İçeriğe atla

Benild Joseph

Benild Joseph
Benild DEFCON Bangalore'de (DC9180)
Doğum15 Mayıs 1992 (32 yaşında)
Kerala, India
MeslekEtik Hacker ve Konuşmacı
Dilİngilizce
Hintçe
Malayca
İkametBangalore, India
MilliyetHindistan
EğitimIIM Bangalore
Türyazar, siber güvenlik uzmanı, etik hacker
Resmî site

Benild Joseph (15 Mayıs 1992 doğumlu) Hint beyaz şapka korsanı,[1] TEDx Konuşmacısı [2][3] ve siber güvenlik araştırmacısıdır.[4] Halen Bilgi Sistemleri Güvenlik Derneği (ISSA) Hindistan Bölümü Başkanı [5] ve Siber Güvenlik Girişimleri Danışma Kurulu Üyesidir.[6]

Roger Grimes tarafından kaleme alınan Hacker the Hacker [7][8] kitabında yer aldı. Silicon India Magazine onu Hindistan'ın en iyi 8 Etik Hacker'ından biri olarak listeledi.[9]

Erken dönemi

Benild Joseph, Wayanad, Kerala'da doğdu ve Infant Jesus English Orta Okulu'nda okudu. Teknolojiye olan ilgisi, annesinin onu daha sonra programlama, kodlama öğrendiği bir bilgisayar enstitüsüne göndermesine neden oldu. Teknolojiye olan tutkusu onu hacklemeye götürdü.[10]

Kariyer

Benild Joseph TED (konferansı) Christ University'de konuşma yaparken, Bangalore, 2019

Hindistan'daki eBay, Tesco, Citigroup, yerel kolluk kuvvetleri ve devlet kurumlarıyla, siber tehditlerle başa çıkmalarına ve dijital varlıkların korunmasına yardımcı olarak çalışıyor.[11][12][13][14]

Kitapları

Kaynakça

  1. ^ "Indian Hackers Strike Back". The New Indian Express. 28 Eylül 2015. []
  2. ^ "Benild Joseph Behind The Computer Screen". TED Talks. TED. 15 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2020. 
  3. ^ "Ready for a spiri'ted' talk". The New Indian Express. 22 Ağustos 2017. 24 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2020. 
  4. ^ Joseph. "Four white hat hackers who shot to fame in 2018". CSO Online. IDG Media. 18 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2019. 
  5. ^ "Information Systems Security Association". ISSA India. 15 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2020. 
  6. ^ "Cybersecurity Ventures". Cybersecurity Ventures. 13 Nisan 2018. 18 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2020. 
  7. ^ Hacking the Hacker. Wiley. April 20, 2017. ss. 151. ISBN 9781119396260. 
  8. ^ Joseph, Benild. "Hackers are good, not bad". IDG Media. 4 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2018. 
  9. ^ Joseph. "India's 8 Most Famous Ethical Hackers". 16 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2020. 
  10. ^ "This very humble village boy fights cyber crime and safeguards nations cyber security". NTD Television. 31 Mayıs 2017. []
  11. ^ "90% web, mobile apps open to cyber attacks: Expert". The Times of India. 15 Mart 2015. 18 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2020. 
  12. ^ "Call to ensure cyber security". The Hindu. 17 Haziran 2011. 
  13. ^ "India and Pakistan seem to be at war; this time in cyberspace!". Firstpost. 28 Eylül 2015. 8 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2020. 
  14. ^ "India no longer a soft state; hackers strike back". CIOL News. 28 Eylül 2015. 6 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2020. 
  15. ^ Joseph, Benild (11 Kasım 2017). Digital Crime Investigation. ISBN 9781973273790. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Hacker</span> bilgisayar alanında uzmanlaşmış kişi

