
İsviçre, Batı, Orta ve Güney Avrupa'nın kesişme noktasında bulunan bir ülkedir. Federal otoritelerin merkezi Bern ile birlikte 26 kantondan oluşan bir federal cumhuriyettir. Kuzey sınırında Almanya, batısında Fransa, güneyinde İtalya, doğusunda Avusturya ile Lihtenştayn yer alır.

Cenevre, İsviçre'de Cenevre Gölü kıyısında yer alan, İsviçre'nin Zürih şehrinden sonra en yüksek nüfuslu ikinci şehridir. Fransızca konuşulan İsviçre bölgesi olan "Suisse Romande" bölgesinin en büyük şehridir. Aynı ada sahip Cenevre kantonu'nun başkentidir. Rhône Nehri'nin Cenevre Gölü'nden çıkışında konumlanmıştır.

Zürih, İsviçre'nin en büyük kentidir. 2018 yılında Zürih Belediyesinde nüfus 415.367, çevre ilçeleriyle birlikte nüfusu 1,39 milyon kişidir. Zürih şehri Zürih Kantonu'nun başkentidir. İsviçre'nin ekonomik ve Almanca konuşulan bölgesinin kültürel merkezidir. FIFA merkezi Zürih’te bulunur.

Bern, İsviçre'nin başkenti ve en büyük beşinci büyük şehri aynı zamanda İsviçre Konfederasyonunun ve Bern kantonunun resmi başkentidir. Bern şehrinin nüfusu 2020 yılı itibari ile 143.043'tür. Çevre yerleşim bölgeleri ile birlikte Bern nüfusu 419.000 kişiye ulaşır.
İsviçre'nin kantonları, İsviçre'nin en üst düzey idari bölümleridir. Kantonlar, İsviçre Konfederasyonu'nun üye devletleridir.

Fribourg, İsviçre'de, Fribourg kantonunun merkezi kent.

Fribourg, İsviçre'nin batı kesiminde kanton. 2012 yılı Ocak ayı itibarıyla kantona bağlı 165 belediye bulunmaktadır. Yüzölçümü 1.671,42 km²'dir. 31 Aralık 2018 tarihi itibarıyla nüfusu 318.714 kişidir.
İsviçre Federal Anayasası, İsviçre'nin üçüncü ve şimdi geçerli olan anayasasıdır. Bu anayasa 26 kantondan oluşan İsviçre Konfederasyonunun hukuksal çerçevesini tanımlar, bireysel ve grup haklarını içeren temel bir belgedir. Ayrıca kantonlar ve konfederasyonun sorumluluklarını ve federal devlet kurumlarının nasıl oluşacağını belirler.

Fischenthal, İsviçre'de Zürih Kanton'u ve Hinwil İlçesi'ne bağlı bir beldedir. Fischenthal'in resmi dili Almancadır. Nüfusu 2012 yılı sayımlarına göre 2.330`dur.
Hristiyanlık, İsviçre'nin çoğunluk ve geleneksel dini olup, varlığı Roma dönemine kadar uzanmaktadır. 16. yüzyıldan beri İsviçre geleneksel olarak Katoliklik ve Reformcular olarak ikiye ayrılmıştır. Bununla birlikte, Hristiyan kiliselerine bağlılık, 20. yüzyılın sonlarından beri kayda değer ölçüde düşmüş; 1980'de %94'e, 2022'dan itibaren yaklaşık %58'e düşmüştür. Ayrıca, 2022 yılında İsviçre vatandaşları ve yabancı uyruklular arasındaki kiliseye bağlılıktaki belirgin fark da dikkat çekicidir. Katolik Kilisesi ve İsviçre Reform Kilisesi de dahil olmak üzere, federal bir devlet olan İsviçre'de devlet dini bulunmamasına rağmen, kantonların çoğunun resmi kiliseleri tanıdığı görülmektedir. Bu kiliseler ve bazı kantonlarda Eski Katolik Kilisesi ve Yahudi cemaatleri, takipçileri tarafından resmi vergilendirme ile finanse edilmektedirler.
İsviçre`nin, Aargau Kantonu`nunun başkenti Aarau şehrine ait bir yerleşim yeri.

