Fatih, tarihî yarımada (Suriçi) olarak da bilinen, İstanbul şehrinin kurulup geliştiği bölgenin tamamını kaplayan ve şu anda İstanbul ilinin merkez ilçesidir. Valilik, büyükşehir belediye başkanlığı, emniyet müdürlüğü ve şehrin vergi dairesi gibi kurumların yer alıyor olması sebebiyle İstanbul'un merkezi sayılır. Güneybatıdan Zeytinburnu, kuzeybatıdan Eyüpsultan ilçeleri; kuzeyden Haliç, doğudan İstanbul Boğazı ve güneyden Marmara Denizi ile çevrilidir.
Bozüyük, Bilecik ilinin bir ilçesidir. İlçe olarak Türkiye'deki bazı illerden büyük olan nadir ilçelerden biridir. Bu ilçe, Bilecik ilinin ekonomik, sosyal, siyasi kalbi konumundadır. İlçe adını 1890 yılında İstanbul – Ankara demir yolunun yapımı sırasında keşfedilen Bozüyük Höyüğünden almaktadır. İstanbul-Ankara demir yolunun tam orta noktasında, 263. kilometresinde yer almaktadır.
Brooklyn, New York'un beş bölgesinden biridir. 2020 itibarıyla tahminî 2.648.403 nüfusuyla şehrin en kalabalık bölgesidir. Adını Hollanda'daki Breukelen köyünden alan Brooklyn, batıda Long Island'ın en doğusunda yer alan Queens ilçesi ile komşudur. Brooklyn, Manhattan ilçesine East River'daki birçok köprü ve tünel ile, Staten Island'a ise Verrazzano-Narrows Köprüsü ile bağlanır. 1896'dan beri Brooklyn ile Kings County eş anlamlı olarak kullanılmaktadır. Brooklyn ABD'deki en kalabalık ilçe ve nüfus yoğunluğu en yüksek ikinci ilçedir.
Bölükyayla veya eski adıyla Mazel; Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Adıyaman iline bağlı Kâhta ilçesinin bir beldesidir. "Kelemi Ali Hösse" adlı tepenin eteğinde kurulmuştur. Kuzeyinde Sincik ilçesi, güneydoğusunda Kâhta ilçesi, güneyinde Samsat ilçesi, batısında Çelikhan ilçesi, Güneybatısında ise Adıyaman il merkezine bağlı Kömür beldesi yer almaktadır.
Selim Cebiroğlu, bürokrat.
Yenişehir, Mersin ilinin 13 ilçesinden birisidir.
Barköl Kazak Özerk İlçesi, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesinin doğusunda, Kumul İli'ne bağlı bir Kazak Özerk İlçesidir.
Mori Kazak Özerk İlçesi, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'de kuzeydoğusunda, Sanci Hui Özerk İli'nde bir ilçedir.
Lefkoşa kazası, Kıbrıs Cumhuriyeti'ndeki altı kazadan biridir. Kıbrıs Cumhuriyeti'nin başkenti ve en yüksek nüfuslu yerleşim yeri olan Lefkoşa buradadır. Kazanın kuzey kısmı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kontrolü altında kalmaktadır.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, idari olarak altı ilçeye bölünmüştür. İlçeler devletin en üst düzeydeki idari birimidir. Bu ilçeler ise toplamda on iki bucağa bölünmüşlerdir.
