İçeriğe atla

Birleşik Krallık'taki diplomatik temsilcilikler listesi

Birleşik Krallık'ta diplomatik temsilcilikleri bulunan ülkelerin haritası
  Birleşik Krallık
  Büyükelçiliği bulunan ülkeler

Birleşik Krallık'taki diplomatik temsilcilikler listesi, Birleşik Krallık'ta diğer ülkelerin bulundurduğu diplomatik ve konsüler temsilciliklerin listesini içermektedir. Başkent Londra'da 165 yerleşik büyükelçilik ve yüksek komisyon bulunmaktadır. Birçok diğer ülke ise Birleşik Krallık'a ilişkin diplomatik görevleri, başta Brüksel ve Paris olmak üzere diğer ülkelerde bulunan büyükelçilere akredite etmiştir. Ayrıca Birleşik Krallık'ın çeşitli yerlerinde yerleşik birkaç fahri konsolosluk bulunmaktadır.

Büyükelçilikler ve Yüksek Komisyonlar

Londra[1]

Akredite büyükelçilikler

Misyonlar ve Temsilci Bürolar

Londra:[3]

Britanya Denizaşırı Toprakları

Diğer bağımlı topraklar

Tartışmalı bölgeler ve devletler

Başkonsolosluklar / Diğer Misyonlar

İngiltere'nin birçok şehrinde çeşitli ülkelere ait başkonsolosluklar bulunmaktadır. Bangladeş, Londra haricindeki misyonları için "Başkonsolosluk" (Consulate-General) unvanının yerine "Yardımcı Yüksek Komisyon" (Assistant High Commission) unvanını kullanır.

Belfast

Birmingham

Bradford

Cardiff

Comber

Edinburgh

Glasgow

Hamilton, Bermuda

Manchester

Providenciales, Turks ve Caicos Adaları

Kaynakça

  1. ^ a b c d "The London Diplomatic List" (PDF). gov.uk. 21 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 14 Aralık 2013. 
  2. ^ "page 64". 21 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2020. 
  3. ^ "The London Diplomatic List" (PDF). gov.uk. 4 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 21 Aralık 2016. 
  4. ^ "US Consulate General Belfast". U.S. Embassy & Consulates in the United Kingdom. 5 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2020. 
  5. ^ "CONSULATE-GENERAL OF THE PEOPLE'S REPUBLIC OF CHINA IN BELFAST". belfast.chineseconsulate.org. 17 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2020. 
  6. ^ "Main Page". belfast.mfa.gov.pl. []
  7. ^ "Bangladesh Assistant High Commission Birmingham". Bangladesh Assistant High Commission Birmingham. 15 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2020. 
  8. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2020. 
  9. ^ "Arşivlenmiş kopya". 15 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2022. 
  10. ^ "Assistant High Commission For Bangladesh". 19 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2020. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Bangladeş</span> Asyada bir ülke

Bangladeş, resmî olarak Bangladeş Halk Cumhuriyeti, Güney Asya'da bir ülkedir. Myanmar ile Hindistan sınır komşusudur. Bangladeş'in anlamı "Bengal'in ülkesi" olup resmî dili Bengalcedir. Nüfusun %91'i Müslüman, resmî dini İslam'dır. Geri kalan kısmı çoğunlukla Hindu'dur. Budizm ve Hrıstiyanlık ülkedeki diğer yaygın dinlerdir.

İngiliz Milletler Topluluğu veya resmî adıyla Milletler Topluluğu, geçmişte Britanya İmparatorluğu'nun, günümüzde de Birleşik Krallık'ın parçası olan devletlerin oluşturduğu uluslararası bir koalisyondur. Üye ülkelerin 16’sı hâlen Britanya Kraliyet Ailesi yönetimindedir. Bu ülkelerde mevcut monark III. Charles; devlet başkanı görev ve yetkilerini, kendi tarafından atanan genel valiler aracılığı ile sürdürür. Kral aynı zamanda İngiliz Milletler Topluluğunun başkanıdır.

