
Hacettepe Üniversitesi (HÜ), 8 Temmuz 1967 tarihinde, 892 sayılı kanun ile Türkiye'nin başkenti Ankara'da kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir. Merkez kampüsü Sıhhiye'de, en geniş yüzölçümüne sahip yerleşkesi ise Beytepe Kampüsü'nde olan üniversitenin toplamda beş adet yerleşkesi bulunmaktadır. Sıhhiye ve Beytepe dışındaki kampüslerde çeşitli meslek yüksekokulları ve araştırma merkezleri bulunmaktadır. 2019 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı binasının da Beytepe Kampüsü'ne taşınması sonucunda Beşevler'deki kampüs tamamen boş kalmıştır. 2020 yılı itibarıyla üniversitenin rektörü, 24 Haziran 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafından atanmış olan Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran'dır.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), Adana şehir merkezine 15 kilometre uzaklıkta Seyhan gölü kıyısındaki kampüsünde eğitim-öğretim veren bir devlet üniversitesidir. Üniversitenin rektörlüğünü, 14 Ağustos 2020'den beri Meryem Tuncel yapmaktadır.

İstanbul Üniversitesi (İÜ), ana yerleşkesi İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan, Türkiye'nin en eski devlet üniversitesidir.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir'deki bir devlet üniversitesidir.

Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa’daki ilk üniversite olarak 11 Nisan 1975 tarihinde "Bursa Üniversitesi" adıyla kurulan, 1982 yılında ise "Uludağ Üniversitesi" adını alan, 2018 tarihinde ise "Bursa Uludağ Üniversitesi" ismini alan ve bünyesinde 15 fakülte, 2 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu, 1 konservatuvar, 4 enstitü, 27 araştırma ve uygulama merkezi ve rektörlüğe bağlı 5 bölümü olan yükseköğretim kurumudur.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), İstanbul, Türkiye'de yer alan; 1911 yılında Kondüktör Mekteb-i Âlîsi adıyla kurulmuş devlet üniversitesidir.

Atatürk Üniversitesi, 1957 yılında Erzurum'da kurulmuş üniversitedir.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İzmir'de bulunan bir devlet üniversitesi. Türkiye’nin önde gelen köklü yükseköğretim kurumlarından biridir. 20 Temmuz 1982 tarihinde kuruldu. Üniversitede 10 enstitü, 18 fakülte, 2 yüksekokul, 1 konservatuvar, 6 meslek yüksekokulu, 2'si uygulama ve araştırma hastanesi olmak üzere 49 uygulama ve araştırma merkezi vardır. Üniversite 2023 yılı “Sürdürülebilirlik” listesinde Türkiye'deki devlet üniversiteleri sıralamasında 4'üncü olurken; genel sıralamada dünyada 451-500 aralığında yer aldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ya da kısaca DPÜ, Türkiye'nin Kütahya ilinde bulunan devlet üniversitesi.

Gaziantep Üniversitesi, öğretime 1973 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne bağlı Makine Mühendisliği Bölümü ile başlamış ve 1987 yılında üniversite olan devlet üniversitesidir.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), 1992 yılında Denizli'de kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir. 2 Eylül 2021 itibarıyla 41.480 öğrencisi bulunmaktadır.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, Türkiye'de ismi İktisat Fakültesi olan ilk öğretim kuruluşudur. Ülkede tarihi 1453 yılına dayanan en eski ve en büyük öğretim kurumu olan İstanbul Üniversitesi bünyesinde yer alan İktisat Fakültesi, 14 Aralık 1936 tarihinde kurulmuştur. Fakülte; İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde bulunmaktadır.
Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Ankara Üniversitesi bünyesinde bulunan, Tandoğan kampüsünde konumlanmış fakültedir.
Mustafa Kalemli,, Türk doktor, siyasetçi, eski Türkiye İçişleri, Orman, Sağlık ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı.
Metin Bostancıoğlu Türk siyasetçidir.
Selçuk Öztek Türk akademisyen.

Oslo Üniversitesi, Norveç'in en köklü, büyük ve prestijli üniversitesidir. 1811'de kurulan Oslo Üniversitesi, kamu üniversitesi olup 32.000 öğrenci eğitim görmektedir. Üniversite ülkenin başkenti Oslo'da konumlanmıştır. Üniversite ilk kurulduğunda Kral Frederick Üniversitesi adıyla kurulmuştur. Kral Frederick Danimarka ve Norveç'in kralıydı. Üniversite günümüzdeki ismini 1939 yılında aldı.

Avrupa Üniversitesi, Kuzey Makedonya'nın Üsküp şehrinde özel bir üniversite.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Müzesi, Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan bir müzedir. 2005 yılında kurulan komisyonla açılması kararlaştırılan ve iki yıl sonra, 2007 yılında hizmete giren müze; zemin katta iki kapalı salonla, üst katta yer alan 10 oda ve 1 koridordan oluşmaktadır. Bu salonlarda, Türkiye'deki tarım eğitiminde geçmişten günümüze kadar uzanan bir süreçte kullanılmış olan özgün ders araç ve gereçleri, deney aletleri, böcek örnekleri ve tarım araç gereçleri kronolojik olarak sergilenmektedir. Ayrıca; fakültenin açılış törenine ilişkin fotoğraf ve belgeler, öğrenci işleri arşivleri ve diğer kaynaklardan derlenen yazışmalar ve belgeler de müzede gösterime sunulmuştur. Müze envanteri; fakültede öğretim üyeliği yapmış eski akademisyenler ve toplumun çeşitli kesimlerinden toplanan eşyalardan oluşmaktadır. Müzenin denetimi, Etnografya Müzesi Müdürlüğünce yapılmaktadır.
Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi veya kısaca HÜİF; Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı olarak eğitim veren 16 fakülteden bir tanesidir. Fakülte binası Beytepe Kampüsü'nde bulunmaktadır. Henüz 2005 yılında kurulan fakülte, üniversitenin en genç ve en yeni fakültesidir. İletişim Bilimleri ve Radyo-Televizyon-Sinema olmak üzere iki bölüm bulunmaktadır. Fakültede ayrıca; Dijital Hikâye Anlatımı, Fotoğrafçılık, Masaüstü Yayıncılık ve Prodüksiyon Atölyesi olmak üzere 4 farklı atölye bulunmaktadır.