Deimos, Mars'ın iki doğal uydusunun daha küçük ve en dışta olanıdır, diğeri Phobos'tur. Deimos'un ortalama yarıçapı 6,2 km'dir ve Mars'ın yörüngesinde attığı bir tur 30,3 saat sürer. Deimos, Mars'tan 23.460 km (14.580 mi), Mars'ın diğer ayı olan Phobos'tan çok daha uzakta. Adını, Antik Yunan tanrısı ve korku ve terörün kişileştirilmesi olan ve aynı zamanda Ares ve Afrodit'in oğlu ve Phobos'un ikiz kardeşi olan Deimos'tan almıştır.
Astronomi'de, bir devir veya referans dönemi, zamanla değişen bir astronomik miktar için referans noktası olarak kullanılan bir an zamandır. Bir gök cisminin gökyüzü koordinat sistemi veya yörünge öğeleri için yararlıdır, çünkü bunlar pertürbasyonlar'a tabidir ve zamanla değişir. Bu zamanla değişen astronomik miktarlar, örneğin, bir cismin ortalama boylam veya bir cisme göre Ortalama ayrıklık, yörüngesinin referans düzlemi ‘ne göre düğümünü, yeröte’sinin yönü veya yörüngesinin günötesi veya yörüngesinin ana eksen büyüklüğünü içerebilir.
Besançon, Fransa'nın doğusunda bir komündür. Doubs departmanında ve Franche-Comté bölgesinin başkentidir.
Orta Avrupa Yaz Saati (OAYS) UTC+02.00 Zaman dilimi den birinin ismidir, UTC dan iki saat öndedir. Pek çok Avrupa ülkesinde ve Kuzey Afrika ülkelerinden gün ışığından faydalanmak amacıyla kullanılır. Kış zamanında, (+01.00) kullanılır.
Güneş saati, zamanı Güneş'in konumuna göre ölçmeye yarayan alettir. Basita ve Mikat olarak da isimlendirilir.
Saat, zamanı ölçmeye yarayan alettir. İki farklı zaman arasındaki farkı insanlar tarafından oluşturulan ölçüler dahilinde ölçmeyi sağlar. Saatin rakamları arasındaki açılar 30 derecedir.
Sıradağlar Zaman Dilimi, Kuzey Amerika'da kullanılan, Eşgüdümlü Evrensel Zaman'dan sonbahar ve kış aylarında 7, yaz saati uygulamasının etkin olduğu ilkbahar ve yaz aylarında ise 6 saat geride olan zaman dilimi. 105. batı boylamındaki saati temel almaktadır.
Samsun Saat Kulesi, Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan Saathane Meydanı'na adını veren kule.
UTC+03:00, UTC'den 3 saat ileri zaman dilimi.
Vesoul Fransa'nın doğusunda bir komündür. Haute-Saône departmaninda ve Franche-Comté bölgesi'nin başkentidir.
Türkiye Saati ya da kısaltmasıyla TSİ, Türkiye'de geçerli olan zamandır. Ülkede sabit olarak UTC+3 zamanı kullanılmaktadır. Geçmişte kullanılan yaz saati uygulamasına 8 Eylül 2016'da son verilmiş, kışın da yaz saati kullanılacak şekilde ülkenin resmî saati UTC+2'den UTC+3'e sabitlenmiştir.
Kol saati, insanların saate daha kolay ulaşabilmeleri için tasarlanmış, saat kadranı'na sahip ve bileğe takılan bir araç. Kol saatleri kendi aralarında üçe ayrılır: Analog saat, dijital saat ve akıllı saatler.
Astraryum, ayrıca diğer adıyla planetaryum, astronomik cisimlerin döngüsel niteliğini mekanik olarak temsil eden astronomik saat.
Prag Astronomik Saati, Çekya'nın başkenti Prag'da bulunan bir Orta Çağ astronomik saatidir. Eski Kent Meydanı'ndaki Eski Belediye Sarayı'nın güney duvarında bulunmaktadır. İlk kez 1410 yılında yapılmış olup dünyanın en eski üçüncü astronomik saatidir. Üst tarafında her saat başı saatin sağ kısmındaki heykellerden biri olan İskelet heykelinin elindeki kum saatini çevirmesiyle başlayan gösteride yukarıda açılan pencerelerden İsa'nın 12 Havarisi geçiş yapar.
Eski Kent Meydanı, Çekya'nın başkenti Prag'ın Eski Kent semtinde bulunan bir tarihi meydandır. Meydan, Vaclav Meydanı ile Karl Köprüsü'nün arasında yer almaktadır.
Zytglogge, İsviçre'nin Bern şehrinde bulunan Ortaçağ kulesidir. 13. yüzyılın başlarında inşa edilen kule şehre; nöbet kulesi, hapishane, saat kulesi, kentsel yaşamın merkezi ve sivil anıt olarak hizmet vermiştir.
Aziz Mark Saati, Procuratie Vecchie'nin bitişiğinde, İtalya'nın Venedik kentindeki Piazza San Marco'daki Saat Kulesi'nde yer almaktadır. Kulede yer alan ilk saat, Gian Paolo ve baba oğul Gian Carlo Rainieri tarafından 1496 ile 1499 yılları arasında inşa edildi ve kuruldu ve 14. ve 15. yüzyıllarda Avrupa'da inşa edilen bir dizi büyük halka açık astronomik saatlerden biriydi. Saatin olaylarla dolu bir horolojik geçmişi vardı ve bazıları tartışmalı olan birçok restorasyonadan geçti.
Gdańsk astronomik saati, Gdańsk'taki Azize Meryem Kilisesi'ndeki on beşinci yüzyıl astronomik saatidir.
Münster astronomik saati, Almanya Münster'deki Münster Katedrali'ndeki astronomik bir saattir.
Lyon astronomik saati, Lyon Katedrali'nde on dördüncü yüzyıla ait astronomik bir saattir.