galibi Sertab Erener de katıldılar. Yarışmayı Samir Cevadzade'nin söylediği Day After Day şarkısı kazandı.

<span class="mw-page-title-main">Semira Said</span>

Samira Abdül Rezzak Bensaid ya da yalnızca Samira Said, Faslı-Mısırlı şarkıcı ve oyuncu.

Fas, ilk kez Hollanda'nın Lahey şehrinde düzenlenen 1980 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır.

İsveç, Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılan 2015 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. İsveç'in şarkısı İsveç'in kamusal yayın kuruluşu Sveriges Television (SVT) tarafından düzenlenen dört yarı final, bir ikinci şans turu ve bir finalden oluşan Melodifestivalen 2015 isimli ulusal final doğrultusunda seçilmiştir. Ulusal finalin kazananı Anton Malmberg Hård af Segerstad, Joy Deb ve Linnea Deb tarafından yazılan "Heroes" adlı şarkısıyla Måns Zelmerlöw olmuştur.

Fransa, 2008 Eurovision Şarkı Yarışması'na Sébastien Tellier'in Fransızca-İngilizce "Divine" şarkısı ile katılmıştır. Fransa bu yarışmada direkt finalde yarışmıştır. Yarışmayı Samir Cevadzade'nin söylediği Day After Day şarkısı kazandı.

<span class="mw-page-title-main">Ireen Sheer</span>

Ireen Sheer, Alman-İngiliz şarkıcıdır.

"Papa Pingouin", Sophie & Magaly tarafından seslendirilen 1980 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Lüksemburg'u temsil eden şarkı. Şarkı Fransızca dilinde seslendirilmiştir. Pierre Delanoë, Jean-Paul Cara tarafından yazılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Victor Crone</span> İsveçli şarkıcıdır

Victor Crone, İsveçli şarkıcıdır. Victor, 2019 Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Storm" adlı şarkısıyla Estonya'yı temsil edecek.

Samira Azer kızı Efendiyeva veya sahne adıyla Samira Efendi ya da sadece Efendi, Azeri şarkıcı.

"Cleopatra", Samira Efendi tarafından seslendirilen şarkı. 2020 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Azerbaycan'ı temsil eden şarkı. Şarkı İngilizce seslendirilmiştir. Koronavirüs salgını nedeniyle yarışma iptal edilmiştir. Efendi, 2021 yılında Azerbaycan'ı "Mata Hari" ile temsil etmiştir.

Azerbaycan, 2021 Eurovision Şarkı Yarışması 'na katıılmıştır. Azeri yayıncı Içtimai tv (ITV) tarafından Hollanda'nın Rotterdam şehrinde yapılacak 2021 yarışması'nda Azerbaycan'ı Görevlendirme yöntemi sonucunda Efendi'nin "Mata Hari" adlı şarkısıyla temsil edeceği belirlenmiştir. Daha önce Çin'deki 2019 koronavirüs hastalığı (COVID-19) salgını ve diğer ülkelere yayılması nedeniyle etkinlik iptal edilmeden önce Efendi'nin 2020 yılında "Cleopatra" şarkısı ile yarışması planlanmıştı.