İçeriğe atla

Bir Kurşun Deliğine Kaç İnsan Sığar

Bir Kurşun Deliğine Kaç İnsan Sığar ilk kez 2012 yılında sahne alan tiyatro oyunudur.[1]

Oyuncular

Ekip

Yazan - Yöneten

  • Sabahattin Yakut

Işık

Teknik

  • Mustafa Karakoyun
  • Onur Yalçınkaya

Konuyla ilgili yayınlar

  • Damla, Cangül (Haziran 2012). "Bir Kurşun Deliğine Kaç İnsan Sığar". Tiyatro… Tiyatro…, 238. s. 33. 
  • Mehmet, Konuk (Kasım 2013). ""Bir Kurşun Deliğine Kaç İnsan Sığar?"". Yeni Tiyatro. 7 (52). ss. 15-16. 

Kaynakça

  1. ^ "bir-kursun-deligine-kac-insan-sigar-". tiyatronline.com. 12 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2013. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Sabahattin Ali</span> Türk yazar, şair, gazeteci ve öğretmen (1907–1948)

Sabahattin Ali, Türk yazar ve şair. Edebî kişiliğini toplumcu gerçekçi bir düzleme oturtarak yaşamındaki deneyimlerini okuyucusuna yansıttı ve kendisinden sonraki Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatını etkileyen bir figür hâline geldi. Daha çok öykü türünde eserler verse de romanlarıyla ön plana çıktı; romanlarında uzun tasvirlerle ele aldığı sevgi ve aşk temasını, zaman zaman siyasi tartışmalarına gönderme yapan anlatılarla zaman zaman da toplumsal aksaklıklara yönelttiği eleştirilerle destekledi. Kuyucaklı Yusuf (1937), İçimizdeki Şeytan (1940) ve Kürk Mantolu Madonna (1943) romanları Türkiye'deki edebiyat çevrelerinin takdirini toplayarak hem 20. yüzyılda hem 21. yüzyılda etkisini sürdürdü.

<span class="mw-page-title-main">Kımız</span> fermante içecek

Kımız, kısrak sütünün fermente edilmesiyle elde edilen geleneksel içecek. Orta Asya bozkırlarında yaşayan Kırgız, Başkurt, Kazak, Yakut, Uygur ve Özbek gibi Türk halkları ve Moğollar arasında bugün de önemli bir içecektir. Süt şekerince zengin olan kısrak sütünden îmâl edilen kımız, beyazımsı bir sıvıdır. Çok eski bir tarihi vardır. İlk olarak Orta Asya’da Türkistan ve Moğolistan taraflarında yaşayan kavimlerce içilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Yakutlar</span>

Yakutlar ya da Sahalar, Rusya içindeki Saha Cumhuriyeti'nde yaşayan Türk halkı.

<span class="mw-page-title-main">Sabahattin Eyüboğlu</span> Türk yazar, akademisyen ve çevirmen

Sabahattin Eyüboğlu, Türk yazar, çevirmen ve akademisyendir.

<i>Kürk Mantolu Madonna</i> Sabahattin Alinin 1943 tarihli romanı

Kürk Mantolu Madonna, Sabahattin Ali'nin 1943 yılında yayımladığı bir romanıdır. Kitapta dokunaklı bir aşk hikâyesi anlatılmaktadır.

Defne İclal Halman, Türk sinema ve tiyatro sanatçısıdır. Eski Kültür Bakanı Talât Sait Halman'ın kızıdır.

Gülsen Tuncer, Türk tiyatro, dizi, sinema oyuncusu, seslendirme sanatçısı, söz yazarı, besteci, sanat yönetmeni ve akademisyen.

<span class="mw-page-title-main">Semaver Kumpanya</span> İstanbulda özel tiyatro topluluğu

Semaver Kumpanya İstanbul'da Kocamustafapaşa semtinde kurulu bir özel tiyatrodur.

Laçin Ceylan, Türk oyuncudur.

Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu, Türkiye'de bulunan bir özel tiyatrodur.

<span class="mw-page-title-main">Nişan Hançer</span> Tiyatro ve sinema oyuncusu, ressam, yönetmen

Nişan Hançeryan, bilinen adıyla Nişan Hançer, Türk tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen, ressam.

