İçeriğe atla

Bing Haritalar

Bing Haritalar
Geliştirici(ler)Microsoft
İlk yayınlanma5 Aralık 2010 (13 yıl önce) (2010-12-05)
İşletim sistemiMicrosoft Windows, Windows Phone
TürWeb haritalama, Sanal yerküre
Resmî sitesiWebsitesi

Bing Haritalar (önceki isimleri Live Search Maps, Windows Live Maps, Windows Live Local, and MSN Virtual Earth) Microsoft Bing paketinin bir parçası olarak bir web harita hizmeti arama motorudur.[1][2] Bing Haritalar Platformu tarafından desteklenmektedir.[3]

Tanıtımı

Bing Haritalar Microsoft MapPoint ve Microsoft Research Maps (TerraServer) gibi mevcut Microsoft teknolojilerine dayalı edildi. Orijinal versiyonu, kuş bakışı ve 3D haritalar dahil, ayırt edici özelliklerin birçoğundan yoksun idi. 2005 yılı Aralık ayında piyasaya çıktığından sonra, Windows Live Local hizmeti Virtual Earth platformun kamu yüzü oldu. 6 Kasım 2006 tarihinde, Microsoft haritasına .NET Framework kontrolü ve Direct3D-ye yönetilen arayüzleri kullanarak 3D haritaları görüntülemek için yeteneği ekledi. 3 Haziran 2009 tarihinde, Microsoft resmi olarak, "Live Search Maps"i "Bing Haritalar"a rebranded etti. Şu anda, Bing Haritalar kendi haritalama sisteminin bir parçası olarak Here (eskiden Navteq) özelliği kullanır.[4]

Uygunluk

Microsoft Bing Haritaların şu ortama ihtiyacı olduğunu belirtiyor:

  • Windows XP SP2 veya sonraki bir sürümü
  • Microsoft .NET Framework 2.0
  • Windows görüntüleme bileşeni
  • 250 MB sabit disk alanı veya daha fazla
  • 1.0 gigahertz (GHz) işlemci (2.8 GHz veya daha hızlı önerilir)
  • 256 MB sistem belleği (1 GB önerilir)
  • Microsoft DirectX 9 destekleyen 3D donanım hızlandırması ile etkin 32 MB ekran kartı (256 MB tavsiye edilir)
  • Yüksek hızlı ya da geniş bantlı İnternet bağlantısı

Uyumlu tarayıcılar Windows Internet Explorer 6 ve üstü, Mozilla Firefox 3.0 ve üstü, veya Safari 3.1 ve üstüdür. Opera "bazı işlevler sınırlamaları ile" kullanılabilir. 3D Maps görüntüleyici eklenti Microsoft Windows XP Service Pack 2, Microsoft Windows Server 2003, Windows Vista veya Internet Explorer 6/7/8 ile Windows 7 veya Firefox 1.5/2.0/3.0 gerektirir.

Bing haritalar sık güncellenen ve coğrafi alanları genişletirilendir. Her görüntüleri sürümü tipik görüntüsünün 10TB daha fazlasını içerir.

