Ülke, bir devletin egemenliği altında bulunan, başkenti ve bayrağı olan, genellikle bağımsız toprakların tümü, memleket, yurt.
Ayşegül Aldinç, Türk şarkıcı ve oyuncudur.
Mehmet Lütfi Akad, Türk film yönetmeni, senarist, akademisyen.
Agâh Hün, Türk tiyatro ve sinema oyuncusu, seslendirme sanatçısı, yönetmen, senaristtir.
Vurun Kahpeye, Halide Edip'in ikinci romanı. 1923 yılı sonlarında Akşam gazetesinde tefrika edildi ve 1926'da ilk defa kitap olarak yayımlandı. Türk sinemasında 1949, 1964 ve 1973 yıllarında olmak üzere üç kez beyaz perdeye aktarıldı.
Kahpe Bizans, Gani Müjde'nin senaryosunu yazıp yönettiği ve Mehmet Ali Erbil, Demet Şener, Cem Davran, Hande Ataizi, Sümer Tilmaç, Ayşegül Aldinç, Yılmaz Köksal ve Nurseli İdiz'in rol aldığı, 21 Ocak 2000 çıkışlı Türk parodi filmi.
Mehmet Aydın Arakon, yönetmen, senarist.
Urfalı Babi, Türk müzisyen. Asıl adı Yılmaz Kayral'dır. Özellikle 1970'lerde yayınladığı plaklar ve oynadığı filmlerle hayran kitlesini oluşturmuştur.
Vurun Kahpeye, Lütfi Ömer Akad'ın 1949 yapımı filmi. İftira sonrası linç edilen Aliye Öğretmenin hikâyesini konu edinmektedir. Film, Halide Edib Adıvar'ın 1923 yılı sonlarında Akşam gazetesinde tefrika edilen ve 1926'da ilk defa kitap olarak yayınlanan aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanmıştır. Roman, toplamda üç defa sinemaya uyarlanmış ve bu, ilk uyarlamadır. Başrolde Aliye Öğretmeni canlandıran Sezer Sezin vardır.
Muzaffer Arslan, ödüllü Türk film yapımcısı, film yönetmeni.
Orhan Aksoy, Türk yönetmen, senarist ve yapımcı.
Kriton İlyadis, Türk görüntü yönetmeni. İlyadis, 1944 ve 1976 yılları arasında 133 film yönetmiştir.
Kahpe, senaryo ve yönetmenliğini Aydın Arakon'un üstlendiği 1963 yapımı Türk filmdir.
Osman Öztunç, ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı ve bestecisi.
Kahpenin Aşkı, yapım ve yönetmenliğini Muzaffer Arslan'ın üstlendiği, Kemal Tözem'in senaryosunu yazdığı 1955 yapımı Türk filmidir.
Kahpe Kader, Türk müzisyen Sezen Aksu'nun 2000 yılında yayınlanan albümü Deliveren'den çıkan teklisi. Şarkının sözleri Sezen Aksu'ya, müziği Arto Tunçboyacıyan'a ait olup, şarkıya müzik klibi çekilmemiştir.
Millî Edebiyat Dönemi, II. Meşrutiyet ile Cumhuriyet'in ilk yılları arasında faaliyet gösteren edebiyat akımıdır. Genellikle Ali Canip Yöntem, Ömer Seyfettin ve Ziya Gökalp'in Genç Kalemler dergisinde savundukları Yeni Lisan Hareketi ile başlatılır. Dilde sadeleşme, şiirde aruzun yerine aruz ölçüsü, içerikte halkın sorunları ve yerli yaşam Millî Edebiyat Dönemi'nin temelini oluşturur. Bu dönemde Türk edebiyatı Doğu ve Batı taklitçiliğinden kurtarılmaya çalışılmış, yalın bir anlatım benimsenmiştir. Ayrıca Türk kültürü ve tarihi, incelenmemiş bir hazine olarak kabul edilmiştir.
Muharrem Hürrem Erman, Türk film yapımcısıdır.
Perihan Tedü, Türk tiyatro oyuncusu ve yönetmen.