Hacker ya da bilgisayar korsanı, hedefine standart dışı yollarla ulaşan, bilgi teknolojisi alanında yetenekli kişidir. Terim, popüler kültürde bilgisayar sistemlerine girmek ve normalde erişemeyecekleri verilere erişmek için hata veya açık bilgisine sahip bir kişiler olan güvenlik korsanları ile ilişkilendirilmiştir. Hack kavramının olumlu bir örneği ise yasal durumlarda meşru kişiler tarafından da kullanılmasıdır. Örneğin, kolluk kuvvetleri bazen suçlular ve diğer kötü niyetli kişiler hakkında delil toplamak için bilgisayar korsanlığı tekniklerini kullanır. Bu teknikler arasında kimliklerini çevrimiçi ortamda maskelemek ve suçlu gibi davranmak için anonimlik araçlarını kullanmak yer almaktadır. Benzer şekilde, gizli istihbarat teşkilatları da işlerini yasal olarak yürütürken bilgisayar korsanlığı tekniklerini kullanabilirler. Bilgisayar korsanlığı ve siber saldırılar, kolluk kuvvetleri ve güvenlik kurumları tarafından yasa dışı ve yasadışı olarak kullanılmakta ve devlet aktörleri tarafından yasal ve yasadışı savaşın bir silahı olarak kullanılabilir.

Bilişim suçu veya bilgisayar suçu terimi bir bilgisayar ve bilgisayar ağı kullanılarak işlenen herhangi bir suçu ifade etmek için kullanılır. Bilgisayar, bir suçun işlenmesinde kullanılmış olabileceği gibi bir suçun hedefi de olabilir. Siber suçlar şu biçimde tanımlanır: Bireylere veya birey gruplarına yönelik, mağdurun onurunu zedelemeye veya mağdura fiziksel veya zihinsel olarak doğrudan veya dolaylı olarak zarar verme suçu kastı ile İnternet ve cep telefonu (SMS/MMS) gibi çağdaş iletişim araçları kullanarak zarar verme amaçlı saldırıların yapılmasıdır. Bu tür suçlar bir ulusun güvenlik ve ekonomik bütünlüğüne yönelik bir tehdit de oluşturabilir. Bu tür suçlarda ortaya çıkan görünüm, özellikle yazılım CD' lerinin şifrelerinin kırılması, telif hakları ihlalleri, çocuk pornografisi ve çocukların diğer biçimlerde istismarı konularında başlıca görünüm yüksek kazanç elde etme isteğidir. Mahrem bilgilerin kaybedilmesi veya yasaya aykırı olarak elde edilmesi durumlarında özel yaşamın gizliliğinin ihlali suçu ortaya çıkar.

<span class="mw-page-title-main">Siber savaş</span>

Siber savaş, bir devletin, başka bir devletin bilgisayar sistemlerine veya ağlarına hasar vermek ya da kesinti yaratmak üzere gerçekleştirilen sızma faaliyetleridir.

<span class="mw-page-title-main">Solange Ghernaouti</span>

Solange Ghernaouti University of Lausanne (UNIL)' de profesör ve siber güvenlik ve siber savunma konularında uluslararası uzmanlığa sahiptir. Özel kurumlarla olduğu gibi çeşitli Birleşmiş Milletler, Avrupa ve hükûmet kurumlarıyla da düzenli olarak iş birliği yapmaktadır.

Mr. Robot, Sam Esmail tarafından kaleme alınmış Amerikan psikolojik gerilim-dram televizyon dizisi.

<span class="mw-page-title-main">Fidye virüsü</span>

Fidye yazılımı, şantaj yazılımı, fidye virüsü veya ransomware olarak adlandırılan fidye yazılımlarına verilen genel bir addır. Fidye virüsleri bulaştığı bilişim sistemleri üzerinde dosyaları erişimi engelleyerek kullanıcılardan fidye talep eden zararlı yazılımlardır. Fidye virüsü, kurbanın cihazı üzerinde gizlice kendini yükleyen veya kurbanın verisini rehin tutan kriptoviroloji ile kriptoviral alıkoyma saldırısı başlatan ya da fidye ödenene kadar kurbanın verisini yayınlamakla tehdit eden bir kriptoviroloji saldırısı başlatan bir bilgisayar zararlı yazılımıdır. Basit bir fidye virüsü, bilgili bir kişinin geriye çevirmesi zor olan bir şekilde sistemi kilitler ve kilidi açmak için ödeme isteyen bir mesaj gösterir. Daha da gelişmiş zararlı yazılımlar, kurbanın dosyalarını şifreler, bunları erişilemez kılar ve bunların şifresini çözmek için bir fidyenin ödenmesini talep eder. Fidye virüsü, bilgisayarın Ana Dosya Tablosu (MFT) veya tüm sabit sürücüsünü de şifreleyebilir. Şifreleme anahtarı olmadan dosyaların şifrelerinin çözülmesine karşı olduğu için, fidye virüsü bilgisayar kullanıcılarının dosyalarına erişimini engelleyen bir erişim dışı bırakma saldırısıdır, Fidye virüsü saldırıları, geçerli bir dosya olarak kendisini gizleyen bir Truva atı kullanılarak yürütülmektedir.

