İçeriğe atla

Bindik Bir Alamete...

Kontrol Edilmiş
Bindik Bir Alamete...
Cem Karaca stüdyo albümü
Yayımlanma1999
TarzFolk
DilTürkçe
ŞirketMajör Müzik
Cem Karaca kronolojisi
Nerde Kalmıştık?
(1992)
Bindik Bir Alamete...
(1999)
Püsküllü Moruk
(2007)

Bindik Bir Alamete..., 1999 yılında yayımlanan Cem Karaca albümü. Cem Karaca'nın hayattayken yayımlanan son albümüdür.

Albüm

Albüm, Cem Karaca'nın son iki albümünden farklı olarak, sanatçının kendisi dışında sadece Uğur Dikmen'in fotoğrafını kapağa taşımıştır. Daha önce beraber çalıştığı Cahit Berkay albümde yer alsa da, adı albüme katkıda bulunan Engin Yörükoğlu ve Ahmet Güvenç'in adları ile birlikte küçük puntolarla beraber yer almıştır. Bu isimler dışında oğlu Emrah Karaca da albüme katkıda bulunan isimlerdendir. Hudey Hudey şarkısında Selda Bağcan, Karaca ile düet yapmıştır.

Son albümünü 1992'de çıkaran Cem Karaca, o dönem patlayan pop müzik fırtınası ile beraber müziğe bir süre ara vermişti. Ancak 1996'da Ağır Roman filminde yeniden yorumladığı Resimdeki Gözyaşları ile müziğe etkili bir dönüş yapıp yeni albüm çalışmalarına başladı. Albümde birçok Türk ozanından, yerel deyişlerden etkilendi.

Albüme adını veren şarkı daha sonra 2005 tarihli Maskeli Beşler İntikam Peşinde filminde kullanılmıştır. Obur Dünya türküsü, Cem Karaca tarafından Moğollar ile birlikte daha önce 1973'te, Hudey Hudey türküsü ise Cem Karaca ve Apaşlar olarak 1967'de yayınlanmıştır.

Şarkılar

  1. Bindik Bir Alamete, Gideyoz Kıyamete (Söz: Cem Karaca Müzik: Uğur Dikmen, Serpil Barlas)
  2. Kerkük Zindanı (Söz & Müzik: Anonim)
  3. Ülkem Benim (Söz: Cem Karaca, Müzik: Cem Karaca & Emrah Karaca)
  4. Yolumuz Gurbete Düştü (Söz & Müzik: Âşık Beyhani)
  5. Obur Dünya (Söz & Müzik: Muhlis Akarsu)
  6. Hudey Hudey (Söz: Pir Sultan Abdal, Müzik: Pir Sultan Abdal & Cem Karaca)
  7. Sakın Dönme (Söz: Cem Karaca, Müzik: Cem Karaca & Emrah Karaca)
  8. Ölüm (Söz & Müzik: Cem Karaca)
  9. Allah Yar (Söz & Müzik: Cem Karaca)
  10. Deşer de Geçer (Söz: Cem Karaca, Müzik: Cem Karaca & Emrah Karaca)
  11. Şah Mat Mı, Padişah Mı? (Söz: Yavuz Sultan Selim, Şah İsmail, Müzik: Cem Karaca)

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Cem Karaca</span> Türk rock müziği sanatçısı (1945–2004)

Muhtar Cem Karaca, Türk rock müziği sanatçısı, söz yazarı, besteci, tiyatrocu ve sinema oyuncusu. Anadolu rock türünün kurucularındandır. Birçok grupla çalışmış, grupların kurucu ve yöneticisi olmuş, güçlü bir rock kültü yaratılmasının öncülerinden olmuştur.

<i>Dönmem Yolumdan</i> (MFÖ albümü)

Dönmem Yolumdan, MFÖ'nün 1992'de çıkardığı altıncı stüdyo albümüdür. Milletlerarası Müzik Yayınları'ndan çıkan ikinci ve son MFÖ albümüdür. Mayıs ayında çıkan bu albüm bir önceki albüm kadar ses getiremedi ve bir ay sonra MFÖ, başka bir şirketten Agannaga Rüşvet adlı yeni bir stüdyo albümü çıkardı.

<span class="mw-page-title-main">Cahit Berkay</span> Türk müzisyen

Cahit Berkay, Moğollar adlı müzik grubunun kurucularından Türk müzisyendir.

<span class="mw-page-title-main">Hayko Cepkin</span> Türk müzisyen

Hayko Cepkin, Türk şarkıcı-şarkı yazarı ve piyanist.

<span class="mw-page-title-main">Muhlis Akarsu</span> Türk halk müziği sanatçısı

Muhlis Akarsu, Türk halk ozanı. 1965 yılında İdareli Kullan / Çıkarım Dağlara Ederim Seyran adını verdiği ilk 45'liğini yayınladı. 1970'li yılların başında İstanbul'a yerleşti. İstanbul'a yerleşene kadar on beşe yakın 45'lik çıkardı. 1974 yılında Muhlis Akarsu adını verdiği ilk albümünü yayınladı. Daha sonra aynı yıl içinde Muhlis Akarsu 1, Muhlis Akarsu 2 ve Muhlis Akarsu 3 adındaki albümleri yayınladı. Bir seri haline getirdiği bu albümlerin sonuncusu Muhlis Akarsu 8 (1978) adlı albümdü. Bu seri albümleri yayınlarken bir yandan 45'lik ve farklı albümler yayınlamaya devam ediyordu. 1974-1978 yılları arasında yirmi beşe yakın 45'lik yayınladı. 1970'li yıllarda yayınladığı albümlerin yanı sıra katıldığı radyo ve televizyon programlarıyla tanınmaya başlandı. Dönemin hızlı siyasi gündeminde protest yanı şekillenmeye başladı.