Özellikleri

  • Sokak haritası - Kullanıcılar dünya çapında birçok şehir için topoğrafik gölgeli sokak haritalarına, yol haritasına göz atabilir ve arama yapabilir. Haritalar metro istasyonları, stadyumlar, hastaneler ve diğer tesisler gibi yerleşik ilgi bazı noktaları içerir.[5] Aramalar kamu koleksiyonları, işletmeler ya da iş, yer veya insanların türlerini kapsayabilir.
  • Yol görünümü - Yol görünümü yollar, binalar ve coğrafyanın varsayılan harita görünümü ve vektör görüntüleridir. Varsayılan yol haritası verileri Navteq lisanslıdır.[6]
  • Havadan görünüm - haritanın üzerine uydu görüntülerini bindirmeleri ve uydu görüntüleri arasında kolay tanımlama için yollar ve önemli yerlerinden vurgulamaktadır. Kasım 2010 sonundan itibaren, OpenStreetMap-a zemin olarak Bing Aerial görüntülerini kullanmak için izin verilir
  • Kuşbakışı - kuşbakışı görünüş alçaktan uçan uçaklardan yakalanan havadan görüntüleri gösterir. Uydu tarafından yakalanan yukarıdan aşağıya havadan görünümün aksine, Kuşbakışı görüntüleri taraf ve coğrafya için daha iyi derinlik algısı veren binaların çatıları gösteren bir eğikte 45 derecelik açıyla alınır. Kuş Bakışı manzarası ile bu tür işaretler, reklam ve yayalar gibi birçok detay açıkça görülebilir.
  • Sokak tarafı - özel kameralardan alınan sokak düzeyinde sahneleri 360 derecelik görüntüleri hareketli araçlar üzerine monteyi sağlar.[7] Bu, 2010 Kış Olimpiyat Oyunları ile ilişkili Vancouver, Whistler, Britanya Columbiası ve ABD'de seçilen metro alanları yanı sıra, seçilen alanlar için görüntüler içerir. Bazı yetkililere göre, temyiz sayısı, Google Street View ile daha düşüktü.
  • Mekan haritaları - Mekan haritaları mekan düzenini görmesinin bir yolunu sağlar. Şu anda, Bing Maps dünya çapında 5300 üzerinde yerleri haritalar ve seviye akıllı düzenleri sağlar. Esas kategoriler şunlardır: Havaalanları, Lunaparklar, Binalar, Kongre Merkezleri, Hastaneler, Alışveriş Merkezleri, Müzeler, Parklar, hipodrom, Tesisleri, Resortlar, Alışveriş Merkezleri, Alışveriş İlçeler, Stadyumlar, üniversiteler ve Hayvanat Bahçeleri.[8]
  • 3D haritaları - 3 boyutlu haritalar özelliği, kullanıcılara döndürme, kaydırma ve yakınlaştırma ve açısını yatırmak için katma yeteneği ile, 3D ortamı (örneğin binalar) görmelerini sağlar. Yakın fotogerçekçilik elde etmeyi denemek için, tüm 3D binaları hava fotoğrafçılığı kompozitleri kullanılarak dokuludur.[9] 3 boyutlu haritaları görüntülemek için, kullanıcılar daha sonra "Bing Maps" "3D" seçeneğini etkinleştirmeleri, bir Eklenti yüklemeleri gerekir. Bir fare ve klavye kullanarak haritalar keşfetmek yanı sıra, bir Xbox 360 kumandası veya Windows 7, Windows Vista veya Windows XP'de başka bir oyun kumandası kullanarak 3D çevrede gezinmek mümkündür.
  • Araba kullanma, yürüyüş ve transit yol - Kullanıcılar iki veya daha fazla lokasyonlar arasında yol tarifi alabilirler. 2010 yılı Eylül ayında, Bing Haritalara mevcut yön seçenekleri toplu taşıma yolu (otobüs, metro ve yerel demiryolu) eklendi.
  • İnsanlar, iş ve konum arama - Bing Haritaların üst kısmındaki arama kutusu yerleri, işletmeler ve simgesel ve insanları bulmak için kullanılabilir. Arama sonuçları genellikle işletmeler ve görülecek adreslerini, iletişim bilgilerini ve değerlendirmeleri içermektedir.[10] Bir Wikipedia makalesi varsa alakalı aramalarda, kullanıcı (Wikipedia tarafından desteklenmektedir) dönüm noktası ya da yerde bir açıklama görecekdir. Arama süreci de çok sayıda kategori (restoranlar, oteller, turistik, perakende satış mağazaları, vs.) için yerel dizinleri kullanılarak yönlendirilebilir.
  • Kullanıcının katkıları - Bing Maps kullanıcıları da haritaya "kullanıcı katkısı" girişleri görüntüleyebilir ve ekleyebilirler. Bu kullanıcının geliştirdiği içerik kullanıcılar tarafından açılıp gerekir. Bu tür ürünler işletmeler, yerler, binalar, konumları yanı sıra, Microsoft Photosynth içerebilir. Kullanıcılar etiketlere göre kullanıcı katkılarına göz atabilir ve belirli bir alana yeni kullanıcı katkıları güncellemeleri almak için RSS abonesi vardır.
  • Dinamik etiketler - Ağustos 2010'da, Bing Maps Silverlight deneyimine dinamik etiket eklendi. Bu, kullanıcılara hızlı bir şekilde her yerde sadece birkaç tıklama ile harita üzerinde bir bölge ya da bir yere aşağı yakınlaştırmak için izin verir.

