7 Temmuz, Miladi takvime göre yılın 188. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 177 gün vardır.
Juventus Football Club, Torino'da kurulmuş ve İtalyan futbolunun en başarılı ve en büyük kulüplerinden biri olarak bilinir. Toplamda 72 resmi şampiyona kupasıyla, diğer tüm İtalyan takımlarından daha fazla kupaya sahiptir. Bu kupaların 61'i İtalya'da alınmıştır ve bu başarı da kendi başına bir rekordur. FIFA tarafından Avrupa'nın en başarılı üçüncü, Dünya'nın ise en başarılı altıncı kulübü olarak gösterilmiştir. Anlam olarak Latince'de gençlik anlamına gelen Juventus, İtalya'da en geniş taraftar tabanına sahip kulüptür ve dünyadaki taraftar sayısı da 10,5 milyonun üzerindedir. G-14'ün dağılmasından sonra elit kulüpler tarafından oluşturulan Avrupa Kulüpler Birliği'nin kurucu üyesidir. Maçlarını 41.000 kişi kapasiteli Juventus Arena'da oynamaktadır ve 36 kez lig şampiyonu olmuştur.
Wesley Snipes, özellikle aksiyon filmleriyle tanınan bir oyuncu. Ayrıca yapımcı olan ve dövüş sanatlarıyla ilgilenen Snipes, ilk New Jack City filmiyle ünlendi. Blade, The Fan, Demolition Man, Passenger 57 ve Savaş Sanatları filmiyle daha da ünlendi.
Richard Henry Sellers ya da bilinen adıyla Peter Sellers, İngiliz komedyen ve oyuncudur. Daha çok Pembe Panter film serisindeki Şef Müfettiş Clouseau karakteri, Dr. Strangelove filminde oynadığı üç ayrı rol ve Lolita filminin 1962'deki orijinal versiyonunda oynadığı Clare Quilty karakteriyle bilinmektedir. Ayrıca kendisinin sondan bir önceki filmi olan Being There filmindeki çocuk saflığına sahip olan Bahçıvan Chance karakteri ile bilinmektedir.
Abbas Kiyarüstemi, filmlerinde görülen, çocuk kahramanlar kullanmasından kırsal bölgelerde geçen hikâyelere ve arabaların içinde sabit kamerayla çekilmiş diyaloglara, teknik ve temaları karakteristik bir şekilde kullanmasıyla tanınır. Ayrıca İran şiirinden diyalog, film adları ve filmlerinde işlediği temalarda yararlanması ve çoğunlukla belgesel tarzda film yapımını tercih etmesi de yönetmenin belirgin özelliklerindendir.
Sevimli Mahkûm 1966 İtalya, ABD, İngiltere ortak yapımı komedi filmdir. Özgün adı Caccia Alla Volpe dir. İngilizce versiyonu After the Fox adı ile gösterime sunulmuştur. Film Türkiye'de 1 Şubat 1970'te gösterime girmiştir.
İtalyan Yeni Gerçekçiliği, II. Dünya Savaşı sonrasında İtalya'da ortaya çıkmış bir sinema akımıdır. Bu akım kabaca 1944 ila 1952 yılları arasında etkili oldu. Genelde kabul gören kanıya göre akımı başlatan film Roberto Rossellini'nin 1945'te çektiği Roma, Açık Şehir iken akımın son filmi de Vittorio De Sica'nın 1952 tarihli Umberto D.'sidir. Kimilerine göre Federico Fellini'nin 1954 tarihli filmi Sonsuz Sokaklar da bu akıma dâhil edilir.
Baştan Çıkarılmış ve Terk edilmiş 1964 İtalya - Fransa ortak yapımı siyah beyaz güldürü filmdir. Özgün adı Sedotta e Abbandonata olan film İngilizce konuşulan ülkelerde Seduced and Abandoned adı ile gösterilmiştir. Atilla Dorsay "Benim Beyoğlum" adlı kitabında filmin "Aldatılmış ve Terkedilmiş" adıyla "Dünya Sineması" nda gösterildiğini not etmiştir.
