İçeriğe atla

Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi

Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi (BİLMÖK) Türkiye'nin en büyük ulusal öğrenci kongresidir.[1][2] BİLMÖK'ün amacı Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okuyan öğrenciler başta olmak üzere akademisyenleri, alanında uzman konuşmacıları ve bilişim sektörü çalışanlarını bir araya getirip geniş bir bilgi havuzunun oluşturulmasıdır. 2005 yılından beri her yıl farklı bir üniversitede yapılmaktadır. Kongre mesleğe ilgili ve üniversitelerinde bu alandaki örgütlenme ve organizasyon konusunda aktif faaliyet gösteren, gelişmeleri yakından takip ederek sadece bir "yazılım işçisi"nden çok, fikir üreten ve çözüm sunan katılımcıların çalışmalarıyla ve geleceğe dair önemli adımların atıldığı, fikir-bilgi paylaşımlarının yapıldığı internet ortamında tartışma forumları ile hayata geçirilir. Bunun yanında, ileride meslektaş olacak gençlerin bir araya gelmelerini sağlayarak sosyal bir altyapı da hazırlar. Bilmök organizasyon yapısı ve çalışmaları bir yönetmelik ile belirlenmiş olup, yürütme kurulunun önerileriyle, ev sahibi üniversitenin organizasyon komitesi tarafından hayata geçirilir. Yürütme kurulu, kongre esnasında resmi katılımcılar tarafından seçilir.[3]

En son 13-15 Mayıs 2022 tarihinde Konya Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen kongre 2023 yılında Üsküdar Üniversitesi tarafından düzenlenecektir.[4]

Üsküdar Üniversitesi'nin düzenleyeceği kongre aynı zamanda BİLMÖK'ün 19. yılı olacaktır.

Kongrenin gerçekleştirildiği tarih ve yerler

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2014. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2014. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mayıs 2022. 
  4. ^ Resmî site

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Bilgisayar mühendisliği</span> bilgisayar donanımı ve yazılımı geliştirmek için bilgisayar bilimi ve elektrik mühendisliğini entegre eden disiplin

Bilgisayar mühendisliği temel olarak yazılım, programlama ve algoritma ile ilgilenir. Bilgisayar ağları, veri tabanı yöneticiliği ve gömülü sistemler de diğer çalışma alanlarıdır.

<span class="mw-page-title-main">Eskişehir Osmangazi Üniversitesi</span> Eskişehirde kurulu devlet üniversitesi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir'deki bir devlet üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Sistem mühendisliği</span> karmaşık sistemlerin ya da bu sistemleri oluşturan alt sistemlerin tasarımını, üretimini ve bakımını, zaman ve maliyet kısıtlarını da göz önünde bulundurarak, gerçekleştiren bilim dalı

Sistem mühendisliği, karmaşık sistemlerin ya da bu sistemleri oluşturan alt sistemlerin tasarımını, üretimini ve bakımını, zaman ve maliyet kısıtlarını da göz önünde bulundurarak, gerçekleştirmek amacını taşır. Günümüz dünyasında, karmaşık sistemler genellikle teknik, biyolojik, sosyolojik, çevresel endüstriyel, politik, finansal ve ekonomik sistemlerden en az birkaçının bir bileşkesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Sistem mühendisliği programları, işlevsel olarak tek ve bütün bir birim olan bu karışık sistemlerin analizi için gerekli tüm temel kavram, araç ve metotları öğrenciye sunar. Farklı disiplinlerden çeşitli yöntemleri bir arada kullanabilen sistem mühendisliği programlarının en temel araçlarından bir tanesi de bilgisayarlardır. Sistem mühendisleri çok farklı alanlarda faaliyet gösteren kurumlar içinde oldukça farklı birim ve kademelerde görev alabilirler.

<span class="mw-page-title-main">Yıldız Teknik Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu devlet üniversitesi

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), İstanbul, Türkiye'de yer alan; 1911 yılında Kondüktör Mekteb-i Âlîsi adıyla kurulmuş devlet üniversitesidir.

Koç Üniversitesi, 1993 yılında İstanbul'da eğitime başlamış olan bir vakıf üniversitesidir. Faaliyetlerine 400 öğretim üyesi ve yaklaşık 6900 öğrenciyle devam etmektedir. Üniversite; İnsani Bilimler ve Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen, Mühendislik, Hukuk, Tıp ve Hemşirelik Fakülteleri'nde 22 lisans, 32 yüksek lisans ve 26 doktora programı ile eğitim vermektedir.

<span class="mw-page-title-main">Anadolu Üniversitesi</span> Eskişehirde kurulu devlet üniversitesi

Anadolu Üniversitesi ya da bilinen adıyla ANAÜ, Türkiye'nin Eskişehir şehrinde yer alan ve ikili modda eğitim veren bir devlet üniversitesidir. Üniversitenin temeli, 1958 yılında kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, Eskişehir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ve Eskişehir Eğitim Enstitüsü'ne dayanır. 1982 yılında YÖK Kanunu ile birlikte EİTİA ve EDMMA Anadolu Üniversitesine dönüşmüştür.

