
Surinam veya resmî adıyla Surinam Cumhuriyeti, Güney Amerika kıtasının Atlantik kıyısında yer alan egemen bir devlettir. Güneyde Brezilya, batıda Guyana ve doğuda Fransız Guyanası ile sınırı vardır. 165.000 km²'lik yüzölçümü ile Güney Amerika'nın en küçük ülkesidir. Surinam'ın nüfusu yaklaşık 575.990'dır ve çoğunluğu ülkenin kuzey kıyısında yaşamaktadır. Paramaribo ülkenin başkenti olup, en yüksek nüfusa sahip kentidir.

Hollanda, Batı Avrupa'da ve kısmen Karayipler'de bulunan bir ülkedir. Hollanda Krallığı'nı meydana getiren dört ülkeden en büyüğüdür. Hollanda, Avrupa'da doğuda Almanya'ya, güneyde Belçika'ya ve kuzeybatıda Kuzey Denizi'ne komşu olan on iki vilayetten ve Karayipler'de Bonaire, Sint Eustatius ve Saba adaları olmak üzere üç özel belediyeden oluşur.

Curaçao, Karayip Denizi'nin güneyinde ve Venezuela'nın kuzeyinde yer alan bir ada. Hollanda Krallığı'nı meydana getiren dört ülkeden biridir. Başkenti Willemstad şehridir. Yüzölçümü 444 km2 (171 sq mi) olan adanın nüfusu 150.000'den fazladır.

Hollanda Antilleri, eski adıyla Hollanda Batı Hint Adaları, Karayip denizinde iki ada topluluğu olarak Küçük Antiller'in bir parçası olup Hollanda Krallığı'nın özerk bir bölgesini oluşturmaktaydı. Adaların ekonomileri genellikle turizm, kıyı bankacılığı ile petrol rafinerilerine dayalı olmaktaydı ve yasa dışı uyuşturucu kaçakçılığının da önemli bir gelir kaynağı olduğu öne sürülmekteydi.

Küçük Antiller, Karayip denizinde bulunan, Büyük Antiller ve Lucayan Adaları ile birlikte Batı Hint Adalarını oluşturan adalar topluluğudur.

Frizya veya Frizye, Hollanda'nın illerinden birisidir. Hollanda'nın kuzeyinde yani deniz kıyısında yer alan bir şerit şeklindedir. Frizya Hollanda'da resmi bir yerleşim birimi olarak varlığını günümüzde de sürdürmekte ve halkı Frizce konuşmaktadır. Frizce, İngilizcenin de kökenini teşkil eder.

Kuzey Denizi, Büyük Britanya, Danimarka, Norveç, Almanya, Hollanda, Belçika ve Fransa arasında bulunan bir Atlas Okyanusu denizidir. Avrupa kıta sahanlığında bir epeirik denizi, güneyde İngiliz Kanalı ve kuzeyde Norveç Denizi yoluyla okyanusa bağlanır. 570.000 kilometrekarelik bir alana sahip 970 kilometreden (600 mi) uzun ve 580 kilometre (360 mi) genişliğindedir.

Frizce ya da Friz dilleri, Cermen dillerinin batı grubunun Anglo-Friz dilleri koluna mensup, Batı Frizce, Saterland Frizcesi ve Kuzey Frizce olarak adlandırılan üç farklı dilin ortak adıdır. Hollanda'nın Frizya ili ve Batı Friz Adaları'nda yaklaşık 350.000, Kuzeybatı Almanya'nın bâzı bölgelerinde yaklaşık 3.000 ve diğer başka bölgelerde yaklaşık 16.000 kadar konuşanı vardır. Batı Frizce Hollanda'nın Frizya ilindeki iki resmî dilden biridir, Almanya'nın Aşağı Saksonya ile Schleswig-Holstein eyaletlerinde ise Kuzey Frizce ve Saterland Frizcesi azınlık dili olarak tanınmakta ve korunmaktadır.

Frizler, Cermen kökenli halk. Hollanda, Almanya ve Danimarka sınırları içinde, Kuzey Denizi kıyısında yaşamaktadırlar. Almanya ve Hollanda yönetimleri tarafından kendilerine azınlık statüsü tanınmıştır.
Wadden Denizi Ulusal Parkı Almanya'nın Kuzey Denizi bölgesindeki sahillerine konuşlanmıştır. Daha sonda Wadden Denizi olarak adlandırılmış bölgede üç millî park vardır:
- Schleswig-Holstein Wadden Denizi Ulusal Parkı, Schleswig-Holstein'ın batı sahillerini içerir ve Kuzey Frisian Adaları'nı kapsar
- Hamburg Wadden Denizi Ulusal Parkı, Elbe nehrinin ağız kısmından Neuwerk ve Scharhörn'ün küçük kuş adalarına kadar uzanır
- Aşağı Sakosnya Wadden Denizi Ulusal Parkı, Aşağı Saksonya'nın kuzey sahillerini içerir ve Doğu Frisian Adaları'nı kapsar

Wadden Denizi, Kuzey Denizi'nin güneydoğusunda yer alan bir gelgit bölgesidir. Kıta Avrupası'nın kuzeybatısı ve Friz Adaları arasında bulunan bölge, çamurlu ve sulak alanlar oluşturmaktadır. Biyolojik çeşitlilik bakımından varsıl olan bölge 2009 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine alınmıştır.