Ali Rıza Kubilay, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısıdır.

Yâkût el-Hamevî, 12 ila 13. yüzyılda yaşamış gezgin, coğrafya ve tarih bilgini.

<span class="mw-page-title-main">Sefa Zengin</span>

Sefa Zengin, Türk tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısıdır.

Nadir Sarıbacak, Türk tiyatro ve sinema oyuncusudur.

Sabahattin Erbuğa ya da bazı kaynaklara göre Sabahattin Erboğa, eski Türk millî futbolcu, antrenördür. Altay'da uzun yıllar forma giymiştir. Özellikle Altay'la elde ettiği başarılardan dolayı kulübün efsane futbolcuları arasında gösterilmektedir. Sağ bek olmasına rağmen bir dinamo gibi sağ kanadı kullanırdı. O yıllarda defansda görev yapan bir futbolcu için alışılmamış bir durumdu. Altay'da 1978 senesinde o zamanlar TRT'de oynanan ve çok popüler olan Kökler dizindeki baş kahramanı Kunta Kinte'den esinlenerek samimi takım arkadaşı Nevruz Şerif'den tarafından Kunta Kinte Sabahattin diye anılmaya başlandı. Dizi'deki kahraman çok saf, iyi niyetli ve çalışkan bir zenci köle olduğundan Sabahattin Erbuğa'ya da esmerliğinden ve arı çalışmasından dolayı bu lakabı vermişti. Bir süre sonra tribünlerde bu lakabı kullanmaya başladığından bu lakapla hafızalarda kaldı. Nevruz Şerif'le olan arkadaşlığı o kadar sıkıydı ki oğluna Nevruz Eralp Erbuğa ismini verdi. Oğlu Altay'ın altyapısında yetişerek profesyonel futbolcu oldu. Türkiye 21 yaş altı millî futbol takımında Raşit Çetiner'in teknik direktörlük yaptığı dönemde Çetiner'in yanında yardımcı antrenörlük olarak görev almaya başladı. O dönemde 25 Kasım 1999 tarihinde İzmir'de Yeşilyurt Ordu Caddesindeki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Cenazesi 26 Kasım 1999 tarihinde Alsancak Hocazade Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Özdere'de toprağa verildi.

Suriye iç savaşı'nda ölü sayısı. 15 Mart 2011 tarihinde Suriye İç Savaşı başladı. Onunla birlikte hem Suriye muhalefeti'nden hem de Beşşar Esad güçlerinden kayıp verildi. Ayrıca silahsız binlerce sivil öldü. En son ülke genelinde 20.000 ile 31.100 arasında tam belli olmayan bir ölü sayısı vardır. UNICEF, Suriye'de 500 çocuğun öldüğünü ve 400 çocuğun tutuklandığını bildirdi. Bazı bilgilere göre, 600 tutuklu işkence ile öldü.

Orhan Aydın, Türk tiyatrocu, oyuncu ve yazardır.

<span class="mw-page-title-main">Hamza Ali el-Hatib'in ölümü</span>

Hamza Ali el-Hatib, 13 yaşındayken, Dera'da, sivil ayaklanma safhasında, Suriye hükûmetinin gözaltısı altında ölen Suriyeli çocuk. 29 Nisan 2011 tarihinde bir gösteri sırasında tutuklanan Hamza el-Hatib'in ağır derecede çürüklerle bezeli, üzerinde yanıklar ve üç kurşun deliği bulunan, cinsel bölgeleri parçalanmış cesedi 25 Mayıs 2011 tarihinde ailesine teslim edildi. Hamza'nın ailesi, cesedin fotoğrafları ve videosunu gazetecilere ve aktivistlere dağıtmasının ardından görüntülerden etkilenen binlerce kişi İnternet'te ve sokak gösterilerinde aileye desteklerini bildirdi.

<i>Baba Parası</i> 2020 yapımı Türk komedi filmi

Baba Parası, Selçuk Aydemir'in hem yönettiği hem senaryosunu kaleme aldığı, başrollerini Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in paylaştığı Türk yapımı komedi filmi.