Valdoculuk, ilk olarak 12. yüzyılda dindar laikat kesimin Lyonlu Petrus Valdo'nun düşünceleri etrafında toplanması üzerine Güney Fransa'da kurulmuş çileci bir akımdır. Katolik Kilisesi'ne karşı takındığı eleştirel yaklaşım nedeniyle zaman zaman proto-Protestan (önprotestan) olarak da adlandırılan Valdocular, Katolik Kilisesi'nce sapkın ilan edilmiş, engizisyona tabi tutulmuş ve dinden atılmıştır.
BDWM Transport ya da BDWM Transport AG, İsviçre'nin Aargau ve Zürih kantonlarında yerel olarak demiryolu ve otobüs hizmetlerini işletmiş eski bir ulaşım şirketidir. Şirket 2000 yılında Bremgarten-Dietikon Demiryolları (BD) ve Wohlen-Meisterschwanden Demiryolları (WM) şirketlerinin birleşmesi ile kuruldu. Şirket 2018 yılında Wynental ve Suhrental Demiryolları (WSB) ile birleşerek Argau Verkehr (AVA)'e dönüştü.

Aargau Verkehr AG (AVA), Aargau Kantonu merkezli bir İsviçre ulaşım şirketidir. Şirket BDWM Transport ve Wynental ve Suhrental Demiryolları'nın birleşmesiyle 19 Haziran 2018 tarihinde kuruldu.

Neuchâtel Kantonu ve Cumhuriyeti, Batı İsviçre'de Fransızca konuşan bir kantondur. 2007'de nüfusu 169.782 kişiydi ve bunların 39.654'ü yabancıydı. Başkenti Neuchâtel, en büyük yerleşim yeri ise La Chaux-de-Fonds'dur.

Aarburg Kalesi İsviçre'nin Aargau kantonundaki Aarburg Kasabasında bulunan bir kaledir. Aarburg kasabasının yukarısında, sarp, kayalık bir yamaçta yer almaktadır. Kale, Aare nehrinin dar noktasını kontrol eden ve Aarburg Vogt'un konutu olarak hizmet veren bir Orta Çağ kalesi etrafında inşa edilmiştir. Ulusal öneme sahip bir İsviçre miras alanı olarak sınıflandırılmıştır. Bugün, çocuk suçluları tutmak ve rehabilite etmek için Kantonale Jugendheim'a ev sahipliği yapmaktadır.

Frastanz Muharebesi, Eski İsviçre Konfederasyonu ordusu ile Kutsal Roma İmparatorluğu hükümdarı I. Maximilian'ın birlikleri arasında 20 Nisan 1499'da gerçekleşti. Svabya Savaşı'nın birçok baskınından birinde, Habsburg birliklerinin bir seferi, Vorarlberg'e bir ordu göndererek karşılık veren İsviçre Konfederasyonu'ndaki bazı köyleri yağmalamıştı. Feldkirch'in birkaç kilometre güneydoğusundaki Frastanz'da, Habsburg birlikleri Montafon vadisine girişi Letzi adı verilen güçlü bir ahşap surla engellemişti. İsviçre, Letzi surunu pas geçmek için yandan bir manevra yaptı ve sert bir savaştan sonra Maximilian'ın ordusunu bozguna uğradı. Birçok Landsknechte, Ill nehrinde boğuldu.

Hallwil Gölü, İsviçre'nin Aargau kantonunda bulunan bir göldür. Göl, Aargau'nun en büyük gölü olup çoğunlukla kantonun güney ucundaki Lenzburg ve Kulm ilçelerinde yer alır. Gölün güney ucu Luzern kantonuna kadar uzanmaktadır. Göle giden ana nehir, Baldegg Gölü'nden gelen Aabach'tır. Göl, günümüzde popüler bir dinlenme yeridir.

Brugg bir İsviçre belediyesi ve Aargau kantonunda bir kasabadır ve aynı adı taşıyan ilçenin merkezidir. Kasaba, Aare, Reuss ve Limmat'ın birleştiği noktada yer alır ve kantonun başkenti Aarau'dan yaklaşık 16 kilometre (9,9 mi), Zürih'ten 28 km ve Basel'den 45 kilometre (28 mi) uzaklıktadır.