İçeriğe atla

Binhan Elif Yılmaz

Binhan Elif Yılmaz
DoğumBinhan Elif Yılmaz
1971 (52-53 yaşında)
İstanbul, Türkiye
İkametİstanbul
VatandaşlıkTürkiye Türkiye
EğitimKüçükçekmece Lisesi, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, İstanbul Üniversitesinde Doktora yapmıştır
Meslekİktisatçı, Maliyeci, Akademisyen, Yazar
Etkin yıllar1997-günümüz
Resmî sitewww.binhanelifyilmaz.com

Binhan Elif Yılmaz (d. 1971, İstanbul), Türk iktisatçı maliyeci.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni (Maliye Bölümü) 1992 yılında bitirmiştir. İstanbul Üniversitesi'nde Maliye Anabilim Dalında doktora yapmıştır. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde profesör olarak çalışmaktadır.[1]

1997 yılında Araştırma Görevlisi olarak başladığı İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü Maliye Teorisi Anabilim Dalı'nda 2003 yılında Yardımcı Doçentliğe atanmış, 2008 yılında Maliye bilim alanında Doçent unvanını almıştır. 2014 yılından bu yana İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü'nde Profesör olarak görev yapmaktadır.

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Etik Kurul üyeliği (2013-2017), Uzaktan Öğretim Koordinatörlüğü (2010-devam), Farabi ve Mevlana Koordinatörlüğü (2020-devam), İktisat Fakültesi Fakülte Kurulu Üyeliği (2020-devam), Maliye Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği (2004-devam), Maliye Bölüm Başkan Yardımcılığı (2011-2016) idari görevlerini üstlenmektedir.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde lisans ve lisansüstü düzeyde Kamu Maliyesi, Maliye Politikası, Türk Vergi Sistemi, Devlet Borçları, Kamu Borç Yönetimi ve Uluslararası Borç Krizleri derslerini vermekte olan Prof. Dr. Binhan Elif Yılmaz'ın kamu ekonomisi, vergi sistemi, kayıt dışı ekonomi, borç yönetimi ve borç krizleri alanlarında 20'si kitap ve kitap bölümü olmak üzere 70'i aşkın akademik çalışması, ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulan bildirileri bulunmakta, TÜBİTAK, BAP destekli projelerde yürütücü ve araştırmacı olarak görev almaktadır.[2]

Kitapları

  • Maliye (Kamu Maliyesi Teorisi, Kamu Harcamaları, Kamu Gelirleri, Kamu Borçları, Maliye Politikası), 4. Baskı, Der Yayınevi, İstanbul, 2020.[3]
  • Devlet Borçları ve Türkiye'de Borç Çıkmazı, 4. Baskı, Derin Yayınları, İstanbul, 2021.[4]
  • Sosyal Güvenlik Ekonomisi, Türkiye'de Sosyal Güvenlik Sisteminin Açıkları, Finansmanı Ve Reformu, Derin Yayınları, İstanbul, 2014.[5]
  • Küresel Krizin Avrupa'da Borç Çıkmazına Dönüşümü, Derin Yayınları, İstanbul, 2013.[6]

Kaynakça

  1. ^ "İstanbul Üniversitesi Akademik Veri Yönetim Sistemi". 23 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Prof.Dr. Binhan Elif Yılmaz Kitapları". 23 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Maliye Kitabı". 23 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "Devlet Borçları". 24 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Haziran 2021. 
  5. ^ "Sosyal Güvenlik Ekonomisi". 23 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ "Küresel Krizin Avrupa'da Borç Çıkmazına Dönüşümü". 23 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

Maliye bölümü, kökü Ankara Mülkiye'ye dayanan 1981 sonrası yükseköğretimin yeniden yapılanmasıyla diğer iktisadi fakültelerde de açılan ve ilgi alanı kamu kesimi ekonomisi olan bölüm.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi</span>

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, İstanbul Üniversitesi'ne bağlı, 1979'da Siyasal Bilimler Fakültesi adı altında eğitim vermeye başlayan bir fakülte.