Tasarım

Ağustos 2010'da, Bing Haritalar varsayılan görünümü için kontrollü bir tasarıma başlattı. Yeni renkler görsel olarak daha çekici bir zemin oluşturur. Bu tasarım ilkelerinde de siyah ve beyaz iyi çalışır ve renk körlüğün en yaygın formları olanlar için farklılık yaratır. Ayrıca, büyük yazı tipleri müşterilerin şehirlerde ana yolları daha kolay belirlemelerine yardımcı olması için daha büyük yollara uyur.

AJAX and Silverlight versiyonları

Bing Haritalar kullanıcıları için iki ayrı versiyonu vardır: AJAX versiyonu ve bir opt-in Microsoft Silverlight gerektiren Silverlight versiyonu. Silverlight versiyonu daha zengin, daha dinamik özellikler ve pürüzsüz bir deneyim sunmak için konumlandırılmıştır. AJAX ve Silverlight sitesi aşağıdaki özellikleri paylaşır:Yol görünümü, Havadan Görünüm, Kuşbakışı Görünüm, Paylaşım haritaları, İnsanlar / İşletme / Yer arama, Sürülen Yollar, Yürülen Yollar. Silverlight kullanıcıları sadece Harita Uygulamaları, Streetside Görünüm, Photosynths ve Dinamik Etiketleri kullanabilirler.

Harita uygulamaları

Bing Harita Uygulamaları 1. ve 3. parti uygulamaların bir koleksiyonudur. Bu uygulamalara sadece Bing Maps Silverlight aracılığıyla erişilebilir. Bir kaynak kodu Web Uygulamaları Harita entegrasyonunu açıklamak için Microsoft Developer Networkde mevcuttur. Bing Harita, kullanıcılara kendi web sitelerine haritalar ve yerleşik haritaları paylaşmalarını sağlar. Bing Harita sol alt köşesindeki e-posta simgesini tıklayarak, bir pencere açılacak ve paylaşılabilir bir URL görüntüler, böylece başkaları şu anda görüntülenen haritayı erişebilir. Bu pencere ayrıca, herhangi bir web sayfası üzerine haritanın küçük bir sürümünü yerleştirmeye yönelik HTML kodu sağlar. Harita uygulamalarına ya "Harita Uygulamaları" butonu aracılığıyla veya doğrudan Kalıcı Bağlantılar yoluyla erişilir. Kullanıcı Bing Maps Silverlight deneyimi veya Windows 8-de ise, Harita Uygulamalar düğmesi yalnızca görüntülenebilir. Temmuz 2010 yılında, Microsoft ve yüksek çözünürlüklü dünya görüntüleri çözümlerinin önde gelen küresel içerik sağlayıcısı DigitalGlobe, şirketin Gelişmiş Ortho Hava Programın ilk görüntülerinin koleksiyonunu duyurdu.

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2016. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 10 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2016. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 29 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2016. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 10 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2016. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 10 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2016. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2016. 
  7. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2012. 
  8. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Şubat 2014. 
  9. ^ "Arşivlenmiş kopya". 10 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2016. 
  10. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2016. 

