
Oslo, Norveç'in başkenti ve en büyük şehridir. Oslo aynı zamanda şehrin bulunduğu eyaletin adıdır. Kopenhag ve Stockholm'ün ardından İskandinavya'nın dördüncü büyük şehridir. Dünyanın en pahalı şehirleri arasındadır. 673.469 nüfusa sahip şehrin yüzölçümü 454 km²'dir.

Malmö (

Bodrum Kalesi, Türkiye'nin liman kenti Bodrum'da yer alan ve 1402 yılında St. Jean Şövalyeleri tarafından Aziz Peter Kalesi adıyla inşa edilmiş kale. Bodrum'un simgesi haline gelmiş kale, 1960 yılından beri "Sualtı Arkeoloji Müzesi" olarak kullanılanmaktadır.

XII. Karl ya da Türkçe kaynaklarda kullanılan lakabıyla Demirbaş Şarl, 5 Nisan 1697 – 30 Kasım 1718 tarihleri arasında İsveç kralı. Bağlı bulunduğu hanedan Wittelsbach Hanedanı'nın bir kolu olan "Palatina-Zweibrücken" Hanedanı idi. XII. Karl'ın babası XI. Karl ve annesi Ulrika Elanoara Danimarkalı idi. Bunların hayatta kalan tek erkek çocuğu olarak 5 Nisan 1697'de babasının ölümü üzerine XII. Karl adıyla daha 14 yaşında İsveç Krallığı kralı ve babasının hanedanının hükümdarı olduğu modern Almanya'da bulunan "Palatina-Zweibrücken Dükü" oldu ve iki hükümdarlığı 30 Kasım 1718'de daha 36 yaşında iken Fredrikshald kuşatması sırasında öldürülmesine kadar yönetti.

Falkenberg, İsveç'in güneybatı kuşağında yer alan bir şehirdir. Şehir, Baltık Denizi kıyısında, Ätran Nehri ağzında kuruludur.

Halmstad ['hulm-stɑː(d)], İsveç'in güneyinde yer alan bir şehirdir. Şehir, İsveç'in güneybatısında, Baltık Denizi kıyısında, oldukça işlek bir limana sahip, ormanlık bir kıyı üzerine kuruludur. Kent, İsveç'teki büyük kentlerden biri olup, Halland ilinin de yönetim merkezi durumundadır.

Kalmar, İsveç'in güneydoğusunda bulunan bir kenttir. Kent, Baltık Denizi kıyısında Öland adasına bakan bölgede kurulmuştur. Şehir ayrıca kendisiyle aynı ada sahip olan Kalmar ilinin de yönetim merkezidir.

Karlshamn, İsveç'in güneyinde bulunan bir kenttir. Kent, Baltık Denizi kıyısında kuruludur.

Kungälv, İsveç'in güneybatısında bulunan bir kenttir. Kent, Baltık Denizi'nin Danimarka ve İsveç'in arasında geçtiği bölgede, boğaz açıklarında kuruludur.

Landskrona, İsveç'in güneybatısında bulunan bir kenttir. Kent, Baltık Denizi kıyısında Danimarka ve İsveç arasından geçen boğaz üzerinde kuruludur.

Sölvesborg, İsveç'in güney kuşağında bulunan bir kenttir. Şehir, Baltık Denizi kıyısında ormanlık bir kıyı üzerine kuruludur.

Uddevalla, İsveç'in güneybatı kuşağında bulunan bir kenttir. Şehir, Skagerrak adı verilen denizin kıyısındaki Byfjorden Körfezi'nde kuruludur. Kentin kıyıları deniz kabukları ile ünlüdür. Bu bakımdan da dünyanın en önemli kentlerinden biridir. Kent limanı nispeten küçük olup, Uddevallavarvet adı verilen bir tersaneye de ev sahipliği yaptı. Bu tersane altmışlarda Bohuslän bölgesinin en çok işçi barındıran merkezi oldu. Ancak yetmişlerde başlayan ve tüm İsveç'teki tersanelerin gelirlerinde kendini gösteren küçülme sonucunda bu tersane de 1985 yılında kapatıldı.

Varberg, İsveç'in güneybatı kuşağında bulunan bir kenttir. Şehir, deniz kıyısında engebeli bir arazi üzerine kuruludur. Kent, tüm Halland bölgesinde olduğu gibi kumlu sahillere sahiptir. Varberg, bu bağlamda bölgede turistik olarak ilgi çeken yerlerden biridir.

Växjö, İsveç'in güney kuşağında bulunan bir kenttir. Şehir, Göller Yöresi'nin güneyinde, güneydeki Baltık kıyılarının arka topraklarında ormanlık bir arazi üzerine kuruludur. Växjö Piskoposluk Bölgesi'ne ev sahipliği yapan kent ayrıca kendi adıyla aynı adla bir üniversite barındırır. Şehir, Kronoberg ilinin de yönetim merkezidir.

Øresund (Danca) veya Öresund (İsveççe), Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ın da bulunduğu Sjaelland adasını, İsveç'ten ayıran boğazın adıdır. Genişliği ortalama 4 kilometre kadar olan boğazın en dar noktası Helsingør-Helsingborg arasındaki kısımdır.

Narva, Estonya'nın üçüncü büyük şehridir. Rusya sınırında, Estonya'nın en doğusunda yer almaktadır. Peipus Gölü'nden doğan Narva Nehri buradan geçmektedir. Narva, 2023 yılı itibarıyla 53.626 kişilik nüfusa sahiptir.

İkinci Kuzey Savaşı ; İsveç ve düşmanları Polonya-Litvanya Birliği (1655-60), Rusya (1656–58), Brandenburg-Prusya (1657–1660), Habsburg Monarşisi (1657–60) ve Danimarka-Norveç ülkeleri arasında yapılan savaştır. Ayrıca Birleşik Hollanda Cumhuriyeti de sık sık İsveç karşıtı müdahalelerde bulunmuştur.

I. Gustav, 1523'ten 1560'taki ölümüne kadar İsveç kralıdır. İlk olarak 1521'de Danimarka kralı II. Christian'a karşı İsveç Bağımsızlık Savaşı'nı başlatmıştır. 6 Haziran 1523'te kral olmuş ve Kalmar Birliği'ne son vermiştir.

Kronborg, Danimarka'nın Helsingör şehrinde bulunan bir tahkimat ve kaledir. William Shakespeare'in Hamlet oyununda Elsinore olarak ölümsüzleştirilen Kronborg, Kuzey Avrupa'daki en önemli Rönesans kalelerinden biridir ve 2000 yılında UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'ne girmiştir.

II. Christian Kalmar Birliği'ne bağlı İskandinav hükümdarı. 1513'ten 1523'e kadar Danimarka ve Norveç kralı ve 1520'den 1521'e kadar İsveç kralı olarak hüküm sürdü. 1513'ten 1523'e kadar, amcası I. Friedrich ile birlikte ortaklaşa Schleswig ve Holstein Dükü oldu.