Esfender Korkmaz, Türk akademisyen, ekonomist, gazeteci ve siyasetçidir.

Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (B.İ.İ.B.F.) kısaltması. B.İ.İ.B.F. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne bağlı fakültelerden. Çanakkale - Biga karayolu üzerinde Prof. Dr.Ramazan Aydın Yerleşkesi'nde eğitim vermektedir. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında kayıtlı öğrenci sayısı dörtbindir.

<span class="mw-page-title-main">Mustafa Aysan</span>

Mustafa Aydın Aysan, Türk ekonomist.

<span class="mw-page-title-main">Maliye</span> hükûmetin ekonomideki rolünün incelenmesi; ekonomi dalı

Maliye, kamu maliyesi veya kamu ekonomisi, devletin mali faaliyetlerini inceleyen ve bu faaliyetlerin neden ve sonuçlarını araştıran bilim dalıdır. Kamu maliyesi, devletin gelirlerinin ve harcamalarının ekonomik faaliyetler üzerindeki etkilerini incelemektedir.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi</span>

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, Türkiye'de ismi İktisat Fakültesi olan ilk öğretim kuruluşudur. Ülkede tarihi 1453 yılına dayanan en eski ve en büyük öğretim kurumu olan İstanbul Üniversitesi bünyesinde yer alan İktisat Fakültesi, 14 Aralık 1936 tarihinde kurulmuştur. Fakülte; İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi</span> İktisadi ve idari bilimler fakültesi

Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi veya kısaca HÜ-İİBF; Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı olarak eğitim veren 16 fakülteden bir tanesidir. Beytepe Kampüsü'nde, birkaç bloktan oluşan büyük bir binada konumlanmıştır.

1940 yılında Erzurum’da doğan İzzettin Önder, İlk ve Orta öğrenimini sırasıyla Fatih İlkokulu ve Robert Koleji’nde yaptı. 1963 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdi. Aynı fakültede 1967 yılında Doktorasını, 1971 yılında Doçentliğini tamamladı. 1980 yılında Profesör oldu. Halen İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Kürsüsü’nde görevini sürdürmektedir. Boğaziçi Üniversitesi'nde Devlet Kontrolü ve Vergilendirme derslerini vermektedir. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji Bölümün de Türkiye İktisat Tarihi derslerine girmektedir. Uzun süre Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Çankırı Karatekin Üniversitesi</span> Çankırıda kurulu devlet üniversitesi

Çankırı Karatekin Üniversitesi Çankırı ilinde 2007 yılında kurulan bir devlet üniversitesidir. Kurucu rektörü Gazi Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç'tır.

<span class="mw-page-title-main">Kastamonu Üniversitesi</span> Kastamonuda kurulu devlet üniversitesi

Kastamonu Üniversitesi, Kastamonu, Türkiye'de yer alan, 2006 yılında kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Kastamonu Üniversitesi bugün 13 Fakülte, 2 Enstitü, 4 Yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu, 35 bölüm ile akademik etkinliklerini sürdürmektedir. Yerleşkelerinde Osmanlı döneminden kalan tarihi binalarda hâlen eğitim yapılmaktadır.

Orhan Dikmen, Türk siyasetçi. Galatasaray Lisesi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Paris Üniversitesi Yüksek Hukuk ve İktisat Etüdleri Programında yüksek lisansını tamamladı.

Sabahattin Zaim, Türk iktisatçı, akademisyen ve eğitimci.

Ahmet Mahfi Eğilmez, Türk iktisat uzmanı, bürokrat, yönetici ve yazar.

Berrak Kurtuluş (1955) Türk akademisyen.

Elif Çepni ,Türk akademisyen.

Ali Ülkü Azrak Türk hukukçu, akademisyen.

Ramazan Kağan Kurtoğlu, Türk akademisyen ve ekonomist.

Recai Berber, Türk siyasetçi.

Cengiz Yavilioğlu, Türk ekonomist ve siyasetçi.