Dış bağlantılar

Ayrıca bakınız


İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Google Haritalar</span> ayrıntılı yer görüntüleri sağlayan Google Inc.a ait web ürünü

Google Haritalar, Google tarafından hizmete sunulmuş ve ücretsiz çevrimiçi haritalama servisidir. Google Haritalar ayrıca diğer sitelerin de hizmetten yararlanması için API desteği de sunuyor.

<span class="mw-page-title-main">OneDrive</span> Microsoftun sunduğu bir çevrimiçi dosya depolama ve paylaşma hizmeti

OneDrive, Microsoft'un sunduğu bir çevrimiçi dosya depolama ve paylaşma hizmetidir. Kullanıcılar, Microsoft Account hesapları ile bağlanabildikleri OneDrive hesaplarına tarayıcılarını kullanarak dosya gönderip, internet erişimi olan her yerden bağlanabilmektedirler. Halka açık olarak paylaşılan OneDrive dosyalarına erişim için üyelik gerekmemektedir. 2014 yılının ocak ayında Microsoft'un İngiliz medya kuruluşu BSkyB ile olan isim hakkı davasını İngiliz yüksek mahkemesini kararı sonucu BSkyB'nin kazanmasıyla Microsoft bu hizmetin adını 19 Şubat 2014 yılından Microsoft OneDrive olarak değiştirmiştir. OneDrive eskiden Windows Live olarak bilinen çevrimiçi hizmet paketinde bulunur.

<span class="mw-page-title-main">Google ürünleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Google ürünleri listesi Google tarafından satın alınan tüm ana masaüstü, mobil ve çevrimiçi ürünleri içerir. Bu ürünler son ürün ya da beta sürümler olabilir. Liste ayrıca kullanımdan kaldırılmış, birleştirilmiş ya da tekrar isimlendirilmiş ürünleri de içerir. Ürünlerin içinde olan özellikler ayrıca listelenmemiştir.

<span class="mw-page-title-main">Windows Aero</span> Windows Vista ile günümüze gelen bir görsel tema arayüzü

Windows Aero, Windows Vista ile Windows 8 arasında bulunan bir görsel tema arayüzüdür. Windows Vista, Windows 7, Windows 8'de bulunan bu arayüz, donanım hızlandırmasından yararlanarak işlemciye daha az yük bindirir. Pencere kenarlıklarını şeffaf yapan Aero Glass özelliği ve pencereler arası 3D geçiş yapmayı sağlayan Aero Flip 3D özelliği Windows 8 kararlı sürümü ile kaldırılmıştır. Aero arabiriminde yapılan değişiklikler, görünüm, düzen ve uygulamalarda talimatların ve diğer metinlerin deyimini ve tonlamasını yansıtan arayüz yönergelerindeki değişikliklerle birlikte yeni bir görünümün dahil edilmesi de dahil olmak üzere Windows arabiriminin birçok öğesini etkiledi.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft hesabı</span> çevrim içi hesap

Microsoft account, Microsoft tarafından Windows Live hizmetlerinde sağlanan bir özelliktir. Kullanıcılara bir hesap kullanarak web sitelerine, cihazlara ve uygulamalarına oturum açmalarını sağlar.

<span class="mw-page-title-main">Windows Phone 7</span> 2010da yayımlanmış, Windows Phone mobil istemci işletim sisteminin ilk sürümü

Windows Phone 7 Microsoft tarafından tanıtılan Windows Phone mobil istemci işletim sisteminin ilk sürümüdür. Microsoft Windows Mobile 6.5 sürümü ile Windows Mobile işletim sisteminin son versiyonunu yayınlamış ve bununla işletim sistemine son vermiştir. Bundan sonra Microsoft yeni işletim sistemini yaratmaya başladı, 21 Ekim 2010 tarihinde dünya çapında Windows Phone Store ile birlikte ve 8 Kasım 2010 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nde yayımlandı. Versiyon birden fazla büyük güncellemeler aldı, son hali Ocak 2013 yılında piyasaya sürülen Windows Phone 7.8 oldu. Versiyonun güncellenme yöntemi Zune yazılım aracılığı iledir. Buna özelleştirilebilir başlangıç ekranı olarak birkaç özelliği eklendi. Tam yeni "Metro" isminde tasarım sistemine dayalı bir kullanıcı arayüzüne sahiptir. Mobil yazılım platformu Windows Phone Store'dur. Microsoft bu sürümdeki mobil cihazlar için ücretsiz online eş hizmeti vermek için özel olarak "My Windows Phone" hizmetini kullanıma verdi.

