
Mısır, resmî olarak Mısır Arap Cumhuriyeti, Afrika'nın kuzeydoğu köşesi ile Asya'nın güneybatı köşesinde Sina Yarımadası'nı kapsayan kıtalararası bir ülkedir. Kuzeyinde Akdeniz, kuzeydoğusunda Filistin'in Gazze Şeridi ve İsrail, doğusunda Kızıldeniz, güneyinde Sudan ve batısında Libya ile komşudur. Kuzeydoğudaki Akabe Körfezi, Mısır'ı Ürdün ve Suudi Arabistan'dan ayırmaktadır. Kahire, Mısır'ın başkenti ve en büyük şehridir. İkinci büyük şehri olan İskenderiye ise Akdeniz kıyısında önemli bir sanayi ve turizm merkezidir. Yaklaşık 100 milyon nüfusuyla Mısır, dünyanın en kalabalık 14'üncü, Afrika'nın ise en kalabalık üçüncü ülkesidir.

Buğdaygiller (Poaceae), tohum kabuğu, meyve kabuğu ile bitişik, sapları boğumlu ve ekseriya içi boş, başakçıklar, başak vaziyetinde toplanmış halde, 4000 kadar türe sahip, Poales takımına bağlı bitki familyası.

Dimyat veya Dimyad, Mısır'da bir Akdeniz limanı, Dimyat ilinin başkenti. Nil deltasında Kahire'nin 300 km kuzeyindedir.

Orta Doğu, Afrika-Avrasya'da genellikle Batı Asya'yı, tüm Mısır'ı ve Türkiye'yi kapsayan kıtalararası bir bölgedir. Terim, 20. yüzyılın başlarında başlayan Yakın Doğu teriminin yerini almak üzere daha geniş bir kullanıma girmiştir. Daha geniş "Büyük Orta Doğu" kavramı aynı zamanda Mağrip, Sudan, Cibuti, Somali, Komorlar, Afganistan, Pakistan ve bazen Transkafkasya ve Orta Asya'yı da bölgeye dahil etmektedir. "Orta Doğu" terimi, değişen tanımları konusunda bazı karışıklıklara yol açtı.

Marmara Bölgesi, Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinden biridir.

Altay İli, Çin Halk Cumhuriyeti'ne bağlı Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin kuzeyinde, İli Kazak Özerk İli toprakları içinde bir ildir.

Santo Ângelo, Brezilya’nın kuzeybatındaki Rio Grande do Sul eyaletinde yer alan bir şehirdir.
Filistin mutfağı, Filistin bölgesindeki Araplara özgün olan ya da Araplar tarafından sıkça yenilen yemeklerden oluşur. Filistin mutfağı, özellikle Arap Emevi fethiyle başlayan, sonra Farslar'dan etkilenmiş olan Abbasiler ve onun ardından Osmanlı Türklerin varışıyla gelen Türk mutfağının bıraktığı derin etkileriyle biten İslam döneminde Filistin'e yerleşen uygarlıkların kültürlerinin yayılmasıdır. Lübnan, Suriye ve Ürdün mutfakları dahil olmak üzere diğer Levant mutfaklarına benzer.
Mısırlılar, Mısır vatandaşı olan kimse. Antik Mısır'dan beri kullanılmaktadır. Mısır, Osmanlı egemenliğindeyken tüm Mısır vatandaşları Osmanlı vatandaşı olurdu.

Yosef Karo veya Yosef ben Efraim Karo'nun, 1488'de İspanya'nın Toledo şehrinde doğduğuna inanılmaktadır. Bir varsayıma göre ailesi Elhamra Kararnamesi'nin ardından Portekiz'e kaçmasıyla bu ülkede doğmuştur. 1497'te Portekiz'den gelen Yahudi göçmenlerle birlikte İstanbul'a gelen Karo, bir süre Niğbolu, Selanik ve Edirne'de de yaşamıştır. 1575'te Safed'te öldü.