<span class="mw-page-title-main">Karayipler</span> Karayip Denizini, adalarını ve çevreleyen sahilleri kapsayan bölge

Karayipler, Karayip Denizi'ni, adalarını ve çevreleyen sahilleri kapsayan ve coğrafî olarak Orta Amerika'ya dâhil edilen bölgedir. Bu adalar, Florida'nın güneyinden başlayıp bir kıvrım oluşturarak Güney Amerika'da Venezuela'nın kuzey batısına dek inmektedir. Bölgede 7.000 dolayında ada, adacık ve kayalık bulunur. Burada otuz beş bağımsız ülke ya da bağımlı bölge yer almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Saint Vincent ve Grenadinler</span> Karayiplerde bir ada ülkesi

Saint Vincent ve Grenadinler, Karayipler'de bir ada ülkesidir. Karayip Denizi'nin doğusundaki Atlas Okyanusu'yla olan sınırının güney ucunda, Küçük Antiller'in güneyini oluşturan Rüzgârüstü Adaları'nın güneydoğusunda yer alır. Kuzeyinde Saint Lucia, doğusunda Barbados ve güneyinde Grenada bulunur. Ülkenin Kralı III. Charles’tır.

<span class="mw-page-title-main">Bangladeş bayrağı</span> Ulusal bayrak

Bangladeş bayrağı, Bangladeş devletinin ulusal bayrağı.

<span class="mw-page-title-main">Cardiff</span> Gallerin başkenti

Cardiff, Birleşik Krallık'ın dört ana bölgesinden biri olan Galler'in başkenti ve 481,082 kişilik nüfusu ile en büyük şehridir. Yerel dil olan Galce'de Caerdydd şeklinde yazılıp "kardid" olarak okunan Cardiff ayrıca, Galler'in ticari ve kültürel merkezidir. Kurumlar, Galler'e ait ulusal medya, Galler hükûmetinin ülke ve oturacak yerinde en popüler ziyaretçi varış yeridir. Cardiff'e 2006 yılında 11,7 milyon ziyaretçi gelmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye'deki diplomatik temsilcilikler listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Türkiye'deki diplomatik temsilcilikler listesi , Türkiye'de diğer ülkelerin bulundurduğu diplomatik ve konsüler temsilciliklerin listesini içermektedir. Başkent Ankara'da 135 yerleşik büyükelçilik bulunmaktadır. İstanbul ise 73’ü başkonsolosluk, 1'i konsolosluk olmak üzere 74 diplomatik misyona ev sahipliği yapmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Saint Vincent ve Grenadinler bayrağı</span> Ulusal bayrak

Saint Vincent ve Grenadinler bayrağı, günümüzde kullanılan hâli ile 12 Ekim 1985 tarihinde göndere çekilerek ülkenin resmî bayrağı olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Hertz (şirket)</span> Amerika merkezli araç kiralama şirketi

The Hertz Corporation dünya çapında 145 ülkede etkinlik gösteren Amerikan oto kiralama şirketidir. Hertz Global Holdings Inc'in yan kuruluşlarındandır. Merkezi Park Ridge, New Jersey'de bulunmaktadır. Kasım 2012 itibarıyla ABD'nin en büyük ikinci araç kiralama şirketi konumundadır.

<span class="mw-page-title-main">Batı Hint Adaları Federasyonu</span> 1958-1962 arasında Karayiplerde kurulmuş Britanya denizaşırı bölgeleri birliği

Batı Hint Adaları Federasyonu, 1958-1962 yılları arasında Karayiplerdeki Britanya Denizaşırı Topraklarına dâhil adalarda hüküm sürmüş kısa ömürlü politik birliktir. Federasyon, Trinidad ve Tobago, Barbados, Jamaika, Rüzgâraltı ve Rüzgârüstü adalarının bir araya gelmesiyle oluşturulmuştu. Başkenti bugün Trinidad ve Tobago'nun da başkenti olan Port of Spain kentiydi. Federasyon fikrinde asıl amaç adaların tek bir ülke halinde Britanya'dan bağımsızlığını ilan etmesiydi ancak bağımsızlık ilanından önce iç politik çekişmeler nedeniyle bu birliktelik çöktü. Neticede federasyon toprakları, hâlen Britanya Denizaşırı Toprakları bünyesinde olan Anguilla, Montserrat, Cayman Adaları ve Turks ve Caicos Adaları haricinde, Antigua ve Barbuda, Barbados, Dominika, Grenada, Jamaika, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Trinidad ve Tobago olmak üzere Birleşik Krallık'tan ayrılarak dokuz ayrı bağımsız ülke haline gelmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Hong Kong'un vize politikası</span>

Hong Kong Hükûmeti belirli ülkeler/bölgeler vatandaşlarına vize almak zorunda kalmadan turizm veya iş amaçlı 14 ila 180 gün arasında değişen sürelerle Hong Kong'a seyahatlerini sağlar. Tüm ülkelerin vatandaşlarının Hong Kong'da ikamet hakkına sahip olmadığı sürece bir iş yerinde çalışmada ya da istihdam gibi diğer faaliyetlerinde vize almaları gerektirir. Hong Kong, Çin'den bağımsız olarak göç ve vize politikasına devam etmektedir. Sonuç olarak, Çin'den (anakara) Hong Kong'a girmek isteyen bir ziyaretçinin göçmenlik kontrol noktasından geçmesi gerekir. Macao ve Tayvan sakinleri, Hong Kong kısa süreli ziyaretlerinde vizesiz veya kapıda vize alarak Anakara Çin, Hong Kong ziyaret etmeden önce Çin Kamu Güvenliği Bakanlığından İki yönlü izni alması gerekmektedir.

