Ambalaj, ürünlerin, tüketiciye ulaştırılması aşamasında, taşınması, korunması, saklanması ve satışa sunulması için kullanılan herhangi bir malzemeden yapılmış ürünlerdir. Paketleme aynı zamanda paket tasarlama, değerlendirme ve üretme sürecini de ifade eder. Paketleme, malları nakliye, depolama, lojistik, satış ve son kullanım için hazırlamanın koordineli bir sistemi olarak tanımlanabilir. Ambalaj ürünü içerir, korur, muhafaza eder, taşır, bilgilendirir ve satar. En yaygın kullanılan ambalajlar paket, kutu, teneke, poşet, çuval, şişe, kap, torba, kasa, kavanoz ve diğerleridir. Ambalaj üretiminde plastik, cam, metal, ahşap, kağıt, karton, lif gibi malzemeler kullanılır.
İçki ya da alkollü içecek, etanol içeren bir içecektir. Likör, viski, cin, votka, rom, tekila, şarap, bira, vermut; dünyada yaygın olarak tüketilen içkilerdendir. Alkollü içeceklerin tarihi'nin Neolitik dönemli erken bir tarihe kadar uzanması düşünülmektedir. Alkollü içeceklerin tüketimi, birçok kültürde önemli bir sosyal rol oynar. Çoğu ülkede alkollü içeceklerin üretimini, satışını ve tüketimini düzenleyen yasalar vardır. Düzenlemeler, yüzde alkol içeriğinin etiketlenmesini ve bir uyarı etiketinin kullanılmasını gerektirebilir. Yasal içki içme yaşı dünya genelinde 15 ile 21 yaş arasında değişir. Bazı ülkeler bu tür faaliyetleri tamamen yasaklıyor, ancak alkollü içecekler dünyanın birçok yerinde yasaldır. Alkolün sağlık üzerindeki olumsuz etkileri birçok ülkelerde önemli sorun hâline gelmiştir.
Şişe, çeşitli şekil ve boyutlarda geçirimsiz bir malzemeden yapılmış, sıvıları depolayan ve taşıyan dar ağızlı bir kaptır.
Laboratuvar, laboratuvar araştırması, bilimsel veya teknolojik araştırmaların, deneylerin ve ölçümlerin kontrollü koşullarda gerçekleştirilmesini sağlayan tesistir. Laboratuvarlarda bilimsel veya teknolojik araştırmalar, deney ve ölçümler, hammadde ürünlerin kalite kontrolü yapılır. Laboratuvar çalışanına laborant denir.
Şişecam veya resmi adıyla Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş., cam alanında faaliyet gösteren Türkiye merkezli şirketler grubu.
Elma şarabı, elma suyunun fermantasyonu ile elde edilen alkollü içecek. Pek çok dilde şarap olarak anılmasına rağmen rengi ve kıvamı biraya daha yakındır. Soğuk içilir ve içine buz atılabilir. Alkol oranı %2 ile %8,5 arasında değişir. Ek olarak alkole sahip olmayan alkolsüz elma şarabı da mevcuttur.
Meşrubat, genellikle soğuk tüketilen alkolsüz içecek. Soda, gazoz, maden suyu, enerji içeceği, meyve suyu ve meyve aromalı diğer içecekleri kapsar. Türkçeye Arapça maşrūbāt (مشروبات) (içecekler) sözcüğünden geçmiştir ve şurb (içme) kökünden gelir.
Şişelenmiş su içecek kutusu, cam şişe veya plastik şişe içinde paketlenmiş içme suyu'dur. su kuyusu, arıtılmış su, maden suyu veya kaynak suyu yaygın kullanılır. Şişelenmiş su karbonatlanabilir veya olmayabilir. Şişelenmiş su, küçük damacanalardan, su soğutucu veya su pınarı'na kadar çeşitlilik gösterir.
Cam şişe camdan oluşturulan bir şişedir. Plastik şişe ile beraber dünyada en fazla tüketilen şişelerden biridir. Cam şişeler büyük ölçüde değişebilir, ancak en çok yaklaşık 10 ml ile 5 litre arasında değişen boyutlarda bulunur. Cam şişeler için yaygın kullanımlar gıda maddeleri, soda, likör, kozmetik, parfüm, dekapaj ve koruyucu maddeleri içerir. Bu tip şişeler faydacı ve ticari sektörlerde bir amaca hizmet ediyor. Süt şişesi, şarap şişesi, bira şişesi, Fiasco şişesi, Reaktif şişesi, sprey şişesi türleri vardır.
