4 Temmuz, Miladi takvime göre yılın 185. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 180 gün vardır.

Lübnan, resmî adıyla Lübnan Cumhuriyeti, Batı Asya'da Doğu Akdeniz kıyısında bir Arap ve Orta Doğu ülkesidir. Kuzey ve doğuda Suriye, güneyde İsrail batıda Akdeniz ile çevrili olan ülkenin ayrıca Kıbrıs ile deniz sınırı bulunmaktadır. Lübnan, Akdeniz Havzası ile Arap Dünyası'nın kesişiminde yer alması nedeniyle zengin bir tarihe sahiptir ve kendine özgü bir kültürel kimlik geliştirmiştir. Tarihteki Fenike uygarlığının vatanı Lübnan ve kıyılarıdır. Ülke pek çok dine ev sahipliği yapmaktadır. Yüz ölçümü 10.452 km² olan Lübnan en küçük ülkelerden biridir. Nüfusu yaklaşık 6 milyon, başkenti Beyrut, ulusal ve resmî dili Arapçadır. Fasih Arapça'nın yanı sıra günlük hayatta konuşma dili olarak Lübnan Arapçası kullanılmaktadır. Ayrıca Fransızca da resmî olarak tanınır.

Lübnan İç Savaşı, 1975'ten 1990 yılına kadar Lübnan'da yaklaşık olarak 150.000 - 230.000 insanın ölümüne neden olmuştur. Yaklaşık 350.000 kişi yaralanmış bir milyondan fazla insan da ülkesini terk etmiştir. Soğuk Savaş dönemi Lübnan'ı ciddi şekilde etkiledi ve 1958'deki siyasi kriz ancak ABD'nin Beyrut'a çıkarma yapmasıyla sona ermişti. İsrail'in kurulması ve yüzbinlerce Filistinli mültecinin Lübnan'a yerleşmesi dini çatışmaları arttırdı. Silahlı FKÖ gerillalarının ülkeye girişi ciddi siyasi sorunlara sebep oldu. FKÖ'nün gelişi, Filistinli mültecilerin silahlanması farklı gruplar arasındaki sürtüşmeyi hızlandırdı. 1976'da çoğunluğu Müslüman Lübnan Cephesi ve Ulusal Komite arasında çatışmalar başladıktan kısa süre sonra Arap Ligi ve Suriye arabuluculuğa girişti, Filistinli-Lübnanlı çatışması daha çok Güney Lübnan'da yoğunlaştı. FKÖ burayı 1969 yılından beri kontrol ediyordu. Kahire Antlaşması imzalanarak bu bölgeden çekildi. İsrail, Güney Lübnan'ı işgal etti ve Suriye önce Hristiyanlar lehine iç savaşa dahil oldu ve sorun uluslararası bir boyut kazandı. Suriye ve İsrail anlaşmazlığı Lübnan üzerinden devam etti. 1980'lerde taraflar harabeye dönen Beyrut'un onarılması için çaba gösterdi.

Emil Geamil Lahud, Lübnanlı asker ve siyasetçi. 1998-2007 yılları arasında Lübnan devlet başkanı olarak görev yaptı.

Şarbel Mihail Maronitis ya da bilinen adıyla Sarbel, 2007 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Yunanistan'ı "Yasu Maria" şarkısıyla temsil eden şarkıcıdır. Annesi Lübnan Marunisi, babası ise Kıbrıs Rumu'dur. Adı Lübnanlı Aziz Şarbel'den gelmektedir. Ancak Yunancada "ş" harfi bulunmaması nedeniyle Sarbel olarak yazılmakta ve telaffuz edilmektedir. Londra'da doğdu ve 18 yaşına kadar orada yaşadı. 18 yaşında Yunanistan'a döndü.

Eric Khaled Saade, İsveçli şarkıcı ve çocuk programı sunucusudur. Annesi İsveçli, babası Lübnanlı'dır.

Alin Lahud Lübnanlı şarkıcı.