<span class="mw-page-title-main">1998 İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları</span>

1998 İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları, 11-21 Eylül tarihleri arasında, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da düzenlenen 16. İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları. Oyunlar tarihinde bir etkinlik ilk defa Asya'da düzenlendi.

2006 İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları, 15-26 Mart tarihleri arasında, Avustralya'nın Melbourne şehrinde düzenlenen 18. İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları.

<span class="mw-page-title-main">Çin'deki diplomatik temsilcilikler listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Bu sayfa Çin'deki diplomatik temsilciliklerin listesi. Halihazırda başkent Pekin 166 büyükelçiliğe ev sahipliği yapmaktadır. Bu liste fahri konsoloslukları, konsolosluk ajansları ya da Hong Kong'u kapsamamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Bangladeş-Türkiye ilişkileri</span>

Bangladeş-Türkiye ilişkileri, Bangladeş ve Türkiye arasındaki ikili ilişkileri ifade eder. Her iki ülke de Bağlantısızlar Hareketi ve İslam İşbirliği Teşkilatı üyesidir. Türkiye'nin Dakka'da bir elçiliği var ve Bangladeş'in Ankara'da elçiliği ve İstanbul'da bir konsolosluğu var.

<span class="mw-page-title-main">Bulgaristan'daki diplomatik temsilcilikler listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Bu sayfa Bulgaristan'da yerleşik diplomatik temsilcilikleri listeler. Şu anda, başkent Sofya 70 büyükelçiliğe ev sahipliği yapıyor.

<span class="mw-page-title-main">Kuzey Kore'nin diplomatik temsilcilikleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Bu Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin diplomatik misyonlarının bir listesidir.

<span class="mw-page-title-main">İsrail'deki diplomatik temsilcilikler listesi</span> Vikimedya liste maddesi

İsrail'deki diplomatik temsilcilikler listesi İsrail'deki dış büyükelçilik ve konsoloslukları kapsar. İsrail'de hâlihazırda 89 büyükelçilik bulunmaktadır; bunların 87'si Tel Aviv ve Tel Aviv Bölgesi'nde, 3'ü ise Kudüs'te bulunmaktadır. Bazı ülkeler bir büyükelçilik işletmenin yanı sıra Eilat, Hayfa ve Kudüs gibi şehirlerde konsolosluk da işletirler.

<span class="mw-page-title-main">Bangladeş Soykırımı</span> Pakistan Ordusu tarafından Doğu Pakistandaki Bengallilere yönelik soykırım

Bangladeş Soykırımı, 26 Mart 1971'de, Batı Pakistan'ın egemen olduğu Pakistan hükûmeti, Bengallilerin kendi kaderini tayin etme çağrılarını bastırmak için ülkenin Doğu Pakistan'ına askeri bir baskıya başladığında - Işıldak Operasyonu - başladı. Dokuz ay süren Bangladeş Kurtuluş Savaşı sırasında, Pakistan Silahlı Kuvvetleri ve Cemaat-i İslamiden Pakistan yanlısı İslamcı milisler 300.000 ile 3.000.000 arasındaki Bengalliyi öldürdü ve sistematik bir soykırım tecavüzü kapsamında 200.000 ile 400.000 arasında Bengalli kadına tecavüz etti. Bangladeş Hükûmeti, soykırım sırasında 3.000.000 kişinin öldürüldüğünü ve bunun da Holokost'tan bu yana yaşanan en büyük soykırım olduğunu belirtiyor.

<span class="mw-page-title-main">2022 Dünya 20 Yaş Altı Atletizm Şampiyonası</span>

2022 Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası, Kolombiya'nın Cali şehrinde düzenlenen ve dünya gençler şampiyonalarının on dokuzuncusu olan organizasyon. Müsabakalar Pascual Guerrero Olimpiyat Stadyumu'nda 1-6 Ağustos 2022 tarihleri arasında düzenlendi. 145 ülkeden 1533 sporcunun katılımıyla gerçekleşti.