<span class="mw-page-title-main">Windows Phone 8.1</span> Üçüncü nesil Windows Phone mobil işletim sistemi

Windows Phone 8.1, Windows Phone 8'den sonra Microsoft'un Windows Phone mobil işletim sisteminin üçüncü neslidir. "Firmware over the air" aracılığı iledir. 2 Nisan 2014 tarihinde, San Francisco, Kaliforniya'da Microsoft'un Build Konferansı'nda tanıtılmıştır. Bu, 14 Nisan 2014 tarihinde Windows Phone geliştiricilerine son şeklini yayınlandı ve 15 Temmuz 2014 tarihinde genel kullanılabilire varıldı. Windows Phone 8 sürümünü çalıştıran tüm Windows Telefonlar, Windows Phone 8.1'e yükseltilebilir. Sürümün güncellenme yöntemi "Firmware over the air" ve Windows Phone Store aracılığı iledir. Bu sürümde ilk kez hızlı ayarlar sağlayan ve kullanıcılara tüm hızlı ayarları gösteren Bildirim Merkezi - Eylem Merkezi tanıtıltı.

<span class="mw-page-title-main">Haritalar (Windows)</span>

Windows Haritalar Microsoft'un web harita hizmeti arama motorudur. Windows 10, Windows 10 Mobile, Xbox One ve Microsoft HoloLens için Evrensel Windows Platformu uygulamaları olarak kullanılabilir. HERE WeGo haritaları ve Microsoft Corporation görüntülerini ve yol haritalarını kullanır.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft MapPoint</span>

Microsoft MapPoint Microsoft'un kullanıcıların haritaları görüntülemesine, düzenlemesine ve entegre etmesine olanak tanıyan yazılım programı ve hizmetidir. Yazılım ve teknoloji, coğrafi görselleştirmeyi ve dahil edilen verilerin veya özel verilerin analizini kolaylaştırmak üzere tasarlanmıştır. MapPoint ticari kullanıcılar için tasarlanmıştır, ancak düşük coğrafi bilgi sistemi ("CBS") pazarında rekabet eder. Geliştirme anında Microsoft Streets & Trips'in en yeni sürümünün tüm işlevselliğini, tüketici haritalama yazılımı, Microsoft Office ile entegrasyon, Microsoft Excel ve VBA arabirimi gibi çeşitli kaynaklardan veri eşleme özelliklerini içerir. MapPoint teknolojisi aynı zamanda Microsoft Streets & Trips-de, Microsoft AutoRoute, Microsoft Encarta'nın atlas işlevselliği, Bing Haritalar ve Bing Maps Platformunda kullanılır. MapPoint, Streets & Trips ve Microsoft AutoRoute ile birlikte 31 Aralık 2014'te resmen durduruldu. Bing Haritaları ve Windows 10 Windows Haritalar uygulaması, MapPoint'in yerine alternatifi olarak gösteriliyor.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft Streets & Trips</span>

Microsoft Streets & Trips Microsoft tarafından geliştirilen ve dağıtılan haritalama programıdır. İşlevsel olarak en son sürüm, Microsoft MapPoint'in bir alt kümesidir ve ortalama tüketici için Kuzey Amerika bölgesindeki çeşitli harita görevlerini yapmak için hedeflenmiştir. Birincil rakibi DeLormedir.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft Fotoğraflar</span>