TurkHackTeam ya da kısa adıyla THT, 19 Mayıs 2002 tarihinde Arsenik tarafından kurulmuş, Türkiye'nin en eski siber güvenlik ve hacking forumlarından biridir. TürkHackTeam, ismini ilk olarak ZoRRoKiN önderliğinde Microsoft'un web portalı MSN'in alt alan adlarından birini hackleyerek duyurmuştur. Kendilerini Atatürkçü ve milliyetçi temellere dayandıran bir Türk hacker grubu olarak tanımlamaktadırlar.

<span class="mw-page-title-main">Araştırma ve Çözümleme Kanadı</span>

Araştırma ve Çözümleme Kanadı Hindistan'ın başlıca dış istihbarat kuruluşudur. Bu İstihbarat Bürosu tarafından üstlenilen istihbarat toplama boşluklarına maruz kalarak 1962 Çin-Hint Savaşı ve 1965 Hint-Pakistan Savaşı sonrasında oluşturuldu. Bu uzmanlaşmış, bağımsız ajans yabancı istihbarat toplama için gerekli olan durumlarda Hindistan Hükûmeti'ni ikna etmiştir. Böylece R&AW ilk Direktörü Rameshwar Nath Kao gözetiminde Eylül 1968 yılında kuruldu.

<span class="mw-page-title-main">Hindistan Silahlı Kuvvetleri</span>

Hindistan Silahlı Kuvvetleri, Hindistan'ı karadan, havadan ve denizden gelebilecek her türlü saldırıya karşı korumakla görevli olan askerî kuvvet. Hindistan Kara Kuvvetleri, Hindistan Hava Kuvvetleri, Hindistan Hava Savunma Kuvvetleri, Hindistan Sahil Güvenlik ve Hindistan Deniz Kuvvetleri'nden oluşmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Hindistan Uzay Araştırma Organizasyonu</span>

Hindistan Uzay Araştırma Organizasyonu merkezi Bengaluru şehrinde bulunan Hint hükümeti'nin uzay ajansıdır. Vizyonu, uzay bilimi araştırması ve gezegensel araştırmayı takip ederken "ulusal kalkınma için uzay teknolojisini kullanmaktır".

WannaCry, WannaCrypt, WanaCrypt0r 2.0, Wanna Decryptor, Microsoft Windows'u hedef alan bir fidye virüsü. Mayıs 2017'de 99 ülkedeki 230.000 bilgisayara bulaşarak 28 dilde fidye talep eden geniş çaplı bir siber saldırı başlattı. WannaCry, enfekte olduğu bilgisayardaki dosyaları şifreleyip yeniden erişime açılabilmesi için fidye talep etmektedir. Saldırı, Europol tarafından "eşi benzeri görülmemiş" şeklinde nitelendirildi.

<span class="mw-page-title-main">Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Reformu</span>

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Reformu beş temel konuyu kapsamaktadır: üyelik kategorileri, beş daimi üyenin sahip olduğu veto sorunu, bölgesel temsil, genişletilmiş bir Konseyin büyüklüğü ve çalışma yöntemleri ve Güvenlik Konseyi-Genel Kurul ilişkisi. Üye Devletler, bölgesel gruplar ve diğer Üye Devlet çıkar grupları, bu tartışmalı konuda nasıl ilerleneceği konusunda farklı pozisyonlar ve öneriler geliştirmiştir.

Fortinet, merkezi California, Sunnyvale'de bulunan çok uluslu bir Amerikan şirketidir. Güvenlik duvarları, anti-virüs, izinsiz girişi önleme ve uç nokta güvenliği gibi siber güvenlik ürünleri ve hizmetleri geliştirir ve pazarlar.

