
Marmaray veya B1 Banliyö Treni, İstanbul ve Kocaeli illerinde hizmet veren banliyö treni sistemidir. Halkalı – Gebze arasında 75,771 kilometre (47,082 mi) uzunluğundaki banliyö hattında 43 istasyon bulunmaktadır. Marmaray Tüneli aracılığıyla İstanbul Boğazı'nın iki yakasını birbirine bağlayan Marmaray'da yolcu taşımacılığına 29 Ekim 2013'te başlanmış, hattaki son genişletme ise 12 Mart 2019'da tamamlanmıştır.

Tünel, uluslararası literatürde anlaşma sağlanmış bir tanımı olmamakla birlikte; genel anlamıyla yer altından kazı yapılarak oluşturulan geçitlerdir. Ana kullanım amaçları motorlu taşıt ulaşımı, metro ve demiryolu ulaşımı ve su taşımaktır. Bunların yanı sıra yaya–bisiklet geçişleri, vahşi hayvan geçişleri ya da derivasyon amaçlı daha spesifik amaçlara hizmet eden tünellere de rastlanmaktadır.

Bolu Dağı Tüneli, Bolu Dağı'nda bulunan kara yolu tüneli.

Türk Boğazları terimi iki dar boğazı, bir tarafta Marmara Denizi ile Ege Denizi'ni ve diğer taraftan da Karadeniz'i bağlamayı ifade eder.

D.687Türkiye'de bulunan bir devlet yoludur.

75. Yıl Selatin Tüneli, İzmir-Aydın Otoyolu üzerinde Tire'nin Halkapınar mahallesi ile Germencik'in Selatin mahallesi arasında yer alan, 3 şeritli 3.043 ve 3.018 metrelik iki tüpten oluşan bir tüneldir. Otoyol 31'in Belevi ve Germencik kavşakları arasında yer almaktadır.
D.865, Türkiye'de bir devlet kara yoludur.

Avrasya tüneli ya da İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi, temeli 26 Şubat 2011 tarihinde atılan Asya ve Avrupa yakalarını, Kennedy Caddesi’nde Kumkapı ile D-100 Karayolu’nda Koşuyolu mevkii güzergâhında deniz tabanının altından bağlayan ve boğaz geçişine imkân sağlayan karayolu tünelidir. Toplam güzergâh tünel ve bağlantı yolları ile 14,6 kilometredir. Kumkapı ile Koşuyolu arasında yoğun trafikte 100 dakikaya varan seyahat süresinin 5 dakikaya kadar indirilmesi hedeflenmiştir.
D.965, Türkiye'nin doğusunda bulunan bir devlet kara yoludur.
Büyük İstanbul Tüneli, İstanbul Boğazı'nın altından geçerek İstanbul'un Asya ve Avrupa yakaları arasında kara yolu ve demiryolu ulaşımı sağlayacak olan, üç katlı, karma tünel projesi. Proje 27 Şubat 2015'te duyuruldu. Boğazın 110 metre altında inşa edilecek tünel üç katlı olacak. Beş yıl içinde tamamlanması planlanan tünelin maliyeti 3,5 Milyar Dolar ($) olarak hesaplanmaktadır. Uzunluğunun 6,5 kilometre olması öngörülmektedir.

Selçukgazi Tüneli, Selçukgazi köyünün ve Osmangazi, Bursa ilçesinin arasında Dürdane Tepesi'nde bulunan otoyol tünelidir. Otoyol 5
kapsamındadır. İnşaat Otoyol A.Ş yürütmektedir. Tünelin maliyeti 55.041.000. Amerikan dolarına mal olmuştur. Tünelin uzunluğu sağ tüp 1303,27 ve sol tüp 1192,04 metredir. Bursa'da Dağcan İnşaat tarafından inşa edilmiştir. Tünel, 12 Mart 2017 tarihinde başbakan Binali Yıldırım tarafından açılmıştır.
D.825 Türkiye'de bulunan bir devlet yoludur.
D.885 Türkiye'de bir devlet kara yoludur.
Kasımpaşa Tüneli, Kasımpaşa'nda bulunan iki tüpten oluşan tüneldir. İnşaatına 2014 yılında başlanılmıştır. 27 Ocak 2018 tarihinde törenle kullanıma girdi. Sütlüce ile Kasımpaşa arasında yapılan tünel 1.316 ve 1.234 metre olmak üzere toplam 2.550 m'lik iki tüpten oluşmaktadır.

Marmaray Tüneli, Türkiye'nin İstanbul ilinde, İstanbul Boğazı'nın altında yer alan demiryolu tünelidir. Avrupa Yakası'ndaki Kazlıçeşme ile Anadolu Yakası'ndaki Ayrılıkçeşme'yi birbirine bağlar. Dünyanın en derin batırma tüp tünelidir. 29 Ekim 2013'te Marmaray banliyö tren hattı ile birlikte hizmete girmiştir.

Buca Onat Tüneli, Türkiye'nin İzmir şehrinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilmekte olan kara yolu tünelidir. Başlangıç noktası Konak olan tünel, Buca'dan geçerek Bornova'da sona erecektir. Buca'daki Homeros Bulvarı ile Bornova'daki İzmir Otogarı arasında kara yolu bağlantısı sağlayacaktır.

Göcek Tüneli, Muğla'nın Dalaman ilçesinde yer alan tünel. D 400 kara yolundan geçer. Göcek mahallesine yakınlığından dolayı Göcek Tüneli ismini almıştır. 9 Eylül 2006 yılında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılmıştır. Tünel ilk aşamada tek tüp olarak yapılmıştır. 2015'te Devlet tarafından o zamanki para ile 65 milyon liraya ikinci tüp bölümü yapılmıştır.

Bundesautobahn 111, Almanya'da bir otoyoldur. Berliner Stadtring'i Berliner Ring'e bağlar. Almanya'nın yeniden birleşmesinden önce adı A 11 idi. A 111, 31 Aralık 1987'den 1990'da Almanya'nın yeniden birleşmesine kadar, Heiligensee / Stolpe sınır geçişi ile ADC üzerinden Hamburg ve Malmö'ye (İsveç) transit trafik için kullanıldı. 1975'ten birleşmeye kadar otoyol A 11 olarak belirlendi. 1990'dan sonra Doğu Almanya'daki otoyolların numaralandırılmasının bir parçası olarak yeni A 111 numarası atandı.
Nurdağ Tüneli, Osmaniye'nin Bahçe ve Gaziantep'in Nurdağı ilçeleri arasında Mersin - Adana - Osmaniye - Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu kapsamında inşa halinde olan demiryolu tünelidir.
Yunus Emre Tüneli, Türkiye'nin kuzeyinde Ordu (il)'nun Ünye ilçesinde inşa edilmiş karayolu tünelidir.