Süt şişesi süt için kullanılan şişelerdir. Bunlar, sütçülerin taze sütlerinin kapıdan teslim edilmesinde kullanılan zaman yeniden kullanılabilir cam şişeler olabilir. Müşterilerin boş şişeleri durulama ve toplama için kapılarına bırakmaları bekleniyor. Bir şişenin standart boyutu, yere göre değişir; Krem, küçük şişelerde verilebilmesine rağmen, ortak boyutlar 1 pint veya 1 quartdır.
Damacana, tipik olarak 20 ila 60 litre kapasiteli sert bir kaptır. Bunlar öncelikle sıvıları, çoğunlukla su veya kimyasalları taşımak için kullanılır. Aynı zamanda, genellikle bira veya şarabın içindeki içeceklerin fermantasyonu için de kullanılırlar.
Bir şişeleme şirketi, üretimi dağıtım için şişelerin şişmesi olan ticari bir kuruluştur.
Şişeleme hatları, bir ürünü, genel olarak bir içeceği, büyük ölçekte şişelere dolduran üretim hatlarıdır. Hazırlanan yiyecekler ayrıca soslar, şuruplar, turşular, yağlar ve sirke gibi şişelenir. PepsiCo ve The Coca-Cola Company şirketlerinin fabrikalarında dakikada minlerce plastik şişede meşrubat sunuluyor.
İçecek kutusu, karbonatlı alkolsüz içecekler, alkollü içecekler, meyve suyu, çaylar, bitki çayı, enerji içeceği vb. gibi sıvıları saklamak için tasarlanmış metal bir kaptır. İçecek kutuları alüminyumdan veya kalay kaplamalı çelikten yapılmaktadır. Tüm içecek kutuları için dünya çapında üretim, dünya çapında yılda yaklaşık 370 milyar kutudur.
Şarap şişesi, şarap tutmak için kullanılan bir şişedir. Genellikle cam şişedir. Bazı şaraplar şişede fermente edilirken, diğerleri sadece fermantasyondan sonra şişelenir. Son zamanlarda şişe, 750 mililitre ölçülerinde şarap endüstrisindeki satışları tanımlamak için standart bir hacim birimi haline geldi. Bununla birlikte, şarap şişeleri çeşitli hacim ve şekillerde üretilmektedir.
Şarap kadehi, şarap tadımı ve şarap içmek için kullanılan bir bardaktır. Şarap normal bir şampanya kadehinden de içilebilir. Çoğu şarap kadehi kase, gövde ve ayak olmak üzere üç bölümden oluşan kadehlerdir. Genel olarak cam ve kurşun cam içerikli olur.
Şampanya kadehi, şampanya içmek için kullanılan bir bardak türüdür. En yaygın iki biçim flüt ve coupe'dir. Her sap, içen kişinin bardağı tutmasına izin verir. Bu, diğer köpüklü şarapları ve bazı biraları tüketmeye kolayca uyarlanabilir hale getirir. Şampanya normal bir şarap kadehinden de içilebilir.
Şarap aksesuvarı şarabı depolamada ya da sunmada kullanılabilen ekipmandır. Şarap aksesuarları şarap kadehlerini, tirbuşon ve şarap rafı gibi pek çok ürünü içerir.
İçecek karışımları, karışık içecek ve kokteylleri içeren alkolsüz maddelerdir. Karışımlar içeceği seyrelterek içindeki alkolü hacimce düşürür. Karışımlar bourbon viski, bira, şarap, votka, brendi, viski, rom, tekila gibi içecekler ile karıştırılabilir. Lezzetleri değiştirirler, geliştirirler, daha tatlı, daha ekşi veya daha lezzetli hale getirebilirler. Bazı karıştırıcılar içeceğin dokusunu veya kıvamını değiştirerek onu daha kalın veya sulu hale getirir. İçecek karışımları, içeceğin rengini veya görünümünü değiştirerek dekoratif amaçlı da yapabilir. Ayrıca, daha uzun süre dayanması için bir içeceğin hacmini de artırır.
Kadeh, içki içmeye yarayan bardaklara ve kimi kutsal ayinlerde kullanılan ayaklı kaba verilen isim.