<span class="mw-page-title-main">Atatürk Üniversitesi</span> Erzurumda kurulu devlet üniversitesi

Atatürk Üniversitesi, 1957 yılında Erzurum'da kurulmuş üniversitedir.

Selçuk Üniversitesi, 11 Nisan 1975 tarihinde Konya'da kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir.

Avrupa Endüstri Mühendisliği ve İşletme Öğrencileri veya kısaca ESTIEM, Avrupa çapında Endüstri Mühendisliği ve İşletme alanında var olan tek organizasyon. Görevi Avrupa'daki öğrencilerin ve kurumların iletişim ve işbirliğini artırmaktır. Endüstri Mühendisliği konsepti, teknoloji anlayışlarıyla işletme becerilerini birleştirmeye dayanmaktadır. Çalışmalar analitik düşünme yetisi, mühendislik bilgisi ve pratik işletme tecrübelerini sağlamaktadır. Bu durum teknolojik altyapıları özümsemiş EM öğrencilerine iş hayatında yer alma imkânı vermektedir.

<span class="mw-page-title-main">Yeditepe Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

Yeditepe Üniversitesi, İstanbul'da yer alan bir vakıf üniversitesi.

<span class="mw-page-title-main">Karabük Üniversitesi</span> Karabükte kurulu devlet üniversitesi

Karabük Üniversitesi ya da kısaca KBÜ, 2007 yılında kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Bulunduğu il olan Karabük'ün ismini taşımaktadır. 2014-2015 Eğitim-Öğretim döneminden itibaren bünyesindeki 14 fakülte, 7 meslek yüksek okulu, 4 yüksek okul ve 4 enstitü ile akademik etkinliklerini sürdürmektedir. Rektörlüğünü Fatih Kırışık, Rektör Yardımcılıklarını Hasan Solmaz, Elif Çepni ve İsmail Rakıp Karaş yapmaktadır. 2022-2023 eğitim öğretim yılı verilerine göre, Türkiye'de Anadolu Üniversitesi'nden sonra en fazla yabancı uyruklu öğrencinin bulunduğu ikinci üniversitedir. Yabancı öğrenci uyruklu öğrenci oranının ise en fazla olduğu üniversitedir. Üniversitedeki 12.000 civarı yabancı uyruklu öğrencinin yarısı Afrika kökenlidir.

Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Konya'da bulunan Konya Teknik Üniversitesi'ne bağlı olan ve 13 bölümü bulunan fakülte.

<span class="mw-page-title-main">Karadeniz Teknik Üniversitesi</span> Trabzonda kurulu devlet üniversitesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ),1955 yılında Trabzon'da kurulmuş bir devlet üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Ordu Üniversitesi</span> Orduda kurulu devlet üniversitesi

Ordu Üniversitesi, Türkiye Bakanlar Kurulunun 2006 yılı içerisinde aldığı bir kararla bağlı olduğu OMÜ ve KTÜ'den ayrılarak Ordu ilinde açılan üniversite.

<span class="mw-page-title-main">Bayburt Üniversitesi</span> Bayburtta kurulu devlet üniversitesi

Bayburt Üniversitesi, TBMM'nin çıkardığı kanunla 31 Mayıs 2008 tarih ve 26892 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış kanuna göre Bayburt'ta kurulan Türk devlet üniversitesi.

EBEC , 96 üniversitede gerçekleşen yerel yarışmaları 13 ulusal ve bölgesel yarışmanın izlediği BEST mühendislik yarışmaları zincirinin finalidir. 5000 katılımcı kendi üniversitelerindeki yarışmalara katılmakta, bu yarışmaların birincileriyse ulusal ya da bölgesel yarışmalarda yarışmaya hak kazanmaktadır. Bu yarışmalar, Avrupa finaline gidecek en iyi mühendislik öğrencilerini belirlemekte ve 104 finalist EBEC'te yer alarak hayallerini gerçekleştirmek ve Avrupa'nın en iyi mühendisi olmak için “Vaka Analizi” ve “Takım Tasarımı” olmak üzere 2 alanda yarışmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Bursa Teknik Üniversitesi</span> Bursada kurulu devlet üniversitesi

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ),, 2010 yılında Bursa'da kurulmuş devlet üniversitesi.

<span class="mw-page-title-main">Üsküdar Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi, Prof Dr. Nevzat Tarhan öncülüğünde İnsani Değerler ve Ruh Sağlığı Vakfı tarafından 2011 yılında İstanbul'da kurulmuş olan bir vakıf üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Ferruh Yıldız</span>

Ferruh Yıldız, Harita Mühendisliği profesörü, Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı.

<span class="mw-page-title-main">Konya Teknik Üniversitesi</span> Konyada kurulu devlet üniversitesi

Konya Teknik Üniversitesi, yeni adı ile 2018 yılında kurulan Konya ilinin Selçuklu ilçesinde bulunan devlet üniversitesi.