Türkiye'de büyükşehir belediyeleri, Türk belediyeciliğine 1984 yılında girmiş olan üst kademe belediyelerdir. Bu belediyeler 1982 anayasasının 127. maddesindeki "büyük yerleşim yerlerinde özel yönetim biçimleri oluşturulabilir" hükmüne dayanılarak 1984 yılında kurulmaya başlanmıştır. O tarihe kadar, Türkiye’de belediyelerin hizmet alanları iç içe geçmezdi. Büyükşehir belediyeciliğinde ise, büyükşehir hizmet alanı içinde birden çok ilçe veya birinci kademe belediyesi vardı. 2014'ten sonra ise büyükşehir belediyelerinin sorumluluk alanı il sınırlarına genişletildi ve belde belediyelerinin kapatılmasıyla yalnızca ildeki tüm ilçe belediyelerini kapsar hâle geldi. Dolayısıyla belediye hizmeti aynı zamanda hem büyükşehir, hem de ilçe belediyesi eliyle yürütülür. Ancak, yasa büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yürüttükleri hizmet türlerini birbirinden ayırmıştır. Ayrıca büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyeleri birbirinden bağımsız kuruluşlardır. Bunlar arasında astlık ve üstlük ilişkisi yoktur.
İlkadım, Samsun ilinin Karadeniz sahilinde, denizden yüksekliği 5 metre, yüzölçümü ise 152.28 km² olan merkez ilçesidir. Aynı zamanda 336.501 kişilik toplam nüfusuyla, Karadeniz Bölgesi'nin en kalabalık ilçesidir.
Ergene, Tekirdağ sınırları içinde bir ilçedir. 12 Kasım 2012'de TBMM'de kabul edilen 6360 sayılı kanun ile kuruldu. Çorlu'dan ayrılan 16 mahalleden oluşmaktadır. Ergene ilçesi, tamamı Çorlu ilçesine bağlı Sağlık ve Yeşiltepe mahalleleri, Marmaracık, Misinli, Ulaş ve Velimeşe beldeleri ile 10 köyün birleştirilmesiyle Marmaracık merkezli olmak üzere kurulmuştur.
Altıeylül, Balıkesir ilinin bir ilçesidir.
Yunusemre, Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde bulunan Manisa ilinin ilçelerinden biridir. 12 Kasım 2012'de Manisa il merkezinin ikiye bölünmesiyle ayrı bir ilçe olmuştur. 257.993 kişilik nüfusuyla Manisa'nın en yüksek nüfuslu ilçesidir. İlçenin adı, 13. yüzyılda yaşamış tasavvuf ve Türk halk şairi Yunus Emre'den gelmektedir. İlçe, Gediz Ovası'nın üzerinde ve Spil Dağı ile Yamanlar Dağı'nın eteğinde kuruludur. İlçenin güneyinde Spil ve Yamanlar Dağı, batısında İzmir'in Menemen ilçesi, kuzeyinde Yunt Dağları, doğusunda Şehzadeler ilçesi ve kuzeydoğusunda Saruhanlı ilçesi bulunur. Gediz Nehri ilçenin içinden, yerleşim yerlerinin ise kuzeyinden geçer. İlçenin ana ekonomik geçim kaynağı tarım ve sanayidir. Özellikle Vestel'in tüm üretimini Manisa'da yapması dolayısıyla yerli halk için iş imkanı sağlar ve çevre illerden de bu sebeple göç alır.
Baýramaly veya Bayramalı, Türkmenistan'da şehir.
Moskova İlçesi ; Kırgızistan'ın Çuy İli'ndeki ilçe.
Middlesex, Güney Doğu İngiltere'de tarihi bir ilçedir. Artık tamamen Londra'nın daha geniş şehir alanına girmektedir. Anglo-Sakson sisteminde Orta Sakson topraklarından kurulmuş ve 1965 yılına kadar resmî bir birim olarak var olmuştur. Tarihi ilçe, Thames Nehri'nin kuzeyinde, 5 km doğudan Colne ve Lea nehirleri ile diğer sınırlardaki tepeler arasında Londra Şehri'nin batısında 17 mil (27 km) uzanan arazi içerir. 1831'de bölgenin en küçük ikinci ilçesiydi.
İçil eski bir sancak, il ve yöre adıdır. Günümüzde kullanılmamaktadır.
Rutland East Midlands, İngiltere'de bir ilçe ve üniter otoritedir. İlçe batı ve kuzeyde Leicestershire, kuzeydoğuda Lincolnshire ve güneydoğuda Northamptonshire ile çevrilidir.