<span class="mw-page-title-main">DEF CON</span> Las Vegas siber güvenlik kongresi, DEF CON

DEF CON, her yıl Las Vegas, Nevada'da düzenlenen dünyanın en büyük ve en dikkate değer hacker kongrelerinden biridir. İlk DEF CON, Haziran 1993'te gerçekleşti ve bugün DEF CON'daki birçok katılımcı, bilgisayar güvenliği uzmanları, gazeteciler, avukatlar, federal hükûmet çalışanları, güvenlik araştırmacıları, öğrenciler ve yazılım, bilgisayar mimarisi, donanım değişikliği, konferans rozetleri ve "saldırıya uğrayabilecek" diğer her şeye genel olarak ilgi duyan bilgisayar korsanları içeriyor. Etkinlik, bilgisayar ve bilgisayar korsanlığıyla ilgili konuların yanı sıra siber güvenlik zorlukları ve yarışmalar hakkında birkaç konuşmacıdan oluşur. Etkinlik sırasında düzenlenen yarışmalar son derece çeşitlidir ve en uzun Wi-Fi bağlantısını (aircrack-ng) oluşturmaktan Nevada sıcaklığında bir birayı soğutmanın en etkili yolunu bulmaya kadar değişebilir.

Ukrayna BT Ordusu 24 Şubat 2022'de Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin başlamasından sonra Ukrayna bilgi ve siber uzayının dijital sızmasına karşı mücadele etmek için Şubat 2022'nin sonunda oluşturulan gönüllü bir siber savaş örgütüdür. Grup ayrıca saldırgan siber savaş operasyonları yürütüyor ve Ukrayna hükûmetinin siber yetkilisi Victor Jora, kayıtlı bilgisayar korsanlarının yalnızca askeri hedeflere saldıracağını söyledi.

<span class="mw-page-title-main">Hindistan-Rusya ilişkileri</span>

Hindistan-Rusya ilişkileri, Hindistan Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu devletleri arasında sürdürülen ikili ilişkilerdir. Soğuk Savaş boyunca Hindistan ile Sovyetler Birliği (SSCB) arasında güçlü bir stratejik, askerî, ekonomik ve diplomatik ilişki sürdürüldü. Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından Rusya, SSCB'nin Hindistan ile yakın ilişkilerini miras aldı; bu da iki ülke arasında özel bir ilişkinin paylaşılmasına yol verdi. Hem Rusya hem de Hindistan bu ilişkiyi "özel ve öncelikli bir stratejik ortaklık" olarak nitelendirmektedir.

Mirai, Linux çalıştıran ağ bağlantılı cihazları, büyük ölçekli ağ saldırılarında bir botnet'in parçası olarak kullanılabilecek uzaktan kontrol edilen botlara dönüştüren bir kötü amaçlı yazılımdır. Öncelikle IP kameralar ve ev yönlendiricileri gibi çevrimiçi tüketici cihazlarını hedefler. Mirai botnet ilk olarak Ağustos 2016'da ] bir beyaz şapka kötü amaçlı yazılım araştırma grubu olan MalwareMustDie ] tarafından bulundu, en büyük ve en yıkıcı dağıtılmış hizmet reddi (DDoS) saldırılarından bazılarında kullanıldı. 20 Eylül 2016 bilgisayar güvenliği gazetecisi Brian Krebs'in web sitesinde, Fransız web sunucusu OVH'ye yapılan saldırı, ve Ekim 2016 Dyn siber saldırısı. Anna-senpai ve Robert Coelho arasındaki bir sohbet günlüğüne göre, Mirai, 2011 TV anime dizisi Mirai Nikki'den almıştır.

Fancy Bear veya Mandiant güvenlik şirketinin tabiriyle APT28; Kaspersky güvenlik şirketinin tabiriyle Pawn Storm, Sofacy Group; Fire Eye'ın tabiriyle Tsar Team, Microsoft'un tabiriyle ise STRONTIUM, Rus bir yasadışı siber saldırı grubudur. Bazı iddialara göre Rusya Silahlı Kuvvetleri İstihbaratı ve direkt Rus Hükûmeti ile de bağlantıları bulunmaktadır. Fancy Bear ismi Rus kökenli Amerikan vatandaşı Dmitri Alperovitch'in grup üyelerini adlandırmak için kullandığı tabirden gelmektedir.

Shady RAT Operasyonu, Ağustos 2011'de İnternet güvenlik şirketi McAfee'nin Tehdit Araştırmaları Başkan Yardımcısı Dmitri Alperovitch tarafından rapor edilen ve aynı zamanda Gece Ejderhası Operasyonu ve Aurora Operasyonu siber casusluk saldırı soruşturmalarını yöneten ve adlandıran, 2006 ortalarında başlayan ve devam eden bir siber saldırı serisidir. Saldırılar, aralarında savunma müteahhitleri, dünya çapındaki işletmeler, Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin de bulunduğu en az 71 kuruluşu vurmuştur.