Penguen, Sphenisciformes takımında Spheniscidae familyasında yer alan, uçamayan, yüzebilen, dimdik durabilen, perde ayaklı deniz kuşudur. Güney Kutbu, Yeni Zelanda, Avustralya, Güney Amerika, Güney Afrika ve Galapagos Adaları'nın kıyılarında yaşarlar; ancak Kuzey Kutbu da dâhil olmak üzere Kuzey yarımkürede penguenler bulunmaz. Büyüklük bakımından 30–105 cm arasında değişik 18 kadar türü bilinmektedir. Hemen hemen tüm penguen türleri Güney Yarımküre'ye özgü olsa da, sadece Antarktika gibi soğuk iklimlerde bulunmazlar. Aslında, o kadar uzak Güney'de sadece birkaç penguen türü yaşamaktadır. 18 türden 5'inin Antarktika'da, 4'ünün alt-Antarktika adalarında yaşadığı ve bu türlerden sadece 4'ünün soğuk iklimde, 14'ünün ılıman ve sıcak iklimlerde yaşadıkları belirtilmektedir. Ilıman bölgede birkaç tür bulunur, ancak bir tür, Galapagos pengueni Ekvator yakınlarında yaşar. Penguenlerin en irileri olan İmparator penguen 45 kg ağırlığa ulaşır. Sıcak bölgelere doğru gidildikçe boyları küçülür. Denizlerdeki kabuklular, balık ve mürekkep balıkları ile beslenirler. Tüyleri kuş tüylerine hiç benzemez. Sırtları siyah veya gri, karın kısımları beyaz ince ve pulsu tüylerle örtülüdür. Türler birbirinden, başlarındaki renkli tüyleriyle ayrılır. Kuyrukları kısa ve ayakları vücutlarının gerisinde olduğundan rahatlıkla dimdik ayakta durabilirler. Denizde, saatte 10 deniz mili hızla yüzebilirler. Hatta gerektiğinde bu hızlarını iki katına çıkarabilirler.
Saç, insanda, baş üzerinde kafa derisi ya da saç derisi denen kısımda bulunan kıl kümesine verilen genel ad. Saç, deride bulunan saç foliküllerinden büyüyen bir protein lifidir. Saç, memelilerin tanımlayıcı özelliklerinden biridir. İnsan vücudu, tüysüz deri bölgeleri dışında, kalın terminal saçı ve ince vellus saçı üreten foliküllerle kaplıdır. Saça en yaygın ilgi, saç büyümesi, saç tipleri ve saç bakımı üzerine odaklanır, ancak saç aynı zamanda esas olarak proteinden, özellikle alfa-keratinden oluşan önemli bir biyomateryaldir. Vücut kılları, yüz kılları, kulak kılları, burun kılları, kaş, kirpik, kol altı kılları, göğüs kılları, karın kılları, kasık kılı, bacak kılları vücutta bulunan diğer saç tipleridir.
Akik, kalsedon kuvarsının bir türü olan yarı saydam mineral ve yarı değerli taş.
Olympique de Marseille, 1899'da kurulan ve Ligue 1'de mücadele eden Fransız futbol kulübüdür. Fransa'nın güneyindeki Marsilya şehrinin takımıdır ve maçlarını 67.394 kişilik Vélodrome Stadyumu'nda oynamaktadır.
Yassı balıklar (Pleuronectiformes), kemikli balıklar sınıfına ait, yassı vücut yapıları ile dikkati çeken bir balık takımı. Yetişkin balıkların vücutları, rahatlıkla denizin tabanına yatabilecekleri şekilde yassılaşır. Gözlerinin ikisi de renkli olan üst taraflarında bulunur, beyaz renk olan kör tarafları ile yerde yatarlar. Sırt ve kuyruk yüzgeçleri birleşiktir. Suyun içinde dalga hareketleri ile ilerlerler. Ayrıca yattıkları yerin rengini kendi renkleri ile taklit etme kabiliyetleri vardır. En tanınmışları bayağı pisi balığı, Bayağı dil balığı ve kalkan balığıdır.
Kuyruksürengiller (Herpestidae), etçiller takımından bir kedimsi familyası.
Saç rengi, iki tür melanine bağlı olarak saç foliküllerinin pigmentidir. Bunlar eumelanin ve feomelanindir. Genellikle, saçta daha fazla eumelanin varsa, saçın rengi daha koyu olur. Daha az eumelanin varsa, saç daha açık renkli olur. Melanin seviyeleri zaman içinde insanın saç renginin değişmesine neden olabilir ve aynı insan üzerinde birden fazla renkte saç köklerinin bulunması mümkündür. Özel saç renkleri genellikle etnik gruplarla, gri veya beyaz saç renkleri ise yaşla ilişkilendirilir. En yaygın saçlar ;siyah saç, sarı saç,kahverengi saç, kumral saç, kızıl saç, titian saç renkleridir.