Lübnan Yahudileri geleneksel olarak bir Mizrahi cemaati olup genelde Lübnan'ın Beyrut şehrinde veya çevresinde yaşayan veya yaşamış olan Yahudilerdir. Cemaatin hemen hemen hepsi İsrail, Fransa ve Kuzey Amerika'ya göç etmiştir. Ülkede bugün 20 ila 40 arası Yahudi kalmıştır. Lübnan Yahudileri toplumla sıkıca entegre oldukları ve vatanlarını terk etme hissi duymadıkları için Lübnan'ın 1958'de yaşadığı iç savaşta dahi büyük oranda dış göç olmamıştır. Fakat, 1975'teki Lübnan İç Savaşı ve 1982'deki İsrail'in Lübnan'a girme harekâtıyla dış göçler hızlanmıştır.

Necip Azmi Mikati, Lübnanlı politikacı ve iş insanı. 2005 ve 2011-2014 yılları arasında iki kez Lübnan Başbakanı olarak görev yaptı. 10 Eylül 2021 tarihinde 3. kez Lübnan Başbakanı oldu. Nisan 2005 ile Temmuz 2005 yılları arasında Lübnan geçici hükûmetinin Başbakanı oldu. 25 Ocak 2011 tarihinde Mikati, Kasım 2009'da kurulan geçici Lübnan hükûmetinin 12 Ocak 2011'de düşmesinden sonra parlamentoda yapılan görüşmeler sonucunda oy çokluğu ile Başbakanlığa aday gösterildi. Hükûmet gecikmelerden sonra Haziran ayında kuruldu.
Mervan Huri, Lübnanlı şarkıcı-şarkı yazarıdır. Eserleri Arap dünyasının ünlü birçok şarkıcısı tarafından seslendirilen ve Türkiye gibi ülkelerde eserleri farklı dillere uyarlanan şarkıcı, beş çocuklu Maruni bir ailenin üçüncü çocuğu olarak Lübnan'ın sahil kenti Amşit'te dünyaya gelmiştir.

Temmam Saib Selam, Lübnanlı siyasetçi. 2008-2009 yılları arasında Kültür Bakanı olarak görev yaptı. 15 Şubat 2014-18 Aralık 2016 arasında Lübnan Başbakanı, 25 Mayıs 2014 tarihinden 31 Ekim 2016'ya dek vekâleten Lübnan Devlet Başkanı olarak görev yaptı.
Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece, Lübnan ziyaretçileri Lübnan'nın dış temciliklerinden vize almak zorundadır.
Güney Lübnan Ordusu, Lübnan İç Savaşı sırasında Özgür Lübnan Ordusu'ndan ayrılarak kurulan bir Lübnanlı Hristiyan milis örgütü idi. 1979'dan sonra örgüt Saad Haddad'ın yönetimindeki Güney Lübnan'da faaliyet göstermiştir. Örgüt Güney Lübnan çatışmalarında İsrail tarafından FKÖ ve Hizbullah'a karşı desteklenmiştir. 2000'den sonra örgüt siyasi bir güç olarak faaliyet göstermektedir.

Michel Naim Avn (Arapça: ميشال عون,, Lübnanlı asker ve siyasetçi. Lübnan'ın 13. devlet başkanıdır. Lübnan parlamentosunun 46. seçim oturumunda 31 Ekim 2016 tarihinde devlet başkanı seçildi. 30 Ekim 2022'de görev süresi sona erdi.

Mişel Süleyman, Lübnanlı siyasetçi ve asker. Lübnan Devlet Başkanı olarak 2008-2014 yılları arasında görev yapmıştır.

İlyas Busaab Lübnanlı siyasetçidir.

Georgina Rizk. Lübnanlı model ve eski güzellik kraliçesi. 1970 yılında 'Miss Lübnan' unvanını kazanmıştır. 1971 yılında katıldığı Miss Universe güzellik yarışmasında birinci olmuştur.

Bazzi olarak bilinen Andrew Bazzi,, Amerikalı şarkıcı, söz yazarı ve plak yapımcısı.
Bilal Arapça kökenli bir isim ve soyadıdır. İsme sahip önemli kişiler şunları içerir:

Ulusal Sedir Nişanı, 31 Aralık 1936'da kurulan Lübnan'ın en yüksek devlet nişanıdır. Beş sınıfta sunulmaktadır.