Microsoft Photos; Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 ve Windows 11 işletim sistemlerinde bulunan bir resim görüntüleyici, resim düzenleyici, raster grafik editörü ve resim paylaşımı uygulamasıdır. Uygulama Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi için işlevsel bir yedek ve Windows Fotoğraf Galerisi için kısmi bir yedek olarak geldi. İlk kez sistemden kaldırılabilen Windows 8'deki birçok Metro uygulamasından biri olarak dahil edildi. Windows 10'da, işletim sistemi ile daha derine entegre olup üçüncü parti yazılımlar olmadan kaldırılamaz. Fotoğraflar, büyük bant dışı özellik güncellemelerini alan Windows Store uygulamasıdır. Fotoğraflar Office Sway entegrasyonuna sahiptir ve seçilen fotoğrafları "Sway" oluşturmak için bir kaynak olarak kullanabilir. Fotoğraflar ayrıca OneDrive, Facebook, Twitter, Instagram, GroupMe ve e-postalara yükleyerek fotoğraf paylaşımına izin verir. Fotoğraf Galerisi'nin aksine, Fotoğraflar'ın Windows Movie Maker ile entegrasyonu yoktur ve doğrudan etkileşimde bulunamaz. Fotoğraflar, iki arabirim, bir yönetim arabirimi ve bir görüntüleme arabirimi içerir.

<span class="mw-page-title-main">Bing Mobile</span>

Bing Mobile Microsoft'un Bing arama motorunun bir parçası olarak taşınabilir mobil cihazları için bir arama aracıdır. Mobil cihaz ekranları için tasarlanmıştır. Bing Mobileye, Windows phone 7 ve Windows Phone 8 aygıtlarında Arama anahtarı aracılığıyla erişilir, tescilli yazılım olarak Windows Mobile ve Windows Phone'ye dahildir. Ayrıca, Windows Phone 8.1'de mevcuttur ve iOS ve Android de dahil olmak üzere diğer platformlar için indirilebilir.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Araç Çubuğu</span>

Windows Live Araç çubuğu Microsoft tarafından geliştirilen, Internet Explorer için bir tarayıcı eklentisi ve araç çubuğu idi. Windows Live hizmetidir. MSN Search Toolbar'ın yerini almıştır. Windows Live Araç Çubuğu, basit bir arama arabirimi sağladı. Kullanıcı bir arama sorgusuna girdiğinde sonuçları listelemeye başlar ve arama motoru olarak Bing'i kullanır. Araç çubuğu ayrıca, kullanıcılara Internet Explorer'daki sık kullanılanlarını birden fazla bilgisayarda senkronize etmesini, Windows Live ve MSN hizmetlerine arabirimi sağlar. Microsoft, Onfolio'yu edinip Windows Live Araç Çubuğuna entegre ederek Windows Live Araç Çubuğu'na daha fazla araç ekledi. Windows Live Araç çubuğu'nda kullanıcılar "Favori Ekle" düğmesini tıklayarak veya sağ tıklama menüsünü kullanarak favorileri ekleyebilir, bu Windows Live Favoriler hizmetidir.

<span class="mw-page-title-main">MSN WiFi Hotspot</span>

MSN WiFi Hotspot kullanıcılara kablosuz İnternet erişim noktalarını dünya çapında bulmalarına ve Konumlarını Bing Haritaları kullanarak harita üzerinde görmelerine yardımcı olan bir web sitesiydi. 1995 yılında MSN Dial-up hizmetinin tanıtılmasından sonra 2007 yılında sunulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Görev Görünümü</span>

Görev Görünümü, Windows 10'da tanıtılan bir görev değiştirici ve sanal masaüstü sistemidir ve Windows 10 için ilk yeni özellikler arasındadır. Görev Görünümü, bir kullanıcıya hızlıca bir açık pencereyi bulmasına, tüm pencereleri hızla gizlemesine ve masaüstünü göstermesine ve birden fazla monitörde veya sanal masaüstünde pencereleri yönetmesine olanak tanır. Görev çubuğundaki Görev Görüntüleme düğmesini tıklatarak veya ekranın sol tarafından hızlıca kaydırarak tüm açık pencereleri görüntüler ve kullanıcıların arasında geçiş yapmalarına veya çoklu çalışma alanları arasında geçiş yapmalarına izin verir. Bu, macOS işletim sistemindeki Dashboard özelliğine benzer. İlk kez 30 Eylül 2014 tarihinde San Francisco şehir merkezinde bir Windows 10 basın etkinliğinde önizlendi.