<i>Oldu Olacak</i> Nil Burakın yedinci albümü

Oldu Olacak, Nil Burak'ın yedinci albümüdür. Nil Burak'ın kendisinin bestelediği, sözlerini ise Cem Karaca'nın yazdığı "Sen de Başını Alıp Gitme" ilk kez bu albümde yer almıştır.

<i>İşte Banko</i>

İşte Banko, Nil Burak'ın sekizinci albümüdür. Bu albüm hem CD hem de kaset formatında satıldı. Bu albümde ise 3 klip yer aldı. İlk klibini çıkış şarkısı olan İlle De Yar klibine çekti. 2.klibini albümde aynı ismi taşıyan İşte Banko klibine çekti. 3.klibini 1993 yılında Söz ve müziği kendisine imzalı Söz Verdim isimli klibine çekmiştir. Bu albümde ise Tatlı Tatlı isimli şarkısı Uğur Dikmen tarafından yeniden düzenlenmiştir. Klipleri İllede Yar 1992 İşte Banko 1992 Söz Verdim 1993

Ahmet Güvenç, bas gitarist.

<span class="mw-page-title-main">Güler Duman</span> Türk şarkıcı, söz yazarı, besteci, sunucu ve müzik hocası

Güler Duman, Türk halk müziği sanatçısı, söz yazarı, besteci, sunucu ve müzik öğretmeni. 1980'li yılların başından itibaren sık sık çıkardığı albümlerle Türk halk müziği'nin başarılı sanatçılarından biri oldu. Aslen Erzurum, Aşkale'lidir. İlkokul eğitimi döneminde Ruhi Su dostlar korosuna katıldı. Koroda bulunan sanatçının sesini keşfeden Mustafa Budan, Erden Kıral'ın yönettiği ve başrolünde Genco Erkal'ın yer aldığı Hakkâri'de Bir Mevsim filminde seslendirdiği uzun hava ile sanat dünyasında ismini duyurmuştur. İlk albümünü 1980 yılında 13 yaşında Dost Garip ile yapmıştır. Bu albüm 3 milyon 800 bin satış rakamına ulaşarak büyük bir satış yaptı.

<i>Zerrin Özer</i> (albüm)

Zerrin Özer, Zerrin Özer'in, 1996 tarihli, dört yıllık bir aranın ardından yayınlamış olduğu, kendi adını taşıyan 13'üncü albümüdür. Zerrin Özer bu albümünde; Feyyaz Kuruş, Seda Akay, Garo Mafyan, Aysel Gürel, Niran Ünsal, Zeynep Talu, Pir Sultan Abdal, Erhan Güleryüz, Zafer Peker, Kerim Tekin gibi isimlere ait şarkıları yorumlamıştır.

<i>Nerde Kalmıştık?</i> Cem Karacanın Uğur Dikmen ve Cahit Berkay ile çıkardığı albüm

Nerde Kalmıştık?, Cem Karaca'nın Cahit Berkay ve Uğur Dikmen ile beraber çıkardığı 1992 tarihli 2. stüdyo albümüdür.

Yiyin Efendiler, Cem Karaca'nın, Cahit Berkay ve Uğur Dikmen ile kaydettiği ilk albümdür. Çıkış tarihi 1990'dır.

<i>Töre</i> (Cem Karaca albümü)

Töre, 1988 tarihli bir Cem Karaca albümüdür.

Yoksulluk Kader Olamaz, 1977 tarihli Cem Karaca ve Dervişan albümüdür.

<i>Cem Karacanın Apaşlar, Kardaşlar, Moğollar ve Ferdy Kleina Teşekkürleriyle</i>

Cem Karaca'nın Apaşlar, Kardaşlar, Moğollar ve Ferdy Klein'a Teşekkürleriyle, Cem Karaca'nın daha önce yayınlanmamış şarkılarından oluşan ilk albümü. 1974 yılında yayınlanmıştır.

Dervişan 1970'li yılların ikinci yarısında etkin olmuş Türk progresif rock grubu. Özellikle Cem Karaca ile yaptıkları politik çalışmalar ile dikkat çekmiştir. 2005'te kadrosunda yeniliklerle müzik hayatına geri döndü.

Apaşlar 1960'larda etkin olan bir Türk rock grubu. Cem Karaca ile yaptıkları çalışmalar ile bilinir.

Uğur Dikmen, Türk müzisyen; klavyeci, organist, besteci, aranjör ve orkestra şefidir. Birçok ünlü sanatçının grubunda klavyeli çalgıları çalıp, bestecilik ve aranjörlük yaptı. Bu sanatçılar arasında Durul Gence, Cem Karaca, Yasemin Kumral, Yeşim, Erol Duygulu, Osman İşmen, Edip Akbayram, Coşkun Demir, Nil Burak, Neco, İbo, Grup Piramit, Grup 88, Feridun Hürel, Selda Bağcan, Serpil Barlas, Özdemir Erdoğan vardır.

Anadolu rock türünün kurucularından Cem Karaca'nın diskografisi.

Mehmet Emrah Karaca, Türk müzisyen. Moğollar'ın solistidir. Cem Karaca'nın oğludur.