College Station, Teksas'ta bir şehir. Haziran 2012 itibarıyla nüfusu tahmini olarak 96.921 kişidir. Şehir, Teksas A&M Üniversitesi'nin ana kampüsüne ev sahipliği yapmakla birlikte, adını da yine bu şehirden geçen demiryolunun üniversite istasyonundan almaktadır. Teksas A&M Üniversitesi, Teksas'taki en büyük üniversitelerden biri olması vesilesiyle şehir Money dergisi tarafından 2006 yılında Teksas'taki en eğitimli, ABD genelinde ise en eğitimli şehirler arasında 11. sırada gösterilmiştir.

Ensar Beytu'l Makdis, Mısır'da faaliyet gösteren radikal İslamcı örgüt. Örgüt 4 Kasım 2014 tarihinde Irak ve Şam İslam Devleti'ne biat ettiğini açıklamıştır. Örgüt ilk olarak Gazze'de kurulmuştur fakat Hamas ile olan sorunlar sebebiyle tünelleri kullanarak Sina'ya geçmiştir.

British South Africa Company, Cecil Rhodes ve Alfred Beit tarafından kurulan ve Zambeziya bölgesinde toprak alıp işleten Britanya şirketi.

Britanya Rodezyası, Afrika kıtasının güneyinde bir kısmın 1889 ile 1923 yılları arasında British South Africa Company(BSAC) tarafından kiralanarak işletilen bölgenin adı.

Beit Shemesh, İsrail'in Kudüs Bölgesinde yer alan bir şehirdir. Şehrin nüfusu 2018 yılı itibarıyla 118.676'dır.İsminin anlamı Güneş Evi'dir. Beit Shemesh'in tarihi İncil öncesi zamanlara kadar uzanır. Modern Beit Shemesh şehri 1950 yılında kuruldu. 6 Aralık 1950'de Hartuv yerlerinden edilmiş kişiler kampı "Ma'abarat Har-Tuv", bugünkü Moshav Naham'ın yerine kuruldu. İlk sakinleri Yahudi Bulgar göçmenlerdi. Bunlara Bulgaristan, İran, Irak, Romanya ve Fas'tan daha fazla Yahudi göçmen katıldı. 1952'de Beit Shemesh'de ilk daimi evler inşa edildi. 1948'den önce Ramat Beit Shemesh mahalle alanı Arap köyü Bayt Nattif'e ait yerdi. Bu köy, eski bir Yahudi kasabasının kalıntıları üzerine inşa edilmiştir, mozaik zemin, şarap imalathaneleri ve diğer kalıntılar, özellikle Hasmonean kralları ve daha önceki dönemler gibi çeşitli Yahudi yerleşim kalıntıları ile inşa edilmiştir. Bu alan şu anda bir taban kampanyasına konu olan koruma konusunda anlaşmazlık altındadır.

Beytüllahim Valiliği, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün yetkisi altındaki Filistin Yönetimi'nin valiliklerinden biridir. Kudüs Valiliği'nin güneyinde Batı Şeria üzerinde yer alır. Merkezi şehirdir Bethlehem. Filistin Merkez İstatistik Bürosu'na göre, valiliğin nüfusu 2017'de 217.400 idi. Valilik 660 km² alana sahiptir.

El Halil valiliği Filistin Devleti idaresindeki valiliklerden biridir. Batı Şeria'nın güney kısmında yer alır. Valilik 1.060 kilometrekarelik bir alana sahiptir.Filistin Merkezi İstatistik Bürosu'na göre 2010 yılında valiliğin nüfusu 600.364'tü. Valiliğin merkezi El Halil şehridir.

Arap Birliği-Türkiye ilişkileri, 1945'te kurulan 22 üyesi ve dört gözlemci üyesi olan Arap Birliği ile Türkiye'nin diplomatik ilişkileridir. 2006 yılından itibaren Türkiye daimi gözlemci statüsünde bulunmaktadır.
Bilimsel literatürde 749 Depremi olarak bilinen yıkıcı bir deprem, 18 Ocak 749'da Emevi Halifeliği bölgelerinde meydana geldi ve merkez üssü Celile'ydi. En çok etkilenen bölgeler Ürdün Nehri'nin batısı ve doğusuydu. Tiberias, Beit She'an, Pella, Gadara ve Hippos şehirleri büyük ölçüde yıkılırken Levant'taki diğer birçok şehir ağır hasar gördü. Kayıplar on binlerce kişiydi.