
Renk ya da tüs, ışığın gözün ağ katmanına değişik biçimde ulaşması ile ortaya çıkan bir algılamadır. Bu algılama, ışığın maddeler üzerine çarpması ve kısmen soğurulup kısmen yansıması nedeniyle çeşitlilik gösterir ki bunlar renk tonu veya renk olarak adlandırılır. Tüm dalgaboyları birden aynı anda göze ulaşırsa bu ak, hiç ışık ulaşmazsa kara olarak algılanır. İnsan gözü 380 nm ile 780 nm arasındaki dalga boylarını algılayabilir. Bu sebepten elektromanyetik spektrumun bu bölümüne görünür ışık denir. Renkler için genelde kulak ile duyulan ince ve kalın ses analojisi yapılsa da, ses algısının aksine aynı anda gelen ışık frekansları değişik kanallardan algılanamaz, dolayısıyla aynı anda ince ve kalın sesleri birbirine karıştırmadan duyulmasına karşın göz için bu "çok seslilik" söz konusu olmadığından, değişik ışık frekanslarının sadece kombinasyonları algılanabilir. Bu prensibi açıklamak veya pratik uygulamalarda kullanmak için çeşitli renk modelleri geliştirilmiştir.

Ukrayna bayrağı, Ukrayna devleti tarafından kullanılan resmi ulusal bayraktır.

Kırgızistan bayrağı, Kırgızistan'ın SSCB'den ayrıldıktan sonra 3 Mart, 1992'de onayladığı ulusal bayraktır.

Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin resmi ulusal bayrağı.

Palmiye, palmiyegiller familyasını oluşturan tropik iklimlerde yetişen türlerin ortak adı.

Yemen bayrağı, Kuzey ve Güney Yemen'in birleştiği gün olan 22 Mayıs 1990 tarihinde kabul edilmiş ve yeni devletin simgesi hâline getirilmiştir.

Bahamalar bayrağı, Bahamalar'ın resmi ulusal bayrağı.

Mavi En Sıcak Renktir, yönetmenliğini Abdellatif Kechiche'in üstlendiği, romantik dram türündeki 2013 yapımı Fransız filmi. Başrollerini Léa Seydoux ile Adèle Exarchopoulos'un paylaştığı film, Julie Maroh'un 2010 yılında yayınlanan Le bleu est une couleur chaude isimli çizgi romanından uyarlanmıştır. Film, ergenlik çağındaki bir kızın eşcinsel olduğunu keşfetmesinin ardından yaşadıklarını konu alır. Kızların erkeklerle çıkmasına cinsel ilgi yönünde kendini inandırmış bir genç kız Adèle'in, kendi eşcinselliğini Emma'da bulması ve devamında yaşadığı olaylar konu edinilmiştir.

Seccade, İslamiyet'te ibadete yardımcı olmak için kullanılan, üzerinde namaz kılmak üzere kumaş, halı, hayvan postu, hasır gibi malzemelerden yapılmış özel yer yaygısı.

Phoenix, Palmiyegiller familyasına bağlı bir bitki topluluğudur. Çoğunlukla peyzaj bitkisi olarak kullanılsalar da Orta Doğu ülkelerinde ticari amaçla kullanılan bir topluluktur. Dünya genelinde en çok tanınılan Phoenix Dactylifera ve Phoenix Canariensis türleridir.

Washingtonia Robusta, ana vatanı Kuzeybatı Meksika'daki Baja California Yarımadası ve Sonora Çölü'nün küçük bir bölümü olan palmiyegiller familyasına ait Archaeplastida türünde tek gövdeli ağaçtır.

Washingtonia Filifera, ana vatanı Amerika Birleşik Devletleri'nin güneybatısı ve Meksika'nın Baja California bölgesi olan, Arecaceae familyasından çiçekli tek gövdeli bitkidir. 15–20 m. uzunluğa ve 3–6 m. genişliğe kadar büyüyen, ağaca benzer bir büyüme alışkanlığına sahip, yaprak dökmeyen bir monokottur. Sağlam, sütunlu bir gövdeye ve mumsu, yelpaze şeklinde (palmat) yapraklara sahiptir.

Phoenix Canariensis, ana vatanı Kanarya Adaları olan bir hurma çeşididir. Dünya’ya peyzaj bitkisi olarak yayılmıştır.Türkiye'de ise en çok Ege Bölgesi, Marmara Bölgesi ve Karadeniz Bölgesi'nde görülmektedir. Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde daha az yayılım göstermektedir. Türkiye'nin Güney bölgelerinde daha çok, akrabası olan Phoenix dactylifera isimli hurma türü bulunmaktadır.

Syagrus Romanzoffiana, Ana vatanı Güney Amerika, Brezilyadır. Palmiyegiller familyasından popüler bir peyzaj bitkisidir. Ilıman ve tropikal iklimlerde yetişmektedir. boyları maximum 15 metreye kadar çıkmaktadır. -10 dereceye kadar soğukluğa dayanıklıdır ve lifli bir gövde yapısına sahiptir. Yapraklarını dökmez ve yeşil renklidir.

Sabal Palmetto , ana vatanı Amerika Birleşik Devletleri'nin güneyi ve Meksika’daki Yucatán Yarımadası’dır. Palmetto, Palmiyegiller familyasının bit türüdür.

Sabal Minor, ana vatanı Amerika Birleşik Devletleri'nin Güneydoğusudur. Palmiyegiller familyasına bağlı Sabal türünden biridir. Bodur bir ağaç türü olan Sabal M.’nin yeşil-mavi renginde yaprakları olur. Gövdesi çoğunlukla toprak altında kalır ve boyu genel olarak 2 metreye kadar uzamaktadır. Olasılık olarak çok nadir olsa da bazen 2 metreyi geçer.

Syagrus Coronata, ana vatanı Brezilya’nın Güney ve Kuzeydoğusu olan, Palmiyegiller familyasından Brezilya’ya özgü ağaç çeşitlerinden bir tanesidir. 150 sene kadar yaşayabilmekte olan ağaç ortalama olarak 10 sene yaşamaktadır. Ortalama 12 metre uzunluğa kadar büyümektedir. Yalnız palmiye olarak da bilinmektedir.

Brahea Armata, ana vatanı Meksika Baja California olan Palmiyegiller familyasına ait iri gövdeli ortalama 15 metre uzunluğa kadar büyüyen oldukça soğuğa dayanıklı olan ve yaprakları yelpaze şeklinde mavimsi gümüşi bir rengi olan palmiye çeşididir.

Datça hurması, ana vatanı Türkiye'nin güneybatısı ve Yunanistan'ın Girit Adası'dır. Türkiye'nin ve Avrupa'nın tek yerli palmiyesidir. Avrupa’nın ve Türkiye'nin tek palmiye ormanını oluşturmaktadır. Dünyada sadece Türkiye ve Girit Adası'nda bulunmaktadır. Ortalama uzunlukları 17 metreye kadar ulaşmaktadır. Yaprakları 2 veya 3 metre uzunluğunda olmaktadır.

Phoenix dactylifera, ana vatanı Orta Doğu toprakları olan palmiyegiller familyasından dekoratif yapraklı bir phoenix türüdür.