Adıyaman, Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Orta Fırat Bölümü'nde bulunan bir ildir. İdari merkezi Adıyaman şehridir. TÜİK 2023 sonu verilerine göre ilin nüfusu 604.978'dir.
Besni, Adıyaman il merkezinin batı kesiminde yer alan bir ilçedir.
Fethiye Camii veya Teotokos Pamakaristos Kilisesi, İstanbul'un Fatih ilçesinin Çarşamba semtinde camiye çevrilmiş bir Rum Ortodoks kilisesidir.
Şişli Camii, İstanbul, Türkiye'de, Şişli ilçesinde bulunan bir camidir. Halâskârgazi Caddesi ile Abide-i Hürriyet Caddesi'nin kesişmesiyle oluşan bir adacıkta konumlanır.
Karalar, Adıyaman ilinin Besni ilçesine bağlı bir köydür.
Beşyol, Adıyaman ilinin Besni ilçesine bağlı bir köydür.
Sugözü, Adıyaman ilinin Besni ilçesine bağlı bir köydür.
Üçgöz, Adıyaman ilinin Besni ilçesine bağlı bir köydür.
Ahî Şerafeddin Camii veya halk arasında bilinen adıyla Arslanhane Camii; Ankara'nın Altındağ ilçesinde, Ankara Kalesi'nin güney ucunda bulunan 13. yüzyıla tarihlenen bir camidir.
Osmanlı Camii, Arnavutköy'de bir cami. Horasan şeklinde, 1595 tarihinde yapılmıştır. Mimarı bilinmemektedir. Kilise iken 1991 yılında Anıtlar Genel Müdürlüğünden alınan izne göre cami olarak ibadete açılmıştır. Buraya Rumların yerleşmesiyle birlikte kilise yapıldığı düşünülmektedir.
Büyük Fatih Camii, eskiden Panagia Hrisokefalos Kilisesi, Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan bir cami ve eski manastır kilisesi. Fatih caminin diğer bir ismi Ortahisar Camii'dir.
Salepçioğlu Camii İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Salepçizade Hacı Ahmed Ağa tarafından yaptırılmış ve 1897-1905 yılları arasında inşası tamamlanmış cami.
Adıyaman Ulu Cami, Adıyaman il merkezinde yer almaktadır. Caminin ilk inşa tarihi bilinmemekle birlikte, 1506-1515 yılları arasında Dulkadirli Beyi Durak Bey tarafından yaptırılmış olduğu tahmin edilmektedir. Cami bugünkü şeklini 1863 yılında almıştır.
Edincik Ulu Camii, Balıkesir ilinin Bandırma ilçesine bağlı Edincik beldesinde yer alan bir ulu camidir. Kitabesine göre Hicri 784 tarihinde İldutan Bin Abdullah tarafından yaptırılmıştır. 1888 yılında Edincikli Nuri Usta tarafından harim duvarları uzatılmış ve cami şu anki görünümü almıştır. Şadırvan ise 1900 yılında yapıya eklenmiştir. Caminin haziresinde eski selvi ve zeytin ağaçları ve Osmanlı döneminden kalma mezarlar bulunmaktadır.
Çorum Ulu Camii, Murad-i Rabi Ulu Camii, Sultan Alâeddin Camii ya da Câmi-i Kebîr, Çorum ilinde yer alan cami. Kitabesi bulunmayan caminin Selçuklu Sultanı III. Alâeddin Keykubad'ın azat ettiği kölelerinden Hayreddin Bey tarafından XIII. yüzyılın sonlarında yaptırıldığı kabul edilmektedir. Ağaç işçiliği yönüylede önemli bir mekandır. Osmanlı hanedanı üyesi Padişah III.Murat zamanında Sultan Murad-ı Salis Cami adıyla anılmıştır. 1446 yılında gerçekleşen bir depremde büyük oranda yıkılmış, Mimar Sinan tarafından onarılmıştır. 1790 yılındaki depremde tekrar harap olan cami, tadilat devam ederken Abdülcabbarzade Süleyman Beyin ölmesiyle oğlu Abdülfettah Bey tarafından 1810 yılında bugünkü hali ile tekrar yaptırılmıştır. Halkında yardımıyla birlikte Mutasarrıf Celal Bey tarafından 1905'te son cemaat yeri yapılmıştır.
Çermik Ulu Camii, Diyarbakır ilinin Çermik ilçesinde yer almaktadır. Sultan Alaaddin, Cami-i Atik, Cami-i Çermik ya da Şah Ali Bey Camii olarak da bilinir. İki ayrı zamanda inşa edilmiş ve günümüze gelmiştir. Taç kapı kısmı Şah Ali Bey Camii'nden, kubbeli olan kısım ise daha sonraki bir eklemeden kalmadır. Hasankeyf Artuklularından Fahreddin Kara Arslan zamanında İnaloğullarından Ebû Mansur İlaldı b. İbrahim tarafından inşa ettirilmiştir. Sultan II. Alâeddin Keykubad zamanında onarılıp camiye minare eklenmiştir.
Nebî Camii, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yer alan tarihî bir camidir. 15. yüzyılda Akkoyunlular döneminde yaptırılmış olan cami ayrıca Peygamber Camii olarak da bilinir.
Safa Camii ya da bilinen diğer adıyla Parlı Camii, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yer alan tarihî bir camidir. Ayrıca Şeyh Safâ, İpariye, İparla, Palo adlarıyla da anılır.
Halfeti Ulu Camii, Türkiye'nin Şanlıurfa ilinin Halfeti ilçesinde yer almaktadır. Cami 1804-1807 yılları arasında yapılmıştır. 2001 yılında Birecik Barajı'nın su tutmaya başlaması sonucunda Ulu Cami'nin taban kısmı sular altında kaldı.
Yayıklı, Adıyaman ilinin Besni ilçesine bağlı bir köydür.