Alman Körfezi, Kuzey Denizi'nin güneydoğu kısmını oluştran geniş körfez. Güneyde Hollanda ve Almanya, doğuda Danimarka ve Almanya ile çevrelenmiştir. Kuzey ve batısında Dogger Bank bulunur. Körfezin güney kesimi Heligoland Körfezi olarak da adlandırılır. Körfezde Frisian ve Danimarka Wadden Denizi Adaları bulunur, bu adalar Frisia olarak da adlandırılırlar. 1946-1956 yılları arasında denizcilik terminolojisinde bölge "Heligoland" olarak anılmıştır.

Gelgit daireler olarak bilinen gelgit düzlüğü veya çamur daireleri, gelgit ya da nehir tarafından depolanarak oluşturulan kıyı sulak alanlardır. Bunlar; koylar,lagünler,haliç gibi korunaklı alanlarda bulunurlar. Jeolojik katmanlar olarak gelgit düzlüğü nehir ağzında silt, kil ve deniz hayvanlarının tortu birikimi sonucunda çamura maruz kalarak katmanlar halinde görülebilirler. Bir gelgit düzlüğü içinde tortu çoğunlukla gelgit bölgesinin içindedir. Günde yaklaşık olarak iki kez çamura maruz kalırlar.

Hollanda Krallığı, yaygın olarak bilinen adıyla Hollanda, Batı Avrupa ve Karayipler'de toprağı bulunan bir egemen devlet ve anayasal monarşi. Aruba, Curaçao, Hollanda ve Sint Maarten olmak üzere dört ülkeden oluşmaktadır. Ancak uygulamada, krallığın işlerinin çoğunu nüfusunun ve yüz ölçümünün %98'ini oluşturan Hollanda yönetmektedir. Bu nedenle diğer üç ülke, bir dereceye kadar kendi parlamentoları aracılığıyla özerk olsa da dış siyaset ve savunma konularında Hollanda'ya bağımlıdır.
Günümüzde Hollanda, Belçika, Lüksemburg ve Fransa'nın kuzeybatı sınırlarını içeren tarihi bir bölgedir. Öncesinde Burgonya Hollandası tarafında yönetilen bu bölge tarih içinde Fransızlar, Habsburg İspanyası ve Habsburg Avusturyası tarafından yönetilmiştir. Bölgeyi oluşturan kuzeydeki yedi vilayet (Holland-Gelre-Zeeland-Utrecht-Overijssel-Frizya-Groningen) Seksen Yıl Savaşları sırasında birleşerek günümüz Hollanda'sını oluşturmuştur. Geriye kalan vilayetler ise Fransa ve İspanya-Avusturya arasında pay edilmiştir.Napolyon Savaşları'ndan sonra ise bölge Hollanda Krallığı'na bağlanmıştır. 1830 İhtilalleri ile birlikte Belçika Krallığı bağımsızlığını ilan etmiştir. 1894 yılında Lüksemburg'un Hollanda'dan ayrılmasıyla günümüzdeki yapısına kavuşmuştur.

Bu, Kuzey ve Baltık Denizlerinde bulunan ve Almanya'ya ait olan adaların listesidir.
Hollanda Sanat Tarihi Enstitüsü veya RKD Hollanda'nın Lahey kentine bulunur ve dünyanın en büyük sanat tarihi merkezine ev sahipliği yapar. Enstitü, Orta Çağ'ın sonlarından modern zamanlara kadar Batı sanatı üzerine belgeler, arşivler ve kitapları içerir. Bütün bunlar halka açıktır ve çoğu dijital olarak web sitesinde mevcuttur. Büronun ana amacı, özellikle Hollanda Altın Çağı sanat araştırmalarını toplamak, sınıflandırmak ve kullanılabilir hale getirmektir.

Wadden Adaları veya Wadden Denizi Adaları olarak da bilinen Frizya Adaları, kuzeybatı Avrupa'da Kuzey Denizi'nin doğu ucunda, Hollanda'nın kuzeybatısından Almanya üzerinden Danimarka'nın batısına kadar uzanan bir takımada oluşturur. Adalar, Wadden Denizi'nin çamurlu bölgesini Kuzey Denizi'nden korur.

Rottumerplaat, Batı Frizya Adaları'nın parçası olan bir adadır. Ada, Wadden Denizi açıklarında Hollanda kıyıları yakınlarında Simonszand ve Rottumeroog arasında yer almaktadır. Rottumerplaat Hollanda'nın en kuzey noktasıdır.

Rottumeroog, Batı Frizya Adaları'nın parçası olan bir adadır. Ada, Wadden Denizi açıklarında Hollanda kıyıları yakınlarında Borkum ve Rottumerplaat arasında yer almaktadır.