
Gazi Hüsrev Bey Camii veya Bey Camii, Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'nın kalbi sayılan Başçarşı'da yer almaktadır. Bey Camii olarak da bilinir. Osmanlı mimarisinin en göze çarpan eserlerinden biri olup, Bosna Sancak Beyi Gazi Hüsrev Bey tarafından 1531 yılında Mimar Sinan'a inşa ettirilmiştir.

Bayraklı Camii, Osmanlı devrinde bugün Sırbistan'ın başkenti olan Belgrad'da inşa edilen cami. Cami 1575 yılı civarında yapılmıştır.

Hünkâr Camii veya Fatih Sultan II. Mehmet Camii, Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da yer alan ve 1457 yılında yapılan Osmanlı dönemi camilerindendir.

Pazar Camii, Murad Bey Camii (Xhamia e Murad Beut) veya Varoş Camii (Xhamia e Varoshit), Arnavutluk Cumhuriyeti Akçahisar kentinde bulunan tarihi bir Osmanlı camisi. Arnavutluk'un "millî kültür simgesi" statüsüne sahiptir.

Ergiri Camii veya Pazar Camii (Xhamia e Pazarit), eskiden Memi Bey Camii (Xhamia e Memi Beut), Arnavutluk Cumhuriyeti'nin Ergiri kentinde bulunmakta olan tarihi bir Osmanlı camisi.

Beyaz Camii, Ak Mescid (Ak Mesxhid) veya II. Bayezid Camii (Xhamia e Sulltan Bayezitit), Arnavutluk Cumhuriyeti'nin Berat kentinde bulunmakta olan tarihi bir Osmanlı camiinin kalıntıları. Cami 16. yüzyılda inşa edilmiştir ve Arnavutluğun en eski camilerden biridir.

Fatih Sultan Mehmed Camii veya Fethiye Camii, Arnavutluk'un Akçahisar kentinde bulunan bir camidir. Cami, 1481 yılında Osmanlı döneminde inşa edilmiştir ve İskender Bey Müzesi'nin yanında yer almaktadır.

Sultan Abdülaziz Han Camii veya Aziziye Camii, Brčko merkezinin yaklaşık 14 km doğusunda, Brčko - Bijeljina yolu üzerinde, Brezovo Polje yerleşiminde yer almaktadır. 2016 senesinde yeniden inşa edildi.

Süleymaniye Camii veya Alaca Cami, Bosna Hersek'in Travnik kasabasinde, Donja Čaršija adlı bölümde yer almaktadır ve 16. yüzyılın ikinci yarısında inşa edildiği tahmin edilmektedir.

Alaca Cami veya Hasan Nezir Camii, Bosna-Hersek'in Foča' kentinde bulunan Osmanlı yapımı cami. 1549'da Hasan Vezir tarafından yaptırılmıştır. Yapı, Bosna Hersek'in kültürel mirasına ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilmiştir.
Sultan III. Ahmed Camii, Bosna Hersek'in Zenica şehrinde bulunan bir cami.

Mehmed Paşa Kukavica Camii, Bosna Hersek'teki Foça kasabasındaki bir cami. Tipografik olarak açık dış portikli tek mekanlı kubbeli camilere ait olan Foça'daki beş camiden biriydi. Yukarı çarşıda bulunan yapı, Bosna Savaşı sırasında tamamen tahrip olmuştur.

Arnavudiye Camii veya Hasan Defterci camii, Bosna Hersek'teki Banja Luka şehrinde cami.

Şişman İbrahim Paşa Camii , Bosna Hersek'teki Počitelj şehrinde cami. Şişman İbrahim Paşa Camii, 1993'te Bosna Savaşı'nda Hırvat Savunma Konseyi makamları tarafından tamamen tahrip edildi. Yeniden inşa edildi ve resmen 2001'da açıldı.

Hacı Ömer Camii, Bosna Hersek'teki Banja Luka şehrinde cami. O 1992 yılında Bosna Savaşı'nda Sırp Cumhuriyeti Ordusu tarafından tahrip edildi. Yeniden inşa edildi ve resmen 2007'de açıldı.

Ahmet Ağa Camii, Hacı Hüseyin Camii veya Mlike Camii Kosova ve Balkanlarda bulunan en eski camidir. Dragaş yakınlarındaki Mlike köyünde yer alan cami 1289 yılında inşa edilmiştir.

Balec Camii, Kosova'nın Gilan şehrinde bulunan bir camidir. İsmini içinde bulunduğu Balec mahallesinden almaktadır.

Gazi Mehmet Paşa Camii veya Bayraklı Camii, Kosova'nın güneybatısındaki Prizren kentinde bulunan tarihi bir camidir. Kosova'daki en eski İslami yapılardan biridir. İnşaatı 1561 yılında başlamış ve 1573 yılında tamamlanmıştır. Cami, bir kütüphane, bir mektep ve medrese, hamamlar, konutlar ve diğer yapıların yer aldığı bir külliyenin parçasıdır.
Hamam Camii, Hasan Bey Camii veya Molla Zade Hasan Camii, Kosova'nın kuzeybatısındaki İpek kentinde bulunan bir kültürel miras anıtıdır.

Ramazan Çavuş Camii veya Lâb Camii, Kosova'nın başkenti Priştine şehrinin eski şehir merkezinin kuzeyindeki bir Osmanlı camisidir.