Birleşik Arap Emirlikleri, kısaca BAE, Orta Doğu'da Arap Yarımadası'nın güneydoğusunda bulunan, Umman ve Suudi Arabistan'la komşu olan ülke. BAE, Abu Dabi, Dubai, Acman, Füceyre, Resü'l-Hayme, Şârika ve Ümmü'l-Kayveyn adlı yedi emirlikten oluşmaktadır. Ülkenin başkenti ve büyük ikinci emirliği olan Abu Dabi, aynı zamanda ülkenin siyasi, endüstriyel ve kültürel merkezi konumundadır.
Emirates, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli bir havayolu şirketidir. Dubai Hükûmeti'ne ait olan Emirates, Birleşik Arap Emirlikleri'nin uluslararası havayolu şirketidir. The Emirates Group çatısında yer almaktadır. Kurulduğu günden bu yana ikinci yılı hariç her yılını karlılıkla bitiren Emirates, ticari temellerde çalışan bir havayolu olarak Dubai Hükûmeti'nden finansal destek, garanti ve koruma almadan ticari faaliyetlerine devam ediyor. Dünyanın en genç filolarından birine sahip olan Emirates'in şu an hepsi geniş gövdeli toplam 259 adet uçağı bulunuyor. Emirates'in filosunda bulunan 259 adet uçaktan 159 tanesi Boeing ve 100 Airbus yolcu uçağı. Emirates'in 2017 itibarıyla toplam uçak siparişi tümü geniş gövdeli uçaklar olmak üzere 224'dür. Emirates, 75'in üzerinde ülkede 140'ı aşkın noktaya uçuyor.
Birleşik Arap Emirlikleri bayrağı, Birleşik Arap Emirlikleri devletinin resmi bayrağı.
Birleşik Arap Emirlikleri millî futbol takımı, Birleşik Arap Emirlikleri'ni uluslararası arenada temsil eden futbol takımıdır.
C-17 Globemaster III, eski McDonnell Douglas ve yeni adıyla Boeing firması tarafından üretilmiş olan Amerikan askerî nakliye uçağıdır. Aynı zamanda hem Britanyalı hem de Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri tarafından da kullanılmaktadır. Ayrıca 2007 yılında Kanada Hava Kuvvetlerine de teslim edilmek üzere seçilmiştir.
Birleşik Krallık Filistin Mandası, Birleşik Krallık'ın Filistin'deki Osmanlı Devleti hakimiyetine son vermesiyle İtilaf Devletleri tarafından kararlaştırılan ve Milletler Cemiyeti tarafından Haziran 1922'de resmen onaylanarak kurulan manda cumhuriyeti.
Birleşik Arap Emirlikleri'nin emirlikleri, Birleşik Arap Emirlikleri'nin birinci düzey idari bölümleridir. Birleşik Arap Emirlikleri, yedi emirliğe ayrılmakta olup bu emirlikler tarihsel olarak Ateşkes Devletleri olarak bilinmektedir. Emirlikler, ek olarak belediyelere ayrılmaktadır.
Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası, Birleşik Arap Emirlikleri'nin merkez bankasıdır. Bankanın merkezi başkent Abu Dabi'dedir. 11 Aralık 1980 yılında kurulmuştur.
Katar'daki Yahudilerin tarihi ve bunun hakkındaki bilgiler çok sınırlıdır.
Birleşik Arap Emirlikleri hükûmetinin vatandaşlarına yurt dışı seyahatleri için verdiği belgedir.
Muhammed bin Zâyid bin Sultan en-Nehyan Abu Dabi emiri ve Birleşik Arap Emirlikleri devlet başkanı.
Birleşik Arap Emirlikleri Futbol Federasyonu ya da (UAEFA) Birleşik Arap Emirlikleri futbolunun yönetim organı. Birleşik Arap Emirlikleri millî futbol takımı ve diğer ulusal organizasyonlardan sorumludur.
Birleşik Arap Emirlikleri Silahlı Kuvvetleri, Birleşik Arap Emirlikleri'ni karadan, havadan ve denizden gelebilecek her türlü saldırıya karşı korumakla görevli olan askerî kuvvet. Birleşik Arap Emirlikleri Kara Kuvvetleri, Birleşik Arap Emirlikleri Hava Kuvvetleri ve Birleşik Arap Emirlikleri Deniz Kuvvetleri'nden askeri birliklerden oluşmaktadır.
Birleşik Arap Emirlikleri Hava Kuvvetleri, Birleşik Arap Emirlikleri'ni havadan gelebilecek her türlü saldırıya karşı korumakla görevlidir. Birleşik Arap Emirlikleri Silahlı Kuvvetleri komutası altındaki en büyük 2.kuvvettir.
Birleşik Arap Emirlikleri Deniz Kuvvetleri, Birleşik Arap Emirlikleri'ni denizden gelebilecek her türlü saldırıya karşı korumakla görevlidir. Birleşik Arap Emirlikleri Silahlı Kuvvetleri'nin en küçük kuvvetidir.
Airbus A330 MRTT, Airbus tarafından üretilen bir tanker ve stratejik nakliye uçağıdır. Uçak, Airbus A330 üzerinden geliştirilmiş olup Kraliyet Hava Kuvvetleri, Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri, Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri, Birleşik Arap Emirlikleri Hava Kuvvetleri ve Singapur Hava Kuvvetleri tarafından kullanılmaktadır.
Birleşik Arap Emirlikleri-Türkiye ilişkileri, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında kurulan diplomatik, kültürel, askerî ve ve ekonomik ilişkileri kapsamaktadır.
Birleşik Arap Emirlikleri devlet başkanı ya da Arapça yaygın kullanımıyla Re'is, Birleşik Arap Emirlikleri'nde devlet başkanı olarak makama gelen kişiye verilen unvandır.
Birleşik Arap Emirlikleri başbakanı, Asya ülkesi Birleşik Arap Emirlikleri'nde başbakan olarak hükûmetin başında yer alan kişiye verilen unvandır.
Birleşik Arap Emirlikleri mutfağı, Birleşik Arap Emirlikleri'ne özgü yemek pişirme tarzıdır. Birleşik Arap Emirlikleri mutfağı, Doğu Arap mutfağının bir parçası olup Umman ve Suudi Arabistan gibi komşu ülkelerin mutfaklarının yanı sıra farklı Orta Doğu ve Asya mutfaklarından gelen etkilerle dikkate değer benzerlikler paylaşmaktadır.