İçeriğe atla

Bekle ve gör politikası

Bekle ve gör politikası veya bekle gör politikası, uluslararası ilişkilerde, diplomaside, siyasette ve ekonomide gelişen olaylara fevri davranarak hemen tepki göstermeyip, bir süre beklemek ve olayların gelişimine göre bir uygun ve akılcı bir politika geliştirmeye verilen bir terim.[1][2]

Kaynakça

  1. ^ "Ankara'dan "bekle-gör" politikası". Deutsche Welle. 12 Aralık 2006. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2016. 
  2. ^ "The Fed's Best Policy: Wait and See". Bloomberg. 27 Ocak 2016. 10 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2016. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Ümit Özat</span> Türk futbolcu

Ali Ümit Özat, Türk teknik direktör, spor yorumcusu ve sol bek mevkiinde oynamış eski millî futbolcudur.

<i>Milliyet</i> (gazete) Türkiyede yayımlanan günlük gazete

Milliyet, Demirören Holding'in sahibi olduğu günlük gazetedir.

<span class="mw-page-title-main">Defans</span> futbolda savunma oyuncusu

Defans, futbol, basketbol ve diğer bazı takım oyunlarında takım halinde yapılan savunmadır. Fransızca savunma anlamındaki "défense" sözcüğünden Türkçeye geçmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Orta saha</span> Futbolda orta saha çizgisinin iki tarafı ile orta yuvarlağın ilerisini kapsayan bölge ve bu bölgede oynama özelliklerine sahip oyuncuların unvanı

Orta saha pozisyonu, futbolda oyuna yön veren ve defans ile forvet arasında köprü görevi gören pozisyondur. Temel amaçları şut atmak, pas vermek, rakibin gerçekleştirdiği atakları kesmek, topa sahip olmak ve forvetleri beslemektir. Bazı orta saha oyuncuları daha fazla defansif görev alırken diğerleri ise forvet ve orta saha arasında görev yaparlar. Kulüplerin kullandığı orta saha oyuncu sayısı, maçın zorluğuna, oyun şablonuna ve bireysel yeteneklere göre değişebilir.

<span class="mw-page-title-main">Beke, Amasya</span>

Beke, Amasya ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

<span class="mw-page-title-main">Bülent Eken</span> Türk futbolcu

Bülent Eken, Türk eski millî futbolcu ve teknik direktör. Galatasaray'ın eski futbolcularındandır. Galatasaraylı eski futbolculardan Danyal Vuran ile Reha Eken'in kardeşidir.

<span class="mw-page-title-main">Nihat Bekdik</span> Türk sporcu

Nihat Bekdik, Türk eski millî futbolcu, teknik direktör, kürekçi, atlet, binici, yüzücü, yelkenci ve siyasetçi.

<span class="mw-page-title-main">Ortak Dışişleri ve Güvenlik Politikası</span> Avrupa Birliğini resmen kuran Maastricht Antlaşması uyarınca ABnin üç sütunundan birisi

Ortak Dışişleri ve Güvenlik Politikası ya da ODGP 7 Şubat 1992 tarihinde imzalanan Maastricht Antlaşması'yla Avrupa Birliği'nin üç sütunundan biri olarak kabul edilmiştir. 1 Mayıs 1999 tarihinde yürürlüğe giren Amsterdam Antlaşması bu politika üzerinde daha büyük yenilikler yapmış ve politikayı genişletmiştir. 2009 yılında yürürlüğe giren Lizbon Antlaşması'yla sütun özelliği sona ermiştir. Ortak Dışişleri ve Güvenlik Politikası, 1986 yılında Avrupa Tek Senedi'nin oluşturduğu Avrupa İş Birliği Kurumunun yerini almıştır.

<span class="mw-page-title-main">İsmail Köybaşı</span> Türk futbolcu

İsmail Köybaşı, Türk millî futbolcudur. 1.Lig ekiplerinden Göztepe'de forma giymektedir.

<span class="mw-page-title-main">Hasan Ali Kaldırım</span> Türk futbolcu

Hasan Ali Kaldırım, Almanya'da yetişmiş Türk millî futbolcudur. Süper Lig takımlarından Kayserispor'da forma giymektedir.

<span class="mw-page-title-main">Bekim Balaj</span> Arnavut futbolcu

Bekim Balaj, Arnavut futbolcudur.

<span class="mw-page-title-main">Domagoj Vida</span> Hırvat millî futbolcu

Domagoj Vida, stoper mevkiinde forma giyen Hırvat millî futbolcudur. Yunanistan Super League takımlarından AEK forması giymektedir.

<span class="mw-page-title-main">Kobani Olayları</span> 7-12 Ekim 2014 tarihinde Türkiyede çıkan eylemler

Kobani Olayları veya 6-7 Ekim Olayları, IŞİD'in Kobani'yi kuşatmasına karşılık YPG militanlarının Türkiye sınırları üzerinden silah nakli yapmasına izin vermeyen 62. Türkiye Hükûmeti'ne tepki olarak HDP Merkez Yürütme Kurulunun 6 Ekim'de aldığı kararla ve sokağa çıkma çağrısıyla başlayan protesto eylemleri ve silahlı çatışmalar bütünü. Silahlı çatışmalar, YDG-H üyelerinin öncülüğünde başlatıldı ve daha sonra HÜDA-PAR taraftarlarının ve ülkücülerin de çatışmalara katılımıyla ve ardından polis güçlerinin müdahaleleriyle büyüdü. Olaylar sırasında güneydoğu Anadolu'da Türk güvenlik güçleri ile PKK militanları arasında meydana gelen ve can kayıplarıyla sonuçlanan çatışmalar da gerginliğin tırmanmasına katkıda bulundu.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye'de antikomünizm</span>

Türkiye'de antikomünizm, kapitalist görüşlere karşı olan ve aksinin gerçekleşebileceğini öneren komünizm düşüncesine karşı olarak komünist sistem ve görüşlerin Türkiye'de yayılımını engelleme çalışmalarıdır.

<span class="mw-page-title-main">İsviçre Ulusal Bankası</span>

İsviçre Ulusal Bankası, İsviçre'nin merkez bankasıdır. 16 Ocak 1906 tarihinde kurulmuş olup ülkenin para politikası ile İsviçre frangı'nın banknotlarının dağıtımından sorumludur. Merkezi Bern'de yer almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Mart 2006 Diyarbakır olayları</span>

Mart 2006 Diyarbakır olayları, 28-31 Mart 2006 tarihleri arasında Diyarbakır'da yaşanan protestolar ve sonrasında gerçekleşen toplumsal olaylardır.

<span class="mw-page-title-main">2016 Midyat saldırısı</span>

2016 Midyat saldırısı, Mardin'in Midyat ilçesindeki emniyet müdürlüğüne PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıdır.

<span class="mw-page-title-main">Tek çocuk politikası</span>

Tek çocuk politikası, Çin'de uygulanmış eski bir nüfus planlama politikasıdır.

Yeşil Kuşak Projesi, Jimmy Carter döneminden itibaren ABD'nin komünizme karşı bir savunma olarak İslam'ı kullanmaya başlamasını ifade etmek için kullanılan varsayımsal projedir. ABD tarafından resmen duyurulmuş bu isme sahip bir proje yoktur. Jimmy Carter'ın SSCB karşıtı politikaları resmen Carter Doktrini adıyla bilinir.