İtalyan Usulü Evlilik, 1964 İtalya Fransa ortak yapımı romantik komedi filmidir. Özgün adı Matrimonio all'italiana olan film İngilizce konuşulan ülkelerde Marriage Italian Style adıyla gösterilmiştir.
Lando Buzzanca, İtalyan komedi oyuncusu.
Brancaleone Ordusu, 1966 İtalya - Fransa - İspanya ortak yapımı tarihi macera, komedi filmidir. Özgün adı L'armata Brancaleone olan film Türkiye'de Ocak 1968'de Türk Sinematek Derneği'nde gösterilmiştir.
Brancaleone Haçlı Seferinde, 1970 İtalya - Cezayir ortak yapımı tarihi macera komedi filmidir. Özgün adı Brancaleone alle Crociate olan film İngilizce konuşulan ülkelerde Brancaleone at the Crusades, ortak yapımcı ülke Cezayir'de ise Brancaleone s'en va t'aux croisades adlarıyla gösterilmiştir.
Milano'da Mucize, 1951 İtalya yapımı fantastik güldürü filmidir. Özgün adı Miracolo a Milano olan filmin uluslararası İngilizce adı Miracle in Milan'dır. Film için bazı Türkçe kaynaklarda Milano Mucizesi ve Milano'da Bir Mucize adları da kullanılmıştır, Film, Mart 1993'teki 12. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde ve Nisan 2002'deki 21. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde de gösterilmiştir.
"Telephone" Amerikalı pop şarkıcısı Lady Gaga ve Beyoncé tarafından Gaga'nın üçüncü stüdyo albümü The Fame Monster (2009) için kaydedilmiş bir şarkı. Gaga, Rodney Jerkins, LaShawn Daniels, Lazonate Franklin ve Beyoncé tarafından yazıldı. Gaga'nın boğulma fobisinden ilham alınarak yazıldı, şarkı sözlerini sevgilisinin sürekli telefonunu araması durumunda cevap vermek yerine dans etmesi metaforunu, telefon çaldıkça korkusunun geri gelmesini ve işe yaramadığını bu yüzden de açmadığını anlattığını açıkladı. Şarkı aslında Britney Spears için yazıldı ve o da demosunu kaydetti. Müzikal olarak "Telephone" geniş köprüler, rap kısımları ve telefon operatörünün aranılan numaraya ulaşamamasını belirttiği ses örneğini içerir. Beyoncé şarkının ortasında rap kısmını söyler ve o esnada altyapı davullar ile hızlanır.
Mario Monicelli, İtalyan sinema yönetmeni, senarist ve oyuncuydu.
Ugo Tognazzi İtalyan bir film, televizyon ve tiyatro oyuncusu, yönetmen ve senaryo yazarıydı.
Realizm veya Gerçekçilik, 19. yüzyılda ortaya çıkan bir sanat akımıdır. Bu yüzyılda gerçekleşen endüstriyel gelişmeler, toplumsal sınıfların belirginleşmesi, insanları duygular dünyasından gerçekler dünyasına itmiştir. Sanatçılar da bu gelişmelere tepki olarak Realist (gerçekçi) çalışmalar gerçekleştirmeye başladılar. Realizm, konuların idealist bir tarzda ele alındığı Romantizm’e bir tepki olarak başladı. Realistler sıradan veya gerçekçi temaları ortaya koyabilmek için teatral dramadan ve sanatın klasik formlarından uzaklaşma eğiliminde oldular.
Bu, yüzyıllara göre İtalya'dan dikkate değer matematikçilerin bir listesidir.
Kurtarılması Gereken 100 İtalyan Filmi listesi, "1942 ile 1978 yılları arasında ülkenin kolektif hafızasını değiştiren 100 filmi" bildirmek amacıyla oluşturulmuştur. Film koruma veya film restorasyonu, sinema tarihçileri, arşivciler, müzeler, sinematekler ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlar arasında çürüyen film stoklarını kurtarmak ve içerdikleri görüntüleri korumak için devam eden bir dizi çabayı ifade eder. En geniş anlamıyla koruma, bir filmin mümkün olduğunca orijinal biçimine yakın bir şekilde varlığını sürdürmesini sağlar.