<span class="mw-page-title-main">Apple Haritalar</span> Harita Servisi

Apple Haritalar Apple Inc. tarafından geliştirilen bir web haritalama servisidir. Bu, iOS, macOS ve watchOS'un varsayılan harita sistemidir. Otomobil, yaya ve toplu taşıma navigasyonu için yol tarifi ve tahmini varış saatlerini sağlar. Apple Haritalar ayrıca, kullanıcının binaların ve yapıların modellerinden oluşan 3D bir manzara içinde yoğun nüfuslu şehir merkezlerini keşfetmesini sağlayan benzersiz Flyovers modunu da içeriyor.

Windows Uygulama Stüdyosu veya Windows Phone App Studio Windows uygulaması geliştirme için Microsoft tarafından sağlanan bir web uygulamasıdır. Kullanıcıların Windows Mağaza'ya ve Windows Phone Store'ye yükleyebilecekleri veya yayınlayabilecekleri uygulamalar oluşturmasına, ek olarak bir Microsoft Visual Studio çözümü biçiminde tam kaynak kodunu sağlar. Araç, Evrensel Windows Platformu uygulamalarını geliştirmek için kullanılır.

<span class="mw-page-title-main">Here (şirket)</span> Hollanda merkezli teknoloji şirketi

HERE, Hollanda merkezli bireylere ve şirketlere haritalama ve konum bilgisi ve ilgili hizmetler sunan bir teknoloji şirketidir. Şirketin hisselerinin çoğunluğu 3 Ekim 2015 tarihi itibarı ile Alman otomotiv şirketlerinin bir konsorsiyumuna aittir ve diğer şirketler de azınlık hisselerine sahiptir. 2007'de Finlandiya merkezli Nokia tarafından satın alınan şirketin kökleri, 1985'te kurulmuş ABD merkezli Navteq'e dayanmaktadır. Şu anda merkezi Amsterdam'da bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Bing Haritalar Platformu</span>

Bing Haritalar Platformu Microsoft tarafından üretilen bir coğrafi konum haritalama platformudur. Geliştiricilerin, konuma ilişkin verileri lisanslı harita görüntülerinin üstüne kattığı uygulamalar oluşturmalarına olanak tanır. Görüntüler uydu sensörleri, havadan fotoğraf makineleri, Streetside görüntüleri, 3D şehir modelleri ve arazi tarafından alınan örnekleri içerir.

Microsoft mobil hizmetler, özellikle mobil cihazlar için oluşturulmuş bir dizi özel mobil hizmettir, bunlar genellikle Windows Phone, Android, iOS, BlackBerry, Nokia platformları, BREW ve Java ME için mobil uygulamalar ve mobil tarayıcı aracılığıyla sunulur. Microsoft'un mobil hizmetleri genellikle bir Microsoft hesabı ile bağlantılıdır, genellikle Microsoft'un kendi mobil işletim sistemlerine önceden yüklenmiş olarak gelir ve diğer platformlar için çeşitli yollarla sunulur. Microsoft, 1996 yılında Windows CE lansmanı ile mobil bilgisayar platformları için geliştirmeye başladı ve daha sonra Nisan 2000'de Microsoft'un Pocket Office paketini PDA El bilgisayarlarına ekledi. Aralık 2014'ten Haziran 2015'e kadar Microsoft, bir dizi kurumsal satın alma işlemi gerçekleştirdi Google Play ve App Store'da Acompli, Sunrise Takvimi, Datazen, Wunderlist, Echo Notification Lockscreen ve MileIQ aldı.