Güvercin, Güvercingiller (Columbidae) familyasına ait bir kuş türü.
Kara bacaklı martı, martıgiller (Laridae) familyasından bir martı türü.
Küçük sıvacıkuşu ya da Anadolu sıvacıkuşu, sıvacı kuşugiller familyasına ait bir kuş türü.
Yumurta; kuşların, sürüngenlerin, balıkların, amfibilerin ve böceklerin çiftleştikten sonra vücutlarının bir bölümünden çıkardıkları, içinde yavru hayvanların oluştuğu oval veya küre şeklindeki, farklı renk ve büyüklükteki cisim.
Siyahî ya da zenci, antropolojide insanların ayrıldığı ırklardan biri. Bu kavram yalnızca belirli milletleri değil, derileri siyah olan tüm insanları kapsar. Batılı devletlerde yaygın olarak kullanılan Afro (Afrikalı) ve Karayipli sözcükleri de zaman zaman Türkçede kullanılır.
Dasyprocta ruatanica, Dasyproctidae familyasına ait bir türdür.
Butorides virescens balıkçılgiller (Ardeidae) familyasından bir kuş türü. Kuzey Amerika'nın doğusu, Orta Amerika ve Karayipler'de yaşar. Uzun süre yeşil sırtlı balıkçıl ile aynı tür altında sınıflandırılmıştır.
Denizli horozu, Denizli iline özgü, yerel Tavuk Irkları'ndan biri ve horoz ırkıdır. Uzun ve ahenkli ötüşüyle diğer ırklardan ayrılır. Yöre halkının yetiştirmek için uzun öten horozları tercih etmesiyle zamanla kendiliğinden oluşmuş bir ırktır.
Beyaz çay, genellikle Camellia sinensis bitkisinin olgunlaşmamış ve az işlenmiş yapraklarından üretilen çay türlerinin ortak adı.
Bdeogale, Mozambik'te toplanan bir kuyruksüren örneğine dayanılarak, 1850'de Wilhelm Peters tarafından önerilen bir kuyruksüren cinsidir. Bdeogale türleri, dört simetrik ayak parmağında kompakt pençelere, yuvarlak kulaklara ve geniş yuvarlak ve açık rinaryumlu keskin olmayan bir ağza sahiptir. Cins, esas olarak karasal ve hepçil olan ve yoğun bitki örtüsünde yiyecek arayan dört tür içerir.
Bdeogale crassicauda, Güney Kenya'dan Mozambik'in merkezine kadar, Orta Afrika'da bulunan Kuyruksürengiller (Herpestidae) ailesinden bir memelidir. Yoğun kahverengi/siyah kürkü, kısa tüylü kulakları ve yumuşak bir burnu vardır. Küçük boyutu, genellikle gece aktif olması ve ele geçirme zorluğu nedeniyle yetersiz rapor edilmiştir. Bu türün rengi eşeysel olarak dimorfik değildir; ancak boyutlarında küçük farklılıklar vardır.
Bdeogale nigripes, Doğu Nijerya'dan Güney Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne kadar yaprak döken ormanlarda yaşayan Orta Afrika'ya özgü bir kuyruksürendir. 2008'den beri IUCN Kırmızı Listesinde asgari endişe altında olarak sınıflandırılmaktadır. Hepçildir ve karıncalar, termitler, düz kanatlılar, küçük kemirgenler, kurbağalar, kertenkeleler ve meyvelerle beslenir. Çoğunlukla yalnız ve gececildir.
Galerella flavescens, Güneybatı Afrika'ya, özellikle Güneybatı Angola ve Kuzeybatı Namibya'ya özgü Galerella cinsine bağlı bir türdür. Tehdit altında olmadığı ve yaygın olduğu düşünüldüğü için, IUCN Kırmızı Listesinde "asgari endişe" sınıfında listelenmiştir. Uzun ince bir gövdeye sahiptir, yaşam aralığının güney kesiminde siyah veya koyu kahverengi, kuzeyinde ise sarımsı veya kırmızımsı kahverengi bir renk formuna sahiptir. Bu tür, kayalık habitatlarda yaşar ve böcek, akrep ve küçük omurgalılarla beslenir.